CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Petr Saic: S OVB se chci dohodnout na hladkém odchodu

 

Petr Saic působí v OVB 12 let a dostal se na pozici zemského ředitele. Nyní chce odejít a nastoupit vlastní cestu finančního poradenství. „Byl jsem historicky jako první zemský ředitel OVB ponížen do pozice regionálního ředitele,“ říká Petr Saic v rozhovoru pro Investujeme.cz.

Loading



 

Kdy jste nastoupil k OVB a co vás k finančnímu poradenství přivedlo?

Na podzim v roce 2005 mě k finančnímu poradenství přivedla myšlenka praxe při studiu. Byl jsem ve druhém ročníku prezenčního studia Podnikohospodářské fakulty VŠE v Praze. A potkal jsem svého spolužáka Martina Zoubka na hodině francouzštiny. Martin Zoubek chodil do školy v obleku a já ho prosil, ať se mi u něj ve firmě zeptá, jestli by mě také nevzali na stáž. OVB jsem v té době vůbec neznal.

Tehdy jsem začínal pod Martinem Zoubkem v zemském ředitelství Slezákových. Dělalo to na mě dobrý dojem a říkal jsem si, že by to mohla být ta praxe, která by mě mohla někam posunout. Hlavní motiv na začátku byl zvýšit moji cenu na trhu práce.

Rozhodně jsem nenastupoval s vizí, že budu zemský ředitel.

Jak probíhala praxe pod Martinem Zoubkem, který byl později spojován s ne proklientskými praktikami?

REKLAMA

Z mého pohledu byl start spolupráce naprosto korektní a proklientský. Diskuse okolo nekorektního podnikání se objevily až v pokročilejší fázi naší spolupráce, kdy už jsem si mé ředitelství i kvalitu řídil sám. Osobně můžu říct, že mě Martin nikdy do ničeho neetického netlačil. Myslím, že každý člověk má svoji hlavu a měl by nést odpovědnost za svá vlastní rozhodnutí. Já se rozhodoval vždy nakonec podle sebe. Nejsem ovce.

Jsem člověk, který má silné etické zásady. Kdybych měl pocit, že poškozujeme klienty, tak bych do toho nikdy nenastoupil. Přesvědčení, že děláme dobrou věc, je pro mě zcela zásadní. Učili jsme se klasickou analýzu, práci s klientem… samozřejmě podle standardů roku 2005. Dnes jsou standardy někde jinde a doba tehdy byla jiná. Rozhodně to ale ani tehdy nebylo z mé strany pouze o prodeji jednoho produktu.

Během sedmi let jste se vypracoval na pozici zemského ředitele. Co na cestě k této metě považujete za nejtěžší?

Aby člověk nezblbnul z peněz. A to na oba extrémy. Vydržet, když jich má člověk málo (klasická situace začátečníka), a zůstat normální, když jich má člověk hodně.

Oba extrémy jsou dost těžké. Když začnou člověku chodit nadstandardní peníze, je těžké zůstat nohama na zemi. Člověk by ale neměl nikdy zapomínat, odkud sám přišel. Úspěch by se neměl měřit penězi. Hezky se o tom mluví. Realita je těžší. Už ve 24 letech jsem byl jeden z nejlepších Oblastních vedoucích OVB v Evropě. Ve 25 letech jsem patřil mezi špičku Oblastních ředitelů. Taky se mi z toho všeho točila hlava. Taky jsem dělal chyby.

Další těžkou překážkou na cestě k úspěchu je udržet si pokoru a zvládnout své vlastní ego. Tohle téma by ale bylo asi na dlouho :-).

Jste zemský ředitel OVB… nebo již nejste?

Vypadá to tak, že jsem historicky jako první zemský ředitel OVB v ČR ponížen do pozice regionálního ředitele. Během domluvených probíhajících jednání mi přišlo e-mailem, že nesplňuji  podmínky kariéry. A dnes se bavíte už s regionálním ředitelem. Zatím jsem od vedení nedostal odpověď, proč aplikovali toto pravidlo poprvé v historii právě na mě, přestože jsem nebyl zdaleka jediný, kdo toto pravidlo v poslední době nesplňoval.

Kolik nyní máte v týmu lidí?

To je složitá otázka. Ve chvíli, kdy se otevřela jednání s OVB o tom, jestli zůstanu, nebo ne, jsme byli na nějakých cca 100 lidech.

Na vrcholu mé kariéry jsem měl v týmu přibližně 350  lidí. Pak jsem ale přehodnotil své dlouhodobé cíle a podnikatelské priority. V posledních několika letech odešlo z branže spousty lidí a jsem přesvědčen, že je to dobře. Pročistil se významně i můj tým. Někdy ale i zdánlivý krok zpět může být velkým krokem vpřed.

REKLAMA

V současnosti je s ohledem na protahující se jednání s OVB těžké stanovit kolik lidí bude v týmu za rok.

Co vás vede k odchodu z OVB? Proč jste začal jednat o svém ukončení v OVB?

Předně chci říci, že OVB byla pro mě výborná zkušenost, rozhodně bych neřekl, že je OVB špatná společnost. Jde o rozdíl toho, jak já vidím budoucnost a jak vidí budoucnost vedení firmy. Neříkám, že něco je špatně a něco je dobře, jednoduše máme rozdílné vidění budoucnosti.

Pro mě je aktuálně zásadní podnikatelská vize poradenství  založená na servisu a poradcích, kteří jsou dobře zaplaceni za to, že se aktivně vracejí za svými klienty a mají k tomu veškerou potřebnou podporu. Dnes pro mě není prioritou tým spolupracovníků čítající stovky lidí jako dříve.

Stalo se jednoduše to, že já a můj tým jsme vyrostli na platformě MLM, jehož součástí bylo mimo jiné finanční poradenství.. Vybudoval jsem za cca 7 let tým cca 350 lidí. Mělo to tehdy plusy i mínusy. Časem se to však u nás změnilo do podoby, kdy jsme dělali především proklientské poradenství s lehkou příměsí MLM.

Jak velký kmen finanční poradce potřebuje, aby ho uživil jen na servisu? A je možné takový kmen servisovat?

Jeden člověk by mohl mít maximálně cca 300 – 400 klientů, pokud svou práci dělá dobře. Pak se ale stává, že když pracujete se svým kmenem třeba 5 let a vaši klienti vidí, že to děláte dobře a jsou s vámi spokojení, tak vám doslova vnucují další doporučení.

A pak má profík problém. Buď bude nové klienty houfně odmítat, což mi ale na druhou stranu připadá škoda, a nebo vymyslí způsob, jak se postarat o větší a větší skupinu klientů. Člověk má ale omezenou kapacitu a má svůj život, takže nebude pracovat od rána do večera, aby obsloužil 1000 klientů.

Mám vizi servisních oddělení, kdy jeden profesionální poradce by měl mít k ruce další dva, tři servisní a administrativní pracovníky, kteří mu pomáhají. Tímto způsobem může postupně přijmout i větší množství klientů. Pořád se o ně stará jeden finanční poradce, ale je to řízený proces skrze zaměstnance, které má ve své firmě.

Není cestou např. přístup Partners Financial Services, kde se o servis klienta nemusí starat pouze finanční poradce, ale může „vypomoci“ call centrum či franšíza Partners Market?

Vždycky k řešení vede více cest. Partners se rozhodli jít touto cestou a určitě to dává smysl. Ta firma dokázala hrozně moc a respektuji jejich způsob podnikání.

Já osobně věřím v budoucnost ve spolupráci specialistů. Již několik let jsem si platil týmového hypotečního analytika a specialistu na pojištění, který se vyznal v pojistných podmínkách.

Kvalitní servis klientů je dnes výsledkem spolupráce produktových odborníků, administrativních pracovníků a obchodníků (specialistů na komunikaci). Je potřeba, aby na trhu finančního poradenství  došlo k dělbě práce.

REKLAMA

Když jsem nastupoval do finančního poradenství v roce 2005, tak se hledali „univerzální vojáci“, kteří byli skvělí v akvizici, byli to obchodníci, marketéři, byli pečliví v administrativě, byli dobří přednášející, rétoři, personalisti, psychologové, motivátoři… a když toto všechno splňovali v nějakém rozumném poměru, tak mohli projít celý kariérní plán. Upřímně… moc jsem takových dodnes nenašel :-).

Proč dál tlačit do jednoho člověka všechno? Říci dnes nováčkovi: „Tady se nauč 45 kalkulaček partnerů, udělej si sám kvalitní srovnání trhu, přečti si všechny pojistné podmínky (abys znal výluky) a projdi si metodiku všech bank…“, to je přece science fiction.

Už při práci v OVB jste založil svoji firmu a máte i svůj vlastní brand. To není v OVB výjimka. Řada skupin v OVB má svou vlastní značku. Co vás k tomu vedlo?

Nezaložil jsem vlastní firmu, ale pouze vlastní brand. Tehdy jsem to komunikoval s vedením OVB s tím, že to nebude mít žádný právní status. Byl to vždy jen brand, který označoval moji skupinu a mé zemské ředitelství.

Byl jsem samozřejmě nařknut spoustou lidí, že se schováváme. Neměl jsem ale problém se značkou OVB. Můj brand neměl říkat, kdo nejsme, ale měl naopak zdůraznit, kdo jsme. Proto jsem také jako jediný dal do názvu své vlastní příjmení. Nikdy jsem se za svoji práci ani práci mého týmu nestyděl. Dal jsem do názvu své jméno, protože to bylo to nejcennější, o co jsem mohl hrát. Jak víc chcete dát najevo, že to myslíte s kvalitou opravdu vážně?

Hrával jsem závodně tenis a byl jsem zvyklý zodpovídat za svůj výsledek. Když jsem přišel na hřiště, mohl jsem si to zkazit jenom já sám. Nikdo jiný. A když jsem neodvedl dobrý výkon, tak jsem prohrál. Svůj brand jsem vytvořil i proto, že jsem chtěl zodpovědnost za svou budoucnost vzít do svých rukou. A když někdo bude říkat, že Petr Saic to dělá špatně, tak jsem asi někde selhal. A když naopak budou říkat, že to dělám dobře, tak jsem asi odvedl dobrou práci.

Bohužel v takhle velké korporaci, jako je OVB, se vám často stane, že lidé hodnotí vaši práci podle práce někoho jiného. A vy jste ani nemohl jeho práci ovlivnit. A to je hodně demotivační.

I proto chcete z OVB odejít… Jednání o vašem odchodu z OVB probíhají již od konce roku 2016.

Určitý tlak z mé strany přišel již na začátku roku 2016, kdy proběhlo několik osobních setkání s CEO firmy. Prosazuji upřímnost, otevřenost. Deklaroval jsem otevřeně některé věci, v nichž se rozcházíme. Chtěl jsem o nich jednat a jednali jsme o nich tři čtvrtě roku. Nebylo to ze dne na den, že bych se rozhodl odejít.

Zastávám názor, že před zásadní změnou by se měl člověk pokusit problém vyřešit. Přirovnávám to k partnerskému životu. Když nejste ve vztahu spokojený, podle mého názoru není řešením rozchod. Řešením je, že přijdete za partnerem a řeknete mu, co vám nevyhovuje a na čem chcete pracovat. A to jsem udělal. Mám několik e-mailových komunikací s vedením firmy, kde jsem se snažil zcela jasně mé názory, nápady a problémy formulovat. Mám v tomto čisté svědomí.

Některé změny v rámci holdingu nebyly jednoduše možné. To jsem tedy nakonec akceptoval. Chovám se podle rčení: „Co můžeš změnit, změň, co nemůžeš změnit, smiř se s tím a jdi dál.“ Položil jsem si tedy otázku, co mám dál dělat, aby byly mé vize naplněny.

Vize, které jsem tlumočil vedení OVB, byly komunikované několik měsíců bez odezvy a ne všichni v mém managementu byli tak trpěliví. Na podzim loňského roku se vytvořil v týmu velký tlak. Paradoxně to přišlo ve stejnou dobu, jako rozhodnutí OVB o ukončení některých zemských ředitelů. Někteří má jednání slučují s tímto – ale jsou to dvě nezávislé věci.

Jak jste vnímal ukončení tří zemských ředitelů v čele s Martinem Zoubkem?

Jako gesto.

Málokdo, kdo v branži působí déle, by věřil, že vyhození tří lidí vyřeší nějaký globální problém. Byla to i ukázka a demonstrace síly. A otázka je, co všechno to ukázalo nejen lidem na trhu, ale i těm, kteří v OVB zůstávají. Interpretace tohoto kroku bývá rozdílná.

Kdyby k tomuto nedošlo, byl by přístup vedení k mému případu možná odlišný. Pasivita v aktuálních jednání může být i důsledkem tohoto. Jednání o našem odchodu jsem zahájil až po výpovědi zemských ředitelů. Do té doby jsme jednali o možných změnách fungování v rámci OVB.

Ke změně jednání jsem přistoupil v situaci, kdy došla trpělivost některým lidem v mém týmu, vzali budoucnost do vlastních rukou a začali se sami poohlížet po trhu. A lidé přestávali věřit i mě, že jsem schopen něco změnit. Tlak mého týmu na to, aby se něco začalo dít, eskaloval na konci roku 2016.

Už dneska je jasné, že tak, jak byla má firma na začátku podzimu kompletní, už zůstat nemůže – a už ani není.

Když chce člověk z OVB odejít, může podat jednoduše výpověď. A až na nějakou více či méně vymahatelnou konkurenční doložku může po uplynutí výpovědní lhůty začít pracovat někde jinde. O čem v takovéto situaci, kdy můžete podat výpověď a jednoduše odejít, s OVB jednáte?

To je rovina interní komunikace, o které se tu dnes nemůžeme bavit. Je to předmětem smlouvy o spolupráci s OVB.

Pro mě je priorita v rámci jednání pokus o dohodu. Přeci jen po 12 letech a nějakých 55 tisících smluv, které jsme zprostředkovali, jsem si říkal, že bychom mohli rozchod kultivovat. A v začátku jednání to vypadalo, že by tomu tak mohlo být.

Táhne se to tak dlouho, protože v první fázi jsme se bavili o podobě nějaké dohody, což se v poslední době bohužel vyvinulo do jiné úrovně.

Zkušenosti zemských ředitelů i nižších úrovní, kteří odcházeli z OVB, jsou takové, že v okamžiku, kdy začali uvažovat o odchodu, dostali oni výpověď, zpravidla za nekvalitní práci či jiné prohřešky…

K tomu by v mém případě asi nebyly argumenty. Na trhu se již s leckým znám a i lidé v bankách a pojišťovnách vidí škodní průběhy a kvalitu produkce, kterou mé ředitelství nosilo. Krok vyhození pro nekvalitu by byl na trhu zřejmě přijatý s úsměvem.

Ve finančním poradenství chcete zůstat i nadále…

Ano, chtěl bych na trhu aktivně zůstat. Nechci nijak poškozovat OVB, ale jsem nyní tlačený do pozice, že pokud nebudu chtít začít dělat instalatéra, budu muset řešit nějaké právní kroky.

Jaká je vaše představa pokračování ve finančně poradenské branži? Chcete založit vlastní společnost, která by byla pod nějakým broker poolem, nebo budete hledat velkou společnost na bázi multilevel marketingu?

Určitou představu mám. Nerad bych ji ale nyní blíže komentoval.

Máte nějakou vizi, kdy by jednání s OVB mohla být ukončena – ať dohodou, či případnou nedohodou?

Představu mám, ale uvidíme, jaký to nyní vezme spád. O komunikaci se snažím celou dobu. Z druhé strany je komunikace v poslední době řekněme střídmá. Počet lidí, kteří jsou se mnou ochotni komunikovat, je čím dál menší a v poslední době se omezuje čím dál více na právní oddělení.

Pro mě je úroveň aktuální komunikace zklamáním.

OVB má velmi silnou základnu a moje produkce nebyla zásadní, zejména v posledním období. Můj odchod pro ně obchodně žádným velkým zásahem není.

Obchodně ne, ale co filozoficky?

To nevím. Já neplánuji běhat po trhu a říkat, že OVB dělá něco špatně. Možná, že i s postupujícím věkem a vyzrálostí to člověk vidí jinak a že se rozhodne jít místo doleva doprava… nemyslím si, že by mé vize sdíleli všichni ostatní v OVB. Je to tam hodně různorodé a každý si jde vlastní cestou.

Moje cesta mě dovedla k tomu, že mi to po 12 letech přestalo dávat smysl. Ale máme tady přece demokracii a každý má právo na svůj vlastní názor. Jsou tam i nadále velmi úspěšní lidé, kteří si jdou vlastní cestou. A nemyslím si, že by dělali chybu, že tam dál jsou. Každý si musí sám položit otázku, jakou jsem si kladl i já, jak to chtějí dělat za 10, 20 let, sepsat si to, zamyslet se nad tím. Mě to 12 let dávalo smysl, teď to vidím jinak. To je život.

Děkuji za rozhovor.

Loading

Vstoupit do diskuze 54 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Je už pozdě nakupovat bitcoin?

Vzhledem k nedávnému růstu hodnoty bitcoinu a očekávání překonání jeho rekordní hodnoty vyžaduje rozhodnutí do něj investovat důkladné pochopení dynamiky trhu a souvisejících rizik. Bitcoin vykazuje v průběhu času výrazný růst, a to i pro ty, kteří kryptoměnu nakoupili za nejvyšší ceny. Je však velmi důležité si […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

13. 03. 2024

Maximální roční příjmy pro výpočet důchodu

Od roku 2008 se sociální pojištění platí pouze do dosažení maximálního vyměřovacího základu, z částky nad strop se již sociální pojištění neplatí a tyto příjmy tedy nevstupují do výpočtu starobního důchodu. Nadstandardní příjmy před rokem 2008 tedy ovlivňují výši důchodu více než od roku 2008. Podívejte se na […]

Text: Petr Gola

Foto: Shutterstock

12. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Míra

    24 května, 2017

    Obávám se, že s OVB se o hladkém odchodu jednat nedá. Na jedné straně se proklamuje, jak jsou všichni samostatní, na straně druhé, když se opravdu začnou chovat samostatně, tak jsou ostrakizováni, šikanováni, dehonestováni, popřípadě degradováni a nakonec vykopnuti. Ale nějak mi to připadá, že tento je postup takřka ve všech MLM společnostech podobný.

    Odpovědět

  • Bývalý OVBák

    24 května, 2017

    Být panem Saicem, řešil bych to právní cestou, případně soudem a zcela určitě bych se nebál to celé medializovat. Vzpomeňte si na pana Charváta a jeho autentický dokument o OVB…nakonec právní oddělení OVB dostalo rozum a žalobu stáhlo, protože při případné medializaci se by veřejně propíralo interní prádlo, aneb čím víc se hovno rozmazává, tím víc smrdí. Ale zkoušeli to chlapci až do poslední možné chvíle…přesto vyměkli. Představa, že by začal mluvit takto vysoce postavený člověk, potažmo bývalý zemský ředitel s praxí 12 let, musí být pro OVB prostě úžasná :0) Ne, opravdu bych z OVB neměl strach, dnes už ne. A ohledně konkurenční doložky už vůbec ne, jiné MLM firmy to taktéž zkoušely a se zlou se u soudů potázaly, popř. musely po dobu dvou let platit dotyčnému předchozí příjem, když mu chtěly zakázat se živit předchozí činností. Prostě držím panu Saicovi palce, on to dá a OVB doufám dostane rozum stejně jako u pana Charváta.

    Odpovědět

  • Alexandr

    27 května, 2017

    Přitom by stačilo šábnout se s Mírou Řezníkem. Začal v České, pokračuje v OVB. „Dej mi vratku a dohodneme se. Nedáš, máš problém“.

    Řezník je Pelta českého poradenství.

    Odpovědět

  • Zdeněk

    3 června, 2017

    Držím palce, pane Saici, byl jsem léta v OVB na manažerský pozici a stoupal v kariéře vedle Vás. Velmi slušný článek , jste k nim shovívavý. Takovou komunikaci s vedením OVB důvěrně znám. Ujišťuji Vás, že se s nimi nedomluvíte. Další naivní a slušný, co chce v dobrém odejít, protože za ta léta tam nic nepochopili. Řekněme si to upřímně, pakliže s Vámi komunikuje jen právní, tak mají problém. Ne s Vámi, ale se sebou. Že Vás sesadili? No jasně, meziprovize musí jít jinam, jen ne Vám. Nabízí se otázka, proč se za Vás „nadřízený“ nepostavil a nečekám, že můžete odpovědět, když jste v situaci, jaké jste. OVB svá chybná rozhodnutí a postupy opakuje a nepoučilo. Nejste sám, komu se to přihodilo. Svým přístupem Vám demotivují lidi, Vás. Chtějí Vás rozložit, abyste zůstal sám. Čekal jsem tam půl roku, přemluvili mě, ať jim pomůžu změnit tvář LD a OVB. Nakonec se návrhyna proklientské změny ukázaly jako nežádoucí a vyzdvihovali se prodejci vysokých investiček. Co píšu, dá se to dokázat, ten čas ještě přijde. Odešlo hodně schopných lidí, rozumějte, odnášejí obrat, který jim citelně chybí. Teď jeho část chcete odnést Vy. Smekám, že jste tam tak dlouho zůstal. Ale chápu, loajalita, je loajalita. Měl jsem to taky tak. Naštěstí jsem odešel dřív než Vy. „Náhoda“, že když jsem odcházel, zkusily odstoupení od smlouvy. Vždycky si něco fiktivního najdou. Nebojte. Šel bych do právního sporu a medializace. Troufnu si říct, že budete mít podporu od všech ex, co to s OVB mysleli dobře, ale odezva byla tvrdá. Tam dávno nepatříte a přicházíte o své lidi. Na co čekáte? Vy to nevyřešíte, OVB to vyřeší za Vás. Mazejte pryč.

    Odpovědět

  • Zdeněk

    3 června, 2017

    Vaše slova z OVB journálu – Petr Saic: Kdo odkládá, prohrává….dal jste si odpověď už tehdy

    Odpovědět

  • Ex spolupracovník ovb

    24 května, 2017

    No absolutne nechápu co tam v ovb nyní dělají… nejdřív vyhodí zemské ředitele kteří neměli s nekvalitou nic společného neb smlouvy nepíší, pak odchází další skupiny do konkurence a nyní jeste LD Saic odchází… no myslím ze jsou tam další skupiny které se brzy trhnou:)))

    Odpovědět

  • Martin Gardaněc

    25 května, 2017

    Je Honza Hlousek už pryč nebo ne?

    Odpovědět

  • Péťa

    1 června, 2017

    Jo jo, byl tady na kafi, ale už odjel, Martine 😉

    Odpovědět

  • Zdeněk

    3 června, 2017

    Kdybyste byl někdy manažer, věděl byste, že nesete odpovědnost za to, co Vaši lidi píši a za chod ředitelství. Pakliže to máte pod kontrolou a měl byste, tak se Vám něco takovýho neděje.

    Odpovědět

  • Člověk co tam dělal

    25 května, 2017

    Rozpadne se to vsechno…byla chyba vyhodit ty zemaky…drželi určitý celek pohromadě…ten postupně padá nyní a uvidí to další LD a bude se to drolit…proces nezastavitelný…důvody padu jsou jasné

    Odpovědět

  • Xxx

    25 května, 2017

    Honza Hlousek je v rentais.cz

    Odpovědět

  • Informátor

    25 května, 2017

    …já jsem slyšel, že Hlousek dělá námluvy v OK klientovi…

    Odpovědět

  • Informátor 2

    26 května, 2017

    A já zas, že jde k Zoubkovi do BEplan

    Odpovědět

  • Co já vím

    26 května, 2017

    Ja zase slyšel že Zoubek je prý údajně v SABu či Fincentru a pry ho taky OVB nechalo v zahraničí a řídí jim tam struktury a tady byl vyhazov jen na oko!!!!!!!!!

    Odpovědět

  • Radek

    26 května, 2017

    Moc jiných variant nezbývá, zdá se, že jste slyšel veškeré možnosti po vyloučení Broker Trustu, u něhož to pan Knapp několikrát odmítl :-).

    Odpovědět

  • i

    26 května, 2017

    Pane Knappe, hezká sebechvála! Přitom byste ho bral všemi deseti, kdyby o to stál.

    Odpovědět

  • Petr

    26 května, 2017

    No snad se ještě nezbláznil jako Hrubý se Štorkem:-)

    Odpovědět

  • Alexandr

    27 května, 2017

    Knapp šéfoval OVB v době největších prasáren. I díky němu už není Broker Trust co býval. Jde jim o prachy ne o lidi, škoda.

    Odpovědět

  • Ruprecht

    5 června, 2017

    Tímto pohovorem si Knapp připravoval půdu pro přijtetí Zoubka do Broker Trustu.
    Předpokládám, že tímto rozhovorem nejen vzbudil zděšení zde. Nicméně to ukazuje, že Knapp stále nechápe, jak se OVB podílela na totální degradaci a dehonestaci poradenské branže.

    Odpovědět

  • Jakub

    29 května, 2017

    – renta invest solution sro – alias rentais.cz dnes vymazali webovky … takže už nic se nedocteme, kdo je moc zvědavec moc se dozví…

    Odpovědět

  • Karel P.

    1 června, 2017

    RENTA INVEST SOLUTION sro …..uz se tam potichu všichni R registrují, postupně budou další a pak zmizí i LD Hlousek a jeho hlavní ředitele… neco jako LD Saic o kterém tady píšete….

    Odpovědět

  • Dominik

    1 června, 2017

    Já jsem slyšel, že jdou všichni do Brokeru, kámoše už tam zaregistrovali nějak „napřed“ nebo co…

    Odpovědět

  • Pepa

    25 května, 2017

    Vsichni v OVB jsou stejni zmrdi

    Odpovědět

  • Jiří

    2 června, 2017

    Jan Hlousek bude pro OVB největší rána.

    Jeho produkce patří mezi jednu z nejlepších, největších. Celkově jeho osobnost dávala OVB přidanou hodnotu. Byl jeden z těch, kteří nahlas hlásali do světa, že není třeba se schovávat za různé profi FP atd, že OVB je o obrovské energii.
    Nicméně nedivím se, být dnes pod hlavičkou OVB je katastrofa. Horší jméno nemá žádná firma v ČR.

    Odpovědět

  • OVBák

    2 června, 2017

    Dávejte si dobrý pozor na to, co píšete…“Nicméně nedivím se, být dnes pod hlavičkou OVB je katastrofa. Horší jméno nemá žádná firma v ČR“…můžete být zažalován za poškozování dobrého jména a pověsti OVB !!!

    Odpovědět

  • Zdeněk

    3 června, 2017

    ano, jde poškodit dobré jméno, ale špatné poškodit už snad víc nejde..

    Odpovědět

  • Ája

    5 června, 2017

    To nebylo poškozování „dobrého“ jména. to bylo jen konstatování faktu.

    Odpovědět

  • Jiří

    6 června, 2017

    Dobrý den, vycházel jsem jen co jsem četl v komentářích od široké veřejnosti.

    Samozřejmně, že se OVB v poslední době snaží změnit image. OVB jako takové není špatná firma, v zahraničí je oblíbená a má velmi dobré jméno a profesionální úroveň. Bohužel jen v ČR se jméno pokazilo. Samozřejmně mají šanci to změnit.

    Je to jen o lidech.

    Odpovědět

  • Radek

    6 června, 2017

    Nemělo OVB nějaké skandály i v Německu?

    Odpovědět

  • 6 června, 2017

    O OVB nevím, ale AWD ano a obrovské. Poté se přejmenovali na Swiss Life.

    Odpovědět

  • 6 června, 2017

    Já si pokaždé říkal, že hlouběji snad OVB už klesnout nemůže a že to musí razantně zatřást celým vedením, aby se konečně odhodlali k zásadním změnám. Pokaždé jsem byl neuvěřitelně naivní. Dnes si naopak kladu otázku, co všechno se ještě musí stát, aby se OVB změnila…ale už tomu nevěřím. To bylo už tolik medializovaných průserů typu Štork, Zoubek, dokument Rada nad zlato, několikamilionové opakované pokuty od ČNB…a ? A nic. Jede se dál…

    Odpovědět

  • borec z trastu

    22 listopadu, 2017

    Štork nyní funguje v Bereal Estate, ojebává lidi skrze další ojebávačský MLM, tentokrát neprodává ani pojistky, prodává vzduch a sliby 🙂 investice do něčeho, k čemu není jediná smlouva, papír, ani podpis – investor nic nevlastní.. jen někam pošle peníze

    Odpovědět

  • Taky borec

    23 listopadu, 2017

    https://www.prace-z-domu.com/zkusenosti-s-bereal-estate/

    Jde o mladou a neznámou firmu s nejasným majitelem a pravděpodobně virtuální adresou. Za Bereal Estate stojí lidé, kteří v minulosti už nějaké podvody dělali. Nejsou držiteli žádných investičních licencí a předpokládám, že nad nimi nemá nikdo žádný dohled. Tím pádem se můžeme jen domnívat, jestli skutečně dochází ke zhodnocování peněz investorů pronajímáním nemovitostí. Sami uznejte, že Bereal působí spíš nedůvěryhodně a ne jako seriózní investiční společnost

    Odpovědět

  • Jakub

    3 června, 2017

    No už se ví že odejde dost dalších lidi z ovb a ovb se na to chystá- změnili ustanovení v karier plánu a vnitřní směrnice !!! Takže kdo odejde bude mít problém s provizemi a můžou ho popotahovat!!! Takže Hlouskovci a Hamrovci pozor při odchodu!! Buďte chytří:)))už o vás vedení ví…..

    Odpovědět

  • exOVBák

    5 června, 2017

    S takovou tam za čas zůstanou jen uklízečky…spíš zkuste napsat, kdo neodchází, to bude rychlejší a s kratším textem. Ustanovení v kariérním plánu a vnitřní směrnice si vedení OVB může měnit jak chce, o tom žádná, je však naivní se domnívat, že to zabrání odchodu jednotlivců či celých skupin. Zafunguje to přesně naopak a celý proces to jen urychlí, o čemž se OVB za nějaký ten čas přesvědčí sama. Prostě zoufalost sama, co víc k tomu napsat…

    Odpovědět

  • Ruprecht

    5 června, 2017

    Zřejmě až kontrola ČNB donutila trošku, trošku OVB ke změně. V podstatě OVB fungovala podobně jako šmejdi, kteří prodávají předražené hrnce.
    Podle mě – všechny osoby z vedení OVB včetně zde zmíněného Knappa nemají co ve finančním sektoru dělat. Snad ČNB najde prostředky. A podobně lidé, kteří tam pracovali jako compliance, pokud vůbec compliance v OVB bylo. O čemž pochybuji.

    Odpovědět

  • Ruprecht

    6 června, 2017

    Prosím uvědomme si, že poradenství získalo špatnou pověst především díky OVB. Nikde jinde nedosáhlo prasácké jednání poradců takových rozměrů a nikde nebylo takto strukturálně ukotvené.
    Proto měla ČNB OVB zakázat. Proto všichni hlavouni z OVB měli být na black listu ČNB pro jiná místa v jiných společnostech.
    Přirovnal bych to k denacifikaci. Poradenská branže v ČR potřebuje deofaubizaci. Pro veřejnost, pro poradce. Vyslání jasného nekompromisního signálu. Takhle se budeme placatit a ČNB dále bude provádět kontroly, které provádí a které jsou na…

    Odpovědět

  • OVBAk kterému VADÍ někteří OVBaci

    6 června, 2017

    Proč mi lidi od nas ze struktury nosí pracovní smlouvy Renta Invest solution na kterých je podepsanej nějakej jednatel DAVID ROJKO KOVACIK a tvrdí ze jdou k Hlouskovi- Bartuskovi firmy pryč z OVB..?? Jsme v OVB pod jedním novým LD a toto se nám nelíbí, ovb by s tím měla neco dělat… OVBaci rekrutují nám OVBakum lidi z OVB a tahaj je jinam do svých tajně založených firem!

    Odpovědět

  • Z Kooperativy

    7 června, 2017

    No to je jasné, za Glembou(Renta invest) stojí lidí z KOOPERATIVY-p.Procházka..jsou dobří známí a kdoví jak to mají s podíly…je to model ala Partners, kdy za tím stála tehdy AXA…lidi z Kooperativy o tom vědí víc, ..

    Odpovědět

  • Tomáš

    18 června, 2017

    Tak to ještě vydržte, až se do toho pustí Slezáci, kteří jsou již s jejich LD strukturami naloudovaní v Broker Trustu.. na ovb tvrdí, že jim do BTčka odchází struktury, je to ale vlastně velmi „chytré“ řešení.. v ovb renty z Hamra a zbylých zoubkovců, v trustu si udrží zbylé struktury a přestanou jim odcházet lidi..

    Odpovědět

  • [Jméno odstraněno redakcí]

    14 června, 2017

    lidi odchazejí hromadně z ovb…Valeš jde k nám do Okgroup, stejně jako Coufal…do Renty k Hlouskovy zas tahaj zoubkovce a coufala, plus PODOLAK a lidi od toho co si jmenuje Fink..to je něco…ovb chce přidat provize??asi i tak k ničemu..je to zkáza…

    Odpovědět

  • Karel Kořán

    15 června, 2017

    Michal Knapp to způsobil a teď svou činností rozkládá i Broker Trust. Nedivím se, že partneři z BT odcházejí k Chytrému Honzovi.

    Odpovědět

  • Jak p. Knapp rozkládá BT?

    22 června, 2017

    Jak p. Knapp rozkládá BT? Proč lidi odcházejí i z BT?

    Odpovědět

  • Pribda

    22 června, 2017

    Lidé se nemění, top manažeři už vůbec. Jeho přístup je pořád stejný jako býval v OVB, stačí?

    Odpovědět

  • Sergej Zadojenko

    22 června, 2017

    No a všechny tyhle struktury obchází zoubkův BEplan v čele s obchodním ředitelem cvetlerem, kteří se diví, že k nim nikdo nechce. Jeden brand stojí za dehonestací povolání finančních poradců do té míry, že je dnes veřejností vnímáno na úrovni prostitutek a druhý brand má na starosti zákaz podomního prodeje ve většině obcí v ČR 😆

    Odpovědět

  • Ondřej

    22 června, 2017

    Po ukončení zlodějů – Lichtenberk, Kokta, Zoubek a dále pak odchodu dalších poctivců ze SSLD Zoubek – Saic, Esíčko, Hlousek, Valeš je konečně OVB plná normálních a poctivých lidí.
    Nejvíc vtipné, že největší kmotrové viz. výše teď budou dělat jak oni nic a jak za to mohlo OVB, ale myslím, že zasvěcení vědí! 😀

    Odpovědět

  • Štěpán

    23 června, 2017

    😀 😀 😀 co prosím? plné poctivých lidí?! Máte na mysli třeba zajícovce a horákovce, kteří stále drží strategii: „spořeníčko přes IŽP na trojku do každé rodiny?!“ a říkají tomu kvalita, protože si pohlídají, že se jim ty smlouvy proplatí?! 😀

    Odpovědět

  • František

    1 srpna, 2018

    Potvrzuji strategii u zajícovců

    Odpovědět

  • An

    23 června, 2017

    Až na to, že za to může OVB. Někdo tu špatnou práci musel tolerovat. Takhle to dopadá, když se „kvalita“ produkce řeší pouze pomocí grafů v Excelu jako brutto produkce 🙂 OVB to nechala dojít až tak daleko a já bych teď jako OVBák měl zachraňovat jejich jméno? Nas*at 🙂

    Odpovědět

  • Petr

    24 června, 2017

    No Saic, Hloušek a Valeš, jsou stejní podvodníci… Vždyť tam jsou ti jejich lidi a lidi od těch vyhozených … je to jen alibismus všech, všichni jsou stejní ….. nevím na co si tady hrajete…

    Odpovědět

  • František

    25 června, 2017

    Nejvtipnější na tom je , ze ti co samovolně odchází z ovb chtějí ještě po centrále hladký průběh nebo snad peníze!!!jaka absurdita!!! Utečou a budou rušit smlouvy, klasika… a hrají si na finanční odborníky a jde jim jen o jedno, vyšší provize a pretacet.. nevím co kdo tady furt píše a řeší…no sám vím o přechodu z ovb jinam dost, připravte si balík na cestu, stoupnou vám provize a některé budou popotahovat na pravňim… no Jo, když chcete jinam, musíte platit

    Odpovědět

  • jakub

    2 listopadu, 2017

    lol

    Odpovědět

  • Halo

    9 července, 2017

    Kdo Petra Saice nezná, neví o čem tady vůbec píše. Měla jsem tu čest s ním spolupracovat 5 let a neznám poctivějšího a upřímnějšího člověka. Snažil se ze všech sil aby OVB očistil alespoň v rámci svého ředitelství. Pomohl tolika lidem ať už klientům tak svým spolupracovníkům. Je nejen skvělý obchodník,ale i dobrý člověk a tato kombinace se už moc nevidí. Petře vše už bude jen dobré.

    Odpovědět

  • insider

    9 července, 2017

    …tak a teď tu o červené Karkulce. Není Vám za takovouto „reklamu“ zde na Investujeme.cz stydno ? Jak je vidět, tak ne.

    Odpovědět