CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Text: Petr Zámečník

14. 01. 2009

2 komentáře

AXA kupuje EF: Co s ní udělá?

 


 

Koupě EF CZ

V úterý tohoto týdne oznámily AXA a EF CZ, že koncem loňského roku došlo k uzavření smluv o převodu 51% podílu ve společnosti EF CZ na společnost AXA. „Partnerství EF CZ a AXA je dlouholeté. Podnět vznikl v důsledku diskusí při vzájemné spolupráci,“ sdělil k prodeji David Vlk, tiskový mluvčí EF CZ. „Tento krok je součástí celosvětové strategie, kdy AXA posiluje obchodní distribuční sítě,“ komentoval akvizici Tomáš Knebl, ředitel externího prodeje finanční skupiny AXA pro ČR

 

Kupní cenu dle očekávání společnosti nesdělily. 

Proč si AXA vybrala k akvizici právě společnost EF CZ? Odpověď poskytl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA: „Vzájemná ochota spolupracovat.“ V této souvislosti se nelze nezeptat, zda AXA neuvažovala o koupi podílu ve společnosti Partners, jejíž vznik pomohla financovat úvěrem. Bohužel jediné odpovědi se dostalo: „Se společností Partners máme velmi dobrou vzájemnou spolupráci na profesionální úrovni.“ 

Cíl: Zvýšení produkce AXA? Ne.

Přestože je cílem posílení distribuční sítě, bude i nadále EF CZ prodávat i produkty konkurenčních společností. AXA prosazuje koncept otevřené platformy, tzn., že partner nadále zprostředkovává služby i jiných finančních institucí tak, aby zůstal zachován klientský přístup,“ doplnil Tomáš Knebl. 

REKLAMA

 

Ve struktuře produkce EF již v současnosti tvoří produkty AXA značný podíl. „V porovnání s ostatními se jednalo o signifikantní obrat,“ sdělil nám David Vlk. AXA byla ve vyjádření Marka Zemana konkrétnější: „Odpovídající velikosti firmy. Obrat produktů AXA tvoří zhruba 50% celkové produkce EF.“ 

 

Zda bylo součástí smlouvy o prodeji i zvýšení prodeje produktů AXA není zřejmé. „EF CZ se hodlá zaměřit na prodej takových produktů takových obchodních partnerů, které budou nejzajímavější z hlediska posílení naší pozice na trhu,“ uvedl Vlk a dodává: „Struktura nabízených produktů se bude měnit adekvátně k nabídce našich obchodních partnerů.“ 

REKLAMA

 

Zvýšit podíl produktů AXA na produkci EF CZ není podle finanční skupiny hlavním cílem: „Naším cílem je zachovat nezávislost EF. Rádi bychom si i do budoucna udrželi podíl na produkci, ale především chceme s konkurencí soutěžit v kvalitě produktů a nabídce služeb, které klientům nabízíme.“ AXA se změnou struktury produktů v současnosti nepočítá. 

Připravované změny

Přestože původní majitelé EF CZ Lukáš Hinterbuchner a Vlastimil Bezděk prodejem ztratili rozhodující podíl ve společnosti, zůstávají i nadále v jejím čele. V současnosti ani neplánují prodej zbývajícího 49% podílu.

Změny se přesto připravují. „Plán spolupráce je postaven na posílení některých oblastí, jako je marketing, informační systémy, trénink, změny některých procesů. Vše je zaměřeno na zkvalitnění práce finančních poradců a tím pádem i na zlepšení servisu pro klienta,“ prozradil Marek Zeman.

REKLAMA

Stěžejní budou zřejmě „změny některých procesů“, neboť společnost EF ještě pod svým bývalým názvem EuroFinancial byla kritizována ze strany Sdružení na obranu spotřebitelů i AFIZu a upoutala pozornost také České národní banky.

„Máme jiný styl práce, který pro někoho nemusí být zcela pochopitelný a pochopený. Naši obchodníci dělají obchod, zprostředkovávají nám klienty a tito klienti jsou servisováni odborníky, kterých je omezený počet a kteří sedí v kamenných kancelářích, mají k dispozici veškeré podklady, sazebníky, počítače, analýzy produktů, které poskytujeme a které dávají k dispozici klientům,“ uvedl ke kritice Lukáš Hinterbuchner v rozhovoru pro Investujeme.cz, kde dodal: „Proč jsme terčem kritiky bych shrnul do toho, že se jedná o dost nevybíravý konkurenční boj.“

Možného reputačního rizika se nebojí ani AXA: „Společnost EF CZ již v polovině loňského roku učinila všechny kroky k tomu, aby k podobným stížnostem do budoucna nedocházelo. A to je do budoucna i naším společným cílem.“

Další akvizice?

Společnost AXA další akvizice na českém trhu nevyloučila. „V tuto chvíli nic konkrétního. Dlouhodobou strategií skupiny AXA je posilovat distribuční kapacity v rámci střední a východní Evropy,“ uvedl Marek Zeman. Můžeme se tedy dočkat i dalších překvapení.

Akvizice společnosti AXA není zdaleka na českém trhu jediná. Pomineme-li slučování finančně poradenských společností, kde je poměrně aktivní společnost Broker Consulting, byla před rokem koupena společnost AWD švýcarskou pojišťovnou Swiss Life, došlo ke koupi 10% podílu nikoli finančně poradenské, nýbrž finančně poradenskou společností – ZFP Akademie si pořídila „vlastní“ penzijní fond AEGON.

Loading

Vstoupit do diskuze 2 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • FabioAgency.cz

    27 ledna, 2010

    Jak jsme Vás již informovali, tak od dubna r. 2006 bojujeme proti praktikám fy. Eurofinancial s. r. o. (taktéž EFcz, ECI Czech a EDC cz) „dále jen EF“, kdy jeden z našich brigádníků, těmto vejlupkům naletěl.

    Za tuto dobu jsme pomohli více jak 350 poškozeným. Neustále zlepšovali obranu proti jejich praktikám a vymýšleli nové zbraně proti jejich novým smlouvám.

    Aby toho nebylo málo, tak v tomto, dle našeho názoru „podvodu“ na mladé, figuruje i pojišťovna AXA, která odkoupila 51% fy. EF a proto musí vědět o praktikách, jakými jsou mladí lidé uvrtávání do spirály problémů, s cílem se na nich tučně obohatit. Lze si jen správně domýšlet, že jim tyto praktiky vyhovují, neboť i AXA na tom silně profituje.

    Nevzdali jsme se a 14.1.2010 jsme podali k obecnému soudu návrh na zrušení rozhodčího nálezu, který poškozeným ukládá povinnost zaplatit přes dvacet tisíc korun(rozhodčí nález má stejnou váhu jako příkaz soudu). Jsme totiž přesvědčeni, že rozhodčí společnost je úzce spjata s EF a „jedou“ v tom společně.

    Společně s poškozenými nesouhlasíme s praktikami EF, kdy někdo mladým lidem nabídne práci a ve finále místo brigády odchází silně rozrušen a v kapse smlouvu, která ho zavazuje zaplatit 23.000 Kč. EF, které je bez svědomí, žaluje poškozené a peníze vymáhá.

    Nyní máme opět účinnou zbraň, jak tyto kroky zastavit a pomoci poškozeným se ze smluv vyvázat. V nejbližší době bude podána určující žaloba k soudu na neplatnost smlouvy jako takové, aby poškození nemuseli projít rozhodčím řízením.

    Včera 24.01.2010 jsme se společně s televizí NOVA – pořadem „Občanské Judo“, vrátili k případu EF a zhodnotili jejich sliby, kdy se zavázali k ukončení smlouvy dohodou. Zde je odkaz ke zhlédnutí (zhruba ve 23 minutě pořadu). http://archiv.nova.cz…10.html?s=0

    V boji nepolevujeme a poškozené dovedeme k tomu, aby těmto podvodníkům schovávající se za nedokonalé zákony nemuseli platit.

    Dále je připraveno natáčení s černými ovcemi (TV ČT1) a přednášky na vysokých školách po celé ČR. Pokud jste se stali obětí této společnosti, doporučujeme, abyste se bránili a nedali jim tak šanci Vás finančně srazit na kolena. Každý, kdo se bude bránit zjistí, že EF, byť zastoupena právníky není schopna porazit morálku a právní jistoty občanů ČR.

    Za FabioAgency.cz

    Fabio Jungmann Fiory – jednatel

    774 97 97 27
    http://www.FabioAgency.cz
    U Nemocnice 1750/4
    Ústí nad Labem 400 01

    Odpovědět

  • Proti podvodníkům EF CZ, Ativer a dalším

    28 května, 2010

    HELP – Sdružení práv podvedených

    http://www.PODVEDENI.cz

    Adresa: Ústí nad Labem, U Nemocnice 1750/4
    774/ 97 97 27

    Odpovědět