CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Patrik Malár: Ve Fincentru zůstanu. Je to srdcová záležitost

 

Čtyři bývalí zemští ředitelé Fincentra si zakládají vlastní firmu. Jak se na odchod poradců dívá Patrik Malár ze struktury jednoho z nich?

Loading



 

Tři zemští ředitelé Martin Kovář, Josef Bittner a Tomáš Martinovský dostali výpověď z Fincentra, protože připravovali odchod do nově založené společnosti 4fin. Již dříve dostal z obdobného důvodu výpověď René Borovička. Vy patříte do struktury jednoho z odcházejících zemských ředitelů. Dostal jste nabídku k odchodu do 4finu?

Ano, tuto nabídku jsem dostal. O přípravě odchodu jsem věděl už dříve, protože některé informace postupně prosakovaly. Když jsem se to poprvé dozvěděl, tak jsem se tomu smál. Když jsem si uvědomil, jakou přidanou hodnotu pro nás Fincentrum má, tak jsem si nedokázal představit, že by někdo chtěl odejít.

Nabídku k odchodu do 4fin jsem dostal od jednoho regionálního ředitele, který zatím ještě působí ve Fincentru, a od zemského ředitele Tomáše Martinovského, který již dostal výpověď. Docela to se mnou otřáslo a byl jsem v šoku. Přestože jsem v tréninkovém režimu a nepiji alkohol, měl jsem chuť dát si panáka. Nakonec jsem si jako nekuřák alespoň zapálil.

Fincentrum je pro mě srdcová záležitost a nedovedl jsem si představit, že by informace, které mi byly předkládány, mohly být pravdivé.

Jaké informace jste dostal?

REKLAMA

Podstatná pro mě byla informace, že odchází lidé z centrály, kterým věřím a kteří pro mě vždy byli velkou přidanou hodnotou a kdykoli jsem se na ně mohl obrátit bez ohledu na denní dobu. Informace navíc byly podávány hodně důvěryhodně.

Když jsem se dozvěděl, že chtějí odejít čtyři zemská ředitelství, tak jsem si spočítal, že by to mohlo být 50 % Fincentra. Začal jsem si ale informace ověřovat, ať na centrále od lidí, které znám téměř 10 let, nebo od jiných poradců a ředitelů, kteří působí ve Fincentru, a zjistil jsem, že není úplně pravda to, co je mi předkládáno. Měl to být jen takový wow efekt „jdou všichni, tak co tady budeš dělat sám“.

Měli odcházet i lidé z centrály?

Podle mých informací drtivá většina lidí ve Fincentru zůstává.

Ve Fincentru jsem od 5. 10. 2010 a mám celou řadu pozitivních zkušeností s vedením firmy i jednotlivými divizemi společnosti. Nejdůležitější pro mě byla podpora, např. ze strany realitní divize, která se neomezila pouze na slova, ale na skutky. Když jsme potřebovali proškolit realitní makléře a finanční poradce na synergie, tak nás nikdy neodbyli např. delegováním na jinou osobu, ale přijeli vždy osobně i jednatel Fincentrum Reality Jaromír Mašek nebo ředitel Luděk Hrdlička a našemu týmu se věnovali. A to se dnes projevuje na lepších výsledcích.

Když mi lidé z centrály potvrdili, že neodchází, tak mi z druhé strany začali tvrdit, že nic jiného ani nemohou říci, protože se chrání. A teď vychází najevo, že neodchází. Sice nějakou nabídku dostali, ale dýchají za Fincentrum.

Čtyři zemská ředitelství Martina Kováře, Josefa Bittnera, Tomáše Martinovského a Reného Borovičky reprezentují přibližně polovinu obratu Fincentra. Jak velkou část poradců podle vašeho odhadu člověka z jejich sítě mohou s sebou odvést?

REKLAMA

Já jsem důkazem toho, že nestáhnou všechny. Podle mého názoru se jim podaří stáhnout maximálně polovinu lidí ze svých struktur. Lidé ze vzdálenějších poboček, se kterými nejsou v blízkém kontaktu, chtějí buďto počkat, nebo již nabídku odmítli. Vím takto o desítkách regionálních a oblastních ředitelů.

Jedním z důvodů založení 4finu uváděným odcházejícími zemskými řediteli je prodej Fincentra novému majiteli Swiss Life International. Jak vnímáte nového majitele vy?

Se zástupci Swiss Life International jsem se setkal při nejrůznějších příležitostech. Nezaznamenal jsem žádné zprávy o tom, že by nový majitel měl negativně ovlivňovat firmu. Ani lidé z centrály, kterých jsem se ptal, nepociťují žádný negativní vliv. Spíš popisují, že jsou zasívány prvky nedůvěry mezi centrálu, že každý dostal nějakou nabídku a nikdo neví, jak to je.

Proběhla i setkání na centrále, kde byly tyto informace popřeny, a drtivá většina lidí se vyjádřila, že opravdu nemá důvod odcházet.

Co by mohlo být motivem pro poradce k odchodu do nové společnosti?

Já jsem dostával důvody, že rychleji adaptují IT. Přitom ve Fincentru se spousta modulů a aplikací zdokonaluje – ať je to iFin, elektronický podpis na iFinu, PSD 2 v MémŠanonu a další aplikace, které podporují poradenský i klientský servis. Ze strany 4finu mi bylo předkládáno, že nic z toho nefunguje, že požadavky na změny trvají a že neběží. Přitom spousta těch věcí již byla aplikována a již běží. V září a do konce roku má být spuštěna další část.

Z porad zemských ředitelů to vědí, jen to záměrně nepouštějí dál do struktury, aby mohli použít tyto informace proti Fincentru.

REKLAMA

Před několika lety odešlo ze slovenského Fincentra několik lidí z centrály a část poradenské sítě. Jak vnímáte tento odchod z pohledu dnešního českého?

Byl jsem v kontaktu s několika zemskými a regionálními řediteli v rámci slovenského Fincentra. Popisovali mi, jak to proběhlo. Myslím si, že jsou tam napřed. Lidé sice odešli, ale řada z nich se zase vrátila zpátky do Fincentra. Popisovali nepříjemný zážitek, kdy jim bylo něco slibováno, ale na druhé straně byli konfrontováni s realitou, která se neslučovala se sliby. Ostatně proto se také vrátili.

Očekáváte, že by něco podobného mohlo nastat i v Česku?

Rozhodně. Slibují, že budou realizovat věci, které zatím nejsou ani v dohlednu. A již je finančním poradcům a realitním makléřům slibují. Přitom nejsou ani na papíře.

Co byste vzkázal lidem, kteří se rozhodli odejít do 4finu?

Ať si ověřují informace nejen od svého nadřízeného. Celý přechod je založený na důvěře k nadřízeným a na polopravdách, mýtech a ne úplně zcela pravdivě předkládaných informacích.

Ať zkusí svým nadřízeným říci, že chtějí nějaký čas na rozmyšlenou. Pak se přesvědčí, jestli budou zastrašováni tak, jak jsem byl zastrašován já – že mi rozeberou strukturu, že mě vyhodí, že mě připraví o pozici…

Ať se začnou ptát i jiných finančních poradců, kteří se rozhodli zůstat, aby si informace potvrdili sami a nespoléhali se jen na jeden zdroj.

Děkuji zemským ředitelům Martinu Kovářovi, Josefu Bittnerovi, Tomáši Martinovskému a Rénému Borovičkovi, že udělali ve Fincentru kus práce. Jen mě mrzí, že dál ve Fincentru nepokračují. Po jejich odchodu je ale Fincentrum jednotné a daří se mnohé věci prosazovat rychleji. Už není nesoulad a blokování na poradách zemských ředitelů.

Děkuji za rozhovor.

Loading

Vstoupit do diskuze 307 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Je už pozdě nakupovat bitcoin?

Vzhledem k nedávnému růstu hodnoty bitcoinu a očekávání překonání jeho rekordní hodnoty vyžaduje rozhodnutí do něj investovat důkladné pochopení dynamiky trhu a souvisejících rizik. Bitcoin vykazuje v průběhu času výrazný růst, a to i pro ty, kteří kryptoměnu nakoupili za nejvyšší ceny. Je však velmi důležité si […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

13. 03. 2024

Maximální roční příjmy pro výpočet důchodu

Od roku 2008 se sociální pojištění platí pouze do dosažení maximálního vyměřovacího základu, z částky nad strop se již sociální pojištění neplatí a tyto příjmy tedy nevstupují do výpočtu starobního důchodu. Nadstandardní příjmy před rokem 2008 tedy ovlivňují výši důchodu více než od roku 2008. Podívejte se na […]

Text: Petr Gola

Foto: Shutterstock

12. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Gratulátor

    16 srpna, 2019

    Paťo, tímto s předstihem gratuluji k pozici regionálního ředitele, která tě teď jistě nemine, zasloužil sis to :-))

    Ještě nám řekni, kolik Finko platí za takový článek? Má to 5 nul, povíš nám? 🙂

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Ještě poradce Fincentra

    16 srpna, 2019

    Zdravím Patriku. Někteří lidé z centrály ale skutečně zvažují odchod, jednají o něm a nebo dokonce již odešli. Možná by se to chtělo na to koukat více objektivně a nebo mít s nimi lepší vztahy aby se nebáli Vám říct jak to doopravdy je. Co se týče IT, stačí se mrknout za plot ke konkurenci, kde když už nic jiného mají alespoň funkční online diář, který nemaže schůzky. Co konkrétně nová společnost slibuje a není to ani na papíře, ani v dohledu? Jinak ano máte pravdu, to co se prosazovalo měsíce či roky s odchodem ředitelů šlo najednou za par dní realizovat, děkujme jim za to.

    Odpovědět

  • Fanynka

    16 srpna, 2019

    “Tonoucí se stébla chytá” a tak to na mě přesně působí…najednou se nad FINCENTREM vznášejí mračna nejistoty a proto se vydávají chabá a nedůvěryhodná prohlášení, proč zůstávám, tam kde zůstávám. A všichni, kteří se rozhodli jinak jsou najednou Ti zlí a špatní?!
    Milý Patriku, je zvláštní, že si vybrali právě Vás. Stačí úplná maličkost, otevřít si Váš profil na facebooku. Okatá retuš Vašeho zevnějšku na každé fotce, které se všichni jen tiše smějí. Tohle je důvěryhodný člověk? Který se neprezentuje takový jaký je? Myslím, že toto vypovídá samo o sobě.

    PS: U většiny firem se pozice nekupují 🙂 Musíte si je zasloužit!
    A jestli je na Vás rodina pyšná…člověk, který haní druhé, aby vyrostl v očích jiných? Tady není pýcha na místě…

    Odpovědět

  • Panoramico

    16 srpna, 2019

    „Že my rozeberou strukturu…“ Tfuj, Patriku, tfuj. Že nejste silný v gramatice je vidět ze sociálních sítí, ale že si to po vás nikdo nepřečte ani tady…

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Já to nepsal a upozornil jsem na to ještě před zveřejněním… 😉

    Odpovědět

  • Panoramico

    16 srpna, 2019

    Safra, to se omlouvám, zase ukvapená práce centrály. Píše článek jménem lidí a ještě špatně 😀

    Odpovědět

  • Anonym

    16 srpna, 2019

    Přesněěě, honem s tím do světa než to vypukne…

    A však pozor na věc, ono je pro Patrika novinkou že se na trhu náboruje mezi konkurenčními společnostmi

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Možná si to chce přečíst, že se jedná o rozhovor 😁👌

    Odpovědět

  • Mechanik

    16 srpna, 2019

    Patriku, jsi fakt borec! Jeden den se fotíš se svým ZŘ na Facebooku a děláš řidiče na svatbě, kde jsi se všemi největší kámoš a druhý den už dáváš na FB jaký jsi srdcař, že zůstáváš ve Fincentru. Všichni už ale ví, že nejsi srdcař. Všichni ví, že ses nechal koupit vyšší pozicí. Rodina, přátelé (pokud ještě nějaké máš) i kolegové jsou na tebe jistě hrdí! Gratuluji!

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Žádnou pozici a ani úplatek jsem od Fincentrum, a.s. nedostal. Jediný kdo mě uplácí je 4FIN, měl jsem dostat 750.000,- za přestup a zradu. Takže rodina a přátelé jsou na mě hrdí. Kolik jste dostal za přestup od svého nadřízeného? Na jaký mail mohu poslat PRTSC mé pozice na Findatech? Na 4FIN mail nebo ještě do Fincentra? 😁✉️

    Odpovědět

  • Mechanik

    16 srpna, 2019

    Ale notak Patriku! Všichni přece ví, že pozice ve Fincentru se nastavují až koncem měsíce 🙂 750 000 ale nebylo pro tebe, nýbdrž pro celý tvuj tým, viď ?:-) Ve svém příspěvku jsem nic o úplatku nepsal a ty píšeš, že jsi žádný nedostal .. tíží tě svědomí? Rozdělil ses aspoň s podřízenými ? 😉

    Odpovědět

  • Nerozhodný

    16 srpna, 2019

    Několik let se bývalí zemští ředitelé snažili vyjednat vyšší provize, neúspěšně. Krátce po jejich vyhazovu to najednou šlo, jenže se přidalo pouze na základě jejich rozdílovky.

    Druhá věc, momentálně jsou pod centrálu dosazována nová OŘ, RŘ, dokonce se chystá i zemské.
    Pro lidi, kteří na tuhle pozici nikdy za X let práce nedosáhli, protože nesplnili kvalifikace pro získání.

    Myslím, že to není fér pro ředitele, kteří ve stávajících strukturách zůstávají. (Karlíček, Jarůněk, Kašpar)

    Další věcí je, že se spíše vyhrožuje více lidem, co odchází než těm co zůstávají. A výhružku tipu rozebereme ti strukturu, bych nebral jako výhružku ale jako fakt, který prostě nastane.

    Pak tu máme výhružné emaily klientům, které jsou rozesílány.

    Poslední kapkou jsou tvrzení Filipa Duchoně a jeho garance, slibuje něco a všem a dává na to svoje slovo, a přitom dobře ví, že za dva měsíce už ve Fincentru nejspíše nemusí být.

    Odpovědět

  • Sabík

    16 srpna, 2019

    Myslím, že to není fér pro ředitele, kteří ve stávajících strukturách zůstávají. (Karlíček, Jarůněk, Kašpar)
    :-))) tenhle byl nejlepší. Ano zůstávají… tak do konce října?

    Odpovědět

  • Nerozhodný

    16 srpna, 2019

    Jestli pánové Kašpar, Jarůněk, Karlíček, mají aspoň trochu rozumu tak už se byli zeptat na provize jinde 🙂
    A vsadím se, že do BT se ptat nešli. :)))

    Odpovědět

  • Selfielover

    16 srpna, 2019

    Patriku myslim, ze ted si s tebou selfie dloho nikdo neda…

    Odpovědět

  • Radek

    16 srpna, 2019

    Ale dá, podobně jako s Babišem 😉
    https://www.reflex.cz/clanek/video/95474/estebeee-skauti-u-spolecneho-foceni-zaskocili-babise-vykrikem-zkratky-komunisticke-statni-bezpecnosti.html

    Odpovědět

  • Švýcarský strýček

    16 srpna, 2019

    Patřím mezi zvažující spolupracovníky Fincentra, ale s ohledem na neustálé dopisy GŘ, které spíš obtěžují než ujišťují o TOP stavu firmy a s představou, že tato postava je prezentována něco jako „tvář a hlas lidu z Fincentra“ jsem se už rozhodl. Člověk, který udá a prodá své kolegy a nadřízené, kteří mu v podnikání jistě pomáhali a ještě je na to hrdý je pro mě bezpáteční loutka centrály. Měli si možná vybrat jiného „koně“ do takto aktuálního článku na podporu současného stavu. Doufám, že si Patrik pochutná na švýcarské čokoládě, která mu bude jistě proudit v kvartálních bonusech.

    Odpovědět

  • Svoboda neni zdarmo

    16 srpna, 2019

    Amen

    Odpovědět

  • Pozorovatel

    16 srpna, 2019

    Vidím, že Patrik Malár už ze svého FB odstranil fotku kde drží brokovnici s titulkem, že za lež by nejraději střílel, asi si uvědomil že by musel v první řadě zastřelit sám sebe….

    Odpovědět

  • Kocourkov

    16 srpna, 2019

    Směšné….nerelevantní….amatérské….neprofesionální…ostuda 🙈🙄
    A tady má pak člověk zůstat pracovat?????
    To jako fakt? 🤨

    Odpovědět

  • Karel Sopuch

    16 srpna, 2019

    Dobrý den Patriku. Fandím vám. Ale nikoliv k danému postoji, ale k tomu, jak jste za ta léta vyzrál a stal se z vás čestný, spravedlivý a zodpovědný člověk. Není to tak dávno, kdy jste byl považován za člověka prohnaného, jež se bez skrupulí nebál brát fixní provize od kolegu níže ve vlastní struktuře. Nebo když jste bojoval za pozice v RK tak vehementně, že jste neměl problém obracet se na kohokoliv, kdo je schopen vás nahoru dostat. Nebo když jste se zuby nehty snažil vytřískat z kolegů každou korunu, abyste své ženě mohl pořídit koně. Zajisté by si také pár kolegů vzpomnělo, jak se členové managementu vyjadřovali k vašemu převlékání kabátu podle toho, odkud zrovna fouká. Váš vztah s kolegou Dostálem byl také vždy čistě ekonomický, ale to vám nelze vyčíst, neboť úplně stejně si vás kontroloval i pan Dostál. Jsem velmi rád, že nyní jste se stal skutečně mužem. Potlačil jste své ego a obětoval se pro Fincentrum. Pro spoustu poradců jste hrdina, protože říkáte co si oni opravdu myslí. A věřím, že spousty lidí musel 4Fin neskutečně nasrat. Zároveň, ti co vás dobře znali a znají, si musejí ťukat na čelo, ať už jsou v partě odcházejících nebo těch co zůstávají, protože vědí, co jste byl zač a jak jste neuvěřitelně prozřel. Přeji vám úspěch, protože lidé dokážou ještě velké věci a dozajista mezi ně patříte.

    Odpovědět

  • Švýcarský strýček

    16 srpna, 2019

    Jako úžasným doplňkem k objektivnímu rozhovoru zde jsou videa „proč zůstat ve Fincentru“, která se dnes objevila v systému. Doufám, že se (podobně jako předešlá videa) neobjeví někde na veřejném webu, protože to bych se propadl hanbou…už teď se za ně stydím a to jsou viditelná jen pro vnitřní síť…
    Pokud toto má být poslední pokus o záchranu sítě a marketing (nebo vedení??) se rozhodne natočit tyto videa ve stylu „Na co točit kamerou, když máme každý video v mobilu a neřešíme kvalitu videa ani třes obrazu“, tak se firma řítí do míst, kde slunce nesvítí (a tím nemyslím stinná místa pod švýcarskými horami)…

    Odpovědět

  • anonym

    16 srpna, 2019

    Video je veřejné. Schválně, jak dlouho to tu vydrží.
    https://test-finbox.fincentrum.com/video/index.html

    Odpovědět

  • Johny

    16 srpna, 2019

    Teda, to je dost zoufale video, celkem trapas 🙂 Pro 99% poradcu je tohle stejne valka nekoho jineho – reditelu a majitelu, at to dopadne jakkoliv, poradce jen vydela.

    Odpovědět

  • Bubák

    16 srpna, 2019

    Z videí je cítit zoufalství a bezmoc, navíc na mne nepůsobí nikterak autenticky, spíše naopak.

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Vůbec se nedivte tomu, jak to působí. Jde o spoustu peněz ze zmařené investice a budou padat hlavy., Možná i něco horšího. Vedení Fincentra má objektivní důvody k hysterickému pláči a vyvíjí i křečovité akce, jak udržet poradce uvnitř. Naprosto rozumím tomu, že jim majitelé ze Švýcarska zaklekli mezi lopatkami a když teče do lodi, k pumpám musejí všichni.

    Můžete se vysmívat snahám, jak tuto katastrofu zmírnit, ale váš výsměch fér není. Autentické výpovědi to samozřejmě nejsou. Ono ale uvnitř každého fincentráka je spousta pro a proti. Vedení tečou nervy a tak oslovilo své zatím věrné koně, ať s tím pomůžou.

    Vzpomeňme na rok 2007, když Petr Borkovec a Radim Lukeš zařízli OVB. Píše se rok 2019 a duo Kovář – Bittner je v jiném postavení. Fincentrum to vůbec nemusí přežít, jako tehdy OVB. Vážně si myslím, že je to tanec na ostří nože. Kdo si tohle neuvědomuje, musí být naivka. V přírodě platí, že každá akce vyvolává reakci. Zrada se trestá.

    Odpovědět

  • Johny

    22 srpna, 2019

    Vždyť celé Fincentrum bylo založené na přetahování lidí napříč trhem, tak to nyní zažívají z druhé strany. Poslepovali lidi z různých firem s různými návyky, naslibovali hory doly, leckdy poradce uplatili, aby přešli. Nemohou se divit, že takoví lidé se logicky po čase zase zvednou.

    Odpovědět

  • #pozorovatel

    23 srpna, 2019

    Zdejší debata už začíná být únavná a nějak tomu celému přestávám rozumět. Z Fincentra odešel René Borovička, Martin Kovář, Josef Bittner a Tomáš Martinovský. Ok, no a co? To se jako zhroutí poradenský trh, nebo to položí Fincentrum nebo co? Položila se před deseti lety OVB po odchodu Borkovce a Lukeše? Ne, nepoložila, OVB je tu s námi dodnes. Svět se bude točit dál i bez těchto bývalých pánů z Fincentra. Ode dneška za rok si na to už nikdo nevzpomene, budou jiné starosti (např. povinné odborné zkoušky z pojištění).

    Odpovědět

  • #exFincentrum

    23 srpna, 2019

    Fincentrum: Odchozí zemský ředitel promluvil!

    Společnost Fincentrum stojí před rozkolem, jaký už dlouho na finančně – poradenském trhu nebyl. Na konci všech sporů může zůstat firma, která má o polovinu poradců méně (jak odhadují pesimisté), minimálně se však odhaduje, že třetina poradců této společnosti zamíří ke konkurenci. A proč bylo v tomto kontextu důležité datum 21.8.?

    Stalo se to před půlnocí
    Pojďme si nejprve shrnout základní fakta: Nejde o nic menšího než je odchod čtyř zemských ředitelů Fincentra, pod nimiž pracuje 1 200 poradců – jsou jimi René Borovička, který dostal výpověď v červnu a dále Martin Kovář, Josef Bittner a Tomáš Martinovský. Ti dostali výpověď mailem 31.7. krátce před půlnocí.

    Tito zemští ředitelé, kteří firmě zajišťovali svou rozsáhlou poradenskou sítí polovinu produkce, odcházejí do Broker Trustu. Vzhledem ke konkurenčním doložkám tu budou působit jako poradci na OSVČ a také spolupracovat se společností 4fin, kterou vlastní Hana Strnadová, bývalá finanční ředitelka Fincentra.

    Všichni čtyři se na odchod připravovali, mluví o odlišném pohledu na fungování a budoucnost finančního trhu mezi nimi a novým vlastníkem. Zákulisní informace od poradců, kteří odcházejí, říkají, že Swiss Life se chová jako pojišťovna. SL je totiž přesvědčen, že si koupil klientský kmen a poradce na jeho obsluhu. Fincentrum se ale dosud profilovalo jako společnost, kde klienti zůstávají poradcům a ti si svůj kmen mohou při odchodu z Fincentra převést ke konkurenci.

    Fincentrum jako srdcová záležitost
    Otázkou zůstává, kolik poradců skutečně podá výpověď. Firma má velké obavy, a tak spustila přesvědčovací akci, která se poněkud vymkla kontrole. Ještě by se dalo pochopit agitační video, kde několik poradců a manažerů firmy ostatním kolegům sděluje, proč se rozhodli pod Swiss Life zůstat.

    Jako nešťastný se ukázal rozhovor s manažerem společnosti Patrikem Malárem zveřejněný na webu Investujeme.cz , který “ve Fincentru zůstane, protože to je srdcová záležitost.” Investujeme.cz patří společnosti Fincentrum a.s. Podle očekávání se strhla lavina, aktuálně je pod textem 164 komentářů a firma tak své problémy ventiluje nejen poradenské komunitě, ale také široké veřejnosti.

    A proč je tedy v tomto kontextu důležité datum 21.8.? To bylo totiž datum výplaty provizí a firma se obává, že se do konce měsíce spustí lavina výpovědí. Proto se všemi možnými způsoby snaží přesvědčit stávající poradce, aby pod novým vlastníkem zůstali. Obavy, že odcházejícím poradcům budou zadržovány provize, se prý naplnily. Jenže stavidla se otevřou po každé provizní uzávěrce…

    Dnes zaslal do redakce své vyjádření k ukončení spolupráce se společností Fincentrum bývalý zemský ředitel René Borovička. Vzhledem k obsáhlosti textu zveřejňujeme jeho podstatnou část:

    “V červnu došlo k ukončení mé spolupráce se společností Fincentrum, kde jsem toho času působil jako zemský ředitel. Stalo se tak po deseti letech vzájemně korektních vztahů, kdy jsme spolu s kolegy z mé struktury přinesli společnosti zisky přesahující stopadesát milionů korun.

    Lidsky mě mrzí, že místo toho, abychom si vzájemně popřáli štěstí v dalším profesním životě, spustilo vedení společnosti Fincentrum v souvislosti s mým odchodem očerňující kampaň založenou na nepravdivých tvrzeních. Ale co se dá dělat, ne vše je v životě, obzvlášť v tom byznysovém, zalité sluncem. Zároveň si uvědomuji, že ukončení naší spolupráce bylo s nejvyšší pravděpodobností nevyhnutelné vzhledem k vzájemně odlišným pohledům na fungování a budoucnost finančního trhu.

    Do Fincentra jsem vstupoval především kvůli tomu, že mi seděla filosofie toho, že poradce je klientem společnosti a zákazník je zase klientem poradce. Obchodní model společnosti Fincentrum je částečně založen na zdravém pohybu finančních poradců napříč trhem a jejich náboru z jiných společností. Proto mě nyní velmi překvapily zprávy od bývalých kolegů, že vedení společnosti Fincentrum se směrem k těm, kteří se v těchto dnech rozhodli podat výpověď, uchyluje k metodám, jež nemají daleko k zastrašování.

    Když jsem v roce 2009 přišel do Fincentra, byl jsem ujištěn, že jsem pro vedení společnosti klientem a oni udělají maximum pro to, abych ze společnosti s týmem neodešel. V opačném případě bylo všem řečeno, že ti, kdo budou nespokojení, mohou kdykoliv odejít. Stejně jsem postupoval já i vedení celou dobu při odchodech lidí z Fincentra.

    Aktuálně se situace až absurdně otočila. Po odchodu dostala celá moje rodina dopis, že je nesmím jako poradce kontaktovat. Stejný dopis, že nesmím kontaktovat sám sebe, jsem dostal i já. V opačném případě mají všichni informovat Fincentrum, že jsem jim volal. Mým klientům přišel dopis, že moje jednání i rada je může finančně poškodit. S takovým jednání jsem se na trhu ještě nesetkal a hodně mě to mrzí. Domnívám se, že takto náhlá změna rétoriky firmy může stát za dalšími výpověďmi, které v tyto dny další bývalí kolegové podávají.

    Co se tedy mě týká, po odchodu z Fincentra svět finančního poradenství neopouštím. Aktuálně jsem našel pro své nápady přístav ve společnosti Broker Trust, která dlouhodobě prosazuje, a hlavně realizuje vývoj chytrých nástrojů, jež usnadňují a zlepšují práci finančních poradců.

    Bohužel nabídku na pokračování spolupráce, kterou jsem od vedení Fincentra dostal těsně před výpovědí, jsem nemohl přijmout, protože pro mé kreativní jádro byla příliš svazující. I tak ale na uplynulých deset let ve Fincentru vzpomínám v dobrém a těším se, že společně budeme na finančně poradenském trhu v budoucnu zdravě soutěžit.”

    https://poradci-sobe.cz/poradenske-firmy/k-odchodu-z-fincentra-se-vyjadril-rene-borovicka/

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Psal se rok 2006. To jsme ještě byli spolu v IMG, když mi můj místní manažer Martin Kovář u něj v autě řekl: „Pane kolego, od pondělí budeme ve Fincentru“. A tak se stalo, s celou skupinou cca 8 lidí, jsme tam odešli. Byl jsem nadšen po osobním jednání s Martinem Nejedlým, to bylo ještě na Smíchově v centrále. Určitě to bylo správné rozhodnutí. S Martinem jsem dlouho i poté pracoval v poradenském páru. Jak on říká, jsem jeho první spolupracovník. On se vydal na manažerskou dráhu, já byl na individuální kariéře. Věřil jsem, že je to můj přítel, který vždy pomůže a nezradí. Bylo to tak do chvíle, dokud jsem mu snášel zlatá vejce. Mnoho let jsem kolegům říkal, že Martinovi věřím, jako málokomu a kdyby mne Martin vzbudil o půlnoci, že ve dvě ráno letíme na Mars, že bych se na nic neptal, protože tam určitě máme klienty.

    Je pravda, že mě toho opravdu hodně naučil. Je to skvělý manažer a pracovitý člověk. Mnoho let pracoval 7 dní v týdnu.

    Když jsem cítil únavu z toho, že pracuji 14 hodin denně (ale ne tolik co on, je drobet mladší), bylo to několik let poté, co jsem ve Fincentru stál hned dvakrát po sobě „na bedně první“. Ano, to bylo potom, co mi Martin vyčítal, že mám nejdražší kamna ve střední Evropě, prý v nich spaluji 200 k CZK měsíčně. „Nepište ty články a jděte za klienty, tam jste cenný! Neházejte perly sviním, co pro vás udělají ti anonymové na investujeme.cz?“ Do toho mě v roce 2012 oslovily hned dva broker pooly a já jsem na férovku požádal Petra Stuchlíka o souhlas, že budu i tam. Prostě bych si mohl za stejný čas vydělat více, stejně jsem pracoval zcela samostatně. Víte, Fincentrum se ke mně vždycky chovalo slušně. Strašně by se mi příčilo jej podrazit. Petr souhlasil. Je pravda, že po nějaké době jsem pro Petra napsal účelový článek o broker poolu a pak jsem toho litoval – Fincentrum by mi jinak nepůjčilo.

    V únoru 2014 jsem z Fincentra odešel. Bylo to 7 krásných let a Fincentrum pro mne znamenalo jistotu růstu, protože mne tam přivedl právě Martin.

    V roce 2014, vlastně už od roku 2012 jsem měl potíže s příjmy, protože jsem změnil poradenské myšlení. Vydal jsem se cestou etických obchodů, kde dominovaly investice s nízkými vstupními poplatky. Příjem z pojistek mi razantně klesl, protože na investice jsem je začal používat pouze výjimečně a to ještě s minimálním běžným pojistným. Zbytek do daňových limitů šel z mimořádného pojistného. Do toho se promítl vývoj finanční krize, strach klientů a pokles mých investičních obchodů. Z minulosti jsem měl velmi přehnané závazky po rozvodu. Potřeboval jsem pomoct. Půjčilo mi Fincentrum i BT. Měl jsem potíže se splácením. Požádal jsem o pomoc Martina. Víte, Martin na všem chce vydělat. A tak se prý mám vrátit do Fincentra. Martin věděl, že bych nesnesl nebýt zase první. A nepůjčil by mi on, ale Fincentrum, on by jenom ručil. Odmítl jsem to. Šel jsem vlastní cestou a dnes jsem finančně v pohodě.

    Mohu klidně spát a nejsem zrádce. Martin moc dobře ví, že naše přátelství rozbil on sám. Teď rozbíjí firmu, která mu tolik věřila! Zabíjí ze zálohy.

    Pro pořádek, Fincentrum je můj konkurent. Já své konkurenty porážím v čestném boji. Respektuji tohoto konkurenta jako značku, i když často je mi do pláče, jak slabé poradce musím u klienta nahradit. Nic to nemění na tom, že Fincentrum je slušná firma a nezaslouží si zánik pro sprostou zradu významné části manažerů.

    Martin si zaslouží poradenský a manažerský pád. A to přesto, že mu věří spousta poradců. Martin totiž lidsky selhává. Je mi smutno, že si jej už nemohu vážit. Tento odchod z Fincentra je dýkou do zad všem, co mu věřili.

    Klidně se rozhodujte sami za sebe, zda za Martinem půjdete. Varuji vás. A to mi nikdo z Fincentra nenabídl prachy, víte?

    Odpovědět

  • Tom

    16 srpna, 2019

    Pavle, takže jste nejdřív jako jeden z nejvýkonnějších poradců odešel. Dalo by se říci, že jste měl také dýku v ruce… potom vám teklo do bot a potřeboval jste peníze, tak jste zašel za Martinem, ten by vás vzal zpátky a ještě by se zaručil za váš závazek a vy na něj teď kydáte hnůj? Už jenom to, podmiňovat přátelství půjčkou, se mi zdá přes čáru… nemluvě o tom, že jste odcházel jenom a pouze kvůli penězům, což je legitimní, ale kritizovat z této pozice někoho jiného, že chce vydělat… Mějte se fajn

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Ono je to jinak. Já jsem nepožádal o pomoc Fincentrum, ale Martina. Mé a jeho jeho přátelství skončilo přesně ve chvíli, kdy jsem odmítl vydírání. Možná si neuvědomujete, že jsem o 18 let starší a vydělal jsem mu předtím spousty peněz ve statisících Kč.

    Odpovědět

  • Britpop

    16 srpna, 2019

    Také to nechápu… Chtěl jste půjčit peníze peníze, Martin odmítl, což chápu, půjčování mezi přáteli je zlo. Na základě toho, že Vám nepůjčil, nicméně přišel s jiným řešením máte pocit zrady?
    Jakou to má souvislost s tím, že jste mu vydělal peníze? Mimochodem, jak jste hospodařil, že vám po pár letech chyběly peníze, vždyť jste musel vydělávat miliony ročně..
    Ale to je asi jedno…

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Zřejmě si myslíte, že jsem měl svou firmu zakopat tři metry pod zem a dál nechávat Martinovi a majitelům Fincentra 35% mého výdělku. Martin využil mé tísně, víte? Tohle je zrada.

    Odpovědět

  • Velmi krátká kravata na velmi velkém těle

    16 srpna, 2019

    Pamatuji si svůj první dojem z FC na akci M.K., kde jste byl vyhlášen a dostal jste prostor poděkovat a říci v čem tkví Váš úspěch… To co jste řekl, byl jediný důvod proč jsem přemýšlel jestli mám do FC jít nebo ne. Z Vaší sebeprezentace jsem cítil 0% pokory, 100% sebestřednosti a 100% neomylnosti (viz. Vaše neustálé příspěvky zde). A stejný dojem mám i teď. Myslím, že M.K. si zaslouží Vaši úctu a respekt. A to, že pokaždé neudělal co jste chtěl jenom ukazuje, že umí říkat NE pokud je to potřeba…

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Milý pane, lituji vás. Máte hloupé rodiče, když vám dali takové jméno!

    Odpovědět

  • Knedlík

    16 srpna, 2019

    Hatori Hanzo opět zasahuje =D smeč… jak hluboko ještě mužete klesnout ? =D

    Odpovědět

  • Thom

    16 srpna, 2019

    Pane Hanzle,

    Ve FCTR jsem Vas zazil nekolik let a je mi na bliti z toho, co tady pisete. Byl jste vzdy arogantni a sebestrednej vul, ktery jen diky svym prodejnim natlakovym metodam vydelaval miliony a miliony (dostali jsme se k Vasemu klientovi a to teda byly veci!). Nicmene vzdy jsem respektoval to, ze jste uspesny, i kdyz pro me by Vase prodejni techniky nebyly. Ale co me nadzvedlo ze zidle jsou Vase kydy o tom, jak Vas MK zklamal tim, ze Vam nepujcil penize! To, ze jste nedokazal vyjit s prijmem kolem 500 tis mesicne nevypovida nic o MK, ale o Vas. Jste nevdecny zoufalec, zhrzeny, ktery si nepripousti, ze jen diky MK jste byl schopen alespon chvili svuj drahy zivotni standard splacet… Asi jako kdyz Vas odmitl klient (zivotko na asi 10 tis. mesicne) a Vy jste mu napsal mailem “Zhynte v bide!”. Nemate zadnou soudnost… Bezte se uz nekam zakopat a vezmete s sebou za ruku Lukase Storka:)))
    BTW nejsem od MK.

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Milý Thome!
    Očekával jsem, že někdo bude bránit Martina Kováře, ale vy na to jdete jinak, napadáte mou práci a mne osobně pomluvou! Měl jste aspoň projevit více kreativity, třeba že šlo o 25 000 Kč měsíčně do běžného pojistného a kromě toho jsem upír, protože obsluhujete nějaké moje oběti s mou vizitkou od krve. Ono je pro vás nesmírně těžké cokoliv dokázat, dokonce ani naznačit nic nesmíte.

    Pověsti Martina Kováře byste prospěl lepší pohádkou, třeba že je čestný jako Mirek Dušín, pomáhá slabým, neubližuje svým partnerkám a většinu svého příjmu rozdává Fondu ohrožených dětí. Jistě by mu pak věřilo více poradců, které si chce vzít s sebou.

    Pro Fincentrum je jistě bolestivé, že odejde schopný manažer. Ale daleko bolestivější je odvést hlavní aktiva – poradce. Doufám, že si všichni uvědomí, že v nouzi poznáváme, kdo je přítel. Napsal jsem čistou pravdu. Ti, co s ním chtějí odejít, by měli vědět, co je může potkat, až budou v nouzi doufat v jeho pomoc, pouhou půjčku. A to ještě ve světle toho, že už Martinovi něco vydělali.

    A pokud jde o moje příjmy, nikdy jsem neměl tak vysoké průměrné provize jak píšete. Od Lukáše Štorka mne odlišuje třeba to, že na něj se neobrací (bývalý) společník firmy Partners pan Prouza, aby obsluhoval 4 poškozené klienty – právě Lukášem Štorkem. To se mi stalo. Samozřejmě chápu, že vás dráždí moje úspěchy. To jsem rád!

    Odpovědět

  • FCI

    16 srpna, 2019

    WTF? Někdo Vám nepůjčí a jste nastván?

    Jako FP můžete znát americkou hypo nebo spotrbak 😂

    Odpovědět

  • Uku

    16 srpna, 2019

    Přiznám se bez mučení, že po oznámení možného odchodu jsem byl na vážkách, ale potom, co nám začali volat Karlíčkovi pohůnci, kterým dala centrála bez našeho vědomí čísla, tak mám jasno, v této společnosti nezůstanu. Centrála nemá kouska slušnosti.
    A Filip Malár? To je nějaký vtip?

    Odpovědět

  • Uku

    16 srpna, 2019

    Patrik, nikoliv Filip… už se mi ta jména pletou

    Odpovědět

  • JFK

    16 srpna, 2019

    Pánové z Fincentra, znáte přísloví, že čím víc se hovno rozmazává, tím víc smrdí? Jakékoliv další články a videa celé situaci paradoxně jen škodí. Z celé té překotné mediální aktivity má člověk pocit, že se u vás opravdu děje něco mimořádně vážného a že máte z budoucího vývoje opravdu strach a bobky. Vzpomeňte minulý rok na Partners a odchod jejich poradců, manažerů a partnerů do Sirius Finance. Ze strany Partners oficiálně ani jedna jediná věta, článek či komentář zde Investujeme.cz, natož pak video (s návodem pro poradce, co a jak říkat).

    Odpovědět

  • Neodešel do Sirius

    20 srpna, 2019

    A taky výsledek byl taky takový, že z původních několik set poradců, které Maroušek s Opplem chtěli přetáhnout si vzali nějakých 40.
    Centrála PFS otevřela karty, donutila otevřít karty i Sirius a všem poradcům dala carte blanche dělat si co chtěj.

    Výsledek? Sirius neměl co nabídnout a lidi zůstali.

    Zde? Zde se děje něco úplně jiného, paranoia, zoufalství a defensivní manévry hodné vylodění v Normandii…

    Odpovědět

  • Insider

    16 srpna, 2019

    Toto vše je standard a je to součást byznysu. Co však nechápu, je role Martina Nejedlého. Prodat firmu a rovnou začít financovat její split off a tunelovat ji, je opravdu velmi nestandardní a neeticke a ještě to dělat takto viditelně..

    Odpovědět

  • Martin Nejedlý

    16 srpna, 2019

    Ale no tak, to jsou zase kecy. Všechny peníze, které jsem od Švýcarů dostal, leží na účtech jedné místní banky. Naprosto prokazatelně.

    Odpovědět

  • Insider

    16 srpna, 2019

    Takže je to tak. A je to ok? Co z toho vyplývá?

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Všem placeným a nebo zhrzený pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě… 👌Aspoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️

    Odpovědět

  • Švýcarský strýček

    16 srpna, 2019

    Děkujeme za odkaz Patriku. Už mi spoustu věcí zapadá – píseň budete mít zřejmě nastavenou jako vyzváněcí tón na telefonu, že? Zřejmě Váš idol Kazma (čili člověk, který pro „like“ udělá téměř vše) vysvětluje častou potřebu online exhibice na všech webových možnostech i za cenu ztráty nějaké té charakterové kytičky 🙂
    Z tohoto pohledu posílám odkaz i já Vám a přeji pěkný víkend:
    https://www.youtube.com/watch?v=vUXzn-xTeA0

    Odpovědět

  • JV

    16 srpna, 2019

    https://ibb.co/b79BX9R?fbclid=IwAR0vgreT6S-j2er0g5UAAvdhFmpTOZQJsfWASENKM-4vC35U8khUBVRZoWE

    Vaše prezentace je všeříkající.

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    HAND

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Pasta

    16 srpna, 2019

    Patriku, už ne, moc prosím, nedělej ze sebe ještě většího blbce… Už to začíná bolet.
    Někdo se rozhodl zůstat, někdo odchází, no a co. Fincentrum není špatný, ale jako začínající manažer tam nepřivedu třeba tak dva roky ani nohu od konkurence a tyhle promo články tomu nepomůžou. Spálená země hadr… 4Fin mě nemasíruje a kromě toho spíš věřím Pepovi s Martinem než Filipovi, který si po novém roce zbalí kufry. A ten posedlej gestapák Niels, z toho je mi šoufl ještě dneska půl roku po setkání.
    Jo a proč se nikde nepíše, že Karlos odchází do SABu, tam si o tom povídají vrabci na střeše?

    Odpovědět

  • ExTop

    16 srpna, 2019

    Karlíček není debil, tvářil se jako záchranář, aby mu centrála mu dala čísla na lidi. Zkusí něco utrhnout a půjde o dům dál. Filip se ale bude tvářit, že jsou to pomluvy, protože jsou s Jarunou poslední vlajkové lodě. Kdyby mu dali podepsat stejnou “nabídku” jako Rendovi, tak by se asi divili.

    Odpovědět

  • Zájemce

    16 srpna, 2019

    Tady se furt mluví o lžích, manipulacích a věcech co ve 4fin nemají fungovat… můžete být prosím konrkétnější a uvést nějakou lež či něco co nebude konkrétně fungovat?

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Důvěra, kterou investujete, může být zrazena.

    Odpovědět

  • Anonym

    16 srpna, 2019

    Nechcete do politiky? Tahle nic neříkající odpověď vskutku nic neříká a opravdu na žádný konkrétní dotaz jste nikomu neodpověděl

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    16 srpna, 2019

    Přečtěte si jiný příspěvek v této diskusi, kde jsem podrobně napsal, co se mi stalo. Nešlo ani tak o to, že mi Martin Kovář nepůjčil. Šlo hlavně o vydírání a zneužití mé tísně. V tom je ta zrada. Tím naše přátelství rozbil. A to se může stát kdykoliv jindy jinému. Abych byl úplně spravedlivý, vím, že Martin mnoha lidem ve Fincentru pomohl a to i finančně. Jmenovat je tu nebudu. Mne osobně se ale velmi dotklo, co mi udělal.

    Odpovědět

  • Honza

    16 srpna, 2019

    Pavle, napsal jste, že Martin pomohl mnoha lidem ve Fincentru. Vy už jste ve Fincentru NEBYL, nebyl jste součást týmu, chtěl jste vyšší provize. To je v pořádku, každého volba. Já bych se zachoval stejně jako Martin. Chceš podporu? Buď součástí týmu, ať mám svoji investici pod kontrolou a vím, jestli se mi někdy vrátí. Asi jste nechtěl půjčit pár tisíc na jídlo, aby se nad tím dalo mávnout rukou.

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    17 srpna, 2019

    Člověče, nás spojovalo přátelství a bylo jedno, kde pracujeme. Vyvíjel jsem pro něj programy, krmil jsem jej, bydlel u mě. Evidentně si pod přátelstvím představujete jen obchodní vztah. Já jsem nechtěl žádnou podporu, jen jsem potřeboval krátkodobou půjčku. Už mě nebaví tady vysvětlovat nic.

    Odpovědět

  • ExTop

    16 srpna, 2019

    Fincentrum oslovilo mailem všechny moje klienty. Mezi řádky vyznělo, že moje práce nebude od nynějška dostatečně kvalitní a že si na mě mají dát pozor.
    To je ten férový přístup. Mimochodem jeden z mých přátel manažerů se zachoval přesně podle rady kolegy Malára. Řekl ve 4Finu, že nikam nespěchá a uvidí, co bude. Zároveň řekl to samé, když mu volali lidé od Karlíčka pověření centrálou. Během dvou dnů obvolali všechny jeho lidi bez ohledu na to, že jim říkal, že neodchází. Tomu říkám také fér přístup. Takže kdo tady co rozkrádá, Patriku? Proč dává centrála čísla lidem z jiných ředitelství? To není zrada?

    Odpovědět

  • Fanynkaaa

    16 srpna, 2019

    Přiznávám! Dostala jsem 5 Kč.
    Myslím, že Vás toto video vystihuje, i celou situaci, ve firmě, kde jste se rozhodl setrvat…a třeba tomu řikejte “srdecová záležitost” …. nebo “zástava” zda srdce či rozumu. Vyhodnocení nechávám na Vás 🙈

    https://m.youtube.com/watch?v=11qwPBR2Dns&t=9s

    Odpovědět

  • Vtip

    16 srpna, 2019

    Jasně, všechno je kampáááň. Komentátoři, kteří nesouhlasí jsou placení a zdržení. Lživý 4Fin totiž manipuluje chudáky polointeligentní poradce a Patrik bojuje za jejich práva až do roztrhání svého retušovaného těla. Otázky hrdinně ignoruje, logické argumenty nevnímá. Je to takový náš Patricio Malarmura!

    Odpovědět

  • Kampan

    16 srpna, 2019

    Jak by rekl pan Babis, je to kampan! 😀

    Odpovědět

  • Stankova

    16 srpna, 2019

    Nebo není to obráceně ? Nikdo Patrika nechtěl s sebou tak ho nechali Finku ?

    Odpovědět

  • Chybovat není možné

    16 srpna, 2019

    Dějí se to na tom světě věci… FC vyhodí ZŘ a pod článkem je sotva pár komentů. Pakk výhodí pro jistotu další tři a pod článkem je ještě míň komentů. Pak naprosto sebestředný kolenovrt, o kterém se díky jeho úžasné prezentaci na FCB šušká až v Praze na centrále „poskytne“ rozhovor pro tento portál a tady se strhne taková mela. Pan Malár se chce očividně zapsat do hystorie tučným písmem a je mu jedno, kolik při tom rozesměje lidí. Až si říkám, jestli mu zbývá i láska pro svou manželku – rodinu, když tak často vykřikuje, jak moc miluje FC. Respektuji názory obou táborů, ale nerozumím té agresivní rétorice.

    Odpovědět

  • Insider

    16 srpna, 2019

    Krásně si tu Fincentrum a lidé uvnitř veřejně před celou poradenskou obcí propírají svoje prádlo, jen tak dál, pánové. Že vám není stydno…

    Odpovědět

  • Sabík

    16 srpna, 2019

    Vážení, doporučuji dále nic nekomentovat.
    Mistr Malár žije publicitou a čerpá inspiraci ja fb. Čím dementnější příspěvek, tím více like.
    To, že svou inteligenci přenesl i na tento web je sice přes čáru, ale to mu nevadí. Věřte, že sebestředného egoistu nevalné mentality potrestáte pouze ignorací. Dokud s ním povedete tuto hru bude štastný.

    Odpovědět

  • Thomas

    16 srpna, 2019

    Nemáte prosím někdo recept na dobrou smaženici. Houby rostou, tak bych rád zkusil nový recept. Díky a hezký víkend

    Odpovědět

  • Kuchař

    16 srpna, 2019

    Na plátku lžíci másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku.
    K cibulce přidáme pokrájené, krátce předvařené a okapané houby, orestujeme, dochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem a vmícháme rozšlehaná vejce, která za stálého míchání necháme srazit.
    Podáváme s čerstvým chlebem.
    Dobrou chuť

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Thomas

    16 srpna, 2019

    Kuchař: Díky. Vyzkouším, česnek nedávám.
    Kam chodíte na houby v okolí Prahy?

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • IT technik

    16 srpna, 2019

    Patriku, již po třetí ten samý komentář pod jedním článkem? Nemáte něco s počítačem?

    Odpovědět

  • Sova

    16 srpna, 2019

    S počítačem určitě ne…tam bude problém jinde

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Jinou odpověď už nečekejte. Další instrukce dostanu až v pondělí.

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    16 srpna, 2019

    Někdo tu dokonce píše za moje jméno… Krásné, asi se také přihlásím za pana Dostála, Trauškeho, Martinovského a začnu psát jejich doznání.. 😁

    Odpovědět

  • Sorry jako

    16 srpna, 2019

    Jsem chtěl jenom vyzkoušet, jestli se ozveš nebo budeš dál tapetovat tím výkřikem ze tmy. Teď už vím, že není chyba v počítači,ale jenom došly argumenty.

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Nepíšeš náhodou pod jménem většiny příspěvků…? 😉Kolik, To za to zaplatili..? ✌️

    Odpovědět

  • Sorry jako

    17 srpna, 2019

    Patriku, ach jo, vždyť jsi byl dost dlouho s námi, abys věděl, že je nějaké zaplacení pitomost. Fincentrum, 4Fin, Partners, cokoliv je hlavně takovej back office, který si člověk platí o své svobodné vůli z provizí. Práce je na nás, vzdělávání a rozvoj na manažerech. Já byl ve Fincentru vcelku spokojenej, ale teď ty dopisy, videa, rafiny a i ten tvůj umělohmotnej rozhovor, to mi příjde pod úroveň. Nechci teď ani do budoucna, aby mi back office, který žije z mých peněz moc kecal do práce a nějak zvlášť se exponoval, tvármil se, že klienti jsou jeho, oslovoval lidi v síti bez vědomí jejich nadřízených. Já nevím, jestli zestárnu ve 4Finu, ale Fincentrum pod Swissem už prostě není ta firma, do které jsem nastupoval, která nás nazývala, že jsme jejími klienti. Ať se ti daří, Patriku, respektuju tvoje rozhodnutí, ačkoliv mu nerozumím.

    Odpovědět

  • Anonymka

    17 srpna, 2019

    Já bych řekla, že jste tu píseň vůbec neposlouchal, než jste ten odkaz dal sdílet. Protože jen nahrává druhé straně a ne Vám. Jediný kdo haní a veřejně se ozývá jste jen Vy. Kolik jste dostal za to, že jste vše napráskal?

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    18 srpna, 2019

    To co nyní děje je opravdu velmi nepříjemné pro obě strany. Ale je pravdou, to co tady Patrik popisuje jsem taky zažila. A strukturu už mi rozkradli., respektive 50%.Mym lidem nabídli jednorázovou odměnu, když půjdou a rozhodně více než 1 průměrný příjem.
    A to se nedělá. Jen proto, že jsem si uvědomila, že už půl roku systematicky lžou o stavu Fctr a rozhodla se pockat.Konkrétně SL má jinou vizi chce Fctr zničit jako AWD. Nebo roční rozpočet na IT je 850 tis. Nebo i lidi z centrály a BO jdou s námi… A mnoho mnoho dalších. Ale o tom co se pripravuje a je super o tom ticho. Je to forma manipulace a toho se nechci ucastnit. Jen obdivuji zaludek 4 ZŘ, kteří sedí se švýcarem a Filipem podávají si s ním ruku a lžou mu do očí. Všem je jasné, že toto je plánované už od 1.prodeje Fctr. Fctr žádné mě klienty a ani kolegy nekontaktoval. Na nikoho nedonasim a neminim se tohoto hnusu ucastnit. Toť moje zkušenost.

    Odpovědět

  • Pozorovatel

    18 srpna, 2019

    Nerozumím tomu, proč má dle Vás „Swiss Life jinou vizi a chce Fincentrum zničit jako AWD“. Proč by to dělali? Vy byste si zničila zlaté vejce, které Vám generuje každý rok tak nádherné příjmy pro akcionáře? To co píšete vůbec nedává logiku a smysl.

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    18 srpna, 2019

    Toto já netvrdím. Toto tvrdí pánové z 4fin. Přečtěte si můj příspěvek znovu. Je to manipulace, lži a bludy. A je pravdou, že SL koupili AWD a zničili…, ale toto není případ FCTR. Vize SL s FCTR je super a ztotožňuji se s ní. Použít nástroje urcene pro vysoce bonitní klientelu pro stredni vrstu v Čr.

    Odpovědět

  • Filip

    19 srpna, 2019

    Ja Vam pomuzu otazkou… Uz jste zazila banku nebo pojistovnu, ktera by mela na prvnim miste poradce? Nebo je to spis tak, ze ti chudaci na prepazkach jsou jim u zadku a jedine, co je zajima je kmen..? Predstavte si KB, CS nebo CP. Predstavte si, ze jste jejich zamestnanec (to je fuk, ze jste na zivnost). Mate sanci neco zmenit v tomto tvrdem korporatu? nebo jakmile s Vami bude problem, kdykoliv Vas nahradi jiny clovek a dostane na starosti “Vas” kmen… Zamyslete se, pripadne se pobavte s lidmi z financich instituci… FCTR uz bohuzel neexistuje. Ta stara firma, kde poradci byli pro centralu jejimi klienty uz davno zanikla…

    Odpovědět

  • :-D

    17 srpna, 2019

    Tohle mě pobavilo: „Z důvodu zpoždění dodání podkladů pro zpracování provizí ze strany společností Conseq a Generali Investment nebude v nadcházející uzávěrce vyplacen management fee od těchto dvou společností.“
    – že by další snaha pozdržet odchody poradců? M.K. a spol. dělali nejvíc investic ve FCTR, tak to na poradce v jejich strukturách dopadne nejvíc. A nebo už jsem paranoidní a je to skutečně jen náhoda?

    Odpovědět

  • Glos4tor

    17 srpna, 2019

    Opravdu existuje poradce , na kterého nějak zásadněji dopadne jedna opožděná výplata mng. fee?? Jedině, pokud by byl již rentiérm a žil pouze z nich. Jenže pak by skrz diverzifikaci bylo i tohle špatně 😀

    Odpovědět

  • Pozorovatel

    17 srpna, 2019

    To asi nedopadne:). Ani si nemyslím, že to zdrželi schválně. Taková věc se neutají a argument zlé Fincentrum nám bere peníze by se hodil spíš druhé straně.

    Odpovědět

  • Glos4tor

    17 srpna, 2019

    Podle mě by si už měl jít každý po svém. Přestat tady kydat hnůj, kasat si trika a honit ega. A dělat pokud možno seriozní práci u klientů.

    Odpovědět

  • Bob

    17 srpna, 2019

    Konečně rozumné slovo v této diskuzi. I k této situaci. Doporučil bych zklidnit ega a emoce a věnovat se své práci. Poškozuje to všechny. Myslím, že spoustě lidí z FCTR to jen poškozuje pověst a dělá z nich lovnou zvěř. Chápu že jde o prachy, ale tohle je nedůstojné.

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují mě k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    YHBT

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase doufám potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    YHBT

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Pro všechny mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Pozdravuji jednoho nebo možná dva hejtryk😔, kteří si tady pod několika účty povídají se sebou. Asi nějaká nemoc… Jediným účelem je diskreditace Fincentra nebo mé osoby. Mám jediný vzkaz:
    Všem placeným a nebo zhrzeným pisálkům od společnosti 4FIN děkuji. Doporučuji tento odkaz:
    https://youtu.be/e1XGv4PCqWY
    Děkuji, že píšete nepravdy o mé osobě nebo Foncentru… 👌Alespoň tady mám námět na další článek o praktikách a manipulaci 😊 Tyto lži a manipulace mě vážně nakopávají a motivují k další práci… Takže ještě jednou díky a u dalšího článku se zase potkáme… ✌️Odpovídat na to tady nemá smysl…

    Odpovědět

  • Pozorovatel

    17 srpna, 2019

    Když si vytapetujete diskusi pod vlastním článkem jedním fakt divným komentářem. Asi projev malárie;)

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Yami Aremo možná odpoví, proč se přihlašuje za mě a kopíruje můj odkaz? Divné 🙂

    Odpovědět

  • Mirek Hoření

    19 srpna, 2019

    Patriku, neznám Vás osobně, ale z toho, co tady píšete v komentáři na veřejném médiu, je mi opravdu zle, je to ostuda, kam jsme to ve Fincentru dopracovali… Tento článek vůbec neměl vzniknout. Zcela upřímně se za Vás stydím, kolego 🙁

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    17 srpna, 2019

    Jsem rád, že někdo kopíruje můj příspěvek a vkládá ho sem, ale proč tolikrát? Třeba odpoví pan hejtr Yami Aremo..?

    Odpovědět

  • Hlavoň

    18 srpna, 2019

    Vysvětlete mi jednu věc: tři zemští ředitelé Martin Kovář, Josef Bittner a Tomáš Martinovský dostali výpověď z Fincentra, dříve dostal z obdobného důvodu výpověď René Borovička. Ok, to máme celkem 4 lidi. Chcete mi snad naznačit, že chod Fincentra stojí a padá na čtyřech lidech a jejich poradcích, kdy není vůbec jisté, kolik z nich půjde s nimi pryč a zda vůbec? Přijde mi to celé jako bouře ve sklenici vody.

    Odpovědět

  • #

    18 srpna, 2019

    No to je velmi jednoduché: každá poradenská firma stojí na poradcích. Umíte si představit, že by se Fctr podařilo tytéž počty odevších poradců opětovně nahradit nově příchozími? Zeptejte se lidí, co se profesionálně živí náborem v našem byznysu, poslední rok je hotová tragédie, zejména pak u MLM firem.

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    18 srpna, 2019

    Poněvadž se jedná ve skutečnosti o 6 ZŘ. 😉 a to je 50% produkce…

    Odpovědět

  • Hlavoň

    18 srpna, 2019

    Ok, a ti dva další ředitelé jsou kdo? A opět ta samá otázka, kde máte jistotu, že se jim podaří přetáhnout s sebou i svoje lidi? Kdo z nich, poradců, má dnes sílu začínat znovu a bez kmene, protože pochybuju, že jim FCTR svolí k jeho převodu pod 4FIN? Já bych to naopak neviděl až tak růžově…

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    18 srpna, 2019

    Je vidět, že jste nezainteresovany. Počkejme si po 20. 🤣

    Odpovědět

  • Hlavoň

    18 srpna, 2019

    Ano, máte pravdu, jsem nezainteresovaný, vycházím z bohaté a plodné diskuze pod článkem. Marně vzpomínám, kdy naposledy bylo pod článkem téměř 100 diskuzních příspěvků…z toho dovozuji, že situace je (asi) opravdu vážná a FCTR má lidově řečeno „velkej vítr a bobky“. Dvacátého je za dva dny, tak se nechám překvapit.

    Odpovědět

  • Ten co už odešel

    18 srpna, 2019

    A jak to Fincentrum ovlivní, když klient podepíše souhlas s převodem smluv pod novou instituci? Klient si primárně vybírá svého poradce a v zásadě, když je na něj navázaný osobně, tak mu je jedno, pod jakou hlavičkou ten poradce figuruje. Tady jediný, co Fincentrum mohlo udělat (a udělalo), že napsalo hanlivý email klientům od poradců, kteří nedávno odešli. Bohužel to pro ně bude mít přesně opačný efekt, protože takhle arogantně napsaný email lidi akorát naštve, než aby mu za něj klienti poděkovali.

    Odpovědět

  • exMLM

    18 srpna, 2019

    No, já si to zažil, takže se s váma můžu podělit o to, jak jsme dopadli: zapomeňte na nějaké převody kmenů a podobné věci, to už je dnes velký problém u daleko menších firem. A s tím, že klient podepíše souhlas s převodem smluv pod novou instituci, bych si moc velké iluze taky nedělal. Klient je v první řadě klientem konkrétní pojišťovny, banky, fondu apod. My taky utekli z jednoho nejmenovaného multilevlu a nepřevedli jsme ani jednu jedinou smlouvu, přestože jsme měli podepsané papíry od klientů, mnohdy s podpisem ověřeným od notáře nebo na CzechPointu na poště. Všechny pojišťovny nám to zamítly a řekli, ať si to hezky jednu smlouvu po druhé přepracujeme k výročí a klidně i ke konkurenční pojišťovně, takovej salám na to házely a bylo jim to fakt jedno. Bavím se o kmenech v řádu statisíců až milionů na ročním pojistném, takže žádný šušně. Mohli jsme mávat čím jsme chtěli, podepsaný žádosti od klientů a firem nám byly úplně k ničemu. Jděte si kam chcete, v tom vám nedokážeme zabránit, ale převeďte si to hezky všechno k výročí.

    Odpovědět

  • Kral

    19 srpna, 2019

    Nesmysl… Bud jste Malar nebo nevite, wo co go…

    Odpovědět

  • Muhamed el arabii

    18 srpna, 2019

    Nový majitel si udělá práci jak mu to vyhovuje. Je to pořád stejný proces, akorát se mění firma.
    Jinak mám návrh na muže roku 2019!!

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    18 srpna, 2019

    Ach jo, placený hejtr Yami Aremo si píše dále sám se sebou propagandu z 4FINu, není divu, že tento článek má tolik komentářů 😂. Občas se mu na lep chytne i někdo nezaujatý, ale je to spíše výjimečně. Stačí si sám s několika účty 😁. Tento hejtr se přihlašuje stále z více účtů, dokonce se přihlásil za Martina Nejedlého a za mě…!
    Ještě, že je jeho stopa sledována.. ✌️Jediný cíl je upoutat pozornost jiným směrem 😉

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    YHBT

    Odpovědět

  • Karll vin MLM

    19 srpna, 2019

    Zajímavý článek.
    Novou firmu pry pro tyto pany zalozil spolumajitel Fincentra, o tom nekdo neco vi ?
    A zbyvajici poradci a reditele se tesi,ze od Svycaru dostanou penize za setrvání. Myslim, ze bláhově, Schweizer je vetsi drzgresle nez Skot.
    Na prevody kmenu mohou zapomenout, MLM firmy toto nepodepisuji, takze bon voyage

    Odpovědět

  • Jakub Kučera

    19 srpna, 2019

    Dobrý den,
    přijde mi to trochu všechno úsměvné z několika důvodů..
    1. Vždy se říkalo všem, že zastupují hlavně sami sebe a pak tu společnost…, tak ať si dělá každý pro společnost jakou chce. Osobně si myslím, že zmínění 4 zemský ředitelé vydělali až až peněz společnosti. Otázka, která mě napadá, kde by bylo Fincentrum bez nich ? A kde by byli oni bez Fincentra ? Myslím si, že mi to vychází jako obchodní vztah win/win.
    2. Patrik Malár – proč takový člověk tu má článek. Neoblíbený v kolektivu, vždy sebestředný, ano je to kvalitní poradce a hlavně člověk přes hypoteční úvěry a reality, ale jako manažer nebo člověk s přidanou hodnotou je spíše pro smích, protože jeho etické vnímání světa je na bodu mrazu. Chce zůstat ve Fincentru, tak ať zůstane, ale ať neobviňuje někoho, že chce jít pryč, protože on taky odcházel z Brokeru consulting do Fincentra pár let zpátky.. A proč ? Protože měl možnost, tu má člověk vždycky., ale kritizovat ostatní ? Ještě takovouhle podprůměrnou mediální kampaní, vždyť je to spíše k pláči nebo k smíchu než k zamyšlení..

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    19 srpna, 2019

    Prosím vás, kterého génia ve Fincentru napadlo napsat takto zoufalý článek? Fincentrum nemusí torpédovat konkurence, ono je schopno se zničit samo, hezky zevnitř (viz příspěvky pod článkem). Vy si vážně myslíte, že se tím něco vysvětlilo a poradci se uklidnili? Mohu vás ubezpečit, že nikoliv a článek včetně komentářů a příspěvků pod ním vyvolal přesný opak. Veřejně tu perete interní prádlo a hážete na sebe špínu. Příště aspoň přemýšlejte tím, co máte na krku a zablokujte možnost komentářů pod článkem. Lidé ve Fincentru už nevědí, komu věřit, kdo mluví pravdu a kdo účelově lže. Dosáhli jste přesného opaku původního záměru a doslova jste si ukázkově naběhli na vidle. Že jste si k tomu všemu našli užitečného poradce Patrika Malára, to byla zásadní chyba číslo dvě. Co jste mohli pohnojit, to jste pohnojili.

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    19 srpna, 2019

    Proč píšete mym jménem respektive přezdívkou. Pane Žasnoucí?

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    20 srpna, 2019

    Proč? To se nesmí? Já totiž taky žasnu, respektive jsem žasnoucí.
    Pokud se Vás to dotklo, tak se veřejně omlouvám.

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    20 srpna, 2019

    Ano dotklo. Vypadá to jako bych to psala já. A s vaším textem nesouhlasím. Je potřeba si zachovat nadhled a zdravý úsudek. Tuto válku nemůže nikdo vyhrát ba naopak, všechny to poškodí. A pro novou firmu vzkaz KARMA JE ZDARMA. Odejit se muze každého věc, ale hlavně s morálkou a gracii.

    Odpovědět

  • Míra

    19 srpna, 2019

    Možná se někteří budou divit, ale Švýcary vůbec poradci Fincentra nezajímají. Švýcary zajímá pouze kmen klientů, který vznikl pod FCTR. Zejména životy a hypotéky. Vůbec se nedivím exodu poradců z FCTR, protože Swiss Life Select je ještě horší než OVB. Ale poradci budou mít velké problémy při převodu svých klientů pod jinou hlavičku. O to se SLS postará.

    Odpovědět

  • Miloš

    19 srpna, 2019

    Míro, vy budete asi fakt myslitel a co jim ten kmen hypoték asi tak vydělá? Data o něm mají minimální, protože banky jsou velmi nesdílné a následné provize to negeneruje žádné… život dejme tomu, něco to hodí. Investice jsou mnohem zásadnější a neživot, pokud by Finko mělo rozumný kmen.

    Odpovědět

  • Míra

    19 srpna, 2019

    Miloši, máte pravdu. Z hypoték žádné následné provize nejsou. Ale ti klienti jsou poměrně často zajímaví a mnohdy docela bonitní. Já tuto informaci mám od vysoce postaveného zdroje uvnitř SLS. Já jsem si to opravdu nevymyslel.

    Odpovědět

  • Miloš

    20 srpna, 2019

    Ano, k tomu je kmen hypoték dobrý, i když bez dat a vztahu je k ničemu. A ty má poradce. A tento, jak říkáte, bonitni kmen bez poradců nevyužijete. Samozřejmě nevylučuji, že je ve SLS nějaký korporátní hlupák, kterému to nedochází. Jen říkám, že kmen hypoték je aktivum jen se správnými poradci.

    Odpovědět

  • Kamil

    19 srpna, 2019

    Milosi, nebudte ovce a radsi si zjistete info… Idealne treba od nekoho, kdo ze SLS odesel. Na trhu je cela firma, ktera takto vznikla a oni Vam radi reknou, jak je to u Svycara s jeho prioritami…

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • Patrik Malár

    19 srpna, 2019

    Tohle mluví za vše:
    https://m.penize.cz/financni-poradenstvi/409044-petr-stuchlik-o-rozvratu-fincentra-jsou-veci-ktere-se-v-byznysu-nedelaji

    Odpovědět

  • 😃

    20 srpna, 2019

    Patriku, to je úplně jiná liga než vy, úplně jiný sport. Takže klid.

    Odpovědět

  • ex

    20 srpna, 2019

    SL nejde o poradce. Vycucne nejbonitnější klienty , ponechá jen pár top poradců pro servis, zavede placené poradenství a speciální VIP služby ze Švýcarska. Rozebere si tedy v ČR jen to nejlepší a vsadí si do svého rozšiřujícího TOP portfolia. Sníží náklady a zvýší efektivitu při oslovení těch nejbohatších. Poradenské firmy z ČR už tak mají nevalnou pověst. Tak proč ne věřit Švýcarům?

    Odpovědět

  • Insider

    20 srpna, 2019

    Stuchlík s Duchoněm přiznali to, o čem celý trh spekuloval. To, že je hybatelem odchodů zemských ředitelů z Fincentra Martin Nejedlý, byla informace, o které se mezi zasvěcenými živě diskutovalo. Ovšem nyní s touto hypotézou přišel v rozhovoru pro Penize.cz i jeho bývalý společník z Fincentra Petr Stuchlík. Serióznost hypotézy rovněž pro stejný server potvrdil i Filip Duchoň, generální ředitel Fincentra. Martin Nejedlý má velice blízko zejména k Martinovi Kovářovi, se kterým má společné podnikatelské aktivity související s investováním do vína. Celá situace je ovšem hodně nepříjemná z pohledu posledních prodávajících společnosti Fincentrum. V případě, že prodávající nejsou schopni zabezpečit velikost firmy v takhle krátké době, tak jim reálně hrozí, že budou muset vracet významnou část kupní ceny. V tom lze očekávat spor mezi bývalými akcionáři Fincentra. Tedy mezi ARX Equity Partners, Petrem Stuchlíkem a Martinem Nejedlým. Zvláště pokud na založení nové firmy 4fin participuje pouze Martin Nejedlý. Nicméně lze si jen těžko představit situaci, že by skutečným iniciátorem vzniku 4fin byl přímo Nejedlý. Z našeho pohledu je mnohem pravděpodobnější situace, že odchozí zemští ředitelé Kovář, Bittner, Martinovský a Borovička zatoužili přestat být součástí korporace, která v posledních pěti letech dvakrát změnila majitele. Swiss Life v Česku není úspěšný se svou první akvizicí, což je na číslech objektivně doložitelný fakt. Obava z toho, že Švýcaři českému trhu nerozumí, je tedy na místě. Pokud se skupina čelních manažerů, kteří jsou bezpochyby úspěšní, rozhodla vydat svou vlastní cestou, tak je to vlastně celkem logické. Být v jejich situaci, asi bych uvažoval stejně. Zvláště pokud bych měl za sebou tak skvělou centrálu, která mě navezla do Quantum Leben a podobných skvělých záležitostí. Co je ovšem velmi nešťastné, je reakce společnosti Fincentrum. Nejprve publikování „mimořádného vysílání“, které jste mohli shlédnout i u nás na webu. Bohužel už nemůžete, protože Fincentrum se u Youtube přihlásilo o autorská práva. Pak celou situaci ještě Fincentrum „vylepšilo“ videem s několika poradci, kteří přesvědčují zbytek obchodníků ve firmě, aby zůstali. To vše podpořeno rozhovorem na vlastním serveru Investujeme.cz s jedním z poradců Patrikem Malárem. Stupeň trapnost maximální u všech tří pokusů o mediální záchranu. Kovář, Bittner, Martinovský a Borovička zatím mlčí. A dobře dělají. Pokud nebudou dělat v mediálním prostoru nic, tak se současné vedení Fincentra mediálně zničí samo. A Nejedlý? Přikláním se k názoru, že podpořil svého kamaráda Martina Kováře. A logicky určitě chce mít přístup k silné finanční distribuci, kterou on a další odcházející zemští ředitelé vybudovali. Už jen z toho důvodu, že potřebuje finanční distribuci pro FKI Wine Management. A do budoucna se mu může hodit pro úpis dluhopisů či dalších investičních fondů. Jen hlupák by se rozkmotřil se schopnými obchodníky na kapitálovém trhu. A Nejedlý určitě hlupák není. Ovšem otázkou je, jaké důsledky bude mít pro obchodníky Fair Credit. Martin Nejedlý je zakladatel a dlouholetý největší akcionář Fincentra. Dalo by se bez nadsázky říct, že se jedná o otce zakladatele a největší obchodní osobnost historie této firmy. Navíc má velice blízko k další klíčové osobě historie Fincentra Martinu Kovářovi. A právě Kovář je mezi těmi, co odcházejí. Nejedlý se po prvním prodeji Fincentra stal celkem bohatým mužem, protože držel původně přes 70% podíl ve Fincentru. Přitekly k němu tedy stovky milionů korun za exit. Investoval do projektu Fair Credit, což se zřejmě neukázalo být nejmoudřejší. Kromě aktivit v oblasti poskytování nebankovních půjček je Nejedlý poměrně známou osobou mezi gastronomickými fajnšmekry. Jednou z jeho investic je restaurant Grand Cru, která ovšem nedávno přišla o svou hlavní hvězdu Jana Punčocháře. Ještě více je znám jako majitel Premier Wines & Spirit. Nejedlý je velký fanoušek do vín a jedním z hlavních propagátorů velkých vín z Burgundska. Vínu se věnuje i jako hlavní stratég v FKI Wine Management SICAV.

    Josef Bittner, zemský ředitel

    Figuruje ve firmách KOVBIT Partners, KOVBIT Partners Media a Josef Bittner s.r.o.

    Společník v KOVBIT Partner je další odcházející zemský ředitel Martin Kovář, se kterým má firmu napůl. Evidentně spolu úzce spolupracují.

    Martin Kovář, zemský ředitel

    Ten je podnikatelsky z pohledu počtu subjektů aktivnější.

    Figuruje jako společník ve firmě Prague Fear House, ve které se angažují i Lena Kovářová, Lenka Nejedlá Tisoňová nebo společnost Finellana zastoupená Janem Nejedlým. Martin Kovář působí jako jednatel Wine Management podfond s.r.o., což je aktivita s Martinem Kovářem veřejně známá. Prostřednictvím fondu pro kvalifikované investory investuje do věhlasných vín z oblasti Burgundska nebo Bordeaux. S vínem souvisí i další podnikatelská aktivita ve společnosti Wine Management, kterou Kovář spoluvlastní s Premier Wines & Spirit a opět společností Finellana. Kovář sedí i ve správní radě „matky podfondu“ Wine Management SICAV, kde jeho jediným kolegou ve správní radě je Martin Nejedlý. Kromě toho ještě Kovář vlastní 100% podíl ve společnostech VREDEFORT a.s. a Midgard Equity.

    Podnikání Martina Kováře je tak do značné míry spojeno se jménem Nejedlý. Tedy s bývalým největším akcionářem a zakladatelem společnosti Fincentrum.

    Tomáš Martinovský, zemský ředitel

    Tomáš Martinovský se jako podnikatel angažuje ve dvou společnostech. Drží třetinový podíl ve společnosti SUBVENE, která se zabývá pomocí firmám při financování projektů, získávání dotací a veřejných zakázek. Jeho společníkem je Jan Malina, který vlastní 2/3 firmy. Dále figuruje jako 100% vlastník společnosti Office rent.

    René Borovička, zemský ředitel

    René Borovička je společníkem ve třech společnostech. Je 100% vlastníkem RB Reality s.r.o., stejně v RB Technology s.r.o. i RB Finance s.r.o. Zajímavé je, že na adrese Kubánské náměstí 1391/11 Praha Vršovice sídlí i firma Fair Credit Holding. Nicméně nutno podotknout, že na této adrese sídlí obrovské množství subjektů, protože se jedná o velkou kancelářskou budovu.

    http://finsider.cz/finance/stuchlik-s-duchonem-priznali-to-o-cem-cely-trh-spekuloval/

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    20 srpna, 2019

    Slušelo by se dodat, kdo je původní autor, tedy pan Záruba. Jeho informace jsou velmi přesné. Jsem upřímně rád, že jsem se nedožil tohoto stavu Fincentra jako jeho člen sítě. Cítím zklamání z lidí, které jsou v tom článku zmiňováni. je pro mne vcelku pochopitelné, že někdo odejde z firmy, z Fincentra, i já jsem odešel. Ale nemám žaludek na myšlení těch, kdo ničí firmu Fincentrum, to byla ta firma, co nikdy nebude na prodej…

    Odpovědět

  • Tlustý chytrák

    20 srpna, 2019

    Pobaví mě jak Hanzl jednou pomlouvá Martina Kováře, jindy celé Fincentrum. Člověk, v jehož superporadenském Hanzl FP je jediný poradce paní Hanzlová. Zas je čas trolit na webu že Pavle.

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    20 srpna, 2019

    Tlustý chytráku, pomluva je tvrzení, které se nezakládá na pravdě. Máte nějaký důkaz? A pokud jde o Fincentrum, úplně jste to obrátil. Je to dobrá firma a je mi jí líto.

    Odpovědět

  • Insider

    20 srpna, 2019

    Co je pravdy na tom, že se do Broker Trustu chystají stovky poradců z Fincentra?
    Ukazuje se, že firemní kultura nového akcionáře Fincentra, jakkoli jde o úspěšnou a respektovanou pojišťovnu, naráží na podnikatelský, dynamický a svobodomyslný přístup, na kterém Fincentrum vybudovali původní majitelé. Například nebývalo zvykem, aby centrála aktivně navolávala klienty odchozích poradců, jak se nyní dozvídáme. Mnoho poradců nechce být součástí takové korporace a hledají jiné řešení, které jim zajistí špičkové zázemí a jak sami říkají – klid na práci.

    Mohu tedy potvrdit, že jednáme se skupinami, které dohromady představují stovky poradců. Díky naší velikosti jsme připraveni zajistit odcházejícím poradcům stabilní a skvěle fungující zázemí a zároveň nové digitální nástroje a další pozitivní impulsy pro jejich růst.

    Zvládne Broker Trust takový nápor?
    Jsem si tím jistý. Naše stávající partnery nemůžeme zklamat zhoršenou kvalitou služeb. S přechodem velkých skupin máme zkušenosti. Připravujeme se již nějakou dobu, ten odchod se dal kvůli obrovskému kulturnímu střetu očekávat a Broker Trust je dnes podle mého názoru jediným poolem na trhu, kdo dokáže poskytnout bezproblémové zázemí i opravdu velkým firmám.

    Personálně jsme posílili všechny důležité týmy v administrativní, produktové i obchodní oblasti a připravili procesy tak, abychom zvládli jak větší počet příchozích poradců, tak navýšení produkce. Navíc přicházející skupiny poradců mají vlastní zázemí a my řešíme technologické propojení tak, aby se co nejvíce kroků automatizovalo. Pro naše současné partnery to má naopak řadu výhod.

    Můžete nějaké zmínit?
    Máme šanci stát se největší společností na našem trhu, ale to není pro naše současné partnery, ani pro mě osobně, to nejdůležitější. Rozšíříme produktové portfolio. V některých případech nám to umožní i vylepšit provizní podmínky. Dohodli jsme se na kooperaci v technologické oblasti. Předpokládáme, že v následujících 3 letech investujeme do vývoje systémů společně více než 150 miliónů korun, což je řádově více než naše konkurence. Rozvíjet budeme i další oblasti, jako jsou zaměstnanecké výhody a realitní činnost. To jsou skvělé zprávy pro všechny naše stávající partnery.

    Prozradíte některá jména?
    Z médií všichni vědí, že již v červnu letošního roku došlo k ukončení spolupráce mezi Fincentrem a jedním z nejvýznamnějších zemských ředitelů Reném Borovičkou. Vážím si toho, že si René vybral pro uplatnění svých nápadů a zkušeností spolupráci s Broker Trustem.

    https://blog.brokertrust.cz/poradenstvi/rust-nam-umozni-v-nasledujicich-3-letech-investovat-do-technologii-vice-nez-150-milionu-korun/

    Odpovědět

  • Michal Keler

    21 srpna, 2019

    No myslim, ze si o zadnou financne poradenskou spolecnost nikdy neopru ani sve kolo. A to jsme o tom s rodinou vazne uvazovali. Clanek i komentare jen ukazuji na to, v jake kondici se tyto spolecnosti nachazeji a kdo v nich pracuje.

    Odpovědět

  • Pavel

    21 srpna, 2019

    jj, v ramci fin. gramotnosti tohle posílám všem, koho znám. Pravidlo číslo jedna fin. gramotnosti je, že žádného vyžírku nepotřebuji a raději si obejdu pobočky, případně i využiji poradce, ale jen pro další nabídky, aby bylo co srovnávat, nebo mě jeden prodejce upozornil na chyby pobočkáře a naopak.

    Poradci se chovají jako svině, já také… 🙂

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    20 srpna, 2019

    Rozbrečim se smíchem.
    Jak si tu jeden pán, který je znám ve světě placeného pomlouvání může psát pod několika účty sám se sebou a nikomu to nevadí? Není nikomu divné, že někdo zaplatí někomu za manipulaci s informacemi na internetu? Jak je možné, že u tohoto jinak téměř nevyznámného článku je tolik komentářů? Není to náhodou něčí snaha svést pozornost od původního článku?

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    20 srpna, 2019

    Velice zajímavé čtení… Škoda jen, že se jedná o placené PR, které má zlepšit špatnou reputaci společnosti 4FIN, která je založena na podvodech a na lžích. Je vidět, že pravda může být dočasně přehlušena. Nic to nezmění na faktu, že se jedná o tunelování společnosti…
    Pokud toto někdo obhajuje, tak se přidává na stranu podvodníků. To je jako by někdo chtěl obhajovat tohoto pána. (Podobnost v aktivitách a činech je čistě náhodná a doufám, že to nedopadne stejně):
    Viktor Kožený (* 28. června 1963 Praha) je irský občan českého původu žijící v současné době na Bahamách. Spojené státy americké a Česká republika se jej snaží přivést před soud a je na něj vydán mezinárodní zatykač.
    V roce 1991 se Kožený vrátil do Prahy a stal se vlivnou osobou v probíhající kupónové privatizaci. Občané mohli získávat za kupóny přímo akcie privatizovaných podniků, nebo předat kupóny tzv. investičním privatizačním fondům.

    Díky masivní reklamě slibující do roka „jistotu desetinásobku“ (tj. desetinásobnou návratnost poplatku 1035 Kčs za kupónovou knížku s kolkem) získaly Koženým založené Harvardské investiční fondy přes milión kupónových knížek. Fondy neměly nic společného s americkou Harvard University.

    V roce 1994 Kožený opustil Prahu a přesunul se do daňového exilu na Bahamy. V září roce 1995 získal za poplatek irské občanství.[2][3]

    V roce 1996 bylo šest Harvardských investičních fondů kuponové privatizace z první vlny spolu s firmou Sklo Union Teplice transformováno na Harvardský průmyslový holding.[4] V lednu 1998 Kožený koupil Harvardský průmyslový holding ve veřejné obchodní soutěži. Zaplatil za něj dvěma směnkami se splatností na konci roku 1999 ve výši 10,559 miliardy korun.[2]

    Kožený je v Česku stíhán kvůli operacím z let 1995 až 1997, při nichž spolu se svým nejbližším spolupracovníkem Borisem Vostrým připravil o majetek akcionáře Harvardského průmyslového holdingu.[5] 14. října 2003 vydal Obvodní soud pro Prahu 4 na oba muže mezinárodní zatykače.[2]
    Kožený nalákal skupinu soukromých investorů k účasti na ázerbájdžánské obdobě české kupónové privatizace, která však skončila krachem. Investoři o vložené prostředky přišli a podezírají Koženého, že podstatnou část z nich zpronevěřil. Dva bývalí američtí úředníci souhlasili, že budou svědčit proti svému bývalému zaměstnavateli Koženému v ázerbájdžánské úplatkářské aféře. Bývalý agent amerického protidrogového úřadu DEA a analytička ministerstva obrany v dokumentech federálního soudu na Manhattanu přiznali, že Kožený podplácel ázerbájdžánské prominenty s cílem získat v privatizaci ropnou společnost Socar. Mezi korumpovanými byl podle nich i bývalý ázerbájdžánský prezident Hejdar Alijev.[6]

    Týdeník Respekt v únoru 2009 zveřejnil dopis z 24. října 1997, kterým tehdejší šéf poradců českého premiéra Václava Klause Jiří Weigl doporučil Viktora Koženého ázerbájdžánskému prezidentu Hejdaru Alijevovi jako průkopníka privatizačních procesů, jehož zkušenost může být užitečná i pro privatizační projekty v Ázerbájdžánu.[7]

    V roce 2005 byl Kožený na Bahamách na základě americké žádosti o vydání zadržen. V USA byl s dalšími dvěma muži obviněn z úplatkářství velkého rozsahu, kterého se měli dopustit v Ázerbájdžánu.

    V dubnu 2007 byl propuštěn na Bahamách z vězení a v říjnu 2007 rozhodl bahamský odvolací soud, že do USA vydán nebude (soud první instance rozhodl, že může být vydán a stíhán, ale za menší rozsah trestných činů, než USA původně žádaly). USA prohlásily, že budou o vydání nadále usilovat. K dispozici mají ještě dva stupně odvolání.

    V červenci 2007 odmítl ministr vnitra Ivan Langer žádost bývalého policejního vyšetřovatele Václava Lásky o zbavení mlčenlivosti, aby mohl v USA vypovídat v kauze Viktora Koženého.[8] Podle mluvčí Aleny Vokráčkové byla důvodem „odlišnost právních systémů obou zemí“.[8]

    V únoru 2008 začal před Městským soudem v Praze proces proti Koženému a proti jeho společníkovi Borisi Vostrému, který žije v Belize. Oba jsou stíháni jako uprchlí. Kožený vyzval žalobce, aby zveřejnil obžalobu, což žalobce odmítl.[9] Kožený proto vyzval své obhájce ex offo, aby obžalobu zveřejnili oni.

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    20 srpna, 2019

    Rozbrečim se smíchem.
    Jak si tu jeden pán, který je znám ve světě placeného pomlouvání může psát pod několika účty sám se sebou a nikomu to nevadí? Není nikomu divné, že někdo zaplatí někomu za manipulaci s informacemi na internetu? Jak je možné, že u tohoto jinak téměř nevyznámného článku je tolik komentářů? Není to náhodou něčí snaha svést pozornost od původního článku?

    Odpovědět

  • Na odchodu

    21 srpna, 2019

    1) Který pán?
    2) Kdo komu zaplatil?
    3) Jaké manipulace?
    4) Článek byl nevýznamný obsahem, nicméně je tam pár věcí, které naštvou a nebo nesedí. Třeba, že se nějaký nevýznamný ředitel z Brna nějak pravidelně potkával se zástupci SL. Nebo že by se kolegové z centrály s důvěrou svěřovali známému práskači.

    Každopádně je vidět, že tady kolega sova chce diskusi naředit, proč by jinak plevelil diskusi tím Koženým. Je tady až moc negativních komentářů na kroky Fincentra, tak je nejlepší to svést na nějaké najaté lidi, ačkoliv už článek páně Malára vyvolává otázku, jestli dostal zaplaceno nebo to má od přírody. A jaképak tunelování klienti jsou naši, zná snad nějaký úředník z centrály jména jejich dětí, zval ho někdo na kolaudaci právě koupeného domu, dostal od nich dárek k Vánocům?

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    22 srpna, 2019

    To tunelování se přeci netýká klientu. A le firmy. Pretahovani poradcu manazery s aktivni SOS u Fctr. A zakulisni fin.podpory MN. Nevíte, která bije.

    Odpovědět

  • Právník co to napsal

    20 srpna, 2019

    Hoši hoši. Hodně se tu napíše, takové to “chudí lidé hovoří”. Poradenské Prostřeno.

    Znám Nejedlého i Stuchlíka. Má se to takto:

    Nejedlý má velkou zásluhu na začátcích Fincentra poradenství. Bez něj by v Česku nebylo. Teda – Stuchlík postavil internet a jenom díky němu to koupila MAFRA, tehdy německá. Ale Nejedlý makal víc na poradenství, Kováře přivedl on. Stuchlík zase postavil slovenské Fincentrum, bez toho by to v 2012 neprodali. Oba velká zásluha.

    Nejedlý od roku 2011 nebo 2012 Fincentrum neřídí, oba prodeje jsou zásluha Stuchlíka. On byl ta tvrdá a železná ruka. Ale zase Nejedlý všechno urovnával a podporoval z pozadí, když si budoval svůj vinný byznys. Taky něco dělal. Stuchlík přišel s genialním New Dealem, ale ten fungoval jen s Nejedlého podporou.

    Spolu jim to fungovalo. Oni dva jsou Fincentrum, Nejedlý totálně neschopný manažer, Stuchla velmi slabý stratég. Spolu fungovali. Nejedlý tlačil průserový Fair Credit, Stuchlík ho kryl. Manažersky i politicky. Kdyby někdo zveřejnil Stuchlovi odposlechy, padne Vláda. Bez prdele. I proto musel k Babišovi, prosťáčci.

    Jenže Nejedlý slíbil Kovářovi, že když neodejde před prodejem, zafinancuje jeho firmu. Je dobrej že drží slib, je prase, že tuneluje Swiss Life od nichž získal 700 milionů. Stuchlík s tím od začátku nesouhlasil, musel na rozdíl od Nejedlého táhnout Fincentrum poslední roky a je úplně vyřízený. Úplně, dno. Bavili jste se s ním?

    Do toho blondýny / jednoduché manželky Nejedlého a Kováře se nenávidí, i když spolu byly nejlepší kamarádky (i když je mezi nimi 30 let). Lidi řeší proč šel Stuchla k Babišovi, přitom držel fair credit.

    Nejedlý + Stuchlík = Fincentrum. Oba se potřebují. Nejedlý vztahy, Stuchla tvrdý byznys.

    Teď se rozhádali. Takže poslouchejte:

    1. Fincentrum se zmenší o 20-30%
    2. Fair Credit zkrachuje
    3. Nejedlý přijde o majetek, protože je ředitel FC
    4. 4fin skončí, protože věřitelé zabaví Nejedlého 40%
    5. Kovář a spol budou mít nasrané klienty, ale za rok z dva se vzpamatují
    6. Stuchlík bude Babišovi lízat koule vděčností, že ho donutil z Faircreditu odejít
    7. Marrinovský bude po vyhození Najdenova v čele SAB servisu
    8. Pár klientů v Česku přijde o celoživotní úspory

    Takto to Nejedlý s Kovářem před rokem vymysleli. Teda: oni to tak nemysleli.

    Odpovědět

  • Martin Nejedlý

    21 srpna, 2019

    Tohle si zaslouží reakci, mou poslední. Internet jsem inicioval a postavil. Deal s Mafrou jsem také domlouval já. Je fakt, že Petr se později ukázal jako výborný obchodník s internetovou reklamou, tak si ho pak idnes stáhl jako obchodního ředitele.
    Fctr by se prodalo i bez SK. První deal s fondy jsem domlouval já. Stuch domlouval Swiss Life.
    New Deal moc geniální nebyl, nadělal mnoho zlé krve. Stálo mě to hodně energie, tehdy Fincentrum udržet. Detaily nechci řešit.
    Od SL jsem dostal relativně malou částku. Ta prokazatelně leží v bance. Hodně peněz jsem dostal od původních fondů. Ty jsou již dlouho dlouhodobě zainvestovány. Zejména ve víně, které nechci prodávat. Od Swissu má později přijít malá část kupní ceny, která není vázána na ekonomickou a lidskou situaci Fctr.
    Kecy o jednoduchosti mé manželky ponechávám stranou. Je vidět, že ji neznáte. Je to báječná žena po všech stránkách.
    Teď k Fair Creditu. Stuch nic nekryje, spíše naopak. Fair Credit měl náročný rozjezd, je to kapitálově velmi náročná disciplína. Startovací období má za sebou, je dvojka na trhu, jako jediná subprime firma s kompletní produktovou nabídkou pro tento segment. Letos růst o 25 %, zisk v 1. pol. 46 mil, za celý rok je konzervativní očekávání 150 mil (hlavní sezóna roku teprve přijde). Příští rok se čeká 200 +. Firma má zajištěné financování od banky (a ta si provedla sakra důkladnou due diligence) a několika bohatých privátů (20 až 150 mil Kč na hlavu). Financování od poradců je doplňkové. Pojištění od Quantum je z větší části splaceno, klienti na tom slušně vydělali.
    Jestli 4fin skončí nebo ne, netuším. Rozhodně to ale nebude kvůli mně. Ve společnosti niz nevlastním a ani ji nefinancuji. Teď odhady, protože zprostředkovatelský byznys znám. Pokud si někdo myslí, že 4 velmi úspěšní zemští ředitelé nenašetří za 2 až 3 roky 20 mil na vyvinutí IT a od finanční institucí nevytáhnou cca 60 mil na zálohy provizí, tak je mimo. Celé to zřejmě začalo tím, že fondy před dvěma a půl lety zvažovali prodej firmě s ne dobrou pověstí, z pohledu finančního poradenství. To evidentně klíčové lidi vyděsilo, že absolutně nemají pod kontrolou, pod kým skončí. Pak přišel Swiss, s ním brutální střet kultur, kluci měli zřejmě hotovo, tak odcházejí.
    To, že se s Hankou znám dlouhodobě, moje manželka se s ní kamarádí a naše děti se znají, je fakt. Už několik let jezdíme stejné 3 rodiny s dětmi na dovolenou do Chorvatska. To, že se nyní spouští 4fin, neřeším a nebudu kvůli tomu rušit dlouho plánovanou dovolenou, na kterou se všichni těší. S Hankou prostě byznys neřeším. Jen s povzdálí sleduji, co se děje. O. Záruba má pravdu v tom, že distribuce je důležitá. I pro mě a mé budoucí plány, které ale s poradenstvím přímo nesouvisejí.
    Ano, Petr mi článkem na p.cz nepochopitelně pochcal záda. Je v něm kus ženské a něco ho zřejmě na pár dnů nebo týdnů urazilo. Co, to je jen mezi námi a s Fctr to nesouvisí.

    Odpovědět

  • Anonym

    21 srpna, 2019

    Vypadá

    Odpovědět

  • z centrály Fincentra

    21 srpna, 2019

    Vypadá to, že Martin zvládl všechno. Škoda, že si jej za poslední roky moc nepamatujeme.

    Knížecí rady, na to byl mistr. Něco dělat, řídit, dojednávat – u kolegy.

    Odpovědět

  • Martin Nejedlý

    21 srpna, 2019

    Péťo, vždyť víš, jaká byla dohoda. Na třetinový úvazek budu řešit strategické směřování, s akcionáři a top managementem, a vztahy s klíčovými lidmi ze sítě. A že nebudu nic “dělat, řídit a dojednávat”. Protože tohle je na top managementu. A ten nemá rád, když se mu do toho kecá a nemá vše pod kontrolou. A zejména nemá rád knižecí rady.

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    YHBT

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    22 srpna, 2019

    ,, Život se stane snadnějším, když z něj vymažeme negativní lidi. „V našem případě by tu zbylo jen velice málo lidí.

    Odpovědět

  • John Lennon

    22 srpna, 2019

    „Když jsem byl malý, ptal jsem se mamky, co je v životě nejdůležitější. Ona mi odpověděla: „Štěstí“. Když jsme pak ve škole psali, co chceme v životě být, já napsal: „Šťastný“. Řekli mi, že jsem nepochopil zadání. Já jim odpověděl, že oni nepochopily život.“

    Odpovědět

  • Petr Hejt ml.

    22 srpna, 2019

    V České republice je celkem 13 lidí s příjmením Hajt a všichni ,,tihle Hejtři“ se potkají zrovna na tomto článku? https://www.prijmeni.cz/Hajt
    To se dějou věci?

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    22 srpna, 2019

    Placení diskutéři pod články a na sociálních sítích jsou již známou součástí ruské propagandy. Nabídka na podobnou placenou činnost v zájmu finančního poradenství tu ještě nebyla. 4Fin má zřejmě prvenství.
    Požadované minimální vzdělání na tuto činnost je základní, smluvní odměna je 100 korun za hodinu, volná pracovní doba a „v případě delší spolupráce služební notebook“.
    Na druhé straně se placení diskutéři ve světě internetu běžně pohybují. Uplatňují se kupříkladu v podobě marketingové podpory, kdy jako „nezaujatí uživatelé“ vychvalují nejrůznější výrobky a haní konkurenci, svou roli ale mají i v propagandě.

    Známé jsou z poslední doby případy ruských „prokremelských trollů“ na plný úvazek. Podle některých svědectví denní penzum práce představuje například 135 postů o 200 znacích za dvanáctihodinovou směnu, kdy obsahem je například „fašistické vládě v Kyjevě“, „zkorumpované opozici“ v Rusku a celková prohnilost a proradnost Západu.

    Odpovědět

  • Armáda 4FIN trollů

    22 srpna, 2019

    Armáda (4Fin) trollů (rusky Веб-бригады, podobnost s tím, co se tu děje, je čistě náhodná 😉Veb-brigady, v anglických médiích běžně označovaná jako troll army) jsou státem financované internetové loutkové skupiny napojené na ruskou federální službu bezpečnosti. Jedná se o týmy komentátorů, kteří se pomocí loutkových účtů podílí na ruských i mezinárodních webových blozích a internetových diskuzích s cílem šířit proputinovskou a proruskou propagandu.

    Armáda trollů je propagační projekt v dimenzi multimiliónové dolarové operace.[1] Podle deníku The Guardian je záplava proruských příspěvků součástí koordinované „informačně-psychologické válečné operace“.[2]

    V Česku se jako odezva na politické trolly v létě roku 2018 zformovala dobrovolnická skupina, která si říká elfové. Ta se snaží v kyberprostoru narušit činnost trollů, odhalovat falešné profily, přemlouvat jejich majitele, aby zanechali činnosti a v opačném případě třeba i uveřejňovat jejich identitu.[3]

    Skupiny placených trollů manipulují internetové diskuze až stovkami příspěvků denně, ve kterých kritizují opozici a vychvalují kremelskou politiku a její tvůrce.[4][5][6][7][8][9]

    Placení trollové simultánně reagují v diskuzích na zahraniční politiku USA a Evropské unie a v Rusku tabuizovaná témata, jako je historická role Stalina, politická opozice, disidenti jako Michail Chodorkovskij, zavraždění novináři a mezinárodní konflikty se zeměmi jako je Estonsko, Gruzie a Ukrajina.[4] Podle žurnalisty a odborníka na Rusko Petra Pomeranceva není ani tak cílem publikum přesvědčit, jako spíše zmást. Jedná se o systém opačné cenzury. Pokud není možné informace cenzurovat, je možné je „zahltit odpadem konspiračních teorií a pomluv“.[7]

    Účty trollů se převážně vydávaly za „ženy v domácnosti“ nebo za „zklamané občany USA“. Aby odvrátili podezření, vkládali propagační příspěvky mezi neutrální články o cestování, vaření a domácích zvířatech.[7] Tito trollové zahltí internetovou diskuzi tak, že věcný dialog znemožní.[10][11]

    Efekt způsobený těmito trolly není velký, ale daří se jim znehodnotit mnohé diskuze natolik, že ostatní komentátoři přestávají přispívat, pokud je troll aktivní a trvale udržuje agresívní a nepřátelskou atmosféru vůči oponentům. Na určité zprávy trollové reagují záplavami hanobení. Rozumný člověk je tak z účasti na diskuzi de facto vytlačen.[6]

    Sbírka dokumentů, které pronikly na veřejnost, a publikované Moyem Rayonem, ukazuje, že práce „doupěte trollů“ je přísně podřízena souboru pravidel. Podle na veřejnost proniklých dokumentů musí každý příspěvek obsahovat nejméně 700 znaků ve dne a nejméně 1000 znaků v noci. Povinné je používání klíčových slov a grafiky v nadpisu i textu. Kromě obecných směrnic jsou k dispozici „technické úkoly“ ve formě klíčových slov a tematických bodů u specifických témat, jako je Ukrajina, opozice v Rusku a vztahy se Západem.[7] Za průměrnou pracovní směnu je předepsáno 50 reakcí na novinové články, každý musí spravovat šest facebookových profilů s nejméně třemi příspěvky denně a nejméně dvakrát denně se podílet na skupinové diskuzi.[9]
    V praxi používají tyto skupiny řadu typů textových i multimediálních příspěvků:[12]

    textové příspěvky v blozích a internetových diskuzích
    aktivní i pasivní odkazy na externí zdroje
    nevyžádaná obchodní sdělení (spam)
    multimediální obsah (nejčastěji upravený obrazový materiál)

    Odpovědět

  • Ze SLS

    22 srpna, 2019

    Velmi často zde padá výraz „střet kultur“ či dokonce „brutální střet kultur“ ve vztahu SLS a Fincentra. Je tady mezi diskutujicimi kolega poradce z FC který by mi to mohl nějak přiblížit? Ideálně na svém vlastním příkladu. Co se pro vás změnilo nebo co čekáte/obáváte se, že se změní? A jak by se to mělo stát? Mě se tak nějak zdá že děláme úplně tu stejnou práci za velmi podobných podmínek 🙂 Ale možná se pletu a něco brutálního mi zůstává skryto…

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    ,, DNFTT“

    Odpovědět

  • KonecElfům

    23 srpna, 2019

    Odkliďte prosím tu elfí hromadu už konečně :O

    Odpovědět

  • Mira

    22 srpna, 2019

    Pane byvaly kolego, uz se to stalo a nadale deje… je to zmineno i v teto diskuzi… Zjistete si, co ted FCTR=SL posila klientum po odchozich poradcich… A jak navolava poradce po reditelich, kteri jeste ani nedali/nedostali vypoved!!! Tohle nikdy ve starem FCTR nebylo… Nemluve o zastavenych provizich pro lidi, kteri jsou v radne vypovedni lhute… To jste ve starem FCTR zazil? Asi tezko… Ale hloupe ovce, jak rekl Filip Duchon, budou mit porad oci zavrene a nic nepochopi… Dokud se z nich nestanou bankeri za prepazkou s mesicnim planem na pocet smluv, ktere museji uzavrit…

    Odpovědět

  • #mylkakrava

    22 srpna, 2019

    Před necelým rokem žil český trh finančního poradenství informací, že společnost Fincentrum koupila švýcarská skupina Swiss Life. Nyní obě společnosti oznámily, že od počátku září sloučí své aktivity v České republice. Vzniká tak nový významný hráč, který má i středoevropské ambice. Co spojení přinese klientům? I o tom jsme se bavili s Filipem Duchoněm, generálním ředitelem Fincentra.
    Co bude nyní se zavedenou a renomovanou značkou Fincentrum – zmizí z českého trhu?

    To určitě ne. Obě společnosti doposud působily na českém trhu samostatně a každá má své silné stránky. Fincentrum je dlouhodobě špičkou komplexního finančního poradenství v oblasti pojištění, investic a úvěrů na bydlení v České republice i na Slovensku. V nich patří k největším zprostředkovatelům na trhu, každoročně sjedná nové hypotéky v objemu podobném středně velkým bankám na českém trhu.

    Swiss Life Select je naopak známá propracovanou nabídkou investic a služeb s vysokou přidanou hodnotou pro movitější klienty. I proto zůstanou obě obchodní značky a poradenské sítě zachovány. Klienti budou moci i po fúzi řešit své finanční potřeby s poradcem, na kterého jsou zvyklí.

    Pro finanční poradce obou společností se fúzí něco změní?

    Zachování obou značek na českém trhu, jejich silných stránek i firemní kultury je důležitou zprávou pro poradce obou společností. Díky švýcarskému akcionáři s více než 160letou tradicí a silným kapitálem máme šanci vytvořit poradcům zázemí, které nemá v České republice konkurenci.

    Naší ambicí je, aby nově vzniklá společnost hrála prim v celém středoevropském regionu. I proto spoléháme na zkušené poradce a jsme připraveni vytvořit pro ně takové podmínky, které je budou motivovat k dalšímu profesnímu růstu. Swiss Life bude v rámci regionu střední a východní Evropy nadále investovat do inovativních řešení s přínosem pro klienty i poradce.

    Co přinese spojení Fincentra a Swiss Life Select klientům?

    Jednou z prvních společných aktivit Fincentra a Swiss Life Select, které klienti zaznamenají, je klientský portál, který reaguje na směrnici EU PSD2. Finančně poradenská skupina Fincentrum a Swiss Life Select jako první nebankovní subjekt na českém trhu na to reagovala spuštěním klientského portálu, díky němuž budou mít klienti na jednom místě informace o stavu a pohybech na všech svých běžných účtech u bank v ČR. V tuto chvíli uvidí na portálu klienti své účty u vybraných bank (Česká spořitelna, Air Bank a ČSOB). Postupně budou zpřístupněny účty i ve zbývajících bankách.

    Asi by bylo na místě vysvětlit, co je to PSD2…

    PSD2 (Payment Services Directive) je směrnice EU, která významně mění a ovlivňuje způsob provádění online plateb a poskytování informací v platebním styku. Má přinést konkurenci na bankovním trhu s cílem zlepšit úroveň finančních služeb zákazníkům.

    Klienti budou mít dokonalý přehled o svých účtech
    Budou klienti moci využít portál jen k nahlížení na všechny své účty nebo i pro aktivní operace?

    Ve druhé fázi vývoje portálu budou moci klienti z jednoho místa zadávat jednorázové platební příkazy na kterýkoliv ze svých bankovních účtů. Zároveň prostřednictvím aplikace bude možné spravovat finance i z mobilních zařízení. Výhoda pro klienta je tedy zřejmá – ušetří čas a na jednom místě bude mít kompletní přehled o svých účtech.

    Uvidím jako klient na portálu, za co utrácím?

    Výhodou portálu pro klienta je i kategorizace výdajů. Jeho platby – ať už prostřednictvím příkazů nebo realizované kartou – jsou na klientském portálu Fincentra a Swiss Life Select roztříděny do kategorií, jako jsou bydlení, zábava, potraviny atd. Díky tomu klient uvidí, za co a kolik utrácí. Díky tomu bude mít detailní přehled o svých financích. Pokud klient umožní svému poradci náhled na svůj účet, poradce získá přesné informace, které mu umožní velmi rychle navrhnout klientovi optimální řešení pro jeho finance.

    To banky neumí?

    Zásadní výhodou našeho klientského portálu v porovnání s bankami je, že banky ve svém systému nevidí informace o pojistných nebo investičních produktech od jiných zprostředkovatelů. U nás však budou mít klienti kompletní přehled. Nabízíme totiž klientský portál integrující veškeré finanční služby, které klient využívá. To banky klientovi nenabídnou.

    Pro klienta tedy znamená PSD2 možnost získat služby připravené na míru, protože s přístupem k bankovním datům bude finanční poradce znát přesně jeho finanční situaci. Bude to ale také vyžadovat vyšší kvalifikovanost finančních poradců.

    Změní to práci a přístup finančních poradců?

    Pro poradce to bude mnohem zajímavější práce. Budou se moci více věnovat finanční analýze potřeb klientů. Bude to znamenat i mnohem užší vztah s klientem. Na druhou stranu si to vyžádá další vzdělávání finančních poradců. A to povede k tomu, že se bude český finančně-poradenský trh diverzifikovat a příležitost budou mít zejména kvalitní poradci.

    Zdroj: https://www.euro.cz/byznys/na-trhu-financniho-poradenstvi-vznika-novy-silny-subjekt-1463172

    Odpovědět

  • Míra

    23 srpna, 2019

    Jsem ohromně zvědavý, kolik klientů dovolí svému poradci byť jen náhled na jejich účty u bank. Já osobně bych to nedovolil, ani kdyby čert na koze jezdil.

    Odpovědět

  • Elf11

    23 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    4Fin Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi[3] a odklonit se od tématu debaty. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.

    Činnost trollů neunikla ani sociálním inženýrům. Tak se stává, že je troll placeným, nebo i dobrovolným (z přesvědčení) spolupracovníkem nějaké agentury a jejich činnost bývá za účelem dosažení nějakého cíle koordinována. Cíle mohou být rozličné, od propagace nějakého výrobku přes dezinformační činnost nějaké agentury až třeba k propagaci nějakého náboženství.

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    Trolling bývá často spojen s internetovými útoky a kyberšikanou.[5] V roce 2011 vyvolal ve Velké Británii velkou vlnu znepokojení případ teprve patnáctileté Natashy MacBrydeové, která se po sérii urážlivých anonymních zpráv rozhodla spáchat sebevraždu. To však agresorům nestačilo, cílem útoku se poté stala i pietní stránka založená na její počest.[6]

    Další odstrašující případ se udál v roce 2012 v Austrálii, kdy soustavné obtěžování a zneužívání twitterového účtu novozélandské moderátorky Charlotty Dawsonové vyústilo v její smrt.[7]

    Cílem trolla je bavit se rozvracením diskuse. Pokud jej diskusní komunita bude ignorovat, přestane jej jeho činnost bavit. V angličtině pro vyjádření tohoto postoje existuje několik ustálených rčení a zkratek, například:

    DNFTT. – Do not feed the trolls. – v češtině nekrmte trolly, smyslem je nedělejte to, co troll chce (tj. reakce, které troll očekával).
    YHBT. YHL. HAND. – You have been trolled. You have lost. Have a nice day. – Doslova Byl jste potrollen. Prohrál jste. Pěkný den. Používá se jako odpověď na příspěvek diskutéra, který se nechal trollem vyprovokovat k reakci.

    Odpovědět

  • Smutná realita

    22 srpna, 2019

    Dobré ráno, také jsem přispěji. Původně jsem dával tento komentář na penize.cz, nicméně sem se hodí o trochu více. Tam se dá lajkovat z jednoho počítače vícekrát, takže komentáře, které s článkem nekonvenují záhadně lajky ztrácejí a ty, které se vyjadřují kriticky ztratili v průběhu dne i desítky lajků, aby nebyly vidět hned pod článkem. Zde se pro změnu zapleveluje celá diskuse, aby se nikomu nechtěla číst.

    Kolegové, já jsem měl o přestupu své pochybnosti, ale to, co Fincentrum dělá odcházejícím poradcům a nemyslím tím zemské ředitele, ale poradce a manažery, to mě přesvědčuje o tom, že odchod je lepší řešení. Ve 4Finu možná nebude všechno zlato, co se třpytí, ačkoliv i to je možné, ale minimálně mi nikdo cizí nebude navolávat poradce a klienty, což se ve Fincentru právě teď děje. Je to z cizích struktur a bez mého vědomí, ačkoliv jsem několikrát zdůrazňoval, že nejsem rozhodnutý a aktuálně řeším osobní záležitosti. Rád bych se sem podepsal, nicméně bych byl nerad, abych přišel o provize, jako někteří moji kolegové. Ano, Fincentrum včera některým Stoplo provize, ačkoliv nebyli ani ve výpovědní lhůtě. Já blbec totiž dál posílál produkci do Fincentra, protože jsem si myslel, že i kdybych odcházel, tak mi vyplatí to, na co mám do konce výpovědní doby nárok. S tím navoláváním poradců je to vyloženě zvláštní. Dnes mému senior poradci volal nějaký manažer z jiného zemského ředitelství z jiného města. Seděl jsem u toho a poslouchal přes hlasitý odposlech. Regulérně mu nabízel přestup do jiného ZŘ. Podle platné směrnice se toto nesmí. Nejde o nijak exponovaného poradce, kontakt na něj nikde nevisí, takže buď Fincentrum porušilo svá vlastní pravidla a poskytlo kontakt nebo došlo k úniku dat. Nevím, co je horší. Jsem přístupem Fincentra hluboce zklamán a věřím, že za Martina a Petra by se toto nestalo, ale oba jsou pryč. Kovář, Bittner a Martinovský svůj odchod nevyřešili tím nejelegantnějším způsobem, ale teď začínám rozumět tomu proč. Fincentrum kolem sebe kope bez ohledu na předchozí práci a zásluhy. Já, jako poradce jsem za služby, které mi Fincentrum poskytlo zaplatil částí ze své provize. Jakým právem si dnes nárokuje něco více?

    Pojďme, prosím, rozvinout slušnou diskusi. Chtěl bych zdvořile požádat, aby se lidé, kteří sem vkládají texty z Wikipedie a podobně, tentokrát svého práva alespoň na den vzdali.
    Přeji vám mnoho spokojených klientů a kolegů v týmech, ať dnes stojíte na jakékoli straně barikády.

    Odpovědět

  • Smutná realita

    22 srpna, 2019

    Hrubku v první větě mi, prosím, odpusťte:)
    Díky

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    DNFTT

    Odpovědět

  • Žasnoucí

    22 srpna, 2019

    To co tu popisujete se už ve Fctr stalo a konkrétně u odchozího ZR. Konkrétně po vyhození RR. Navolavaji a přerozdělování klientu inicioval daný ZR. Ten, kdo je z dané struktury tak ví o kom mluvím. Tak mi neříkejte, že 4Fin se bude chovat jinak. Prosím. Jste velmi naivní. A tomu nezabrání ani velmi chaba zmínka přenositelnosti kmene po odchodu z 4fin. Legislativně toto není možné. A 4 ZR to jasne vedi. Přečtěte si třeba SOS Sabu, která je v tomto ještě dál. A prodej kmene to je další iluzi.

    Odpovědět

  • Vedlejdoucí

    22 srpna, 2019

    V mém okolí se toto nikdy nestalo.
    Takže ve 4F je nějaká pravděpodobnost, že kdybych někdy odešel, tak mi budou navolávat klienty, ve Fincentru je to jistota.
    Metody popisované panem Smutnou realitou jsou bohužel pravda. Fincentrum porušuje vlastní pravidla. Nejvtipnější je, že až centrála rozdá všechna telefonní čísla na poradce a klienty, tak se zbylí ZŘ sbalí a zdrhnou. Zatím se o tom mluví jenom potichu, stejně jako před pár měsíci o Kovářovcích.

    Odpovědět

  • Exkamarád pana Borovičky

    23 srpna, 2019

    Nechápu, jak může René Borovička a jeho kolegové tunelovat Fincentrum s podepsanou směnkou a ještě se u toho tvářit, že někdo ubližuje jim?!
    https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/fincentrum-chce-po-svych-byvalych-reditelich-72-milionu-korun-1361744

    Odpovědět

  • Vlastni názor

    14 září, 2019

    Žasnoucí: Souhlas, když totiž Martinovský rostl, tak se konkretně jemu jeden RR nehodil a byl za velice podivných okolností odejit. Jeho poradci byli rozebráni a klienti taktéž.
    Navíc TM v čele nejvíc prosazoval synergie ZŘ v rámci vzdělávání a jak se mu to teď při odchodu hodilo když si s sebou vzal i struktury z jiných ZŘ. Když on se choval jako vychcánek tak to bylo OK?
    Nebo když dnes vidíme jak se vedlo slavné F.Priveé. Poradci nijak nevytěžovali klienty, protože je k tomu nikdo nevedl. Poradci zaspali v době papírových formulářů a diářů a dnes mají problémy s adaptací. To se Kovářovi taky hodilo, vše jet offline a teď přijít s „úžasnou“ digitální revolucí v podobě online 4fin a hrát si na to jak je ve FCTR vše špatně. Přitom šlo jen o účelné tajení informací. Ikdyž on je Kovář sám o sobě takový dinosaurus v digitální éře.
    Bittner zase objížděl svoje lidi s Fake smlouvou od Swiss Life, kterou budou muset podepsat a ono nic. Naopak dnes Swiss Life podepisuje smlouvy od FCTR.
    a Renda? To je chudák, ten jít musel, protože ještě když byli ve finku tak mu Martinovský začal rozebírat lidi pod rukama.
    Je úžasné jak si ti 3(4) ředitelé dokázali vše zmanipulovat, tak aby se jim to hodilo.

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    Tzv. trollí farmy (státem placení nebo podporovaní trollové) jsou velmi populární zejména v Rusku. Během ukrajinské krize v roce 2014 se stalo „trollení“ významnou částí dezinformační války Kremlu, který si platil „armádu trollů“, jejímž úkolem bylo psát proruské komentáře na weby ukrajinských internetových médií a oslabit tak podporu protiruských kampaní.[8]

    Známou „trollí farmou“ je ruská Agentura pro výzkum internetu. Odhalení této farmy nastalo proto, že její zaměstnankyně podala žalobu, ve které požadovala zaplatit dlužnou mzdu za práci internetového trolla. Několik bývalých trollů také podalo svědectví, ve které popsalo svojí práci pro tuto ruskou agenturu.[9][10][11]

    Podle deníku The New York Times šíří ruská Agentura pro výzkum internetu poplašné hoaxy na území USA. Jeden z nich se týkal falešného upozornění na únik chemických látek ve městě St. Mary Parish v Louisianě prostřednictvím sociálních sítí,[12] pár měsíců poté vypustila agentura mylnou informaci, že byla v Atlantě zastřelena neozbrojená černoška a objevil se zde také virus ebola.[13] Ani jedna z těchto zpráv nebyla nikdy potvrzena.

    Reportérům soukromé polské televize TVN se podařilo odhalit „trollí farmu“, která šířila poplašné zprávy na internetu, v ústředí koncernu HGA Media na okraji Varšavy. Trollové svou práci nejvíce šířili na facebookovém profilu „Podporuji vládu strany PiS“, jehož správce dříve pracoval na ministerstvu spravedlnosti.[14]

    Armády trollů“ prosazující zájmy určitého státu, mohou značně narůst s vývojem technologií a umělých inteligencí. Již dnes jsou zaznamenány případy „Trollobotů“, tj. automatizovaných účtů na sociálních sítích, které sdílí příspěvky určené k propagandě.[15] S rozvojem technologií umělé inteligence jako např. Amazon Alexa, Google Duplex, nebo Microsoft Cortana vzrostou možnosti kamuflovat falešnou identitu a „Trolloboti“ tak budou ještě hůře odlišitelní.[16]

    Odpovědět

  • Elf11

    22 srpna, 2019

    S cílem potírat dezinformace a infiltrovat organizované skupiny internetových trollů se rekrutují takzvaní Elfové. Podobně jako trollové, získali i Elfové své jméno podle mytologické humanoidní rasy. Stejně jako trollové pracují Elfové v anonymitě, pod falešnými profily, kterými se snaží ovlivnit dění zejména na sociálních sítích. Někteří ověřují fakta a uvádějí na pravou míru nepravosti, jež jsou dílem trollů, jiní se snaží splynout s ostatními trolly a následně se infiltrovat do tajných skupin a diskuzních fór, ve kterých trollové domlouvají své postupy. Vzorem pro české elfy byla obdobně nazvaná skupina z Pobaltí, kde se tamní elfové snaží zabránit falšování historie.[17] K činnosti Elfů v České republice se přihlásil publicista Bob Kartous.[18] Česká skupina elfů se prezentuje pomocí facebookové stránky „Čeští elfové“, kde nesdílí vzájemné kontakty, ale především techniky efektivního boje proti internetovým trollům.

    Odpovědět

  • ToJakoOpravdu???

    23 srpna, 2019

    Převzato z: https://poradci-sobe.cz/poradenske-firmy/k-odchodu-z-fincentra-se-vyjadril-rene-borovicka/
    Dnes zaslal do redakce své vyjádření k ukončení spolupráce se společností Fincentrum bývalý zemský ředitel René Borovička. Vzhledem k obsáhlosti textu zveřejňujeme jeho podstatnou část:

    “V červnu došlo k ukončení mé spolupráce se společností Fincentrum, kde jsem toho času působil jako zemský ředitel. Stalo se tak po deseti letech vzájemně korektních vztahů, kdy jsme spolu s kolegy z mé struktury přinesli společnosti zisky přesahující stopadesát milionů korun.

    Lidsky mě mrzí, že místo toho, abychom si vzájemně popřáli štěstí v dalším profesním životě, spustilo vedení společnosti Fincentrum v souvislosti s mým odchodem očerňující kampaň založenou na nepravdivých tvrzeních. Ale co se dá dělat, ne vše je v životě, obzvlášť v tom byznysovém, zalité sluncem. Zároveň si uvědomuji, že ukončení naší spolupráce bylo s nejvyšší pravděpodobností nevyhnutelné vzhledem k vzájemně odlišným pohledům na fungování a budoucnost finančního trhu.

    Do Fincentra jsem vstupoval především kvůli tomu, že mi seděla filosofie toho, že poradce je klientem společnosti a zákazník je zase klientem poradce. Obchodní model společnosti Fincentrum je částečně založen na zdravém pohybu finančních poradců napříč trhem a jejich náboru z jiných společností. Proto mě nyní velmi překvapily zprávy od bývalých kolegů, že vedení společnosti Fincentrum se směrem k těm, kteří se v těchto dnech rozhodli podat výpověď, uchyluje k metodám, jež nemají daleko k zastrašování.

    Když jsem v roce 2009 přišel do Fincentra, byl jsem ujištěn, že jsem pro vedení společnosti klientem a oni udělají maximum pro to, abych ze společnosti s týmem neodešel. V opačném případě bylo všem řečeno, že ti, kdo budou nespokojení, mohou kdykoliv odejít. Stejně jsem postupoval já i vedení celou dobu při odchodech lidí z Fincentra.

    Aktuálně se situace až absurdně otočila. Po odchodu dostala celá moje rodina dopis, že je nesmím jako poradce kontaktovat. Stejný dopis, že nesmím kontaktovat sám sebe, jsem dostal i já. V opačném případě mají všichni informovat Fincentrum, že jsem jim volal. Mým klientům přišel dopis, že moje jednání i rada je může finančně poškodit. S takovým jednání jsem se na trhu ještě nesetkal a hodně mě to mrzí. Domnívám se, že takto náhlá změna rétoriky firmy může stát za dalšími výpověďmi, které v tyto dny další bývalí kolegové podávají.

    Co se tedy mě týká, po odchodu z Fincentra svět finančního poradenství neopouštím. Aktuálně jsem našel pro své nápady přístav ve společnosti Broker Trust, která dlouhodobě prosazuje, a hlavně realizuje vývoj chytrých nástrojů, jež usnadňují a zlepšují práci finančních poradců.

    Bohužel nabídku na pokračování spolupráce, kterou jsem od vedení Fincentra dostal těsně před výpovědí, jsem nemohl přijmout, protože pro mé kreativní jádro byla příliš svazující. I tak ale na uplynulých deset let ve Fincentru vzpomínám v dobrém a těším se, že společně budeme na finančně poradenském trhu v budoucnu zdravě soutěžit.”

    Odpovědět

  • Rendův exkamarád

    23 srpna, 2019

    Nechtěl jsem se nikdy vyjadřovat, ale když vidím, co je to tu za špínu, kterou píšou placení trollové a co za lži píše Renda, tak se musím prostě vyjádřit! Nemohu TP nechat bez povšimnutí!
    Nemohu totiz pochopit drzost tohoto člověka a jeho dalších kolegů! Peníze mu snad zaslepily jeho vnímání světa! Renda na oko brečí, že musel podepsat dodatek ke smlouvě ve Fincentru(jinak ho vyhodí), že se k němu firma nechová hezky, že mu ubližuje, že mu pošlou jen krátký mail s výpovědí, že píšou jeho kolegům a klientům! Pak všechny začne strašit, že to samé čeká i je a že firma je zlá a proto všichni odejděme. Měl však možnost pokračovat, firma mu nabídla možnost vše narovnat a splnit mu jeho požadavky! On se rozhodl nevyužít toho! Proč asi? Odpověď je velice jednoduchá!
    Je to to samé jako kdyby jel autem, zastavila ho policie za rychlou jízdu 250km/h v jeho autě a v kufru mu našla tunu heroinu a on řekl, to není moje, to já neřídíl a ta částka také nesedí.
    https://www.investujeme.cz/clanky/filip-duchon-vypovedeli-jsme-smlouvu-zemskemu-rediteli-rene-borovickovi/
    Policie by po něm chtěla podepsat také prohlášení, že to není jeho.
    On to však nepodepsal, protože už od ledna 2018 plánoval společně s ostatními, jak převést celou jeho i koupenou strukturu někam jinam a v budoucnu to celé prodá společně s Martinem Nejedlým ještě jednou a utrži za to společně další miliardu koeun! To je přece tunelování, je to neetické a nemravné! Řeči o tom, že mu někdo brání v práci ve Fincentru? To jsou jen příběhy aby si obhájili plánovaný podvod s Martinem Nejedlým. Musí si to přeci obhájit sám před sebou a týmem aby to nebylo trapné. Já a lidé, kteří vědí, jak to celé probíhalo od roku 2010, tak nechápou, jak si takový podvod může vzít někdo na svá bedra a ještě u toho všem povídá, že mu firma křivdí a jak si může dovolit ho vyhodit?! Přátelé, kamarádi, kolegové a už exkolegové, kdyby Renda a jeho kamarádi zemští ředitelé pracovali slušně na přechodu to nové firmy, tak jim nikdo nebude bránit v odchodu! Já bych mohl povídat o tom, co lidé z 4Finu dělají za levárny a někteří by si šli i na nějakou dobu sednout do vězení! Dělají podvody a intriky po celé ČR! Tak prosím přemýšlejte, že každá mince má svůj rub a líc! Pokud lidé z 4Finu navolávají jiné poradce mimo jejich tým s nabídkou spolupráce už od prosince 2017(vše pod maskou aliance!), tak je logické, že když to praskne, tak si to firma nenechá líbit. Je naprosto jasné, že bude chtít uplatnit tvrdé sankce proti těmto lidem!
    https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/fincentrum-chce-po-svych-byvalych-reditelich-72-milionu-korun-1361744
    Pokud někdo začal s neetickou kampaní a nemoralním chováním, tak si musí nést následky! Je dost možné, že jim to i zlomí vaz a půjdou na dlouho do vězení! Nikomu nic zlého nepřeji, ale když si o to tak dlouho koledují, tak se není čemu divit! Vše co se dnes děje, je na základě předem danného plánu ještě před prodejem Fincentra! Takže řeči o novém zlém vlastníkovi a špatném vedení nejsou na místě! To je jen pohádka pro lidi do týmů aby lépe přešli do nové společnosti! Plány tohoto podvodu sahají až do roku2013, kdy se mluvilo o odchodu Martina Kováře! Je tedy nad slunce jasné, že s tímto již exkamarádem nechci vůbec nic mít a ani na pivo bych s ním nezašel! Co bych mu na závěr vzkázal! Nedělej podvody nebo špatně dopadneš!

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    23 srpna, 2019

    Pokud někdo začal s neetickou kampaní a nemoralním chováním, tak si musí nést následky! Je dost možné, že jim to i zlomí vaz a půjdou na dlouho do vězení! Nikomu nic zlého nepřeji, ale když si o to tak dlouho koledují, tak se není čemu divit! Vše co se dnes děje, je na základě předem danného plánu ještě před prodejem Fincentra! Takže řeči o novém zlém vlastníkovi a špatném vedení nejsou na místě! To je jen pohádka pro lidi do týmů aby lépe přešli do nové společnosti! Plány tohoto podvodu sahají až do roku2013, kdy se mluvilo o odchodu Martina Kováře! Je tedy nad slunce jasné, že s tímto již exkamarádem nechci vůbec nic mít a ani na pivo bych s ním nezašel! Co bych mu na závěr vzkázal! Nedělej podvody nebo špatně dopadneš!

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    23 srpna, 2019

    Nechtěl jsem se nikdy vyjadřovat, ale když vidím, co je to tu za špínu, kterou píšou placení trollové a co za lži píše Renda, tak se musím prostě vyjádřit! Nemohu TP nechat bez povšimnutí!
    Nemohu totiz pochopit drzost tohoto člověka a jeho dalších kolegů! Peníze mu snad zaslepily jeho vnímání světa! Renda na oko brečí, že musel podepsat dodatek ke smlouvě ve Fincentru(jinak ho vyhodí), že se k němu firma nechová hezky, že mu ubližuje, že mu pošlou jen krátký mail s výpovědí, že píšou jeho kolegům a klientům! Pak všechny začne strašit, že to samé čeká i je a že firma je zlá a proto všichni odejděme. Měl však možnost pokračovat, firma mu nabídla možnost vše narovnat a splnit mu jeho požadavky! On se rozhodl nevyužít toho! Proč asi? Odpověď je velice jednoduchá!
    Je to to samé jako kdyby jel autem, zastavila ho policie za rychlou jízdu 250km/h v jeho autě a v kufru mu našla tunu heroinu a on řekl, to není moje, to já neřídíl a ta částka také nesedí.
    https://www.investujeme.cz/clanky/filip-duchon-vypovedeli-jsme-smlouvu-zemskemu-rediteli-rene-borovickovi/
    Policie by po něm chtěla podepsat také prohlášení, že to není jeho.
    On to však nepodepsal, protože už od ledna 2018 plánoval společně s ostatními, jak převést celou jeho i koupenou strukturu někam jinam a v budoucnu to celé prodá společně s Martinem Nejedlým ještě jednou a utrži za to společně další miliardu koeun! To je přece tunelování, je to neetické a nemravné! Řeči o tom, že mu někdo brání v práci ve Fincentru? To jsou jen příběhy aby si obhájili plánovaný podvod s Martinem Nejedlým. Musí si to přeci obhájit sám před sebou a týmem aby to nebylo trapné. Já a lidé, kteří vědí, jak to celé probíhalo od roku 2010, tak nechápou, jak si takový podvod může vzít někdo na svá bedra a ještě u toho všem povídá, že mu firma křivdí a jak si může dovolit ho vyhodit?! Přátelé, kamarádi, kolegové a už exkolegové, kdyby Renda a jeho kamarádi zemští ředitelé pracovali slušně na přechodu to nové firmy, tak jim nikdo nebude bránit v odchodu! Já bych mohl povídat o tom, co lidé z 4Finu dělají za levárny a někteří by si šli i na nějakou dobu sednout do vězení! Dělají podvody a intriky po celé ČR! Tak prosím přemýšlejte, že každá mince má svůj rub a líc! Pokud lidé z 4Finu navolávají jiné poradce mimo jejich tým s nabídkou spolupráce už od prosince 2017(vše pod maskou aliance!), tak je logické, že když to praskne, tak si to firma nenechá líbit. Je naprosto jasné, že bude chtít uplatnit tvrdé sankce proti těmto lidem!
    https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/fincentrum-chce-po-svych-byvalych-reditelich-72-milionu-korun-1361744

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    23 srpna, 2019

    Policie by po něm chtěla podepsat také prohlášení, že to není jeho.
    On to však nepodepsal, protože už od ledna 2018 plánoval společně s ostatními, jak převést celou jeho i koupenou strukturu někam jinam a v budoucnu to celé prodá společně s Martinem Nejedlým ještě jednou a utrži za to společně další miliardu koeun! To je přece tunelování, je to neetické a nemravné! Řeči o tom, že mu někdo brání v práci ve Fincentru? To jsou jen příběhy aby si obhájili plánovaný podvod s Martinem Nejedlým. Musí si to přeci obhájit sám před sebou a týmem aby to nebylo trapné. Já a lidé, kteří vědí, jak to celé probíhalo od roku 2010, tak nechápou, jak si takový podvod může vzít někdo na svá bedra a ještě u toho všem povídá, že mu firma křivdí a jak si může dovolit ho vyhodit?! Přátelé, kamarádi, kolegové a už exkolegové, kdyby Renda a jeho kamarádi zemští ředitelé pracovali slušně na přechodu to nové firmy, tak jim nikdo nebude bránit v odchodu! Já bych mohl povídat o tom, co lidé z 4Finu dělají za levárny a někteří by si šli i na nějakou dobu sednout do vězení! Dělají podvody a intriky po celé ČR! Tak prosím přemýšlejte, že každá mince má svůj rub a líc! Pokud lidé z 4Finu navolávají jiné poradce mimo jejich tým s nabídkou spolupráce už od prosince 2017(vše pod maskou aliance!), tak je logické, že když to praskne, tak si to firma nenechá líbit. Je naprosto jasné, že bude chtít uplatnit tvrdé sankce proti těmto lidem!

    Odpovědět

  • Exkamarád pana Borovičky

    23 srpna, 2019

    Nechápu, jak může René Borovička a jeho kolegové tunelovat Fincentrum s podepsanou směnkou a ještě se u toho tvářit, že někdo ubližuje jim?!
    https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/fincentrum-chce-po-svych-byvalych-reditelich-72-milionu-korun-1361744

    Odpovědět

  • xyz

    23 srpna, 2019

    to sou pitomci

    Odpovědět

  • xyz

    23 srpna, 2019

    jako jít pryč z firmy co mě královsky platí a zapomenout na směnky co jsou vymahatelné do týdne

    jako dobrý

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    23 srpna, 2019

    Nechtěl jsem se nikdy vyjadřovat, ale když vidím, co je to tu za špínu, kterou píšou placení trollové a co za lži píše Renda, tak se musím prostě vyjádřit! Nemohu TP nechat bez povšimnutí!
    Nemohu totiz pochopit drzost tohoto člověka a jeho dalších kolegů! Peníze mu snad zaslepily jeho vnímání světa! Renda na oko brečí, že musel podepsat dodatek ke smlouvě ve Fincentru(jinak ho vyhodí), že se k němu firma nechová hezky, že mu ubližuje, že mu pošlou jen krátký mail s výpovědí, že píšou jeho kolegům a klientům! Pak všechny začne strašit, že to samé čeká i je a že firma je zlá a proto všichni odejděme. Měl však možnost pokračovat, firma mu nabídla možnost vše narovnat a splnit mu jeho požadavky! On se rozhodl nevyužít toho! Proč asi? Odpověď je velice jednoduchá!
    Je to to samé jako kdyby jel autem, zastavila ho policie za rychlou jízdu 250km/h v jeho autě a v kufru mu našla tunu heroinu a on řekl, to není moje, to já neřídíl a ta částka také nesedí.

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    23 srpna, 2019

    Proto dostal René Borovička výpověď!
    https://www.investujeme.cz/clanky/filip-duchon-vypovedeli-jsme-smlouvu-zemskemu-rediteli-rene-borovickovi/

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    23 srpna, 2019

    Pánové, vim co rikam, sam jsem za dob Fincentra chtěl odejit a vzit s sebou par kolegu, ale pak jsme s Karlosem prosadili New Deal, chapejte navyseni provizi a slapalo to, sice to nemela pul roku cela firma, jen nase ředitelství, ale to mi vzhledem k situaci nemůžete mit za zle. S Karlosem ted valime do Okacka a vam vsem exFincentrakum preji good luck, snad se tech 900 vypovedi bude centrále dlouho zpracovat.

    Odpovědět

  • Exkamarád pana Borovičky

    23 srpna, 2019

    Pane píšete za můj profil. Chápu to dobře, že patříte k těm popisovaný placeným trollům…! Nemáte už nápady za koho se přihlásit? Nechte si svoje jméno Žasnoucí a dalších 50? Chcete aby I váš profil najednou koloval na internetu? Vidím Vaši IP adresu a aktivitu na vašem zařízení a FB profil.., tak se prosím chovejte slušně a nepište tu za xyz účtů!

    Odpovědět

  • Pivo za stravenky

    23 srpna, 2019

    Nevíte někdo, kde mají v Brně nejlepší pivo? Slyšel jsem, že někde v Králově Poli?

    Odpovědět

  • Anonym

    24 srpna, 2019

    Na Králově poli sedněte do auta a jeďte, jakmile uvidíte bílou ceduli s černým nápisem Plzěň, jste na místě;).
    Doporučuji se nevracet, podle hygieniků v Brně řádí Malárie.

    Odpovědět

  • Samara

    23 srpna, 2019

    Kdo nedočte celou diskuzi, tak zemře..

    Odpovědět

  • Hec(k)tor

    24 srpna, 2019

    Píchl jsem na bávu gumu, ztracen v tomto informačním šumu. Když čtu tady ty hov. a, kterym se tězko něco rovná, kazí se můj duchovní vektor, chtěl bych se jmenovat Hektor.. za každý koment dám si facku a svému péru řeknu klacku. (rád koukám na hovna racků)

    Odpovědět

  • Stáník

    24 srpna, 2019

    Hlouběji už klesnout není snadné, ve Finku jsou všechny části vadné a všechny asistentky ladné, dám si golf na Čeladné.

    Odpovědět

  • Tazatel

    24 srpna, 2019

    Stando, proč si říkáš Stáník? Zní to trochu jak z komunity LGBT

    Odpovědět

  • #pokuta72micu

    24 srpna, 2019

    Ředitelé Fincentra si přetahovali lidi pro soukromý byznys. Zaplatí pokutu 72 milionů.

    Finanční poradenská společnost Fincentrum, kterou na konci loňského roku koupila švýcarská skupina Swiss Life, uplatnila vůči svým bývalým zemským ředitelům nároky v hodnotě 72 milionů korun. Informaci potvrdil generální ředitel společnosti Fincentrum Filip Duchoň. Pohledávky za bývalými řediteli jsou podle Duchoně kryty osobními směnkami. Podle jednoho z nich Reného Borovičky je postup společnosti Fincentrum v rozporu s právními předpisy.
    Smlouvy o spolupráci ukončilo Fincentrum se čtyřmi zemskými řediteli poté, co podle společnosti jednali proti jejím zájmům, když se pokoušeli odvést část poradenské sítě do vlastního projektu.

    „Vzniklou situaci řeším s advokátní kanceláří. Podle mého právního výkladu nárok na pokutu nevznikl. V případě, že Fincentrum vyplní směnku, bude takový postup v rozporu se smlouvou i právními předpisy,“ napsal Borovička.

    „S ohledem na obchodní tajemství nemohu komentovat konkrétní obchodní případy ani jména, mohu jen potvrdit, že jsme vůči několika bývalým spolupracovníkům uplatnili pohledávky za celkem 71,6 milionu korun,“ řekl Duchoň.

    Vymáhané nároky a pohledávky vznikly podle něj při rozvoji nových projektů těchto ředitelství pod hlavičkou Fincentra v předchozích letech a uplatněním smluvních pokut, k nimž se bývalí ředitelé v minulosti zavázali při změně formy spolupráce s Fincentrem z fyzické na právnickou osobu. „Jsem přesvědčen, že díky ručení osobními směnkami naše nároky snadno a rychle vymůžeme,“ podotkl Duchoň.

    Fincentrum se se švýcarskou skupinou Swiss Life sloučí k 1. září pod jednu společnost s názvem Fincentrum & Swiss Life Select. Obě obchodní značky a poradenské sítě zůstanou zachovány. Fincentrum poskytuje finanční poradenství v pojištění, investicích a úvěrech na bydlení v Česku i na Slovensku. V nich patří k největším zprostředkovatelům na trhu. Swiss Life Select nabízí investice a služby s vysokou přidanou hodnotou pro movité lidi.
    Fincentrum již dříve oznámilo, že v červnu a červenci propustilo čtyři zemské ředitele, podle firmy jednali proti zájmům společnosti. Ředitelé podle Duchoně usilovali o odvedení části poradenské sítě z firmy a ztratili důvěru managementu i akcionáře společnosti.

    Skupina Fincentrum byla založena v roce 2000, v současnosti má v Česku a na Slovensku více než 2500 poradců a její obrat přesahuje 1,6 miliardy Kč. Zakladatel, spolumajitel a bývalý ředitel Fincentra Petr Stuchlík byl jedničkou kandidátky hnutí ANO do komunálních voleb v Praze. Ve firmě skončil loni v září.
    Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící ve správě privátních i korporátních financí, řízení rizik a zajištění penze. Klíčovými trhy skupiny jsou Švýcarsko, Francie a Německo. Swiss Life Holding Ltd se sídlem v Curychu byl založen v roce 1857 jako Schweizerische Rentenanstalt. Akcie firmy jsou kótovány na burze SIX Swiss Exchange.

    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/fincentrum-chce-po-propustenych-reditelich-72-milionu-korun/r~b75cbd76c5bb11e9970a0cc47ab5f122/

    Odpovědět

  • Jiříček Lukáš

    24 srpna, 2019

    Váženy pan, by mozna radsi mel odejit . Ke mne tento pan prisel s navrhem reseni, ktere nejak vysvetloval , jak se budu mit v budoucnu lepe a ty klasicke reci podobnych prodejcu. Nakonec jsem jen prodelal a jeste novy poradce zjistil radu chyb na dalsi smlouve. Aspon jste p. Malare mohl zvednout telefon a zavolat s omluvou.

    Odpovědět

  • Pod pokličkou

    24 srpna, 2019

    Tak můžeme pozorovat rozpad obrovské společnosti v přímém přenosu 😳 . Konkurence se baví. ExZemaci si námastí kapsu jeste o trochu vice pokud je Filip nesundá, Karlíček s Jarunou pres přemýšlení o spolecne zrade s 4fin, pres srdcerivny pláč rafin … po vybrání telefonu a oslovení zustavajicich poradcu míří do SAB. Tak Vám kluci dekujeme. Nuly jako Malár tomu dávají ještě větší glanc, neperme to prádlo veřejně jsme již za hlupáky.

    Odpovědět

  • Nechce se mi hledat původní nick

    24 srpna, 2019

    Pánové, jenom pár poznámek.
    Místo kopírování článku stačí odkaz…
    To, že o někom do novin napíšu, že je nekrofil, neznamená, že je nekrofil, stejně tak, když vypustím, že mi někdo má zaplatit 72 milionů, neznamená to, že mi je zaplatí.
    To, že o jiných diskutujících napíšu, že jsou placení trollové sice nutně nemusí znamenat, že já jsem placený troll, a však může to začít vyvolávat otázky o mém duševním zdraví.
    To, že někdo odchází z firmy, neznamená, že je Voldemort. To, že někdo zústává neznamená, že za to musel dostat balík peněz.
    Připomíná mi to rozvod Vondráčkové a Plekance. Lucka je zhrzená, chce se soudit v Kanadě o majetek a vše pouští do médií, Tomáš většinou drží ústa, hraje si svůj hokej, našel si novou buchtu a chce vídat svoje děti… Lidé se prostě schází a rozchází, to se nedá nic dělat. A stejně jako nevlastníme svoje životní partnery, tak firmy nevlastní své obchodní partnery. Já mám pochopení pro to kopání kolem sebe po rozchodu. Chápu, že to bolí. Jenom to devalvuje kvalitní léta předchozího vztahu a vaši kámoši se vám diví, jak jste mohli být tak dlouho s tou hysterickou “číčou”

    Odpovědět

  • Pod pokličkou

    24 srpna, 2019

    Ano,jsme za pitomce a oběti politické hry Nejedlýho kterej sem ještě dává sranda vyjádření …

    Odpovědět

  • Nechce se mi hledat původní nick

    24 srpna, 2019

    Já tedy žádná ničí oběť nejsem. A Nejedlý je asi takový zákulisní hráč jako já jsem jednorožec, ale to je asi jedno. Uznávám, že se to nabízí, když jsou s Kovářem kamarádi, ale já fakt odmítám žít podle přísloví “Na každém šprochu…” To by totiž znamenalo, že kdybych vám řekl, že se mnou vaše žena spala, že mě minimálně vykouřila.

    Jenom mě napadlo, byli by Petr Stuchlík s Filipem takoví blbci, aby to pustili do médií a stačili se zamést stopy, kdyby to teoreticky byla pravda? Já myslím, že ne.

    Odpovědět

  • Pod pokličkou

    24 srpna, 2019

    Hmm…a tedy Váš názor?K té oběti…. je to proste poškození jména společnosti a muze to skončit velkým rozpadem…

    Odpovědět

  • Nechce se mi hledat původní nick

    24 srpna, 2019

    Můj názor je, že Fincentrum neuřídilo rizika. Naopak bývalí ředitelé byli připraveni. Jestliže vyhodnotili vstup SL jako hrozbu pro sebe i pro síť, tak rozumím tomu, že se ledy pohnuly. A SL u nás i v okolních zemích nabízí nějaké případy, kdy došlo ke změně koncepce a poradci odešli. Kdybych byl v pozici ředitele, tak raději odejdu první s lidmi než poslední bez lidí.
    S poškozením jména máte pravdu, nicméně tady opravdu nechápu tu mediální neobratnost Fincentra. Nemyslím všechny ty Maláry a Doudy a podobné reprezentanty, ale to, že zařídili, aby o odchodu věděli všichni poradci a udělalo se z toho téma pro celý trh, to je až k neuvěření. Vyjádření ve smyslu “přestali jsme spolupracovat s několika řediteli a prověřujeme, zda byl jejich odchod v souladu s platnou smlouvou” bych pokládal za šťastnější. Měli je nechat potichu odejít. Jakmile se ukáže, že odešlo více než těch zmiňovaných 20% lidí nebo se další tvrzení ukáží jako nepravdivá, tak budou k smíchu. Z odchodu se skutečně může stát rozpad. To bych Fincentru nepřál. Druhá věc je z čeho se budou platit ty navýšené provize, když odejde opět více než těch 20% lidí. SL to asi zadotuje, nicméně pak už by dávalo smysl obě entity sloučit a to zase bude haló.

    Odpovědět

  • Radim

    26 srpna, 2019

    Dobrý příměr, jen Vám s tím nekoresponduje to, že Lucka je zhrzená, měl byste dodat podle vaší šablony, nerovná se, že je zhrzená. Ona Vám své důvody sdělila, že v tom máte jasno? Pro mě objektivně je jen máma, která hájí zájmy svých dětí a jak víte , sám Pleky přiznal, že nechal dětem sebrat pasy, sobě ne, přesto za nimi nelítal a bulel do novin, jak je nemůže vidět..Ukončil rychle sezonu a zmizel jak malej kluk do ČR za milenkou se slovy, že spěchá za dětmi do Prahy. Nějak si nevšiml, že je zanechal v Kanadě. Já si myslím, že Plekymu to moc nepálí, ale to nevadí, co si myslím, protože to, že mu to nepálí neznamená, že mu to nepálí. To, že dával víc rozhovorů než Lucka taky o něčem vypovídá.

    Odpovědět

  • Chtěl bych se jmenovat Jan

    24 srpna, 2019

    Začíná tady být docela nuda..

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    24 srpna, 2019

    Dobrý večer!
    Všem diskutujícím sděluji, že jsem rozčarován z praktik, které tu byly vámi všemi odhaleny. Tím myslím praktiky Fincentra, jeho majitelů minulých i současných, managementu, i členů poradenské sítě a teď už je mi jedno, zda lidí z té skupiny co zůstává, nebo míří jinam. Já si chci Fincentrum pamatovat jako firmu, kde jsem byl dlouho rád a je pravda, že od února 2014, kdy tam už nejsem, jsem ztratil s děním uvnitř kontakt a o spoustě věcí nemám informace. Vzhledem k tomu, že firemní kultury SL a FCTR se velmi liší, dovedu chápat odchod osob z Fincentra jinam. Pokud se to ale děje zradou, podvodem, znehodnocením něčí investice, právě osobami, kterým se nejvíc věří a na které se spoléhá, jsem sice smutný, přesto ale rád, že se nemusím rozhodovat jako vy.

    Pokud na někoho budu rád a často myslet, bude to Petr Stuchlík, který mi sice někdy napsal, že jsem jen sráč, ale musím si jej vážit nejvíce ze všech. Do té firmy investoval spoustu životní energie a nezaslouží si, aby mu ji někdo tuneloval a to ještě po prodeji někomu, i kdyby to byl subjekt, který mám rád mnohem méně než Swiss Life.

    Mě velmi zklamal Martin Kovář osobně. Přesto, že za ním půjdou možná i stovky lidí, opět vás všechny varuji. Stokrát vám lidé jako on mohou pomoci a po sto prvé vás mohou klidně podříznout, protože už jim nic nevyděláváte. Přátelství je mnohem více než obchodní vztah a Martin se přede mnou tímhle slovem jen maskoval. Tak třeba ve 4Fin za 10 let zažijou to, co dnes musí prožívat Petr Stuchlík. Je-li něco hnusné a všichni říkají, že je to standard, neznamená to, že s tím musíme souhlasit. Fincentrum je dobrá značka a já si je budu vždy pamatovat jako férovou firmu, kde se mnou jednali jako s klientem. Pokud to dnes již neplatí, jsem o to více rád, že jsem odešel již před více než 5 lety.

    Odpovědět

  • Zklamaný pisálek

    25 srpna, 2019

    Pan Hanzl mi vyfoukl dvoustý komentář..

    Odpovědět

  • Informovaný

    25 srpna, 2019

    Stuchlík byl vždy podrazák a krysa. Jediný, kdo to zřejmě až do teď neviděl a vždy se ho zastával byl Nejedlý.
    Zemští ho respektovali, ale neměli rádi. Často mlžil, neříkal pravdu a kvůli zisku nerespektoval základní hodnoty a vztahy. Strnadovou vyhodil, protože měla se zemáky dobré vztahy a měl obavy, že poradcům vynáší informace o maržích na produktech, které nikdy nechtěl ukázat, hlavně podíly na management fee, následky a bonusy. Podrazil Lánského s jeho rentou za Švece. Jeho a Duchoňův mlhostroj byl legendární. Vyhodil zemskou ředitelku Nejedlou (shoda jmen s Nejedlým), aby ušetřil za renty. Podrazil ostatní zemské ředitele, když pouze Karlíčkovi nabídnul nadstandardní podmínky, když centrále vyhrožoval, že jinak odejde. Na Slovensko nemohl jezdit, protože ho tamní zemáci nesnášeli, poté co zjistili, že jim celou dobu lhal o marži. Kovář mu přidal peníze na rozjezd Le Premier a když se rozjel, tak ho násilně a bez podílu na patřičné ekonomické nadhodnotě vyplatil. Problém se Spořkou vznikl jen kvůli jeho aroganci směrem k Salomonovi, který ho několikrát slušně upozornil na možný problém, bude-li to pokračovat. O tom, že Kovář a boys jednou chystají odchod věděl, už když začal Fincentrum nabízet Švýcarovi. Pokud někdo pochyboval, stačilo se podívat, jakým způsobem stavěl Kovář fprivée. Vše bylo psáno na něj tak, aby si to lusknutím prstu kdykoli mohl vzít.
    Vše to korunoval kolaborací s Babišem, kvůli osobnímu prospěchu a bylo mu jedno, že ztratí mnoho kamarádů a přátel. Byl to Nejedlý, kdo mu tehdy pomohl a jeho podíl ve Fair Creditu na sebe převzal a schoval ho. Mmch vzhledem k tomu, že již Duchoň není společníkem ve Fair Creditu, hádám, že úplně stejně pomohl Duchoňovi před Švýcarem a ČNB.
    Po tom co Stuchlík takhle bezostyšně a opět kvůli vlastnímu prospěchu pohnojil svého dlouholetého společníka, nikdo mu už nebude věřit. Smutný příběh.

    PS: Ke dnešku dalo výpověď cca 600 lidí. Jsou to ti lepší. Průměrná produkce cca 5 tis bodů = polovina produkce Finka. A to celá řada jejich věrných čeká s odchodem na druhou vlnu. Poté, co Kašpar, Jarůněk a Karlíček zjistí, že žádné zbytky nebudou, do příštího jara odejdou do SABu, Kašpar možná do OK Groupu k Tillingerovi. Ve Finku zbyde 10% současné produkce. Smutný příběh v režii Duchoně a Stuchlíka bude pokračovat. Hodně lidí je na něj nasráno a o produkci do Quantu si může nechat jen zdát. Zaslouží si to. Kdo seje vítr, …

    Odpovědět

  • #jednapanipovidala

    25 srpna, 2019

    Dobrá pohádka o těch cca 600 poradcích na odchodu, co „údajně“ dali FCTR výpověď. Aby to za čas nebylo jako před rokem s Partners a Sirius Finance, tam taky lítaly stovky poradců na odchodu a skutek byl tristní :0)

    Odpovědět

  • #amělapravdu

    25 srpna, 2019

    Jen vydržte, než to centrála zpracuje. Chvíli to teď budou popírat, že se nic neděje, že je to fáma. Jenže komentář p. Informovaného má blíže k realitě, než zde většina diskutujících tuší

    Odpovědět

  • #vsehodocasu

    26 srpna, 2019

    Tak ten odchod „neurčitého počtu“ poradců z FCTR se dá během pár dní (týdnů) postupně ověřovat v registrech ČNB, že? To pak může centrála i tiskové oddělení FCTR psát co chce, fakta budou fakta. Nikdy bych nevěřil, že se po tolika letech ve FCTR dožiju rozpadu této společnosti, navíc v přímém přenosu a s bonusem v podobě praní interního prádla před veřejností. Inu, nová doba :0) Moje výpověď už je podaná, nastal čas udělat tlustou čáru za minulostí a začít další etapu.

    Odpovědět

  • #amělapravdu

    26 srpna, 2019

    Ano, svítí tam 1070. Na začátku října jich tam bude polovina.
    https://apl.cnb.cz/apljerrsdad/JERRS.WEB10.VIZITKA?p_lang=cz&p_SEQ_ID=9617922&p_VER_ID=1011&p_DATUM=26.08.2019&p_ROL_KOD=

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    25 srpna, 2019

    Ach tak. Děkuji za reakci.

    Odpovědět

  • Jan Werich

    25 srpna, 2019

    „Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“

    Odpovědět

  • Jan Werich

    25 srpna, 2019

    „Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec — ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel.“

    Odpovědět

  • William H. McRaven

    25 srpna, 2019

    „Pokud chceš změnit svět, začni s tím, že si usteleš. Když si usteleš každé ráno, splníš tím první úkol dne, to tě popožene a uděláš další a další a další a na konci dne se ten jeden dokončený úkol promění v několik. Ustlání postele také připomene to, že i na malých věcech záleží, pokud nedokážeš dělat ty malé věci správně tak ani ty velké. A když budeš mít náhodou špatný den, tak přijdeš domů … do ustlané postele, kterou jsi ustlal ty, a ustlaná postel tě povzbudí do dalšího dne, který bude lepší.“

    Odpovědět

  • Miloš

    26 srpna, 2019

    Stuchlík byl vždy podrazák a krysa. Jediný, kdo to zřejmě až do teď neviděl a vždy se ho zastával byl Nejedlý.
    Zemští ho respektovali, ale neměli rádi. Často mlžil, neříkal pravdu a kvůli zisku nerespektoval základní hodnoty a vztahy. Strnadovou vyhodil, protože měla se zemáky dobré vztahy a měl obavy, že poradcům vynáší informace o maržích na produktech, které nikdy nechtěl ukázat, hlavně podíly na management fee, následky a bonusy. Podrazil Lánského s jeho rentou za Švece. Jeho a Duchoňův mlhostroj byl legendární. Vyhodil zemskou ředitelku Nejedlou (shoda jmen s Nejedlým), aby ušetřil za renty. Podrazil ostatní zemské ředitele, když pouze Karlíčkovi nabídnul nadstandardní podmínky, když centrále vyhrožoval, že jinak odejde. Na Slovensko nemohl jezdit, protože ho tamní zemáci nesnášeli, poté co zjistili, že jim celou dobu lhal o marži. Kovář mu přidal peníze na rozjezd Le Premier a když se rozjel, tak ho násilně a bez podílu na patřičné ekonomické nadhodnotě vyplatil. Problém se Spořkou vznikl jen kvůli jeho aroganci směrem k Salomonovi, který ho několikrát slušně upozornil na možný problém, bude-li to pokračovat. O tom, že Kovář a boys jednou chystají odchod věděl, už když začal Fincentrum nabízet Švýcarovi. Pokud někdo pochyboval, stačilo se podívat, jakým způsobem stavěl Kovář fprivée. Vše bylo psáno na něj tak, aby si to lusknutím prstu kdykoli mohl vzít.
    Vše to korunoval kolaborací s Babišem, kvůli osobnímu prospěchu a bylo mu jedno, že ztratí mnoho kamarádů a přátel. Byl to Nejedlý, kdo mu tehdy pomohl a jeho podíl ve Fair Creditu na sebe převzal a schoval ho. Mmch vzhledem k tomu, že již Duchoň není společníkem ve Fair Creditu, hádám, že úplně stejně pomohl Duchoňovi před Švýcarem a ČNB.
    Po tom co Stuchlík takhle bezostyšně a opět kvůli vlastnímu prospěchu pohnojil svého dlouholetého společníka, nikdo mu už nebude věřit. Smutný příběh.

    PS: Ke dnešku dalo výpověď cca 600 lidí. Jsou to ti lepší. Průměrná produkce cca 5 tis bodů = polovina produkce Finka. A to celá řada jejich věrných čeká s odchodem na druhou vlnu. Poté, co Kašpar, Jarůněk a Karlíček zjistí, že žádné zbytky nebudou, do příštího jara odejdou do SABu, Kašpar možná do OK Groupu k Tillingerovi. Ve Finku zbyde 10% současné produkce. Smutný příběh v režii Duchoně a Stuchlíka bude pokračovat. Hodně lidí je na něj nasráno a o produkci do Quantu si může nechat jen zdát. Zaslouží si to. Kdo seje vítr, …

    Odpovědět

  • Rus

    27 srpna, 2019

    Žij a užívej si, dokud se o tom v Moskvě nedozvěděli.

    Odpovědět

  • Tomáš Trauške

    27 srpna, 2019

    Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

    Odpovědět

  • Tomáš Martinovský

    27 srpna, 2019

    Nezasel, prý aby mu kroupy nepobily.

    Odpovědět

  • Luděk Hrdlička

    27 srpna, 2019

    Zeptáš -li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš -li se, budeš blbcem po celý život

    Odpovědět

  • #martinsevraci

    27 srpna, 2019

    Martin Zoubek: Ti, co hledali rychlý výdělek, už dnes ve finančním poradenství nejsou

    Většině lidí není potřeba jej představovat. Lidé pohybující se delší dobu ve finanční sféře vědí, že jde o člověka, který dříve vybudoval jednu z největších sítí finančních poradců nejen v naší zemi, ale i v rámci evropského měřítka. S médii nekomunikoval. Je to jeho první rozhovor od doby, kdy se rozloučil s OVB. Nyní je Martin Zoubek opět ve hře a to hlavně díky nové finančněporadenské firmě BEplan (v zádech s miliardářem Jiřím Písaříkem, pozn. redakce). Ale také díky Instagramu a Facebooku, kde má vyšší tisíce sledujících. Běžná veřejnost má ale jeho jméno spojené s dokumentem Rada nad zlato, v němž není úplně vykreslen v tom nejlepším světle. Stejně tak mu mnoho lidí z oboru nemůže přijít na jméno.
    Jak dlouho už jste ve financích a jak se ten obor za tu dobu změnil?

    Ve finančním poradenství jsem už 17 let. Začínal jsem, když mi bylo dvacet a za tu dobu se toho hodně změnilo…, dříve to nebyl příliš lichotivý obor. Když jsem začínal, každý mě odrazoval, říkal, že to dělají všichni, resp. všichni, kteří už nevědí, co by jiného dělali.

    A já odpovídal, že možná to každý zkusit může, nicméně ne každý se v tomto oboru prosadí a zůstane v něm. A přesně to se po delší době prokázalo.

    Lidé, kteří na sobě pracovali, vzdělávali se a dělali práci kvalitně, viděli něco dlouhodobějšího. A v oboru zůstali. Ti, co hledali rychlý výdělek, už dnes ve finančním poradenství nejsou.

    A není to tím, že obor finančního poradenství prošel poměrně silnými regulacemi?

    Asi i to je jeden z důvodů. Dnes je totiž situace odlišná. Spousta regulací, zákonů, profesních požadavků…, finanční poradenství už zdaleka není pro každého. Celý obor se posunul směrem k profesionalizaci. Podotýkám, že je to dobře! Dříve jsem se setkával s lidmi, kteří chtěli finančně radit jen tak při druhé práci po večerech. To už dost dobře nejde a z mého pohledu je to i nežádoucí. Mým cílem je profesionální finanční poradce na plný úvazek se vším všudy.

    A vy se považujete za dobrého finančního poradce?

    No asi takhle… už od začátku, ještě v době studia na vysoké škole, mi říkali produktový maniak – všelijak jsem produkty porovnával, řešil, daleko více času jsem trávil u monitoru než u klienta.

    A později u mě převládla myšlenka na vybudování svého týmu, možnost sám lidi školit, řídit a motivovat je. Stavět strukturální síť a mít v ní desítky, stovky a pak tisíce lidí.

    Takže postupně pozici finančních odborníků – konzultantů za mě přebírali jiní a já jsem se soustředil spíše na to v čem jsem vynikal: koučink, vedení lidí, organizování seminářů, školení psychologie, motivace.

    Jak se vám tenkrát podařilo vybudovat tak velký tým?

    Základy jsem položil na vysokoškolácích, kamarádech, lidech, kteří studovali stejně jako já na nějaké vysoké škole. Proto mi mimochodem vždy přišlo úsměvné, když o nás někdo psal a vyjadřoval se o nás jako nějaké bandě lidí, co nerozumí financím…, označovali nás za „zoubkovce“.

    To mě vždycky zajímalo – při přípravě na tento rozhovor jsem vlastně nenašel nějakou normální zmínku o vás, ale vlastně jen samá negativa…

    V té době vycházela spousta mediálních nesmyslů… Byli jsme totiž tehdy největší a konkurence nás opravdu hodně řešila.

    Takže jsem byl pravidelně obětním beránkem všeho negativního, co se v té době semlelo na trhu finančního poradenství – používali proti mně všechno možné: že jsme příliš mladí, že se na práci nehodíme, že neuznáváme ty správné hodnoty, že si nekupujeme knihy, ale auta…

    Ano, prý jste měl v týmu příliš mladých lidí bez zkušeností

    Tenkrát nám bylo v průměru kolem 25 let, a to že jsme vystudovali vysoké školy a pak ihned skočili do oboru, beru jako výhodu než naopak.

    V té době dělala v oboru poradenství u jiných firem spousta lidí úplně z jiných oborů, téměř bez vzdělání. Poradce v saku po dědovi a bílých ponožkách, jestli mi rozumíte Ale já měl v týmu ony „mladé“ vysokoškoláky, pro které práce na počítači, příprava projektů a studium produktů byla naprosto přirozená.
    S mládím se však pojí jistý druh neklidu, ne?

    Jak to myslíte?

    Večírky, rychlá auta… o tom je koneckonců i film Rada nad zlato, který proběhl svého času masmédii – s tím je spojeno i vaše jméno, bohužel ve světle ne zcela lichotivém. Z manažera, kterého firma vychvalovala a ukazovala po celé Evropě se tak stal původ „všeho zla“. I když nutno podotknout, podobné praktiky se děly ve strukturách i jiných firem.

    Čekal jsem, kdy na to přijde řeč…

    Nevím proč to video spojují často lidé se mnou, opět jde o velký omyl. Video, které zmiňujete, je podle autora o situaci na finančněporadenském trhu v ČR. Fakt, že zachycuje z 99 % jen jednu firmu a pár záběrů z jejích firemních akcí nebo dokonce soukromých večírků, neznamená, že je to video o mně.

    To jak se lidi baví v soukromí, ale přece nic neznamená.

    Asi bych vás měl vzít na vánoční večírek kamarádů právníků, to teprve byste viděl…, a to nic proti právníkům…

    No každopádně… sestříhal to pěkně. Pěkná pohádka pro dospělé…, místo názvu dokument, by se to mělo jmenovat science fiction nebo pohádka.

    To je všechno, co mi řeknete k dokumentu, který sice i vás, ale spíše celou branži dost poškodil?

    Jak to myslíte? Co tam, prosím, dělám nepěkného? To, že jsou tam zmixované záběry z nevím jakých akcí a dáváno do kontextu s finančněporadenskou branží, k tomu ještě jednou zopakuji, že to není dokument, ale pohádka.

    To, že si vybrali mě jako terč, taky není žádné překvapení. Byl jsem v té době největší a nejviditelnější ve firmě, kterou tam nejvíce zmiňují. Nemusím vám asi vysvětlovat, že když vás natočím a pak správně sestříhám, budete vždycky vypadat tak, jak budu potřebovat. A z toho vyplývá můj konečný názor: je to pěkná černobílá pohádka, v níž autor je ten hodný a my všichni finanční poradci ti zlí.

    Proto také měla Rada nad zlato poměrně masivní úspěch, protože taková mediální zkratka je chytlavá. Autor jako hrdina, který rádoby odkrývá realitu, chudáci klienti a zlí finanční poradci. V každé branži, když vyberete tři lidi, kteří tvrdí, jak jim bylo ublíženo, musíte vynechat ty tisíce lidí, kterým jsme opravdu pomohli…, ale ti nejsou zajímaví pro média.

    Každopádně téma a pojetí bylo velmi chytlavé, běžným nezainteresovaným lidem se pak těžko vysvětluje, že skutečnost je zcela jiná.

    Chcete mi říct, že se vás to nijak nedotklo?

    Tak na spoustu takových těch pomluv a nepravd jsem zvyklý. Někdo něco řekne v hospodě, pak se toho jiný chytí, něco přidá a šíří se dál. Málokomu jde o pravdu, jde o to, co se dobře šíří, a to jsou vždy skandály, negativa… Sám tomu moc nerozumím, mám rád fakta.

    Každopádně spousta lidí spojuje s tímto filmem i ukončení vaší kariéry u OVB?

    Proč by měl nějaký film souviset s mojí kariérou? Pravdou ale je, že s firmou OVB jsme se před téměř už dnes třemi lety rozešli.
    Dobře, pojďme ještě zpět k vaší práci. Lidem ve finančním poradenství jsou vyčítány poměrně velké provize a také systémy práce některých finančních poradců.

    Na ty provize obvykle říkám – ať si to někdo zkusí a jde k nám něco zobchodovat!

    Lidé vás nepřivítají s otevřenou náručí a neřeknou „už na vás čekáme, kde to můžeme podepsat“.

    Dalším faktorem je, že některé velké nadnárodní společnosti si vezmou poměrně nemalou část té provize pro sebe. A v neposlední řadě je dnes u většiny produktů ručení svojí provizí na několik let, což u jiných oborů není a provize či marže jsou tam mnohem větší. Takže sice možná na první pohled velké, ale zkusíte ručit za váš plat několik let, než bude stoprocentně celý váš?

    A co se týká systémů práce. Myslím si, že systémy práce musí nastavit především firma, zaručit určitou kvalitu práce a pak vedoucí je musí vyžadovat od svých spolupracovníků.

    Samozřejmě ten nedůležitější je pak konkrétní poradce, který vede s klientem obchodní rozhovor. V každé poradenské společnosti se najdou pak vykukové, kteří nehledí napravo nalevo, sledují jen svůj vlastní profit. Nicméně je potřeba, aby díky správně nastavenému systému kontroly kvality byli tito vykukové co nejdříve odhaleni, vyvozeny důsledky, postihy a provedena určitá nápravná opatření.

    Jiný pohled na vaše působení je fakt, že jste pojal celý finančněporadenský byznys multilevelově –, a to přesto že v Čechách je slovo multilevel synonymem pro prodej hrnců důchodcům…

    Pravda je, že multilevel marketing mne začal poměrně záhy velmi bavit. Vytváření a řízení struktur, nábor nových lidí, ve kterém se nám opravdu dařilo… Multilevel je však – a v tom máte pravdu – u nás zprofanované slovo, byť se to hodně zlepšilo. V devadesátkách naběhly firmy, které tu začaly prodávat hrnce, vysavače, prostředky na hubnutí a další. Tyto firmy neměly úplně nejkvalitnější výrobky a navíc jejich prodejní metody nebyly úplně nejetičtější.

    Nicméně ve spoustě vyspělejších zemích najdeme desítky nesmírně úspěšných a etických multilevelových firem, jejichž lídři jsou velmi schopní lidé.

    MLM obecně je pro mne jedním z nejefektivnějších prodejních kanálů a není důvod proč by tomu mělo být v dohledné době jinak.

    Věříte tedy i dnes v MLM, nebo preferujete pooly?

    Myslím si, že každý z těchto systémů má své místo…, a to se i dnes potvrzuje. Jak vidíte, i po několika letech působení poolů nedošlo k žádnému ukončení těch velkých MLM, které u nás působí.

    Samozřejmě že MLM jako takové zaznamenaly ztráty v počtu spolupracovníků. Ale každý systém má svoje pro a proti a myslím, že nelze říci, co je lepší. Dnes stále potkávám lidi, co výslovně chtějí do struktury do MLM, být řízeni, organizováni, líbí se jim firemní akce, kultura atd…, a pak na druhou stranu zase potkávám lidi, kterým stačí jen dobrý software a férové provize a jedou si na svoje triko v poolu. V BEplanu proto dnes máme obě varianty a máme to jasně oddělené a odlišené. Ale každý si může vybrat podle svého.

    Jak se vám podařilo zrekrutovat tolik lidí?

    Těžko říct, asi to byla kombinace různých faktorů.

    Jednak to byl fakt, že jsem to po prvních neúspěších nepoložil.

    A když nad tím tak přemýšlím, tak možná hlavní důvodem byl můj jednoduchý životní příběh – studentík, co přišel z venkova, neměl vůbec nic a postupně se vyšplhal až nahoru. Pro spoustu lidí to byl vzorový příběh a inspirace – a tak mě začali jednoduše následovat.

    A co Instagram, díval jsem se, že ho máte zatím jen rok, přesto nevím o nikom z finanční sféry, kdo by byl více sledovaný.

    Jojo, musím přiznat, že mě to docela chytlo. Tedy snažím si hlídat, kolik tím trávím času, neboť je to velmi nakažlivé a nechtěl bych, aby celý můj svět byl jen sociální sítě a online.

    Ale baví mě, když mám dobrou zpětnou vazbu od lidí a že je to také baví, to je pro mě asi hlavní motor, proč to dělám!

    Jojo vaše některé příběhy z Instagramu baví celý finanční trh.

    NepřehánějteJ

    No například ty citrony na dovolené.

    Tak doufám, že jsem vám udělal alespoň radost s tou fotkou…, nebylo to lehké nafotit (smích).

    Jak vnímáte po tolika letech u jedné firmy svůj odchod?

    Ve financích jsem pracoval od doby, co jsem přišel z Moravy do Prahy, od dob studií na VŠE (rok 2001) a kromě pár brigád jsem nic jiného nezažil.

    V poslední době jsem ale měl dojem, že nemám kam růst. Opravdu jsem ze svého pohledu dosáhl maxima – byl jsem tenkrát na pozici super senior zemského ředitele, neměl kam růst, necítil jsem dostatek prostoru pro svůj další rozvoj a začal jsem přemýšlet o tom, zda nejsem ve věku, kdy nastal čas budovat a vydělávat peníze ne pro cizí firmu, ale budovat věci víc podle svého, podle svých hodnot…, navíc s tím souvisely i nějaké osobní plány.

    A proč jste se tedy vrátil zpět do finančního poradenství?

    Prošlo mi rukama tisíce lidí, které jsem konzultoval, vedl a mám za sebou stovky přednášek, seminářů. A tak jsem po nějaké delší pauze zjistil, že tohle mě baví nejvíc – motivovat, koučovat, vést …, že mám v této oblasti zkušenosti, které mohu předávat.

    Na rozdíl od spousty přednášejících, kteří vám říkají taková ta obecná klišé, která někde načetli, já jsem z praxe a něco konkrétního za sebou mám.

    Prošel jsem si obdobím velkého růstu, ale i poučil z těch negativních věcí, kterými si musí asi každý člověk projít…, a to z nás ze všech dělá lepší lidi, pokud se z toho poučímeJ

    A konkrétně tedy děláte co? Asi už není tajemstvím, že pracujete v BEplan finanční plánování s.r.o. (dceřinná firma Bohemia Energy v zády s miliardářem Jiřím Písaříkem, pozn. red.).

    Ano, nějak jsme se dohodli. Jiřího znám dlouho a oceňuji, jak vybudoval od začátku Bohemia Energy. Je to firma se skvělými moderními technologiemi a může čerpat z portfolia více než milionu klientů, kterým poskytuje služby. Ze všech nápadů, které se kolem mne pohybovaly, mě tento zlákal nejvíce. Takže jsem chtěl vybudovat tým, který tomuto portfoliu chytře a efektivně nabídne třeba nějaké finanční služby.

    Pomáhat s nastavováním odměňování v MLM a zároveň poolové sekci, kterou tam máme, školením leadershipu, koučinkem manažerů a hlavně s rekrutingem – to byla vždy moje silná parketa. A je skvělé, že veškeré další činnosti – právní, IT, účetní atd. zaštítí právě Bohemia Energy.

    No a kromě BEplanu děláte ještě něco, nějaké jiné plány?

    V 38 letech jsem mnoho věcí přehodnotil. Mnohem víc věnuju své rodině, mám dvě malé děti. Udělal jsem si zároveň i daleko více času na sport a jiné své podnikatelské aktivity.

    Odpovědět

  • Mirek Hoření

    27 srpna, 2019

    Sám jsem tam na začátku kariéry začínal první dva roky. Tady vystupuje jako beránek, ale v praxi skutek utek. Vychloubání se před mladými lidmi, jak ujížděl ve ferrari před policií, patřilo k běžným profesionálním praktikám. Plus kvalita poradenské práce v síti nula. Investice nula. Úvěry nula. Všechno IŽP, IŽP, IŽP… 😛

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    27 srpna, 2019

    Chystat prodej firmy a už dopředu plánovat vykradení hlavních aktiv, t.j. poradců po jejím prodeji, je jasný podvod, se škodou velkého rozsahu. Pánům bývalým majitelům a vrcholovým manažerům – Kovářovcům hrozí 10 let natvrdo. Jde o škody v rozsahu stovek mio Kč.

    § 209Podvod
    (1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

    (2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 a byl-li za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.

    (3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 větší škodu.

    (4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
    a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,

    b) spáchá-li takový čin jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy poškozeného,

    c) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, nebo

    d) způsobí-li takovým činem značnou škodu.

    (5) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán,
    a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu, nebo

    b) spáchá-li takový čin v úmyslu umožnit nebo usnadnit spáchání trestného činu vlastizrady (§ 309), teroristického útoku (§ 311) nebo teroru (§ 312).

    (6) Příprava je trestná.

    Odpovědět

  • Anonym

    27 srpna, 2019

    Myslíte? Vždyť podle všeho si Swiss Life kupoval klientský kmen, nikoli poradce. V tomto je právě onen deklarovaný rozpor ve filozofii.

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    27 srpna, 2019

    Myslím. Klientský kmen je k ničemu bez poradců, kteří klienty pro obchod s finančními domy získali. Poradce klienta našel a získal pro obsluhu, je mezi ním a klientem silný vztah.

    Klientský kmen – ať se vám to líbí nebo ne, v realitě není ani MLM poradenské firmy, ani broker poolu, dokonce ani pojišťovny, ani investiční společnosti, tedy poskytovatele finančního produktu, i když ty subjekty si myslí že ano.

    Klient není úspěšně obsluhovatelný (jak si SL mylně myslí) bez poradce, kterému klient věří. Jinými slovy, poradce kývne, klient udělá co je v zájmu poradce. Je jedno, co si SL myslí že kupuje a o co má zájem a proč zaplatil, jde o to, že je mu to bez poradců k ničemu.

    Proto je jediným podstatným aktivem poradenské firmy síť poradců.

    Odpovědět

  • Martin Kaláb

    28 srpna, 2019

    Jenže zapomínáte na jeden zásadní element. Poradci nejsou žádní zaměstnanci, nejsou vázáni žádnou povinností zůstat (mimo SoS), takže pokud odejdou, tak odejdou. Bohužel tenhle „nákup“ struktur a lidí je prostě kupování zajíce v pytli. Otevřete pytel a zajíc je fuč.
    A hlavně je třeba se zamyslet, proč ti lidé odchází? Jaký mají důvod?

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    28 srpna, 2019

    Pan Hanzl by se neměl pouštět do něčeho, čemu nerozumí. Že se ředitel rozhodne jít ke konkurenci a žádná SoS ho nedrží, to přece nemůžete nazvat podvod. To vám nikde nedokážou. Je to ve stylu „já odcházím, kdo jde se mnou?“. Chcete lepší podmínky (i vyšší provize jsou lepší podmínky), tak dejte výpověď. Stejně nakonec výpověď podává poradce podle platné SoS. Na tohle nemáte šanci prokázat podvod. Konkurenční boj, nic víc.

    Odpovědět

  • Vlastni názor

    14 září, 2019

    Ten co už odešel a je rád: dovolím si nesouhlasit. v Červenci Pepa Bittner objížděl svoje lidi se smlouvou SwissLife a s falešnou zprávou o tom, že tuto smlouvu budou muset všichni podepsat aby mohli být dále ve Finku. A jaká je dnes realita? Nic takového se neděje. Naopak zvedlo se karierni ohodnocení, které je skoro stejné jako ve 4Fin a navíc poradci Swiss Life dnes podepisují stejné smlouvy jako má FCTR, a jak se zde nejednou psalo SoS od FCTR jsou jedny z nejpřehlednějších a nejferovějších na českém trhu. To bohužel poradci z 4Fin říci nemohou. už teď podepsali že za přestupový bonus ručí následující 2 roky.
    A jak byl Kovář naštvanej když Finko zvedlo ohodnocení nad 4Fin a on byl nucen to ještě zvednout.

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    28 srpna, 2019

    Hezký večer! Já jsem psal o bývalých majitelích a o vrcholových manažerech. Nepsal jsem o běžném poradci. Trochu si pletete základ problému s něčím jiným.

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    28 srpna, 2019

    Stuchlík popřel, že by s tím měl co do činění. Nejedlý taktéž, peníze za prodej jsou v bance(může být pravda a nemusí). Vše ostatní jsou nepodložené teorie. A vrcholoví manažeři – pokud se bavíme o vyhozených zemských ředitelích, tak ti mají právě tu SoS, o které jsem psal. Já jdu ke konkurenci, kdo jde se mnou? A jelikož ředitelé mají na sebe navázané poradce a ti na sebe mají navázané klienty, tak přejdou. Protože klientovi je v zásadě jedno, jestli má poradce logo modrý nebo červený. Důležitá je ta vazba na poradce. Vy když jste odcházel z Fincentra, taky šli klienti s vámi, ne? Je jasný, že kmeny u klientů se pročistí, vazby mezi strukturami se přetrhají (viz tento článek), ale známky podvodu tam nikde nevidím. Co jsem přehlédl?

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    29 srpna, 2019

    Definice chucpe: vrah svých rodičů před soudem žádá o mírný trest, protože se stal sirotkem… Zřejmě jste přehlédl toho více.

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    29 srpna, 2019

    Buďte konkrétní a neskrývejte se za wikipedii.

    Odpovědět

  • Ten, co zůstal

    6 září, 2019

    Více takových poradců jako Vy, Pavle, tleskám Vašim lidským i profesním kvalitám. Když mi můj ředitel jednoho červencového dne oznámil, že po letech plánování vznikla nová firma, kam většina odchází, protože FCTR pod Švýcarem do roka zkrachuje a že „srpnovou produkci už potřebuju, abys odevzdal do nové firmy, protože jinak ve FCTR provize zůstanou“ (rozuměj tím „poruš svou aktuální SoS“), nevěřil jsem vlastním uším. Po pár dalších náborových větách jsem se ho nakonec zeptal, co tomu celému říkají Stuchlík s Nejedlým. Bylo mi řečeno, že „Stuchlíkovi je to u prdele a Nejedlý už do toho nalil 200 miliónů“. Je to jen tvrzení mého bývalého ředitele, co mě nutil k odchodu, není to žádný důkaz. Obrázek ať si každý udělá sám. Takže abych byl konkrétní.

    Odpovědět

  • Elf11

    28 srpna, 2019

    Troll :
    Účastník diskuze, jehož cílem není řešení nějakého konkretního problému, ale samotné její vyvolání, nebo rozdmychávání konfliktu v ní. Někdy bývají trollové placenými konfidenty v něčích službách, které pomocí nich vedou kampaně s nějakými konkretními cíli (např. propagace nějaké ideologie), jindy se prostě baví na účet diskutujících.

    Odpovědět

  • Nechce se mi hledat původní nick

    28 srpna, 2019

    Pavle, vám ti Kovářovci leží v žaludku. Přitom dělají to samé, co jste před pěti lety udělal vy, odcházejí z Fincentra někam, kde to pro ně bude z nějakého důvodu výhodnější. Zatímco u vás to má být pochopitelné, tak u nich je to zrada. S vámi nešla ani noha, tak to bylo jednoduché, v pátek jedna firma, v pondělí druhá, zatímco u nich to budou stovky poradců, takže předpokládám, že to asi nějaký čas na přípravu muselo zabrat.

    Odpovědět

  • Mirek Hoření

    28 srpna, 2019

    Pavel se prostě rozhodl, že se tady musí vylít a povykládat nám tu právní výklady, asi se bez toho neobejde. Možná by právně mohl zastupovat Fincentrum, které tak hbitě opustil…

    Odpovědět

  • Elf11

    28 srpna, 2019

    Flamewary byly typickým fenoménem Usenetu (Net News) a e-mailových konferencí v první polovině 90. let 20. století, ale prostor pro flamewar poskytuje kterékoli médium umožňující debatu. V současnosti se flamewary v českém internetovém prostředí často odehrávají v diskusních fórech pod články webových magazínů. Je předmětem četných spekulací, zda se na vzniku flamewarů podílejí rozdíly internetových diskusí oproti diskusím ve fyzickém světě, například nepřítomnost neverbální komunikace, používání nicků, možnost založit si několik identit jen pro účely diskuse.

    Průvodním znakem flamewaru je obvykle řádový nárůst počtu příspěvků, což zvláště u e-mailových konferencí obvykle obtěžuje účastníky, kteří se hádky neúčastní. I proto mohou být flamewary v internetových komunitách vnímané dosti negativně.

    „Ryzí“ flamewar se vyznačuje zvláštním účelem zasílaných příspěvků – cílem je protivníka nikoli přesvědčit, ale porazit, případně naštvat. Pravý „flame“ bývá úmyslně nepřátelský a urážlivý k oponentovi a flamewar roste dalšími reakcemi, které opět mají podobu flamování. Průvodním rysem takové flamewar bývá zhoršení sociálních vztahů v komunitě.

    Odpovědět

  • Elf11

    28 srpna, 2019

    Častým tématem flamewarů jsou dlouhodobé spory, nebo kontroverzní otázky související s osobním přesvědčením, např. spory horlivých zastánců operačních systémů Microsoft Windows, Linux, či Mac OS nebo zapřisáhlých odpůrců prohlížeče Internet Explorer.

    Námětem flamewaru ovšem může být v podstatě cokoli – pro příspěvky, které v dané komunitě téměř jistě musí vyvolat prudkou reakci, se někdy užívá označení flamebait. Obvyklým případem je příspěvek antagonistický k zaměření komunity.

    Odpovědět

  • Neinformovaný

    30 srpna, 2019

    Děje se něco ve Fincentru? Naposled tu někdo psal, že bylo před dvacátým podáno 10 výpovědí. A že se musí počkat po výplatním termínu. Dneska je třicátého a nic se neděje. Nebylo to zase mnoho povyku pro nic stejně jako loni s Partners?

    Odpovědět

  • Anonym

    30 srpna, 2019

    Mno, nevím, ticho spíš nasvědčuje tomu, že se něco děje. Kdyby bylo výpovědí jen pár, tak by to Fincentrum určitě dalo vědět ve stylu „podívejte, nic se neděje, nemáte důvod ani zvažovat odchod“.

    Odpovědět

  • 650

    30 srpna, 2019

    650…

    Odpovědět

  • Pavel

    31 srpna, 2019

    650 výpovědí odpovídá. Já slyšel 750 z dobrého zdroje.

    Odpovědět

  • Strejda

    31 srpna, 2019

    Filip Duchoň momentálně nemůže psát žádne dopisy, jelikož všechen čas věnuje podpisu výpovědí, na centrálu přišlo 700 výpovědí a každým dnem chodí další. #ripcentrum 🙁

    Odpovědět

  • #RipCentrum

    31 srpna, 2019

    Tak to bude asi nějaká „fejkňjůs“, protože ještě před pár dny pan Duchoň zmiňoval v nějakém rozhovoru (nebo článku) tuším jen cca 40 výpovědí…a vy tu píšete o šestnáctinásobku této cifry…

    Odpovědět

  • Krásný Víkend Všem

    31 srpna, 2019

    Tak když to zmiňoval pan Duchoň, tak to je samozřejmě neprůstřelné. Když pan Duchoň řekne, že je tráva modrá, tak prostě bude modrá! Vůbec nevíte, o čem je řeč. Zjistěte si relevantní údaje a pak se účastněte diskuze… Nebo sedíte na centrále Fincentra a přijímáte ty výpovědi osobně, že víte, co je pravda a co je fake news?

    Odpovědět

  • Strejda

    1 září, 2019

    Konkrétní článek je na penize.cz a Filip tám říká že eviduje 10 výpovědí. Bohužel lže jak tiskne, v té době už bylo vypovězeno 100 lidi ze 4 ZŘ.

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    2 září, 2019

    Pokud pan Malár někde zůstane, bude to maximálně společnost SLS. Hashtag #ripcentrum dost přesně popisuje situaci, což v následujících měsících/letech bude prakticky znamenat zánik značky. 3/4 z celkového počtu poradců podalo výpověď. Výše zmíněná čísla jsou fakt, nikoliv fakenews.

    Odpovědět

  • Strejda

    2 září, 2019

    Do roka bude už jen SLS.
    (pouze moje doměnka)

    Odpovědět

  • Vlastni názor

    14 září, 2019

    krásně vygradované dezinformace. Filip Duchoň v článku nelhal. Centrála každý měsíc dostává cca 50 výpovědí v průměru ale cca 50-60 lidí nově přichází. to za 1. Za 2. těch 10 výpovědí bylo podáno ze strany poradců, na druhé straně těch 100 výpovědí které zmiňujete je ze strany FCTR k vedoucím pracovníkům kteří jednali proti firemně. Ono když to takto stáhnete do jednoho vypadá to jinak než jaká je pravda.

  • Já už také odešel

    2 září, 2019

    Tak Filip Duchoň v dnešním vysílání potvrdil že 1/3 spolupracovníků Fincentra již zaslalo výpověď.

    Odpovědět

  • #RIPcentrum

    2 září, 2019

    A jedna třetina je tedy kolik poradců? Nemám tušení, kolik jich ve FCTR je, díky.

    Odpovědět

  • Já už také odešel

    2 září, 2019

    Na webu Fincentra je napsané že více než 2500, spočítat třetinu zvládnete

    Odpovědět

  • Strejda

    2 září, 2019

    Fincentrum má registrováno 1070 VZ na ČNB. Číslo 2500 je počítáno se Slovenskem. Stovky poradců jsou neaktivní, další X stovek jsou tipaři a partime. Jestli teda vycházíme že aktivních poradců je 1070 a přišlo 700 výpovědí (výpověd nejspíše podávají hlavně aktivní poradci) tak to vidím jako problém….

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    3 září, 2019

    V tomto článku je jasně vidět stav poradců k 14.7. 2019
    http://finsider.cz/finance/skatulata-hybejte-se-aneb-vesely-zoubek-rozdrceny-patak-smejici-se-urbanek-a-zamysleny-sluka/

    650*3=1950 poradců, ale podle článku jich je 1 200. 650 lidí je 54 %. Ale to číslo bude vyšší, protože v těch 650 nejsou započítaný lidi, kteří šli dřív.

    Duchoň účelově lže v přímém přenosu: „Finální číslo za srpen, je to nakonec třetina lidí, nějakých 650 osob.“ A jsou to osoby, které podlehly manipulaci. Toto je manipulace! Tož mějte se v tom swislajfu skvěle, vy zmanipulované ovce.

    Odpovědět

  • Insider99

    3 září, 2019

    Pro subjekt: Fincentrum a.s.
    To je pořád dohadů a počítání ….. přece je rozhodující registr ČNB …

    V roli: Samostatný zprostředkovatel dle zákona o distribuci pojištění a zajištění
    Ve vazbě: Vázaný zástupce samostatného zprostředkovatele dle zákona o distribuci pojištění a zajištění
    Stav k 03.09.2019, celkem nalezeno subjektů [1359]:
    https://apl.cnb.cz/apljerrsdad/JERRS.WEB07.INTRO_PAGE?p_lang=cz

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    3 září, 2019

    Ono už je asi jedno, jestli je to 49 % nebo 54 %, stejně je to orientační číslo, protože podle důvěrnějších informací se stav výpovědí blíží k 900 a s těmi, co odešli už před tím, je atakována tisícovka. Rozhodující bude stav v půlce října, až dojde k odhlášení poradců na ČNB. Tohle je jen divadlo pro ty, co zůstali, aby se zbytečně nešířila panika.

    Odpovědět

  • #RIPcentrum

    4 září, 2019

    Aktuálně se stovky finančních poradců rozhodly odejít ze společnosti Fincentrum, řada z nich jedná o navázání spolupráce s Broker Trustem. Způsob, jakým Fincentrum na tento exodus reaguje, na českém trhu už dlouho nepamatuji. „Fincentrum začalo obtelefonovávat moje klienty s tím, že jim moje služby mohou způsobit finanční škodu,“ říká například Ladislav Brand, bývalý poradce Fincentra, který nyní spolupracuje s Broker Trustem. Jeho slova potvrdil v nedávném vyjádření i bývalý zemský ředitel Fincentra René Borovička, který poukázal na absurditu celé situace. „Po odchodu dostala celá moje rodina dopis, že je nesmím jako poradce kontaktovat. Stejný dopis, že nesmím kontaktovat sám sebe, jsem dostal i já. V opačném případě mají všichni informovat Fincentrum, že jsem jim volal. Mým klientům přišel dopis, že moje jednání i rada je může finančně poškodit,“ napsal. Pro poradce, kteří do Fincentra vstupovali s ujištěním, že jsou zákazníky společnosti a klienti jsou zase jejich zákazníky, to musí být těžké rozčarování. Zjevně se ale ve Fincentru po odkupu skupinou Swiss Life změnily dlouho zavedené poměry. K postupu Fincentra se nabízí snad jen slavná otázka z filmu Pelíšky: „Komu tím prospějete?“ Poctiví finanční poradci napříč trhem v Česku dennodenně pracují na tom, aby vylepšili u veřejnosti pověst finančního poradenství. Daří se to. Ale takový agresivní nátlak torpéduje svědomitou prací roky budovanou důvěru klientů. Čemu teď mají věřit? Narážíme na klasický střet kultur ve smyslu, komu „patří“ klient. Je to servisní společnost, nebo finanční poradce? Rozhodně to není jen servisní společnost, kdo může klienty finančního poradce oslovovat, ale může se na ně obrátit i poradce, který servisní společnost změní. Osobní údaje svých klientů má finanční poradce oprávněně – vždyť je to právě on, kdo klienta oslovil a vybudoval si s ním vztah. Z tohoto titulu může jako správce osobních údajů svého klienta oslovit na základě oprávněného zájmu a žádný souhlas k tomu nepotřebuje, jak jasně stanoví GDPR. Neměl bych potřebu přilévat olej do ohně a k této situaci se veřejně vyjadřovat, ale Fincentrum do své sítě rozesílá i sdělení ohledně toho, jak máme nastavenou spolupráci s našimi partnery, a to včetně jejich klientského kmene. Prý ani u nás nikdo nemá svůj klientský kmen garantovaný. Dovolím si k tomu jen říci, že v Broker Trustu máme jasno. Jednou z našich základních hodnot je, že klientský kmen patří našemu partnerovi. Tečka. Broker Trust je tady pro finanční poradce a ti zase pro jejich klienty.
    Když za námi přijde partner, že chce přejít ke konkurenci a převést klientský kmen, podepíšeme mu k tomu potřebné smlouvy. Tyto principy máme černé na bílém uvedené v našich smlouvách o spolupráci. Převedli jsme takto kmeny tisíců klientů z Broker Trustu k jiným společnostem a desetitisíce klientů do Broker Trustu, když se k nám připojili noví partneři. Že něco podobného nejde, může říci jen někdo, kdo s tím nemá zkušenosti, nebo někdo, kdo překrucuje skutečnost. Celý stočlenný tým centrály Broker Trustu se neustále snaží zdokonalovat naše služby, abychom zajišťovali smluvním partnerům co nejlepší servis, moderní nástroje a možnosti poskytovat ještě lepší poradenství. A když se někdo rozhodne, že spojí síly s jinou servisní společností? Naštěstí se to téměř neděje, ale jistě, mrzí nás to. Zjišťujeme pak, co můžeme udělat ještě lépe. Raději si ale vzájemně popřejeme štěstí do budoucna, než abychom vytvářeli na kohokoliv nátlak, obzvlášť pak na koncové klienty. Znovu zopakuji, že v takovém případě utrpí celý finančně poradenský trh. Doufám, že tento princip nakonec pochopí i vedení sloučených společností Fincentrum a Swiss Life.

    Zdroj: https://poradci-sobe.cz/poradenske-firmy/agresivni-natlak-na-klienty-nici-duveru-v-cele-financni-poradenstvi/

    Odpovědět

  • Ten, co věří ve slušnost...

    4 září, 2019

    Inu jestli ted bude Fincentrum obvolávat a obepisovat všechny klienty „odejitých“ fin. poradců, samo se tím definitivně odepíše na tuzemském trhu. Je to prasárna největšího kalibru a firma si tím podepíše ortel, minimálně dalších X let nikoho na tyto praktiky neznáboruje. Kdysi ještě byla ve Fincentru zvykem jakási slušnost a gentlemanská dohoda, ale jak vidím, již jde všechno strnou 🙁 Dostat jako klient takový dopis, tak jim asi zavolám a zeptám se, zda-li spadli z višně. Vztah klient X poradce si prostě páni švýcaři nekoupíte, chápete? Přeji brzké probuzení do reality a snad se zase jednou dostaví ona slušnost a etika, která byla kdysi zvykem…

    Odpovědět

  • Johny

    5 září, 2019

    Tak jestli takhle Fincentrum zareagovalo, tak se střelilo do nohy, protože od této chvíle už nikoho nepřetáhnou. Kdyby toto komukoliv udělala firma, pro kterou pracuji, okamžitě začínám převádět své klienty jinam. Tohle je jejich konec.

    Odpovědět

  • Vlastni názor

    14 září, 2019

    Pánové asi zapomínáte na to, že od května 2018 je zde v platnosti GDPR, nikdo vám to nemá za zlé, ani pan Sluka to asi neví, nebo ve svých příspěvcích učelně zatajuje pravdu. Ale jelikož jsou klienti ve Finku ve správě centrály, tak správce klienta je ze zákona povinen klienta informovat o skutečnosti že jejich servisní poradce již ve společnosti nefiguruje. To znamená ale i to, že musí klienta upozornit na proti právní jednání poradce. Jelikož klient není klientem poradce ale centrály, tak pokud klienta kontaktuje porušuje tím zákon. A Fincentrum chtě/nechtě musí klienta informovat o tom, že jeho poradce již nepůsobí ve společnosti a pod.
    Takže vás chápu, ono to vypadá pěkně to co píšete a BT a 4Fin to hraje do karet, ale vy tu úplně popíráte zákonné povinnosti.

    Odpovědět

  • Elf111

    4 září, 2019

    Manipulace (z latinského výrazu manus, tj. ruka nebo uchopit) je v sociální psychologii a sociologii termín označující snahu o působení na myšlení a chování druhé osoby či více osob. Manipulovat znamená vědomě i nevědomě používat techniky pro manipulaci s druhými lidmi ve prospěch prosazení osobních cílů a přání manipulátora.

    Manipulátor se snaží přesvědčit osobu či osoby o správnosti myšlenky, názoru či jednání, které nejsou manipulovaným jedincům vlastní, či pro ně nemají dostatek iniciativy a které by tudíž danou myšlenku, názor či jednání nepřijali, nebo až s dlouhou časovou prodlevou. Manipulovaná osoba si často ani neuvědomuje, že je s ní manipulováno, případně si to uvědomuje, ale z nějakého důvodu se nemůže a někdy ani nechce manipulaci bránit. Manipulátor většinou na začátku jedná tak, aby získal u svých obětí sympatie. Často využívá své charisma a znalost slabých stránek ostatních lidí.

    Odpovědět

  • Elf111

    4 září, 2019

    Manipulátor zpravidla nemluví konkrétně, používá obecné pojmy a tvrzení, ve kterých se často vyskytují superlativy jako „všichni“, „všechno“, „nikdo“, „nic“, „vždy“, „nikdy“, „každý“, „nejlepší“, „nejhorší“, používá také obecná rčení a přísloví, namísto asertivnějšího, konkrétnějšího a vysvětlujícího přístupu zahrnujícího věty jako „v těchto případech“, „tato osoba“, „já to tak vidím, protože“, „já to tak cítím“, „mně se to tak jeví, protože“, „mně to vadí, protože …“ apod. Dalším projevem je, že manipulátor zpravidla neklade otevřené otázky, tj. ptá se většinou tak, že chce slyšet odpověď buď jen ano, nebo ne, a když se ptá, nenabízí širší možnosti výběru. Například se zeptá: „Chceš kávu nebo čaj?“ namísto „Co ti mohu nabídnout k pití?“. Častým projevem manipulátora je také lichocení, po kterém zpravidla následuje žádost o něco. Ve výchově nebo jiném nadřízeném postavení vůči druhým, manipulátoři (ať už rodiče, vychovatelé, pedagogové, nadřízení) uplatňují příkazy, zákazy, rozkazy a přehnanou kontrolu a ovlivňování níže postavených osob namísto oboustranné komunikace a domluvy (mezi rodiči, vychovateli, pedagogy, nadřízenými).

    Odpovědět

  • Pavel Hanzl

    5 září, 2019

    Pane, vy nejste šťastný. Vyhledejte pomoc u odborníka.

    Odpovědět

  • Elf111

    4 září, 2019

    Je patrné, že se nás tu někdo snaží manipulovat! Stačí se zamyslet nad záměrem pisatele komentů.

    Odpovědět

  • Dost trapnosti

    6 září, 2019

    Patriku už toho nech….

    Odpovědět

  • Míra

    5 září, 2019

    Ten cirkus, který ve Fincentru vypuknul po oznámení spojení se Swiss Life Select (SLS), jednoznačně ukazuje, jakou reputaci má SLS mezi odbornou veřejností = poradci. A já je zcela chápu. A nějaké výkřiky, že jako když mají smlouvu s FCTR, tak nesmí utíkat atd. Ano, měli smlouvy o spolupráci, ale ty podepisovali za zcela jiných podmínek, které se dnes diametrálně změnily. A protože to jsou OSVČ (Osoby Samostatně Výdělečně Činné), tak při zásadní změně podmínek určitě mohou samostatně použít svůj mozek a jít tam, kde k této činnosti budou mít diametrálně lepší podmínky.

    Odpovědět

  • Radek

    19 září, 2019

    Já mám smlouvu stále stejnou. Odcházejí SLEPÉ ZMANIPULOVANÉ OVCE…

    Odpovědět

  • MIREK

    20 září, 2019

    Je pravda, že naborove argumenty těch čtyřech zemských ředitelů a jejich lidi jsou opravdu neuvěřitelné bludy a lži. Prozreni bude bolet.

    Odpovědět

  • Zvědaví

    23 září, 2019

    Můžete prosím uvést nějaký příklad?

    Odpovědět

  • MIREK

    23 září, 2019

    vše tady v příspěvcích zaznělo. Ta příprava byla skvělá. mnoho měsíců masírování o zlém akcionáři, nebezpečné smlouvě a škaredé centrále a špatném IT. 🙂 reálný důvod jejich vlastní prachy. už neměli, kam Finco přitlačit. všichni naskládaní na zemácích díky nesmyslnému kariérovému plánu. je jasné, kdo z tohoto přechodu vyjde jako vítěz a kdo jsou ovce, které to mají zajistit…

    Odpovědět

  • Evzen

    25 září, 2019

    Tak IT je ve finku v prdeli a za krále klacka.

    Jen slib a O funkcím

    Deset let Stara FinData

    Kdo di pomatuje před 3lety hromadný boom nákupu iPadu ze za měsíc se spustí on-line a nic projekt ukončen

    4F je nová a spojení ředitele chtějí 🙂

    Odpovědět

  • Zvědaví

    25 září, 2019

    Mirku, mě nikdo o zlém akcionáři nikdy nic neřekl, stejně tak o smlouvě. Špatné nebo dobré IT? Nevadilo mi, dokud nezačal zlobit diář, můj šanon ukazovat nesmysli, IT to řešit nechtělo, nebo možná chtělo ale neřešilo… no a pak stačilo vyjít z bubliny a vidět IT konkurence… Stále nevidím ty bludy a lži o kterých tu píšete, můžete nějakou konkrétní neuvěřitelnou „bludu a lež“ uvést?

    Odpovědět

  • MIREK

    25 září, 2019

    Tomu říkám duvody. Nejsem z Fincentra, ale znám systémy a zázemí obou firem. A myslim, ze se budete divit. Není divu, ze z Trustu odchází mraky lidi, co jsou tam déle a to do firem s lepším zázemím či systémem a také větší duverou.

    Odpovědět

  • Zvědaví

    26 září, 2019

    A ty bludy a lži co šírí ta nová „zázračná společnost“ o té „staré strašně špatné?“ V těch 300 komentařích tady je nejden příspěvek píšící o tom a mě by to fakt zajímalo, rád bych v tom měl jasno

    Odpovědět

  • KaribikProChude

    5 září, 2019

    Výsledek 1,3mil BB za srpen. To vypadá ze odešla valná hromada poradců a ne 1/3 jak tvrdí FD 😀

    RR kteří píšou 30-50k BB??? WTF?!

    Odpovědět

  • Anonym

    5 září, 2019

    To se nevylučuje. Odešla 1/3 nejproduktivnějších…

    Odpovědět

  • KaribikProChude

    5 září, 2019

    tak výsledek je 1,43mil BB, omlouvám se za fejkňůs.

    Odpovědět

  • Ten co už odešel a je rád

    6 září, 2019

    Za červen a červenec odešlo asi 150 lidí a nyní je tam cca 900 výpovědí, tudíž konečné číslo bude přes 1 000. Standardně se psalo kolem 6,5 Mio. BB měsíčně, takže toto je prakticky začátek konce! Good bye

    Odpovědět

  • #RIPcentrum

    7 září, 2019

    Pokud je to pravda, tak se z tak masivního odchodu poradců Fincentrum nemá šanci dostat. Nikdy bych nevěřil, že budu přímým svědkem rozpadu tak velkého MLM giganta, ale budiž, posledními kroky si to FCTR totálně zavařilo samo a dobře mu tak. Kdo s čím zachází, tím také schází, že?

    Odpovědět

  • Elf111

    6 září, 2019

    Spojení „fake news“ je neologismus. Jeho používání, které je často i chybné, může přinášet i problémy. Fake news jsou smyšleným dílem. Každá fake news musí být uvěřitelná, proto se musí zakládat na částečně věrohodných informacích. To také zahrnuje její přizpůsobení místu kulturnímu kontextu zveřejnění. Na obdobných principech se tvoří i tzv. urban legends, které ale na rozdíl od fake news mají primární cíl pobavit, nikoliv zmanipulovat příjemce. Sdělení fake news mají většinou bulvární charakter a jsou formulována tak, aby vzbudila emoce.

    Odpovědět

  • Elf111

    6 září, 2019

    První, kdo podvrženou zprávu zveřejní je typicky nepříliš známé internetové médium, respektive dezinformační web. Autor doufá, že zpráva se z jeho webu dostane do mainstreamových médií. Současně jsou fake news sdíleny na sociální síť (typicky facebook). Na sociální síti pak dezinformační web šíří fake news nejen za pomoci své vlastní stránky, ale také přes několik spřízněných stránek s názvy jako např.: milujeme svět, sdílíme pravdu, ty nejlepší typy, které se starají o šíření fake news. Tyto tři konkrétně jmenované stránky využívá pro šíření svých zpráv český dezinformační web AC24.cz.

    Odpovědět

  • Elf111

    6 září, 2019

    Studie z MIT, která zkoumala šíření ověřeně nepravdivých městských legend na sociální síti twitter, prokázala, že se falešné zprávy šířily rychleji než pravdivé. Některé zprávy se šířily až 6× rychleji. Zatímco podvržené zprávy z oblasti vědy, podnikání nebo zábavy se šířily jen o trochu rychleji než pravdivé zpravodajství, skokový rozdíl v množství sdílení byl zaznamenán, pokud se zprávy týkaly politiky. Nicméně se ukazuje, že informační kampaně nemají vliv na rozhodování voličů.

    Odpovědět

  • Elf111

    6 září, 2019

    Podle studie Kolumbijské univerzity lidé, pokud jsou (i nepřímo) ve skupině, mají tendenci si příliš neověřovat zprávy. To vede například právě k šíření dezinformací na sociálních sítích. Fake news ale šíří menšina uživatelů a více k tomu tíhnou starší lidé nad 65 let věku. Před sdílením fake news by tak pomohlo, kdyby si každý informaci nejprve ověřil.

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    6 září, 2019

    Takhle přesně funguje 4FIN. Většina lidí si neoveřuje infoace, jako by jim bylo přes 65let!

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    6 září, 2019

    Pokud dostali zaplaceno za přechod, tak jim ani nic jiného nezbude. Navíc ručí za úplatek dva roky. To jim nepřijde divné?

    Odpovědět

  • Staník

    6 září, 2019

    To není možné aby byl někdo tak hloupý. V tom musí být ještě něco jiného než slepá důvěra nadřízeným!

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    6 září, 2019

    No jasně slíbí jim podíly na zisku, ale v příštích 5 letech zisk ve 4finu nebude. Martin N bude chtít své investice zpátky,takže 4Fin bude muset dlouho splácet závazky. Doufám, že není nikdo tak hloupý aby si myslel, že těch 150.000.000,-,které dostal od SL, tak nechá jen tak.

    Odpovědět

  • So(t)va(Na)pálená

    6 září, 2019

    Tak a dost, už toho nechejme! Vždyť je jasné, že lidé i pro menší peníze, než Ty stotisícové úplatky že společnosti 4Fin dokážou dělat i horší věci.

    Odpovědět

  • Rendo už jsi exkamarád

    6 září, 2019

    To je pravda, byl jsem svědkem, že vyhrožovali fyzickou likvidací. Je to hnus, čeho je ta mafiánaká banda schopná.

    Odpovědět

  • Miloš

    13 září, 2019

    Tak to je funny. Patrika Malara vzali tento týden údajně do vazby za úvěrové podvody…

    Odpovědět

  • Partnersak

    13 září, 2019

    Source?

    Odpovědět

  • Petr Zámečník

    13 září, 2019

    Teď jsem s Patrikem Malárem mluvil a rozhodně není ve vazbě :-).

    Odpovědět

  • Miloš

    13 září, 2019

    Prý tam sedí s Martinem Nejedlým, Tomášem Martinovským a Martinem Kovářem a hrají spolu karty!

    Odpovědět

  • Novák

    13 září, 2019

    Já jsem slyšel, že prý brzo hlavní zástupci 4 Fin kauzy půjdou do vězení.

    Odpovědět

  • In

    13 září, 2019

    Brzy ne, ale i s Nejedlý určitě.

    Odpovědět

  • Máca

    13 září, 2019

    Trapnosti 4Finu už zavání pomluvu a lži?
    Institut pro politiku a společnost ve spolupráci s Centrem Elpida pořádá seminář a debatu na téma Falešné zprávy na internetu: Co nám hrozí a jak se ve spleti informací vyznat?

    Internet a sociální sítě jsou bezesporu skvělým místem pro vyhledávání informací a pro komunikaci s přáteli. Být online ale představuje i různá rizika. Jedním z nich jsou falešné zprávy, které zejména v posledních letech zaplavují náš informační prostor. Podle průzkumu agentury STEM/MARK a České televize je jenom 15 procent lidí nad 50 let schopno rozklíčovat účelové dezinformace.

    Čemu jsou lidé schopni na internetu věřit? Jaká rizika falešné zprávy přináší? Jak dezinformace rozpoznávat? A jak před nimi bránit sebe a své okolí?

    Odpovědět

  • Fila

    25 září, 2019

    Tak dá Brñák killer Paťák 300 koments

    PR star und influencer

    Odpovědět

  • Prelom mesice

    30 září, 2019

    Es ist nicht möglich!!! 298! 1.10. je tu! Jak to vypada, kolikpak dusicek asi zustane ve FCTR&SLS? :0

    Odpovědět

  • David Peltán

    3 října, 2019

    tak asi jako těch komentářů ? 300 i netáhlama viz kongres kde nebylo kým zaplnit tak na manežery naprali koho to šlo…

    Odpovědět

  • Zvědavec

    5 října, 2019

    300.

    Takže už je dost času na nějaký post mortem.

    Kolik je ve Fincentru stále poradců?
    Kolik přišlo reálně výpovědí?
    Kolik manažerů a nižších ředitelů zůstalo?

    Jaký byl výkon (klidně v bb) v srpnu a září oproti předchozím měsícům?

    Je mi na to schopný někdo odpovědět?

    Odpovědět

  • Insider99

    5 října, 2019

    ve FC je dnes 837 registrací na pojištění,
    = včetně původního SLS, tedy zhruba – 500

    Odpovědět

  • podnikatel

    6 října, 2019

    oproti 1.6. je ve spojené společnosti o 596 pojišťováků méně a dokonce o 685 investičních zprostředkovatelů méně a přesně o 400 méně úvěrových zprostředkovatelů.

    zajímavé je, že za stejné období v Trustu přibylo:
    – 225 investice
    – 190 pojištění
    – 153 úvěry

    takže buď platí, že
    – Sluka lže a centrála trustu to totálně nedává – x naštvaných lidí z Trustu potvrzuje
    – nemalé množství lidí šlo jinam nebo prostě skončilo
    – odešlo hodně lidí z Trustu na druhé straně jinam

    Pravda bude kombinací všech třech. Výsledkem bude hodně hladových lidí. Co se potkávám s lidmi, tak platí hodně ten bod tři.

    Sluka si tímto nesmyslem koupil velké problémy. Vyměnil svoji slušnou marži nad původními lidmi v Trustu (cca. 15 % + bonusy) a vyměnil ji za poloviční marži nad ZFPkáky z loňska, které mu nyní kupuje Rusňák, a nyní za 4% marže nad 4Finem… a prý jim bude dávat i bonusy. a za to všechno si ještě od institucí na svoje triko vezme zálohové peníze a úvěry a dá jim je na přetahování..

    Myslím, že ostatní pooly si rádi koupí s 10% marží ty původní trusťáky… A myslím, že ty rozdílné podmínky pro nově přichozí a původní lidi v Trustu jsou cestou do hrobu…

    Odpovědět

  • Fin lover

    10 října, 2019

    969 výpovědi z finka – administrativa trvá a je pomalá odregistrace z ČNB a registrace do BT

    Odpovědět

  • Insider99

    10 října, 2019

    je to tak , prostě to nejde hned Registr ČNB …….. BT (VZ na poj)
    6.10. = 2 141
    10.10. = 2 569
    to je nárůst o 428 za 4 dny …

    Odpovědět

  • Insider

    6 října, 2019

    Co na to asi Zdeněk Sluka…

    oproti 1.6. je ve spojené společnosti o 596 pojišťováků méně a dokonce o 685 investičních zprostředkovatelů méně a přesně o 400 méně úvěrových zprostředkovatelů.

    zajímavé je, že za stejné období v Trustu přibylo:
    – 225 investice
    – 190 pojištění
    – 153 úvěry

    takže buď platí, že
    – Sluka lže a centrála trustu to totálně nedává – x naštvaných lidí z Trustu potvrzuje
    – nemalé množství lidí šlo jinam nebo prostě skončilo
    – odešlo hodně lidí z Trustu na druhé straně jinam

    Pravda bude kombinací všech třech. Výsledkem bude hodně hladových lidí. Co se potkávám s lidmi, tak platí hodně ten bod tři.

    Sluka si tímto nesmyslem koupil velké problémy. Vyměnil svoji slušnou marži nad původními lidmi v Trustu (cca. 15 % + bonusy) a vyměnil ji za poloviční marži nad ZFPkáky z loňska, které mu nyní kupuje Rusňák, a nyní za 4% marže nad 4Finem… a prý jim bude dávat i bonusy. a za to všechno si ještě od institucí na svoje triko vezme zálohové peníze a úvěry a dá jim je na přetahování..

    Myslím, že ostatní pooly si rádi koupí s 10% marží ty původní trusťáky… A myslím, že ty rozdílné podmínky pro nově přichozí a původní lidi v Trustu jsou cestou do hrobu…

    Odpovědět

  • Zvedavec

    8 října, 2019

    To, ze si sluka trochu pustil do bot stranou, to je dalsi telenovela…

    Spis zalezi jak se zmenil mesicni odevzdavany vykon v bb za posledni dva mesice oproti lonsku a oproti mesicum predchazejicim…

    Odpovědět

  • David

    13 srpna, 2020

    tak to tu už umřelo? co Paták jak mu to jde?

    Odpovědět