CZK/€ 25.265 +0,26%

CZK/$ 23.279 +0,58%

CZK/£ 29.562 +0,32%

CZK/CHF 26.227 +0,22%

Manfred Zettl: Díky unikátnímu systému provizí nestavíme na IŽP

 


 

 

Společnost Ertrag & Sicherheit je na českém trhu od roku 2006. Proč jste se rozhodli na tento trh vstoupit?

V roce 2005 si společnost E&S stanovila strategii, že své podnikání rozšíří do zemí střední a východní Evropy, protože tyto země mají pro finanční služby velký potenciál růstu. Jednou z těchto zemí je i Česká republika. Dochází zde ke dvěma jevům, které jsou pro naše odvětví důležité: za prvé vzrůstají aktiva v soukromém vlastnictví, a proto jsou zapotřebí nové způsoby, jak investovat. Za druhé vzrůstá rovněž poptávka po soukromém finančním zabezpečení na stáří.

Česká národní banka (ČNB) v roce 2009 vaši společnost potrestala za nedostatečné informace zaslané ČNB. Jaký to mělo důvod podle vašeho názoru?

ČNB požadovala hlášení o částkách, které investovali čeští klienti. My nejsme správci aktiv a žádné peníze od klientů nepřechováváme. Než společnost E&S začala spolupracovat s JDC, působila jako zprostředkovatel mezi klienty a fondy. Aktiva klientů byla přímo investována do určitých fondů. Proto mohou tyto údaje poskytnout pouze společnosti, které spravují vklady klientů, v tomto případě fondy v Lucembursku. Pouhý zprostředkovatel to udělat nemůže. Na toto téma jsme s ČNB intenzívně diskutovali a na počátku jsme se dokázali shodnout na tom, že dodáme „nulové zprávy“ bez čísel. Za toto správní řízení jsme později v roce 2009 museli zaplatit 1000 Kč.

V tomtéž roce, kdy vás ČNB potrestala, jste se rozhodli zrušit svou registraci u ČNB a spolupracovat se společností Jung, DMS & Cie. Proč?

REKLAMA

Nejprve musím konstatovat, že nedorozumění s ČNB ohledně požadovaných dokumentů nemá co dělat s naším rozhodnutím, že budeme při realizaci investičních fondů spolupracovat s nějakým partnerem.

Po vydání směrnice MiFID v roce 2007 rakouské úřady v roce 2008 a 2009 vydaly několik národních zákonů, které se týkaly vlastního kapitálu a prevence rizik. Na druhé straně měly nové předpisy zásadní vliv na realizaci. Museli jsme přijmout strategické rozhodnutí, jak chceme vystupovat v budoucnosti. Proto jsme hledali partnera, který byl schopen a ochoten fondy realizovat a vystupovat jako zastřešující ručitel pro naše obchodní partnery-prodejce. Ve společnosti Jung, DMS & Cie. máme nejzavedenějšího a největšího zastřešujícího ručitele v německy mluvící oblasti. Spolupráce teď trvá už přes 2 roky a je velmi úspěšná.

Jak funguje spolupráce E &S se společností Jung, DMS & Cie.?

Funguje velmi dobře. Obchodní partneři E&S mají smlouvu i se společností JDC a provádějí investiční poradenství se zárukou JDC, tj. jako vázaní zástupci této společnosti.

Používáte tento model i v jiných zemích, kde se společnost E&S etablovala?

Tento model používáme ve všech zemích, kde E&S v současné době podniká.

Jaké jsou výhody této spolupráce?

REKLAMA

Každá ze společností se může soustředit na své silné stránky: E&S se soustřeďuje na podporu svých prodejců, nabízí několik hmotných aktiv, jako je zlato a stříbro, a zajišťuje pro své obchodní partnery-prodejce evropský kariérní model. Každý obchodní zástupce E&S může nabízet investiční fondy jako vázaný zástupce společnosti Jung, DMS & Cie. Společnost Jung, DMS & Cie. se soustřeďuje na realizaci fondů a na své povinnosti zastřešujícího ručitele. Sama společnost E&S na českém kapitálovém trhu nepůsobí.

Prodáváte investiční fondy – jako mnoho jiných. Ale vy účtujete poplatky svým zákazníkům a ještě dostáváte provizi od finančních ústavů. Proč?

Sama E&S investiční fondy neprodává. Naši prodejci poskytují poradenství a prodávají investiční fondy pod ručitelským zastřešením JDC. E&S má jasné postavení jako specialista na hmotná aktiva. To znamená, že naši prodejci neprodávají našim klientům peněžní hodnoty, jako jsou životní pojištění.

Jiná nezávislá finanční sdružení běžně fungují jako „všeobecné“ finanční společnosti. Prvním produktem, který tyto společnosti běžně prodávají zákazníkovi ve formě měsíčního plánu spoření, je životní pojištění, protože jde o produkt s nejvyšší provizí. Ale životní pojištění jsou velmi netransparentní, nabízejí menší flexibilitu, mají vysoké náklady na správu, velmi dlouhé lhůty až 35 let, a také návratnost, která je pod úrovní inflace. Klient s takovými produkty v konečném důsledku ztrácí kupní sílu a platí velmi vysoké náklady, ale často si to neuvědomuje. Vzhledem k výši měsíční investované částky jsou provize za životní pojištění extrémně vysoké. Čím vyšší je měsíční investovaná částka, tím výhodnější je pro klienta systém vyvinutý společností E&S.

Před 20 lety společnost E&S vyvinula systém provizí, který je unikátní a umožňuje našim poradcům prodávat klientům plán spoření na bázi investičních fondů jako základní produkt. Provize, kterou zákazníci za plán spoření platí, je za celou rodinu (2 dospělí, neomezený počet dětí) a za neomezený počet plánů spoření. To je rovněž ohromný rozdíl oproti jiným systémům provizí, protože obvykle se provize váže ke smlouvě. Příklad: 3 pojistné plány, 3x provize! Mimochodem provize se nyní platí společnosti Jung, DMS & Cie, protože oni jednají jako zastřešující ručitel pro investiční fondy.

Jaké jsou výhody pro zákazníky?

Zákazník získává odpovědné a na poptávku orientované poradenství po přesné analýze ekonomických a finančních okolností a svých cílů. Získává produkt, který je velmi transparentní, ví, kam jsou jeho peníze investovány. Má dobrou šanci skutečně vydělat nebo přinejmenším uchovat kupní sílu svých aktiv.

REKLAMA

Provize je jedinečná a nezávislá na počtu fondových plánů spoření a vztahuje se na manžele/nesezdané páry žijící ve společné domácnosti a jejich vyživované děti. Klient získává celoživotní službu, neplatí žádné depozitní náklady a veškeré služby, např. změna spořené částky, prodej podílů nebo přechod k jinému investičnímu fondu, jsou zdarma a provede je jeho poradce.

Jak velká je vaše společnost teď? (V České republice i v Evropě).

Celkem má E&S asi 4000 registrovaných obchodních partnerů, kolem 1200 jich je kvalifikovaných a mají licenci na poradenství, ostatní se právě vzdělávají nebo působí jako doporučující pracovníci.

V které zemi je vaše pozice nejsilnější?

Rakousku patříme ke 3 nejlepším nezávislým poskytovatelům finančních služeb a jsme největší takovou společností rakouského původu. Všichni ostatní konkurenti podobné velikosti v Rakousku mají sídlo v Německu.

Plánujete expanzi do dalších zemí?

Vloni jsme začali na Slovensku, letos v Polsku a v blízké budoucnosti plánujeme příchod do Chorvatska a dalších zemí bývalé Jugoslávie.

Co plánujete v nejbližší budoucnosti v České republice?

Hlavně se soustřeďujeme na expanzi do větších měst České republiky, kde E&S v současné době nemá žádnou prodejní kancelář, např. v Liberci. Dalším důležitým námětem je rozšířit personál naší pobočky. Nedávno jsme přijali další administrativní sílu a manažera vzdělávání pro Českou republiku a Slovensko. Příští rok chceme českou pobočku transformovat ve společnost s ručením omezeným.

Děkuji za rozhovor.

Loading

Vstoupit do diskuze 185 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Emil

    18 října, 2011

    Tak na jejich školení jsem se byl podívat. To je normální banda zmetků, dělat s nimi může jen hlupák, který o trhu neví ani Ň. Jejich tzv.exkluzivní produkty jsou ty samé, které koupíte i jinde. Sice s poplatky, ale zase bez vstupního poplatku do jejich MLM, a to je fakt ranec.

    Odpovědět

  • Radek

    18 října, 2011

    Nedělejte si iluze – i v ES vstupní poplatky zaplatíte. Ten jejich poplatek je navíc.

    Odpovědět

  • Michal Faiman

    19 října, 2011

    Reakce některých diskutéru v tomto diskuzním fóru jsou děsivě smutné a naprosto zcestné a vulgární.
    Uvědomte si pánové naprosto propastní rozdíl mezi trhem v Německu, Rakousku a ČR, který je hodnocen pro lepší orientaci například ratingem světových agentur. Co všechno obnáší udržet se v těchto regionech na finančním trhu a být navíc úspěšnou společností je pro většinu českých lovců hlav španělskou vesnicí. Příkladem jsou zmiňované poplatky u E&S, které jsou zde naprosto vytržené z kontextu samotné nabídky produktu. Srovnáváte porshe v plné výbavě s kompletním věčným servisem zdarma za cenu fabie v základu s již zmiňovanou fábií, kterou prodáváte na leasing s přeplatkem rozloženým ve splátkách. Snažím se jen vysvětlit pro většinu z Vás hluboký omyl, který zde není nikde vysvětlen. E&S otevírá pomyslné dveře respektive depozitní účet v Lichenštejnsku u největších fondových společností světa přímo na jméno klienta. Kdyby si tento klient chtěl otevřít takovýto účet sám zaplatí od 500.000,- eur. Klidně si to zjistěte kde chcete. Know how společnosti je v exklusivitě,kterou nemůže nikdo jiný v této zemi obejít. Tou exklusivitou je to, že za poplatek předem jasně daný (to že je to předem a nestrhává se to v průběhu je velkou výhodou a nepočítám zde agio, které mají všechny společnosti, ať už je to přes E&S nebo makléře) klientovi umožní vstoupit do těchto fondů už od minimálních částek. Je jednoduché, pokud umíte počítat, přijít na to, že tato společnost nemá v ČR konkurenci. Je to jediná společnost, která Vám umožní vstup na přímo a jestli je tohle kontroverzní, tak co je teda potom způsob jakým to zprostředkovávají společnosti, které spravují peníze klientů a jsou vedený svým a.s. jménem třeba u Franklin Templeton. FT neeviduje pana Nováka, ale třeba Conseq a.s. a Conseq a.s. především zajímá co? Spokojenost akcionářů. Je to jen příklad. Byl jsem klientem této společnosti a pardon všem, ale nebyla to šťastná spolupráce. Nejsem poradce E&S, ale již 5tým rokem klientem i s firmou, kterou mám ve Vídni. Otevřete si hlavy a udělejte si hlubší průzkum. Přijdete na to, že jediné co zatím děláte, je naprosto neefektivní plkání, které Vás maximálně dovede k realizaci ztráty ve prospěch výnosu zprostředkovatelů. Já jsem naprosto spokojený a děkuji za servis a majetkové poradenství společnosti E&S. Pokud sami ovšem peníze nemáte a jen tady nesmyslně kecáte, tak věřte, že jste jak šimpanz co pomlouvá orla za to, že má křídla. Mimochodem MLM se učí na Universitách po celém světě jako jediný způsob spravedlivého odměňování ve struktůře firmy. Ale vy asi o MLM nevíte vůbec nic. Mimo jiné je tento způsob vedení struktury navržen na Nobelovu cenu. Ale to by jste museli vědět něco o americkém vývoji tohoto způsobu obchodování. Je smutné, jak jsou čeští lidé bez vzdělání a rozhledu schopni hodnotit něco, co vysoce převyšuje jejich erudovanost. Kdyby někoho zajímalo čím se živím, tak je to pronájem a prodej vysokozdvižných plošin. Howg

    Odpovědět

  • Compliance

    19 října, 2011

    Pane Faimane, máte pravdu, diskuse je často hloupá a vulgární. Napsat několik nadávek je tak jednoduché… Pokud jste spokojeným klientem, skvělé. Proč ale házet špínu na konkurenci, byť daleko kultivovanějším způsobem než někteří hulváti? Vy asi nebudete „pouhým“ klientem. Používáte jiný „jazyk“. Do přečtení Vašeho příspěvku jsem měl na ES indiferentní názor, snad možná tam bylo i malé plus (to kvůli té legrační pokutě). Po přečtení Vašeho příspěvku mám jasno. Mohu se ovšem mýlit, snad jste opravdu jen nadšeným fandou vysokozdvižných plošin :).

    Odpovědět

  • Michal Faiman

    19 října, 2011

    No nevím kde na někoho házím špínu. Jestli myslíte Conseq, tak tam o žádné špíně neni ani zmínka. Navíc jsem si to zaplatil a můžu tudíž mít relevantní názor. A můj jazyk je dán výchovou. Co se Consequ týká, oponuji jen v kontra fokusu ke slovu \“kontrovezní\“ ve spojení s E&S a promiňte mi jestli to vyznělo jako hanění společnosti Conseq, to jsem určitě neměl v úmyslu, jen vím fakta, která, většina z Vás bohužel, naprosto opomíjí a která tady rozepisovat prostě nemá smysl. Sežeňte si je sami. Zkuste zjistit kdo všechno je klientem E&S a pak přemýšlejte o tom jestli jste nešlápli tentokrát opravdu dost vedle v hodnocení společnosti, která se stará třeba o majetek BMW, ale k těmhle informacím se asi jen tak nedostanete, pokud třeba ovšem nehrajete golf. No uvidíme za pár let, jak budete přehodnocovat svá lichá stanoviska. Hlavně v klidu. Odtud hrozba klientům opravdu nehrozí.

    Odpovědět

  • Jiří Rozkol

    19 října, 2011

    BMW, aha. Pane Faimane, vy se snadno na školeních nadchnete, že? Mohu se zeptat, kolik je vám let?

    Odpovědět

  • chk

    20 října, 2011

    nejde o to kolik mu je. Jde o jeho intelekt a manipulovatelnost. O trhu a jeho fungovani nevedi nic. Jen naucene fraze typu depa primo v Lucembursku, mozna primo u papeze. To je hotova mantra:). Nam jsou k smichu. Bohuzel, lidi jim to obcas bastej.

    Odpovědět

  • Michal Faiman

    20 října, 2011

    Na tohle mám reagovat? Tohle je přeci příkladná ukázka PŘEDSUDKU (předsuzujete, respektive soudíte člověka dopředu bez většího a bližšího poznání a zjištění si reálných a pravdivých informací). Tak pro Vás ještě jedna informace. Přímé vstupování do fondových společností je na západě zcela běžná věc. Tímto způsobem má ve Francii průměrně na hlavu zainvestován každý Francouz přes 500.000,- kč a na hlavu Čecha to výchazí na nějakých 7.000,-. Tak podobně je to v Dánsku, Německu, Británii, Švédsku, Rakousku. Zajímám se o dění v bankovním a investičním sektoru kolem, protože pro mě prostě neznámená tvorba rezervy to, že mi někdo v časovém horizontu 20 a více let parazituje na výnosu. Navíc nezlobte se na mě, ale jediná společnost, která otevírá rodinné depozitum je E&S. Nikdo jiný mi toto nenabídnul a to není moje chyba. Já a celá moje rodina, máme navždy poplatky z krku a je jedno jestli tam budeme posílat peníze, nebo jestli je časem vybereme a zase začneme spořit až třeba za 5 let, je to už pořád zdarma, je to náš, pro mě naprosto fantastický, rodinný systém na zhodnocování kapitálu. Je nás šest co tento způsob využíváme a stálo to něco přes dva tisíce eur a je to navždy (zakládal jsem to ve Vídni) a už to využíváme 4 a půl roku. Vydělte to 6 lidma a uvědomte si, že až děti vyrostou a najdou si partnera, tak ten bude moci tento rodinný depozit využívat též pořád zdarma (stačí i žít ve společné domácnosti). Žádné jiné poplatky kromě agia fondu se NEPLATÍ. Pokud nechápete tyto výhody, nemáte ve finančním poradenství co dělat. Já si pořádně prostuduji vše, abych měl relevantní názor, než začnu něco hodnotit, případně využívat nějakého produktu. Kdyby to tak dělali všichni lidé, tak má většina rádoby porádců a makléřu prázdné kapsy. A jestli chcete někdo opět nějak reagovat, tak prosím, ať to má hlavu a patu a není to jen nějaký arogantní výkřik do tmy. Děkuji za pozornost a Váš čas.

    Odpovědět

  • Radek

    20 října, 2011

    „Žádné jiné poplatky kromě agia fondu se NEPLATÍ.“ – ale jinde platíte jen vstupní a správcovský poplatek, který u ES zaplatíte taky… a k němu jeden navíc. Ale pro mě za mě, když ho někdo zaplatit chce…

    Odpovědět

  • Petra Slámová

    20 října, 2011

    Co to tady melete pane Radek. 🙂 Jen nám ukazujete, že víte prd o poplatcích a tanku.
    Plivete proti společnosti, které se kterou se ani v bláhovém snu nemůžete srovnávat. Společnosti, která ma exklusivivni smlouvy s Franklin Templeton, La Compagnie Benjamin de Rotschild, Shedlin Capital A.G. a jiné. Proč to asi je? Že by byly tyto smlouvy nabídnuty nějakým MLM blbečkům podle Vás? Chybí Vám zde hromada informací a nemůžete ani dohlédnout tomu, co vše toto partnerství obnáší. Kvituji příspěvky pana Michala Faimana. A ještě něco. Zatím jsem nepotkala jediného nespokojeného klienta E&S a to každý říct nemůže. A to jich už máme v Čechách přes 50 tisíc, nemluvě o Evropě, kde je přes naši společnost již zprostředkováno kolem 4 miliard eur. Si myslíte, že všichni Ti investoři jsou takový hlupáci? Nedělejte si ostudu chlapci.

    Odpovědět

  • vasek

    20 října, 2011

    Chtěl bych se zeptat – v čem spočívá exkluzivita s Franklin Templeton?

  • Radek

    20 října, 2011

    🙂 pravděpodobně v tom, že je nikdo v Česku nemůže nakoupit přes Conesq, přes který se běžně prodává.

  • Filip

    21 října, 2011

    Bože vy jste fakt zabedněný nebo co? Kdo ze společností je schopen dát smlouvu na přímo s Franklinem? At je to jak chce jedine E und S muze dat smlouvu primo na Vase jmeno a to nikdo jinej ani Conseq a tak podobne nemuze udelat. Uz se proberte. Toto je obrovska vyhoda E und S, nerad to priznavam. Pracuji pro Alianz. Poplatky mohou mit pak jakekoli. To uz je jejich vec, protoze tyto prime vstupy kde treba Franklin eviduje primo pana Novaka a ne nejakej Conseq, jsou proste brutalne nekde jinde, co se tyka zhodnoceni, likvidity, servisu a spousta dalsich moznosti. Uz ste tady nekteri fakt trapni, ze se i ja musim E und S zastat. Se stydim za hloupost, kterou oplíváte. Co já vím, tak jejich produkty využívají i ředitelé bank.

  • chk

    21 října, 2011

    a jeje. Dalsi expert z ES, kterej se tu ztrapnuje. Jak se lisi vypocet hodnoty podilovyho listu nakoupenyho pres podvodniky z ES, a treba pres Conseq? Pouc nas…

  • Sebastien

    21 října, 2011

    Pane CHK, Vás poučovat nemá smysl. Pokud chcete, tak jedině na osobní schůzce, kterou klidně natočíme a pak ji budeme prezentovat na internetu. Souhlasíte? Klidně uděláme veřejnou diskusi, kterou dáme potom na youtube. Nemám s tím nejmenší problém. Vše ostatní je non sens.

  • Filip

    21 října, 2011

    Ty si teda hrdina. Všichni, kterým nevadí ES, musí být jejich poradci? Chk Tvé příspěvky jsou projevem opravdu velikého ducha a intelektu. Jen tak dál. Jsi určitě super pozemšťan.

  • /

    21 října, 2011

    chlapče ty jsi opravdu dobrý provokatér zaplacený Zámečníkem a jeho Fincentrem Media, docela ti to jde na více místech v této diskuzi a je vidět, že se dobře bavíš při te negativní reklamě

  • /

    21 října, 2011

    chlapče ty jsi opravdu dobrý provokatér zaplacený Zámečníkem a jeho Fincentrem Media, docela ti to jde na více místech v této diskuzi a je vidět, že se dobře bavíš při te negativní reklamě

  • machalicky@seznam.cz

    22 října, 2011

    Měl jsem v kanceláři jednu paní („manažerku“) + jednu na zácvik (co vám to připomíná?) z ES, asi rok a půl zpátky (to je ještě nebyl ES tak „slavný“) a řekli mi, že C. manipuluje s kurzem a připočítá si další poplatky, ale ES nic, ty jsou slušný. Jenom jsem nějak nepochopil, jak by to C. dělal, že by dva kurzy stejného fondu, např. FT pro C. a pro ES??? 🙂 Taky nevěděla, ale je to prý tak. Také mi nabízela fond, který nepadá (sic!) a fond, který má GARANTOVANÉ zhodnocení 12% p.a.(myslím, že je na 6 let), jen bohužel zapomněla s sebou prospekty těchto fondů a ISIN. Takové fondy bych taky chtěl…Takže tak. Je mi trochu smutno, když vidím, co zkouší na potencionální spolupracovníky, nechtěl bych je vidět u klienta v terénu, to musí být maso. Je otázka, co je horší IŽP na 5.000 Kč měsíc nebo vstupní poplatky cca +1% vyšší než C. a k tomu MLM poplatek za vstup klientů do systému (pseudo poradenství, zástupci ani neví, jak funguje kapitálový trh) v řádech několika tisíc nebo desítek tisíc, jak píše pán výše v diskusi. Pan Zettl je profesionál a tak nic špatného na ES neprozradil, snažil se tímto rozhovorem udělat dobrý obraz ES (takové PR), pan Zámečník za to nemůže, kdyby byl více konfrontační, tak by zase pan Zettl tento rozhovor neutorizoval a nebylo by nic. Generální ředitel velké pojišťovny vám také v rozhovoru nepřizná, že nutí interní síť v roce 2011 bouchat min. 2 IŽP měsíčně nehledě na potřeby klientů. Právě proto už nepůsobím v pojišťovnách od roku 2003, kdy se ještě tolik o nákladovosti a vysokých provizích na IŽP veřejně tolik nemluvilo. S tím, že něco patří Fc to myslím vůbec nesouvisí. Spíše to souvisí s finanční gramotností klientů a potažmo i „finančních poradců“ a vždycky přijde někdo, kdo se na tom snaží ne úplně čistě vydělat (pan Zámečník by mohl vyprávět – EdBu., Rhin., Astor., Cap.Part. a dále např. různí nebankovní poskytovatelé půjček, SMS půjček, švédských, finských, atd.) Celé jednání mám nahrané, ale ještě jsem si to raději nepouštěl, aby se mi nepřitížilo. Pak je druhý extrém, klienti, já jim říkám IT, kteří všemu rozumí, všechno si najdou na netu a v porovnávačích a žádného poradce nepotřebují a chtějí to nejlevnější (peněz nemají málo) a pak se diví, že pojišťovna nechce plnit např. vykradené auto v garážích z pojištění bytového domu (skutečný příběh), atd. 🙂

  • Sebastien

    24 října, 2011

    Dobrý den pane M. To co zde popisujete o nějaké manažerce z ES může a taky nemusí být relevantní, ale budiž. Bohužel je to o lidech a ne o společnosti a to je pravda napříč spektrem všech firem. Pokud chcete bližší a přesnější informace, rád Vám je poskytnu na osobní schůzce. Pokud chcete vědět o fondech s garancí 12 procent, je to SHedlin Capital, ale více to rozebírat na tomto fóru se nehodí. Také je nutno pochopit co je garance a co znamená jistota. Mrzí mě, že jste získal takový kyselý názor po schůzce s touto paní. Schopnosti předat informace v náležité podobě a následně dokázat co obchodně prezentuji, je pro některé mnohem větší oříšek než dokáží odhadnou. Ale to je obecný problém všech obchodníků namotivovaných a vypuštěných dříve, než je zdrávo. Nicméně to nemusí vždy vypovídat o společnosti a jejím creditu. Jestli máte zkušenosti s budováním týmu a hledáním kvalitních lidí, tak musíte vědět, jak složité je dnes najít schopné lidi. Jsme zde na začátku a kdybych Vám mohl vyprávět, čím vším už si zde naše společnost prošla, tak by jste pochopil, jak těžký boj vedeme. Plivnout umí každý, ale poslouchat s otevřenou myslí málokdo.

  • Lukáš Soboda

    24 října, 2011

    Přesně tak chlape. Možná by měli lidé přemýšlet více o sobě, než pořád jen někoho pomlouvat. Tolerance je v naší zemi dost vyjímečným jevem. Je to tady samej frajer co všemu rozumí a hned ví co je špatně a co dobře. Stačí jedna schůzka s nějakým nováčkem co se za běhu učí (protože doba je rychlejší než blesk) a hned je ten nováček s chutí někde pomluven a s ním celá firma co ji zastupuje. Hrůza. Nastavte si zrcadlo a řekněte si do očí, jestli zrovna Vy můžete někoho kritizovat. Učený z nebe nespadl nikdo z nás. Tak prostě jen trochu dobrého srdce by to chtělo a ne hned někoho pošpinit.

  • Radek

    24 října, 2011

    Mno, podle mě si to v takovém případě firma zaslouží, když si nedokáže uhlídat kvalifikaci a výcvik nováčků. Nebo vám je jedno, že nováček poškodí klienta? A kdo za něj zodpovídá? Podle mě by měla jeho firma.

  • vasek

    24 října, 2011

    SHedlin Capital – to je tohle?
    http://www.penize.cz/podilove-fondy/217127-reality-v-cine-chysta-se-novy-immofinanz

  • Radek

    21 října, 2011

    „protoze tyto prime vstupy kde treba Franklin eviduje primo pana Novaka a ne nejakej Conseq, jsou proste brutalne nekde jinde, co se tyka zhodnoceni, likvidity, servisu a spousta dalsich moznosti“
    😀 tak to jste mě fakt pobavil.
    Když si koupíte např. přes Conseq podílový list např. Franklin, pak si jeho hodnotu můžete sledovat přímo na stránkách Franklin – a za danou cenu ho můžete kdykoli prodat – třebaže opět přes Conseq. Žádné dvojí ceny pro vyvolené nejsou.

  • Filip

    21 října, 2011

    Ty máš v hlavě vodu? Znova se zeptám Je schopen mi Conseě nabídnout smlouvu na přímo s FT? Kde Conseq nebude správcem mích peněz? Nemůže mám to zjištěný. Tak už tady nemel kraviny. Tím končím své příspěvky, protože to nemá cenu. Srovnáváte zde nesrovnatelné.

  • Moah

    22 října, 2011

    Bylo by možné ještě chvíli v diskuzi zůstat a vysvětlit, k čemu je dobré mít smlouvu s FT napřímo?

  • //

    22 října, 2011

    nedělej provokatéra a použij svou inteligenci a zavolej si přímo na informace na centrálu JUNG ještě ti sem dám webovku, aby jsi se neztratil na googlu http://www.jungdms.cz/xist4c/web/kontakt_id_60823_.htm

  • vasek

    22 října, 2011

    Lžete(!) Výkonnost přes Conseq je úplně stejná jako napřímo.
    Radši pojišťujte v rámci Allianz…Snad jim neděláte ostudu a nesekáte životky na spoření

  • Radek

    20 října, 2011

    Nepleťte si investici přímo do fondu a investici do fondu prostřednictvím IŽP (investičního životního pojištění) – o tom druhém já vůbec nediskutuji.

  • chk

    20 října, 2011

    Otazka na telo. Kdyz se rozhodnu investovat pres ES, a nasledne treba za mesic muj syn. tvrdis, ze on bude mit separatni smlouvu, ale uz ten poplatek pres 2000 eur nebude hradit? Odpovez mi a v zavislosti na tvoji odpoved ti pollozim dalsi otazku. Abychom byli vecni a jen tu neteoretizovali…

    Odpovědět

  • Sebastien

    20 října, 2011

    Dobrý den. Toto mohu sdělit i já. Ano přesně tomu tak je. Váš syn již neplatí poplatek za otevření účtu a ani je sestra a ani přítelkyně syna pokud poradce E&S uzná, že jsou životními, pouze nesezdanými, partnery. Záleží na poradci E&S, který avizuje fondové společnosti, že vše proběhlo v pořádku a na to konto je klientovi otevřen účet. Další Vám rád sdělím na osobní schůzce. Nebudu zde vypisovat fungování systému. To je pod úroveň jak Vaší tak i moji. S přáním pěkného dne M.B.

    Odpovědět

  • Tomáš Koutný Fukal

    20 října, 2011

    Tak jak to tady čtu, tak pan Faiman mně z Vás přijde nejvíc korektní a slušný. Jsem obchodní zástupce Axy a vidím, že většina z Vás vůbec netuší, jakou že to tady rozebírají společnost (myslím Ertrag). Axa je akcionářem Jung DMS & Cie respektive i E&S. I to by Vám mohlo lecos napovědět. Zase neblbněte lidem hlavu poťapanci. Ta společnost je úplně ready.

    Odpovědět

  • vasek

    20 října, 2011

    To, že je někde AXA neznamená, že společnost musí být ok. AXA má prsty v ledasčems. A ne vždy je to úplně ok. Např. Aquel Credit a jejich „zázračné“ investičko

    Odpovědět

  • Radek

    20 října, 2011

    Axa je taky majitele EF (dříve Eurofinancial), pomáhala založit Partners, pak se angažovala v Maxis… 🙂 prostě mám pocit, že Axa má \“prsty\“ ve všem :-).

    Odpovědět

  • Pavla Vránová

    21 října, 2011

    Není to úplně přesné, ale Axa je akcionářem Aragonu ( http://www.aragon.ag/87-1-Financial-Consulting.html#callAJAX(36-26-7-0-1-1-0)) a Jung DMS patří Aragon Financial Consulting.
    Jinak, ještě pořád nechápu, proč proti Jund DMS & Cie je tady někdo schopen plivat špínu. Je to ostuda a ukázka naprosté negramotnosti. Jejich systémy využívají i státní aparáty (Švédsko, Dánsko). Je to top evropská společnost o které nic nevíte, ale budete hodnotit jejich poplatky (o kterých taky nic nevíte)? Že Vám není hanba.

    Odpovědět

  • Compliance

    20 října, 2011

    Váš jazyk je dán výchovou? Myslíte výchovou na školeních E&S ? 🙂

    Odpovědět

  • Pavel

    20 října, 2011

    Hezky jsi mu to dal. Čechy čecům brácho. Ať žije Fincentrum.

    Odpovědět

  • chk

    20 října, 2011

    lzes. Uplne stejne jako ostatni. Pouzivate stejne chybny nauceny fraze. Nauc se psat Lichtenstejnsko. Vis aspon kde lezi? A k cemu by mi byl ucet (depo=ucet) zrovna tam? V jaky bance? Ukaz mi nejakej fond registrovanej v Lichtenstejnsku. To je jen maly bezvyznamny knizectvi. Zrejme jsi mel na mysli Lucembusko? Tam jsou totiz ty fondy registrovany. No co, nazev statu skoro stejnej:)

    Odpovědět

  • Michal Faiman

    20 října, 2011

    Ano přiznávám, koukám na výpis. Depozit je v Lucembursku. A co se Lichtensteinska týká, tam máme firemní deposit u Bank Frick & Co. AG Liechtensteiner Private bank Balzers. Nicméně toto není důležité. Přesto pardon za chybu. Ale zase poukázání na naprosto nepodstatnou věc. Chápu, jste byl celý nadšený, když jste mě mohl za něco vypohlavkovat. Děkuji za upozornění.

    Odpovědět

  • chk

    20 října, 2011

    Tak mi vysvetli, jestli to depo (ucet!) v Lichtenstejnsku otevira klientovi nebo ne. Tvrdis, ze tam ma ucet ES. A klient? Vyjadruj se exaktne. Tim, jak neznas fungovani a procesni veci nakupu fondu offshore, zapletas se do svych neznalosti vic a vic. Evidentne nevis, co se deje, kdyz se nekdo rozhodne koupit offshore fond, treba registrovanej v Lucembursku.

    Odpovědět

  • Pavel

    20 října, 2011

    Čechy čechům brácho. Ať žije Fincentrum.

    Odpovědět

  • chk

    21 října, 2011

    nejsem z Fincentra, nejsem zadnej bouchac pojistek, pouze me zivi opravdovy financni trhy, bracho

    Odpovědět

  • Pavel

    21 října, 2011

    brácho a na jakým trhu jedeš?

    Odpovědět

  • Fincentrum - Janda

    21 října, 2011

    Pane Faiman. Zaujal jste mě svým příspěvkem. Velice rád bych se setkal s nějakým schopným poradcem E&S v Brně. Můžete mi poslat nějaký kontakt? Pokud by měl někdo další zájem se dozvědět pravdu a nenechat svůj úsudek ovlivněný tímto fórem, mohl by se ke mně přidat. Rád si udělám vlastní názor. Děkuji.

    Odpovědět

  • Michal Faiman

    21 října, 2011

    Dobrý den. ( +420774440007 pan Bastien ). Hezký den všem.

    Odpovědět

  • Klaris B.

    21 října, 2011

    Volala jsem a mám domluvenou schůzku na pondělí. Jsem teda zvědává, kde je pravda.

    Odpovědět

  • Fincetrum - Janda

    21 října, 2011

    Děkuji. Po telefonu velice příjemné jednání. Schůzku mám domluvenou na středu v 18:00 hod. Pak dám vědět své dojmy.

    Odpovědět

  • Pavel

    18 října, 2011

    Ty kámo máš pravdu to je jistý,akorát mi nejde do hlavy, že taková světová špička jako je Mark Mobius z Franklin Templeton přijede opět na jejich konferenci do česka prý do Brna.A vůbec tentokrát to Zámečník posral, tím že udělal rozhovor přímo jejich šéfovi, tím nám škodí a jim dělá zadarmo reklamu. My makáme ve Fincentru na ulici a tá mánička si píše nějaký blbý články. Tohle nám nepomáhá.Čechy čechům brácho, měj se.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Díky za kritický názor.

    Odpovědět

  • Xman

    18 října, 2011

    To je trefný a pan šermíř se hned ozval. U nás na oblastním už dáváme stížnost přímo na Zámečníka k Stuchlíkovi. Prdel je,že nesmíme podle etických kodexů kritizovat konkurenci a tak se to dělá jako nepřímo přes MédiaFincentra s.r.o. My s tím nesouhlasíme a nemáme zájem, aby nás to takhle poškozovalo. My to vlastně platíme z naší práce o on si Zámečník píše krávoviny a nepřímo dělá reklamu naší konkurenci, kdyby raději místo focení žraloků pozval toho Marka Mobiuse k nám do Fincentra.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    🙂 chcete-li pozvat Marka Mobia do Fincentra, tak se obraťte spíš na Petra Stuchlíka 😉

    Odpovědět

  • Xman

    18 října, 2011

    To buďte bez obav pane Zámečník. S vámi by se Mark Mobius asi těžko bavil, vás se nedá poslouchat už ani na ekonomce.Lidi z ostatních poboček z Fincentra se k naší petici a žádosti taky přidávají, tak pak vám to řekne třeba pan Stuchlík sám osobně.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Přeji hodně štěstí.
    Jen mě mrzí, že stále nevím, kdo má tak negativní postoj vůči mé práci (nebo mé osobě? – to bohužel není z Vašich komentářů patrné).

    Odpovědět

  • Xman

    18 října, 2011

    že bych tady napsal rovnou své rodné číslo a velikost trenek?

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Stačilo by Vaše jméno. Ale není třeba – vážím si i anonymních názorů. Jen mě mrzí, že neznám jejich autory.

    Odpovědět

  • DJ sone

    18 října, 2011

    Hele Xmane, nech nám být našeho Petra, on se snaží, už si pro image změnil i fotku na našem servru ve vedení finka. Sice ta kravata to je bomba, ta už se taky nenosí z takovým uzlem ale snaha je patrná. Prostě brácho nekopej goly do vlastní branky.

    Odpovědět

  • Xman

    18 října, 2011

    tak to vypadá, že jsi z nějakýho pražskýho ředitelství, ti si kopou ve Fincentru jen pro sebe

    Odpovědět

  • Lenka

    18 října, 2011

    Souhlasím, akorát si myslím, že největší konkurence je pro nás OVB a Partners, s tou jejich masivní reklamou v TV dost matou lidem hlavu.

    Odpovědět

  • ..

    19 října, 2011

    Rekla Lenka a kopla do konkurence a zaradila se po bok pana Zamecnika…

    Odpovědět

  • Libor D.

    22 října, 2011

    Jsem ředitelem velké leasingové společnosti. Spolupracuji s E&S a byl jsem na produktovém školení. Vy asi ne pane Emil, protože takovou hloupost jakou zde výše píšete, by jste nemohl napsat. Píšete, že jejich produkty můžete koupit i jinde. Naprostá hloupost. Už to samotné vypovídá o Vaši znalosti, která je velice vzdálená skutečnému vědomí o teté firmě a jejich produktech. Dokonce ani netušíte, kdo všechno tuto společnost zastupuje. Pojďte nám to říct do očí, že jsme hlupáci. To bude velká zábava, až zjistíte, na koho tady hazíte špínu. Přijeďte na generalní meeting do Brna 15.11.2011. Těším se na Vás.

    Odpovědět

  • Petrarka

    18 října, 2011

    Pane Zámečníku, chci se vás zeptat na názor k tomuto článku, protože jsou to pro vás zřejmě nové informace (což by být nemělo) a jeden z vás mystifikuje českou společnost.
    Tím reaguji na vaše předchozí články.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Přiznám se, že teď netuším, na co se mě ptáte…
    E&S je na českém trhu poměrně kontroversní společností, která působí (řekněme) netradičním způsobem (tím mám na mysli působení pod licencí společnosti JDC), krom toho patří k největším zprostředkovatelským společnostem v Rakousku. A jako takové jí rád dávám prostor v rozhovoru stejně jako ostatním významným (i méně významným) společnostem na zprostředkovatelském trhu.
    Nové informace… zpravidla mám více informací, než kolik se jich vejde do článku.
    Mystifikace české společnosti – teď vůbec netuším, co myslíte. Předpokládám, že narážíte na články, v nichž jsem se E&S dotkl nebo jsem psal o zkušenosti s nimi, ale nevím, jak s tím spojujete mystifikaci.

    Odpovědět

  • J.Kozák

    18 října, 2011

    Pane Zámečník, je to jednoduché pro pochopení. Vy jste si udělal živnost na tom, že pro Fincentrum kopete do OVB,Partners,Brouker Consaltingu, teď tady do nějakých rakušáků. Až se jednou ti poradci spoji a provětrají vám fasádu vaší odbornosti, tak se budete divit. V této zemi je témeř normální, že lidé druhu jako vy bez praxe s terénu ve finančním poradenství, velice rádi o tom jen píši a kritizují a ono to má vždy nějaký pravý účel že jo? 6e by jste sbíral takto material na novou disertační práci anebo diplomku? Výpovědní hodnotu májí i příspěvky níže jak je vidět přímo lidí z Fincentra proti vám. My je považujeme za kolegy v konkurenci, kde si sám zákazník rozhodne, koho z trhu si vybere, ale pisálky vašeho gusta považují lidi za něco jiného ….. a tady vám dám prostor pro vaši kreativitu. čest práci dalším vašim článkům. Nezatrpkněte, pište dále, my se v redakci našeho servru rádi zase zasmějeme. hezký den

    Odpovědět

  • chk

    18 října, 2011

    Podle urovne tvyho psanyho projevu a gramatickych chyb si nedokazu predstavit jak komunikujes s klienty. Slovo Brouker me opravdu pobavilo. Jsi vernej odraz kvality poradenstvi. Bouchaci vsech firem spojte se! Praxi v terenu myslis prostituci?

    Odpovědět

  • J.Kozák

    18 října, 2011

    Když píšu rychle na klávesnici, tak udělám spousty chyb včetně Broker Consulting, tím se chlapům omlouvám ale co se týče pana Zámečníka, tam je to i s hrubou chybou v pořádku.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Hm… zvláštní… podle někoho dělám E&S reklamu, podle Vás do nich kopu… asi nevím, co dělám ;-).
    Zajímalo by mě, kdy jsem do někoho „kopal“, jak píšete. Hoďte mi prosím odkaz. Děkuji.

    Odpovědět

  • J.Kozák

    18 října, 2011

    Pane Zámečníku, přečtěte si příspěvek pana Doležala. My se tady dotýkáme samé podstaty vaší činnost a né pocity a slovíčky. Navíc my musíme makat denně v terénu mezi klienty a Ti se nás ptají s reakcí na vaše články a my jim říkáme, že to píše přes dvacet let starý člověk s malou praxi ale \“velkými celospolečenskými zkušenostmi ve finančním poradenství\“ asi metaforou vzato. A tak se tomu zasmějeme a jdeme dále.K těm odkazům stačí si přečíst svou dosavadní vlastní činnost anebo si už nepamatujete o čem píšete? Anebo žijete v mladistvém pocitu, že s vašimi články každý bude souhlasit. Nebuďte ještě i naivní.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Rozhodně si nemyslím, že se mnou bude každý souhlasit. Ostatně i proto trvám vždy na volné diskusi bez cenzury. Naopak, kritiku přijímám velmi rád, zejména je-li konstruktivní (ale i z nekonstruktivní kritiky se člověk leccos dozví).
    Píšu toho poměrně hodně, ale skutečně si nevybavuji, že bych napadal nějakou společnost. A už vůbec mi není jasné, proč toto píšete v diskusi u článku s rozhovorem s představitelem jedné finančně zprostředkovatelské společnosti.
    (Toto ani předchozí můj komentář rozhodně neberte jako ironii či nadsázku, mě to skutečně zajímá.)
    P.s.: Jé, kéž by mi bylo dvacet :-).

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Tak to bývá. Paraziti kopou za MLM a ti, kterým záleží na odbornosti, klientech a zákonech… tak to je. A čas to ukáže. MLM ve financích je na exit. To přeciá jen nejsou jen duté hrnce, ale lidé a jejich životy. A blbové z úřadů práce to chtějí dirigovat? Akademici bez maturity? Vesnický póvl? A to i v ČT1 za úplatky?

    Odpovědět

  • joy

    18 října, 2011

    Zámečník má pravdu ty pamrdi MLM se tu dlouho roztahovat nebudou a do toho ještě nějaký slinty důchodce bože ochraňuj nás.

    Odpovědět

  • Doležal

    18 října, 2011

    Čekal jsem duchaplnější odpověď vážený pane Zámečníku. Jste šéfredaktor tohoto serveru a nejen že mlžíte na jasnou otázku, ale že jste defacto šéfredaktor konkurenční společnosti na trhu to je velká chyba typická pro českou společnost. Myslel jsem si, že jste nezávislý poradenský servis na internetu a vy jste zatím placený jako ti politici za své strany. Není vám to hloupé? Vystupte z Fincentra a.s. a podnikejte sám na sebe. Budete transparentnější a lidé vám budou věřit. Myslím si, že projekt investujeme.cz může být výborný a nezávislý informační portál.Ale pokud je proaktivní pro jednu firmu a pomlouvá nebo píše kritiku na konkurenci, tak to není dobrý.Lidé se nakonec na vašem portále hádají a pomlouvají a přitom jsou všichni z jedné branže.
    Svými články stavíte lidi proti sobě díky tomu, že jste z Fincentra. A to asi úmyslem samotného Fincentra není ale děje se to. Měl by jste se omluvit všem společnostem, které jste za svou kariéru napadl a pracovat na nezávislosti tohoto inernet.informačního kanálu. V opačném případě si vytváříte synku velice špatnou karmu.S pozdravem a úctou F.Doležal (poznámka: nepracuji pro žádnou zde zmiňovanou společnost, jsem učitel ekonomie toho času v důchodu)

    Odpovědět

  • Jan Svoboda

    18 října, 2011

    Hluboká pravda pane Doležal, děkuji a hezký den.

    Odpovědět

  • J.Kozák

    18 října, 2011

    Souhlasím s Vámi pane.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    „Vystupte z Fincentra a.s. a podnikejte sám na sebe.“
    – děkuji za radu, ale ve Fincentru a.s. nejsem, tak ji nemohu využít
    „Ale pokud je proaktivní pro jednu firmu a pomlouvá nebo píše kritiku na konkurenci, tak to není dobrý.“
    – nechápu – tento názor pod rozhovorem se šéfem Ertrag & Sicherheit? Jak podle vás pomlouvám konkurenci? Ale chápu – rozhovorem se šéfem jedné z největších distribučních sítí v Rakousku, která působí i v Česku skutečně výrazně podporuji Fincentrum. 🙂
    „Svými články stavíte lidi proti sobě díky tomu, že jste z Fincentra.“
    – aha, tak to je mě líto. Hold tento server vlastní Fincentrum Media a s tím nic neudělám. A kdybych tu nebyl já, tak by podle Vás (alespoň jak chápu Váš názor, ale můžu se mýlit) musel stavět proti sobě lidi z jedné branže někdo jiný tím, že by on byl z Fincentra. Nepředpokládám, že byste tak silnou „rozkolnou“ moc přikládal mé osobě.
    Jestli se ale navíc někdo staví proti jinému jen proto, že někdo jiný je z nějaké společnosti, pak s tím skutečně nemohu nic udělat.

    Odpovědět

  • Doležal

    18 října, 2011

    Tak jsem si z manželkou tipnul, že to vyhrajete a pochopíte.Prohrál jsem. Koukal jsem, že Fincentrum Media s.r.o. má stejného pana Stuchlíka ve vedení jako Fincentrum a.s., ale to už je jedno. Přeji vám mnoho úspěchů. Mne jste si pane nezískal.(jsem se spletl a odpověď jsem zaslal sám sobě, omlouvám se)

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Ano, Fincentrum Media a Fincentrum mají stejného majitele, to není nic nového, před chvílí jsem to psal v odpovědi na příspěvek pana Svobody, viz
    http://www.investujeme.cz/clanky/manfred-zettl-diky-unikatnimu-systemu-provizi-nestavime-na-izp/nazory/47447/
    Co jste tím chtěl říci, stále nechápu. Jakou odpověď jste čekal na příspěvek p. Petrarky na kterou se odvoláváte (jestli jsem se ve Vašich náznacích již úplně neztratil…)?
    http://www.investujeme.cz/clanky/manfred-zettl-diky-unikatnimu-systemu-provizi-nestavime-na-izp/nazory/47426/

    Odpovědět

  • Doležal

    18 října, 2011

    Tak jsem si z manželkou tipnul, že to vyhrajete a pochopíte.Prohrál jsem. Koukal jsem, že Fincentrum Media s.r.o. má stejného pana Stuchlíka ve vedení jako Fincentrum a.s., ale to už je jedno. Přeji vám mnoho úspěchů. Mne jste si pane nezískal.

    Odpovědět

  • Lenka

    18 října, 2011

    Dobrý den pane Doležale, děkuji za moudrý a slušný příspěvek. Bohužel jste se dočkal cynické odpovědi, ale věřte mi, že pan Zámečník nereprezentuje ani Fincentrum ani zmíněná média ani nás finanční poradce.U nás ve Fincentru většina na pobočce ani neví, kdo je pan Zámečník a děláme si svou práci. Konkurence máme dost a není to jednoduché.Dnes jsem po dlouhé době natrefila na tuto diskuzi, protože mne na ni upozornil můj syn. Fincentrum je dobrá firma a určitě se bude po dnešku brzo diskutovat i o názorech tohoto webu a jednoho člena vedení.Mne si dnes pan Zámečník taky nezískal. Hezký den.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Dobrý den, Lenko,
    zajímalo by mě, co považujete na mé odpovědi za cynické. Stejně tak mě zajímá, co považujete za jádro této diskuse: podle mě jsem z jedné strany napadán, že propaguji Fincentrum, z druhé, že haním ostatní firmy (ale nikdo mi není schopen říci kde, jak a čím), a z třetí, že propaguji konkurenci Fincentra rozhovorem s jejím představitelem.
    A neberte to prosím jako cynismus či ironii, mě to skutečně zajímá a hledám odpovědi. Ano, můžete to brát jako výraz mého primitivismu, že nejsem schopen pochopit správně psané slovo, které si věcně vnitřně odporuje, ale možná v celku nese určitou nosnou myšlenku.
    Krásný večer,
    Petr

    Odpovědět

  • Lenka

    18 října, 2011

    Děkuji pane Zámečníku ale mně už pro dnešek stačila vaše odpověď panu Doležalovi.Taky přeji krásný večer a méně takových diskuzí a bloků, které se přímo dotýkají Fincentra, ikdyž to tady je pod nějakým panem Zettlem a jeho rakouské firmy.

    Odpovědět

  • Lukáš Doskočil

    18 října, 2011

    Dobrý večer,
    musím se pana Zámečníka zastat. Vaše kritika na jeho hlavu mi přijde nepatřičná. Pokud byste tento server sledovali několik roků, tak byste ho jako já shledávali za nejvíce nezávislým na českém trhu. Vždy tady byl prostor pro prezentaci a vyjádření konkurenčních společností. Občas tu byly články zaměřené proti Fincentru, občas jejich oslava. Nicméně 90% článků je neutrálních a rozhodně to nejsou ovlivněny Fincentrem. Za negativní články si mohou firmy sami a navíc si myslím, že poukazování na problém je nejlepší osvěta a trhu to jen prospívá. Nejlepším důkazem nezávislosti je článek k této diskuzi. Opravdu si myslíte, že ten článek byl nějakým způsobem pod režií Fincentra? Pane Doležale a paní Lenko, nezlobte se na mě, ale Vaše argumenty nemají logiku.

    Odpovědět

  • Jay Z

    18 října, 2011

    Napsal jste to přesně: 90 % článků je neutrálních. Sám jste tento poměr určil.

    Odpovědět

  • Jay Z.Z.neutrální

    18 října, 2011

    To jsem málem puknul, jak to může být z 90% netrální, když to patří pod Fincentrum? Kalousek je taky z 90% neutrální ale ve finále je to TOP 09 a jejich politika. Podle čeho tu objektivní neutralitu posuzujete?.Podle toho, že je Zámečník šefredaktorem z Fincentra Media s.r.o.? Se divím, že ještě nevyšla nějaka cena přímo od Fincentra a.s. za Nejneutrálnější články na webu pro rok 2011 1.místo Petr Zámečník

    Odpovědět

  • Jay Z

    18 října, 2011

    Souhlas zcela, opravdu výtečně napsaný

  • Jay Z.Z.neutrální

    18 října, 2011

    To jsem málem puknul, jak to může být z 90% netrální, když to patří pod Fincentrum? Kalousek je taky z 90% neutrální ale ve finále je to TOP 09 a jejich politika. Podle čeho tu objektivní neutralitu posuzujete?.Podle toho, že je Zámečník šefredaktorem z Fincentra Media s.r.o.? Se divím, že ještě nevyšla nějaka cena přímo od Fincentra a.s. za Nejneutrálnější články na webu pro rok 2011 1.místo Petr Zámečník

    Odpovědět

  • Sebastien

    21 října, 2011

    Přesně tak. Petrarka položila krásnou otázku. já bych rád zase viděl zápis z rozhovoru s panem M.Zettlem a potvrzení autorizace článku panem M.Zettlem. Protože tak úplně nevěřím tomu, že byl rozhovor přesně přeložen a nebylo něco záměrně vynecháno. Třeba již několikrát zmiňované téma poplatků u E&S v rozhovoru nebylo panem M.Zettlem vysvětleno. Je tam nějaká zmínka o jedinečném systému, ale poplatky vysvětleny nebyly. Mám lehký dojem že záměrně. Protože by jste si všichni sedli na zadek.Společnost E&S není drahou společností, naopak za to co nabízí svým klientům, je velice levnou společností. To tam zmíněno není, přitom si na tom E&S dost zakládá. Pak tady diskutujete poplatky, které ale nemůžete adekvátně srovnávat se žadným produktem na trhu, protože prostě tady žadný podobný produkt NENÍ.

    Odpovědět

  • Anonym

    21 října, 2011

    Jestli se Vám nelíbí překlad, budete si muset stěžovat u Ertrag & Sicherheit. Překlad si společnost zajišťovala sama.

    Odpovědět

  • Pavel

    21 října, 2011

    Čechy čechům, konečně jsi se Péťo vrátil, je třeba se do těch ES trochu opřít, se tady nějak rozkecávají blbostmi. Ať žije Fincentrum.

    Odpovědět

  • Peter Cmorej

    23 října, 2011

    Ake su sluzby tejto spolocnosti „lacne“ uz bolo par krat napisane. Ja som to napisal napriklad tu, v poslednej casti: http://cmorej.blog.sme.sk/c/276436/Co-stoja-sluzby-Ertrag-Sicherheit-a-pojem-garantovane-poradenstvo.html
    Mna fascinuje ako sa moze na stranke, ktora sa tvari seriozne, objavit pochlebujuci PR rozhovor s predstavitelom takejto spolocnosti. Nechcete robit rozhovory aj so seriovymi vrahmi alebo ja neviem, s alkoholikmi z miestnych krciem ? urcite Vam porozpravaju vela zaujimavych veci a mate dalsi redakcny clanok. Dufam, ze ironia je pochopitelna.

    Odpovědět

  • Radek

    23 října, 2011

    Mno, takový rozhovor s kriminálnikem Madoffem bych celkem uvítal ;-).

    Odpovědět

  • Jan Svoboda

    18 října, 2011

    webovky investujeme.cz, hypoindex.cz,ceskereformy.cz = šéfredaktor Petr Zámečník
    a tyto aktivity patří pod správu Fincentrum a.s. a tam má největší podíl akcií pan Ing.Martin Nejedlý a tím pádem je vlastníkem a na toho je třeba se obracet v problémech okolo pana Zámečníka.Anebo bombardovat i generálního ředitele Ing.Petra Stuchlíka.

    Odpovědět

  • frk

    18 října, 2011

    ještě emaily a mobily sem někdo hodťe na tyto pány

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Mýlíte se. Tyto aktivity jsou pod mou správou.
    Co se týká vlastnické struktury Fincentrum Media, tak tato společnost není vlastněna prostřednictvím akciové společnosti, ale Martinem Nejedlým a Petrem Stuchlíkem přímo (viz Obchodní rejstřík, kde zjistíte i podíly).

    Odpovědět

  • Jay Z

    18 října, 2011

    Jeden pán, jménem Honza měl kdysi výborný nápad, udělat hlásný reprák jedné společnosti. A povedlo se, to se musí uznat. Do té doby působil jen slušný server Finance.cz a nezávislé weby. Nejvíce mě tady baví řízené útoky proti konkurenci. Udělá se jakoby objektivní článek a pak se postupně v diskuzi objevují různé identity, které mají manipuovat veřejnost, pomlouvat, překrucovat, spekulovat, prozrazovat neověřitelné. Vše se to přikreje svobodou diskuzí, závislost se odbyde tím, že přece já si to dělám podle svého, nikdo mi do toho nekecá. Proč peníze.cz Partners mohly fungovat slušně, Penízenavíc Brokeru slušně a Finance.cz AWD slušně, Finmag slušně? Protože tak chtěly…:-D Měly takové zadání. myslím, že pan Zámečník je talentovaný novinář a dokázal by fungovat samostatně sám pro sebe výhodnějš.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 října, 2011

    Díky za zajímavý názor. Jen bych doplnil: V diskusích se objevují sice věci, o nichž píšete, ale nikoli z klávesnice jedné společnosti. Troufnu si odhadnout, že diskuse Vámi popisovaným způsobem používá naprostá většina velkých finančně zprostředkovatelských společností. Bohužel. Osobně ale nemám ambici vychovávat je, ale poskytovat jim informace. A nechci se dočkat cenzurovaných diskusí – to ať do mě raději šijí ze všech stran.

    Odpovědět

  • Jan P.

    18 října, 2011

    Jsem samostatný poradce ES a mám pro vás radu pane Zámečníku a prosím neberte to, že do vás někdo šije. Stačilo by se jen trochu zamyslet nad tímto příslovím od filosofa Arthur Schopenhauera:„Všechny zásadní objevy procházejí třemi stádii: nejprve jsou zesměšňovány, následně zuřivě vyvraceny a nakonec přijaty jako naprostá samozřejmost.“ Tak nějak se dá vyjádřit vaše \“objektivní\“ informování o naši společnosti v předchozích článcích typu „Lze se účinně schovat před dohledem ČNB?“. Doufám, že vám pan Manfred Zettl vyvrátil poslední vaše domněnky podobného typu.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Ano, Manfred Zettl uvedl přesvědčivé důvody pro využití modelu se zapojením JDC jakožto investičního zprostředkovatele. Neznám rakouskou legislativu, na kterou se odvolává, ale v případě, že výrazně komplikuje investiční zprostředkování, může být podobný model řešením – a to E&S použila nejen v Rakousku.
    Co se E&S na rakouské implementaci MiFID nelíbí a jak to německá implementace řeší lépe, nejsem schopen posoudit.

    Odpovědět

  • Jan P.

    19 října, 2011

    Děkuji za odpověď, rád bych se ještě zeptal, jestli Vám náš šéf svými odpověďmi dostatečně vysvětlil vše, co jste potřeboval slyšet na Vaše otázky? a druhá otázka: proč na jiném místě v této diskuzi se opět zmiňujete, že ES je kontroverzní společností?

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Ano, odpověděl na všechny mé otázky vyčerpávajícím způsobem.
    E&S podle mého názoru je kontroversní společnost z několika důvodů: provizní model založený na inkasu přímých plateb od klientů a zároveň inkaso provizí ze vstupních poplatků (sám jsem byl u obchodníka E&S, který mi tyto poplatky popřel, viz jeden můj starší článek – a obdobných zkušeností jsem bohužel slyšel od lidí více); zároveň vysvětlování finančního trhu prostřednictvím okrádajících bank (také jsem toho byl přímým svědkem a od klientů jsem podobné postupy slyšel také)… neříkám, že je to standard, může se jednat o pochybení jednotlivých lidí. A je pravda, že jsem svědkem různých pochybení v různých finančně zprostředkovatelských/poradenských společnostech.
    Na druhou stranu jsem byl též účasten jednání klienta se zástupcem E&S, který byl skutečným profesionálem a vše klientovi vysvětlil naprosto korektně.

    Odpovědět

  • Jan P.

    19 října, 2011

    Nezlobte se na mne pane Zámečníku, ale pokud jste seděl u jednoho stolu s šéfem ES a měl jste možnost pro čtenáře získat kvalitní odpovědi na všechny Vaše kontroversní aspekty spojené s provizním systémem a poplatkových režíí a navíc ještě založené na nějakém konání jednoho obch.zástupce a tvrzením o okrádání bankami, tak si sám odporujete ve své profesionalitě a objektivnímu informování věřejnosti. Ve své odpovědi na mé otázky je pro Vás kontroversní ES společnost z těch a z jiných důvodů a nakonec v další větě připouštíte, že se může jednat o pochybení jednotlivých lidí a pak je to logicky jejich pochybení ale ne společnosti. To uznáte sám, že kvalita lidí je různá a to ve všech společnostech, nakonec jste byl sám svědkem s klientem jak píšete profesionálního jednání a výkladu dalšího zástupce.Nechápu Vaší logiku, to v tom prvním případě je kontroversní společnost na základě toho co píšete o setkání s prvním zástupcem, pak se setkáte s druhým, tam je všechno v pořádku a jak je to možné, když má společnost kontroversní v několika případech provizní a poplatkovou strukturu ale hold to byl nějaký profesionál a ve finále se setkáte s nejvyšším šéfem a i po jeho odpovědích je to pořád kontroversní.Nechápu, Vy máte možnost dostat odpověď na Vaše otázky proč je společnost kontrovesní a hned z něklika důvodů a Vy se na to nezeptáte a tvrdíte dále, že je kontroversní a proč. Tomu se fakt říká neutrální objektivní žurnalistika? Děkuji Vám, za Vaší odpověď, která je pro mne osobně potvrzující názor zde jiných přítomných v diskuzi na Vaší osobu. Jste velice obratný manipulátor se slovíčky ale pro mne po dnešku profesionál nejste a druhou možnost k Vašemu prostoru mediálního růstu už Vám asi pan Manfred Zettl nedá, aby jste to potvrdil nebo vyvrátil.Pro mne je tato diskuze ukončena. Nebudu už reagovat na další Vaše články a názory a tím se připojuji k názoru diskutujícího pana Rostislava Novotného PROFESIONALITA VERSUS BULVÁR a jeho apelu přechodu k diskuzi s profesionály a tady to nechávám ležet dějinám osudu.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Můžete dostat odpovědi na Vaše otázky, jako jsem dostal od p. Zettla, a přesto nemusíte hned naprosto změnit názor – a společnost může zůstat „kontroversní“ nebo (přesněji) rozporuplná. Možná tento můj dojem je mylný a pravděpodobně plyne z toho, že jsem se setkal s mystifikací klientů ze strany jejích zástupců příliš často. Ale nechci se pouštět do hodnocení společnosti – jako každá má své přednosti i negativa. Předností je bezesporu zaměření na investice a odsunutí IŽP, které v českých podmínkách v naprosté většině případů není dobrým řešením.
    Chápu také, že výměna názorů prostřednictvím diskusních příspěvků nutně zkresluje (z mnoha důvodů). Nicméně velmi rád se s Vámi sejdu a můžeme si názory vyměnit osobně.

  • dim

    18 října, 2011

    Hoši z mlm, když jste takoví frajeři si udělejte taky webovky jako máme my ve fincentru a vskažte vašemu šéfovi ať se tu blbě nevymlouvá a příště ať nám řekne pravdu. Petře nedejse odradit. Dobrá práce inveztigativního novináře díky jen do nich.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Opět se v diskusi objevuje otázka „neutrality“ informací podávaných na serveru. A vždycky se, kupodivu, stočí ke vztahu „neutralita“ – „vlastník“. Osobně toto chápu. Jiný směr „neutralita“ – „podjaté články“ nebo „neutralita“ – „cenzura informací“ nebo „neutralita“ – „prostor pro konkurenci“ prostě nějak kritici nemohou v dostatečné míře najít. Proč?
    – prostor v diskusi má každý
    – prostor v rozhovoru má každý význačný představitel finančně poradenské společnosti (a to jak na oslovení z mé strany, tak se nebráním ani nabídkám „z druhé strany“ – přeci jen, šéfové finančně poradenských společností vědí lépe než já, co a kdy zajímavého připravují); informace jsou zcela necenzurované a autorizované jen respondentem
    – prostor pro psaní článků má každý poradce bez ohledu na společnost, pro níž pracuje (a osobně mě mrzí, že poradci s praktickými zkušenostmi s řešením problémů klientů nepíší; nicméně chápu, mají jiné starosti, získávat klienty je náročná práce, kterou bych osobně dělat nechtěl)
    „Spory o neutralitu“ mi připadají smutné, občas dětinské, ale beru je jako součást „konkurenčního“ koloritu a jako cenu za svobodu projevu.

    Odpovědět

  • Jay Z

    19 října, 2011

    Brňáci budou mít radost v čele s panem B. To je manipulace jako Brno. :-)…Vždyť v tom není žádná neutralita, když se ptáte vy. Tak ať s někým z Fincentra dělá rozhovory třeba někdo z Afizu…Spory o neutralitu mi nepřijdou jako spory, je to naprosto jasné. A myslím, že neutralita je zásadní. Svoboda projevu v médiích, která se tváří jako neutrální se nerovná antineutrálnosti.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    🙂 pro Vaši informaci, Jay Z, některé rozhovory s lidmi z Fincentra dělal Petr Fejtek.

    Odpovědět

  • Jay Z

    19 října, 2011

    hahahaha, no a co? To nic neřeší.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Rozumím. Váš první příspěvek byl tedy pouhou provokací, nikolik konstruktivní kritikou. Stěžujete-li si, že s lidmi z Fincentra nedělá rozhovory člověk mimo Fincentrum – a on je dělá, a Vás to pak nezajímá a nic to podle Vás neřeší… co si o Vás a Vašem názoru mohu myslet?

    Odpovědět

  • OZ Fincentrum

    19 října, 2011

    Vážený pane Zámečníků, prosím Vás nepřete se tu v těch diskuzích s každým jako malý kluk na pískovišti. Zachovejte si svůj profesionální odstup. Jste šefredaktor, reprezentujete i naší firmu anebo si tu řešíte jen svoje osobní názory a napadnuté ego.Tohle jak vedete diskuzi jako autor článku neprospívá nikomu a už vůbec nám všem z Fincentra. Doufám, že to pochopíte a odstoupíte od těchto banálních sporů v diskuzích. Hezký zbytek dne.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Považuji za slušnost odpovědět čtenářům v diskusi. A to i v případě, že jejich názor je pouhou provokací. Kdybych měl potřebu řešit své ego, vyřešil bych to jednoduše mlčením a ignorací diskutujících.

    Odpovědět

  • Jay Z

    19 října, 2011

    To je kec. Odpovídáte, protože prosazujete svůj zájem, ne ze slušnosti. Není pouhouprovokací, je stížností, zpětnou vazbou pro vás. Ego se neřeší mlčením. Takhle lidská psychika nefunguje. Jen nám prodáváte, proč sem píšete.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Zdá se, že mě znáte lépe než já.

    Odpovědět

  • Jay Z

    19 října, 2011

    Děkuji za potvrzení pravdivosti mého názoru. Nebo to myslíte ironicky. Vy šéfredaktor? jen vysvětluji, jak pracujete s jazykem…slušnost, neřeším své ego…jak hezky to zní, ale jsou za tím jiné věci. A možná podvědomě. zamyslete se.

  • Anonym

    19 října, 2011

    Když myslíte… hledejte za tím klidně konspirační teorii, ale není tam :-).

  • Jay Z

    19 října, 2011

    Myslím, že se to snažíte zlehčit, ale není to vhodné téma pro zlehčování.

  • Jay Z

    19 října, 2011

    Evidentně nerozumíte. To, že 1 či více rozhovorů udělal Petr Fejtek situaci nezachraňuje. To, že jste napsal, že některé rozhovory dělal Petr Fejtek je manipulace. Skutečný problém antinetrality to neřeší. O mém názoru si můžete myslet, co chcete, je to vaše hlava. Je to chytrá hlava a vždy najde způsob, jak se vymyslet něco, čím názor diskutujících zkusíte shodit. Normálně novináři oceňují zpětnou vazbu čtenářů, vy se s nimi radši hádáte.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Snažím se pouze najít podstatu – téměř žádný negativní názor k rozhovoru s Manfredem Zettlem se netýká předmětného rozhovoru, ale majetkové struktury Fincentra (a to vidím i za Vašimi příspěvky). Několik názorů obviňuje mě z neprofesionality, což zpravidla opět podkládá majetkovou strukturou Fincentra. Nezlobte se na mě, ale tomu já zkrátka nerozumím. Když se pokusím zjistit od diskutujících čtenářů víc a co jim konkrétně vadí (ano, zpětná vazba, kterou oceňuji), je mi vysvětleno, že to je vlastně jedno a že na tom nezáleží (toto je parafráze, to, jak předmětným názorům rozumím – a mohu se mýlit a vysvětlovat si je špatně). Mě na tom ale záleží, protože jen zpětnou vazbou se člověk může posunout dál.

    Odpovědět

  • František Přibyl

    19 října, 2011

    Pane Zámečníku, jsem přesvědčen, že je to o vaší práci více z toho objektivního hlediska a i etického postoje vaší osoby spojené nebo spřízněné s firmou Fincentrum. Ti lidé se zde k vám nevyjadřují jen z nějaké profesní ublíženosti nebo dotknutosti jejich vztahu firem, které zastupují . Nehledal bych komplikovanou filozofii v neutrálním a všem okolo. Ty vyjádření diskutujících jsou prostá a faktická a ve větší množině se točí okolo vaší profesionality a ta je vždy v přímé souvislosti s kvalitou objektivity a etiky názorů a informací autora článku.Bohužel v tomto případě vašeho článku. Odpovědnost začíná tam, kde je akce a ta je na vaší straně a pokračuje v reakcích všech zúčastněných.Domnívám se, že i rozhovor s panem Manfredem Zettlem už je jen pokračováním nějaké reakce na nějaký článek – akci v minulosti.Teď záleží jen na vás jaká akce objektivity a etiky ve spojení vaší funkce šéfredaktora způsobí jakou další reakci. Ve finále musíte cítit harmonii těch vztahů a né bouří na moři-viz.diskuse. Když jsou vlny na moři, není dobré se potápět pro perly – viz.vaše „Neutrální“ Přeji více štěstí na objektivitu – profesionalitu ve vašich článcích a etiku vyšší než podepřenou berličkou majitele Fincentra. Hodně štěstí.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Pane Přibyle, škoda jen, že i Vaše reakce je jen mícháním prázdné vody, stejně jako i v případě dalších reakcí. Jedinou konkrétní výtku jsem zaznamenal od čtenáře Jan P., kde připomíná editorial s tématikou ES, ČNB a využití netradičního způsobu licencování.
    http://www.investujeme.cz/clanky/manfred-zettl-diky-unikatnimu-systemu-provizi-nestavime-na-izp/nazory/47462/
    V ostatních názorech konkrétní kritiku bohužel nenacházím.
    Je možné, že tento článek vyvolal v některých čtenářích staré frustrace a ozvali se, ale ani na přímý dotaz mi nikdo nesdělil, co se mu nelíbí – kromě skutečnosti, že vydavatelem serveru je skupina Fincentrum.
    Vy narážíte na profesionalitu. Můžete toto přiblížit? Děkuji. V médiích pracuji necelých 11 let a rád se vždy přiučím, jak svou práci dělat lépe.

    Odpovědět

  • chk

    19 října, 2011

    Pane Zamecniku, berte to s nadhledem. Vsem se zavdecit nemuzete. Pro me jako nestrannyho ctenare jste stale objektivni. Berte to tak, ze spousta tech bouchacu si kompenzuje nedostatek inteligence a odbornosti pomlouvanim a slovnimi vypady. Pod temito typy clanku bude vzdy plno, pod kvalitnimi odbornejsimi bohuzel prazdno. Bouchaci se totiz ozyvaji jen tehdy, pokud je diskuse „intelektualne nenarocna“. Preji mnoho trpelivosti!

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Děkuji.

    Odpovědět

  • Honza

    19 října, 2011

    Tak jsem si dal tu práci a chvíli jsem si četl příspěvky k článku, který nebyl ničím jiným než objasněním špíny která byla vrhnuta na společnost E&S pane Zámečníkem či panem Tůmou! A má úspěch, nikde jsem se tu nedočetl, že by společnost E&S byla špatná, nikdo si netroufne tvrdit, že by pan Manfred Zettl snad lhal a to vidím jako výhru! Pane Tůmo, vy jste dokázal firmu E&S mediálně tak zveřejnit, že nepotřebuje ani raklamu, protože lidi rádi slyší kritiku a začnou se zajímat! Vím to z vlastní zkušenosti a za to vám velice děkuji!
    Všichni kdo tu napadáte pane Zámečníka, by jste se měli sami za sebe stydět, pro mě nejste nezávislý poradci, kteří by svou práci dělaly pro klienty, ale prachsprostí hajzlíci kteří si chtějí pouze namastit kapsu a jsou zakonzervování pro jedno co jim natlačil jejich nadřízený!
    Uctivá poklona všem!!

    Odpovědět

  • MHMO

    19 října, 2011

    Vaše gramatika, která je přesně na úrovni přemotivovaných mladých kravaťáků z E&S, dává jasně na jevo kam Vás zařadit…. Přesně mezi ty, kterým jejich nadřízený natlačil, jak je E&S cool a pro klienty výhodný…. Nedávno se mi dostala do ruky oficiální reakce společnosti Conseq na nepravdy, které prezentuje E&S na svých seminářích. To si přečtětě, aby Vám to otevřelo oči. Všechny ty účelové tvrzení a lži, které se v těchto prezentacích nacházejí by měly být výstrahou spíše pro všechny, kteří datům prezentovaným E&S tak bezmezně věří….. Takže E&S nejen že je špatná, ale navíc dost brutálním způsobem lže….

    Odpovědět

  • Rostislav Novotný

    19 října, 2011

    Dobrý den,
    Dovolím si jedno srovnání.
    Když se člověk podívá na historii článků na tomto webu a tím myslím všech článků třeba tři roky zpátky, tak zjistíte, že jsou zde různé zajímavé skupiny z pohledu diskuzí jako reakce na tyto články a jejich autory.
     Všeobecné články s tématem pro širokou veřejnost od různých dopisovatelů většinou bez diskuze.
     Články profesně zaměřené jako např. pan Traxler a jeho diskutující.
     Články, které oslovují přímo nějakou pojišťovací nebo finančně poradenskou firmu s nadprůměrným počtem diskutujících.
    Statisticky doloženo a snadno zjistitelné, vede ve skupině poslední autor článků pan Zámečník. Je i logicky pochopitelné, že když se tento autor dotkne tématu všeobecného pro širší veřejnost, tak diskuze je skoro nulová. Jakmile ale pan Zámečník osloví svým jiným článkem přímo nebo nepřímo poslední zmiňovanou skupinu pojišťovacích nebo finančně poradenskou firmu, tak je opět logicky pochopitelné, že se spustí široká diskuze. Zkuste strčit svou ruku do včelína. V tomto případě včelín je společnost, která se vyrovnává s konkurencí a trhem a včely jsou její obchodní zástupci. Kdo do tohoto úlu strčí ruku a nepatří do tohoto společenství, po zásluze dostane svou odměnu. Podle diskuzí okolo článků pana Zámečníka se mi to jeví podobně. Autor si napíše nějaký článek a přímo se tak dotkne určité široké skupiny lidí, kteří pracují sami na svou živnost. Reakce na sebe nenechají dlouho čekat. Za zamyšlení však stojí, proč třeba u zmíněného pana Traxlera je včelín v klidu a diskuze jsou klidnější a hlavně profesionálnější a odbornější. Domnívám se, že v případě mnoha článků od pana Zámečníka je odezva adekvátní tomu, jak jsou ty články použity a pro jaký účel. Za úvahu stojí myšlenka, jestli negativní reklama a s tím související velice podrážděné diskuze, nezpůsobuje efekt, o který tady možná jde. Pan Zámečník sám nejlépe ví, co svými články sleduje a o co mu jde. A věřte mi, vždy je zde nějaký účel. A když se nakonec díky takovému článku začnou hádat dva včelíny nebo někdy i tři, vždy tady bude a je další skupina, která se tomu bude smát a bude z toho mít prospěch. Čas uplyne a smaže i všechny rozepře v těch diskuzích. Ale taky se po čase probudí z letargie někteří dopisovatelé a šup s rukou do úlu. Přemýšlejte. Jsou kvalitní a statistikou potvrzení autoři na tomto webu a pak jsou tady někteří, kteří mají jinou výsledovku za svými činy. I tady se děje bulvár a na straně druhé jsou zde články profesionálů podložené praxí. Nečekám odpověď ani žádnou reakci od bulváru, tím myslím pana šéfredaktora pana Zámečníka. Čekám větší statistiku v diskuzích u jiných autorů na tomto webu. A všem ostatním přeji méně vášnivých reakcí nad různými provokacemi.
    S pozdravem
    Rostislav Novotný

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Děkuji za zajímavé pojetí rozdělení \“profesionality\“ a \“bulváru\“. Podle Vaší logiky tak spadám do všech třech kategorií článků, které jste zmínil.
    Opravdu mě překvapuje, kolik negativních frustrací jsou schopni čtenáři uvolnit u zveřejněného rozhovoru s čelním představitelem kontroversní společnosti.

    Odpovědět

  • Rostislav Novotný

    19 října, 2011

    Pane Zámečníku, proč se ozýváte? Vy jste vůbec nepochopil, že můj příspěvek není adresován Vaší osobě? Vás už přeci všichni znají a ví kam Vás mají zařadit, ale budiž, ozval se první „profesionál“ do nekonečné diskuze.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Víte, v příspěvku jste mě zmínil hned několikrát. Proto jsem reagoval.
    Jinak sdílím Vaše přání či očekávání: „Čekám větší statistiku v diskuzích u jiných autorů na tomto webu. A všem ostatním přeji méně vášnivých reakcí nad různými provokacemi.“

    Odpovědět

  • jh+kolektiv

    19 října, 2011

    Pánové jako Manfred Zettl jsou opravdu velcí profesionálové a diplomati, když musí překonat při rozhovoru ten fakt s jakou úrovní v panu Zámečnikovi mají tu čest se setkat. Nejhorší na tom je, že on si z těchto rozhovorů dělá živnost a ještě si dělá srandu z lidí, kteří mu ty rozhovory poskytnou nebo reagují na diskuzi. Taky se připojujeme s naší skupinou k ignoraci tohoto profesionála z Fincentrum Media. Děkujeme pane Zámečník, nám to stačilo.

    Odpovědět

  • Anonym

    19 října, 2011

    Vážený pane jh+kolektiv,
    živnost mám z vedení finančních serverů a pochopitelně rozhovory s čelními představiteli finančních i finančně poradenských či zprostředkovatelských k tomu nedílně patří.
    Proč ale reaguji na Váš příspěvek je, že opravdu nechápu, jak jste přišel na tvrzení: „Nejhorší na tom je, že on si z těchto rozhovorů dělá živnost a ještě si dělá srandu z lidí, kteří mu ty rozhovory poskytnou nebo reagují na diskuzi.“
    Naopak, jak respondentů v rozhovorech, tak přispěvatelů v diskusích si vážím, a to bez ohledu na to, s jakou mírou slušnosti do diskuse vstupují. Chápu totiž, že jsou lidé, kteří trpí různými frustracemi, a pokud jim ventilace prostřednictvím diskuse pomůže, jsem jen rád (toto rozhodně neberte ironicky ani jako nadsázku, píšu to naprosto vážně a stejně tak to myslím).

    Odpovědět

  • žurnalista

    19 října, 2011

    Petr Zámečník nedávno napsal o problémech ES a pokutě od ČNB. Teď jim dává prostor k vysvětlení. Novinářsky 100% správně.
    Tak mě napadá, že se v diskuzi hledá hůl na pana Zámečníka. Petře, k novinářské práci to patří. Kromě toho ve finančním zprostředkování pracuje mnoho lidí, kteří tak tak prolezli základní školou. Hodně sil, vykašlete se na hlupáky co vás chtěji deptat.

    Odpovědět

  • /

    19 října, 2011

    s tím „ve finančním zprostředkování pracuje mnoho lidí, kteří tak tak prolezli základní školou“ myslíte i nás z Fincetrum?

    Odpovědět

  • //

    19 října, 2011

    pane žurnalisto,spíše bych řekl, že mezi žurnalisty a hlavně z bulváru je to samý špinavý prolhaný zmetekbez vzdělání, na pomluvách založené živnosti a celý profit, zajímalo by mne pro který plátek píšeš ty žurnalisto?

    Odpovědět

  • Majka

    21 října, 2011

    Pan Zámečník sice napsal o nějaké pokutě od ČNB pro tuto společnost, ale co jsem se dočetla, tak to byla prkotina a ještě vlastně kvůli chybě ČNB a jejího nepochopení.
    Česká národní banka (ČNB) v roce 2009 vaši společnost potrestala za nedostatečné informace zaslané ČNB. Jaký to mělo důvod podle vašeho názoru?
    ČNB požadovala hlášení o částkách, které investovali čeští klienti. My nejsme správci aktiv a žádné peníze od klientů nepřechováváme. Než společnost E&S začala spolupracovat s JDC, působila jako zprostředkovatel mezi klienty a fondy. Aktiva klientů byla přímo investována do určitých fondů. Proto mohou tyto údaje poskytnout pouze společnosti, které spravují vklady klientů, v tomto případě fondy v Lucembursku. Pouhý zprostředkovatel to udělat nemůže. Na toto téma jsme s ČNB intenzívně diskutovali a na počátku jsme se dokázali shodnout na tom, že dodáme „nulové zprávy“ bez čísel. Za toto správní řízení jsme později v roce 2009 museli zaplatit 1000 Kč.

    Odpovědět

  • Compliance

    19 října, 2011

    Rád sleduji podobné diskuse. Opravdová zábava. Teď jsem ale v rozpacích, vůbec totiž nechápu vo co „go“. Pan Zámečník je profesionál. Šéfuje internetovému „odbornému“ časopisu, který má vedle zisku (snad) jediný úkol – podporovat firemní filosofii svého vlastníka (zcela určitě). To je přece nabíledni. A po pravdě, dělá to dost dobře (pan Zámečník).Nechápu, proč mu to může někdo zazlívat! Současně ovšem nechápu proč pan Zámečník (pro něho zcela vyjímečně) má takovou potřebu něco vysvětlovat. Máte někdo po ruce nějakou konspirační teorii? Nebo je to počasím?

    Odpovědět

  • Pavel

    20 října, 2011

    Brácho, nehledej v tom žádnou konspirační teorii.Péťa kope pro náš Fincentrum. Čechy čechům.Rakouský ať sem nelezou.

    Odpovědět

  • Profík

    20 října, 2011

    Mladý Stando, vždyť Ty taky kopeš za Fitcentrum jako kůň. Komupak tímhle pod.kouříš?

    Odpovědět

  • Nečas

    21 října, 2011

    Protože přichází velké změny na pojistném a bankovním trhu. Tyto změny jsem budou přinášet právě společnosti typu Jung DMS & Cie a další, které nebyly vpuštěny od roku 1990 na český trh z jasných důvodů. Aby zahraniční investoři co vstupovali do (dnes už zahraničních) českých společností na tuzemském trhu, mohli v klidu těžit na lidech bez finančnícho vzdělaní a rozhledu.
    Jung DMS & Cie je první vlaštovkou, která zde změní spoustu věcí. Vězte, že v brzké budoucnosti zůstane makléřům jen „neživot“ a pojistky na krytí zdravotních rizik. Investice se přesunout k těmto investičním specialistům, ať už se Vám tato informace líbí nebo ne.

    Odpovědět

  • Radek

    21 října, 2011

    😀

    Odpovědět

  • Compliance

    21 října, 2011

    Děkuji za vysvětlení. Možná pravda, možná PR. Ale vlastně proč ne. Už se těším až tihle investiční specialisté začnou obsluhovat retailový trh pravidelného investování s 1500 kč měsíčně.Zvíme za čas :).

    Odpovědět

  • Jan

    22 října, 2011

    Ve vyspělejších zemích než je ČR, kde ani nejsou bankovní produkty nastaveny na standarty vyspělých západoevropských zemích, je dávno normální, že běžné rodiny používají i 50 euro měsíční vklad třeba do Franklin Templeton na dlouhodobé spoření s výnosem. U nás masa lidí porozuměla jen stavebnímu spoření, což byl největší podvod lidi a stále je akorát se už ani státu nevyplatí to dotovat. A tak se divím, proč zpochybňujete možnost, že by se zde mohlo spořit třeba 1500 Kč do těch podílových fondů? A mimochodem, když narážíte na specialisty z Ertrag und Sicherheit, tak tito pánové mají každý rok na svém generálním meetingu takovou osobnost z investiční branže z Franklin Templeton Investments, že by jste měl spíše popřemýšlet proč tento pán přijede do česka za skupinou těchto lidí, které tady podle mne účelově napadáte. Věřím, že si toho bulvární česká média ani nevšimnou.Ale k vaší diskuzi se přidají lidé podobného typu, které i já považuji ve vašem případě za bulvár. Ostatně o tom je tady tento web pod režii Fincentrum Media v čele s šefredaktorem Zámečníkem od toho.

    Odpovědět

  • Jan

    22 října, 2011

    Aby jste nemusel dlouho přemýšlet, kdo je ten pán z Franklin Templeton Emerging Markets, tak je to pan Mark Mobius. a pak už jen použijte google místo této diskuze a bude vám to jasné.

    Odpovědět

  • Radek

    23 října, 2011

    Aha, takže ES jsou ti dobří, kam Mark Mobius jezdí, a Conseq jsou ti špatní, kterým se vyhýbá. Už tomu rozumím. A tady si asi jen spletl dveře:
    http://www.investujeme.cz/clanky/mark-mobius-budte-trpelivi/

    Odpovědět

  • Jan

    25 října, 2011

    Pane Radku,to se opravdu nedovedete podívat na můj příspěvek z většího nadhledu anebo účelně nechcete? To Vaše slaboduché pubertální zhodnocení na dobré a špatné je výmluvné. Pan Mark Mobius jezdí a přednáší u společností a jejich obchodních zástupců po celém světě a pokud někdo jako Conseq prostřednictvím OVB,AWD,Fincentrum, Broker Consulting, Partners aj. prodává velké množství podílů do Franklin Templeton, pak je stejně logická má úvaha a platná se svou myšlenkou i pro Conseq. Není otázka za kým pan Mobius přijede ale proč a třeba každý rok a né jednou za pětiletku. A pro Vaši informaci Conseq je český významný partner Franklin Templeton a JUNG DMS s Ertrag und Sicherheit s daleko větším objemem obchodů a i historickým vztahem v Německu a Rakousku a nyní se svou obchodní síti v ČR. Conseq a ES a JUNG DMS jsou obchodníci s cennými papíry. Pozoruhodné pro ES s JUNG je ten fakt, že si vychovávají svou vlastní obchodní síť, která se věnuje jen jedné specializaci na rozdíl od toho, jak si Conseq vytváří síť zákazníků se smluvními partnery typu pojišťovacích firem už zde zmíněných. Osobně raději jdu pro službu ke specialistovi než k profesionálovi, který dovede opravit auto, vyvrtat zuby a ještě mi přitom pojistí mou nemovitost.A co si budeme namlouvat, v ČR je těch specialistů stále málo. A je přirozené, že i Conseq a i ES se snaží více profilovat na tomto trhu. Pro mne je ale směrodatná spolupráce s hráčem s 25 letou zkušeností a objemem největší svého typu v Rakousku a JUNG DMS v Německu. Je mi líto ale tady fakta mluví proti Conseq.Až mne mrazí kolik % objemu obchodů a zákazníků udělají ty pojišťováci pro Conseq.Nakonec se to dá vyčíst i s auditu na ARESU. Myslím, že jsem Vám dal dostatek informací, aby jste je opět mohl napadnout a použit pro svůj účel. A tak se nebudu divit za Vaši jakoukoli levnou odpověď, za kterou Vám poděkuje šéfredaktor tohoto webu a Fincentrum Media.Já Vám už odpovídat nebudu a připojuji se k některým diskutujícím, kteří zde vyzvali ostatní k přechodu k diskuzi u článků s jinou kvalitou jejich autorů. Hodně úspěchů pane Radku.

    Odpovědět

  • vasek

    26 října, 2011

    Píšete, že je pro Vás směrodatnější spolupráce s hráčem s 25 letou zkušeností.
    Rád bych věděl, jak je pro mne jako klienta při investování do fondů FT důležitější ES než Conseq… Pokud investuji do fondů FT přes rámcovou smlouvu u Consequ, od člověka, který mi to zprostředkuje, bych měl dostat relevantní informace. Pokud je tím člověkem někdo z nějaké poradenské společnosti, pak bychom měli ES porovnávat s tou poradenskou společností a to z titulu kvality poradenství jako takového, nemyslíte? ES i Conseq jsou jen cesty, jak se dostat k fondům FT. U ES je k tomu třeba i nějaké poradenství, u Consequ toto zastávají poradenské společnosti…

    Odpovědět

  • tonik

    8 listopadu, 2011

    „Aby jste“
    Nauč se česky frajere, až pak rozdávej rozumy.:-D

    Odpovědět

  • Monika

    25 listopadu, 2011

    „Aby jste“ je v pořádku. Jste si udělal pěknou ostudu Toníku.

    Odpovědět

  • erko

    19 prosince, 2011

    To spíše Vy, Moniko. Podívejte se do slovníku – \“abyste\“ je správně!!!

    Odpovědět

  • Monika

    9 března, 2012

    Jejda, jsem to teda trumpeta. Pravda. je teda „abyste“. Ještě, že ten pravopis v kuchyni a v ložnici trumfnu lepšími výkony. :)

    Odpovědět

  • Hlavoukroutící

    10 března, 2012

    Opravdu? Co budeme mít dnes k obědu?

    Odpovědět

  • machalicky@seznam.cz

    22 října, 2011

    Těch 1.500 Kč vem čert nebo asi jako ve rady na přepážce v spořce. Tady jde o ten vstupní poplatek za „poradenství a finanční plán“ v řádu tisíců nebo deseti tisíců, myslím, že ten pěšák dostane z toho dostene pár korun…

    Odpovědět

  • Moah

    22 října, 2011

    No to nemůžete myslet vážně, konkurence nabízí to samé výrazně levněji a měli by jste přebrat trh. Prozatím se daří poplatky obhájit na základě iluze lepšího vzhledu, který vytváříte zprostředkováním pouze invističních produktů, když někdo dělá i zajištění, není to pro klienta tak vzhledné, jak dalece eticky se to děje, je otázka.
    Mimochodem rétorika přispivatelů z ES je stejná a už po tolika příspěvcích průhledná, navrhněte vedení, ať uspořádá školení, jak „správně“ ovlivňovat veřejnost.

    Odpovědět

  • tonik

    2 listopadu, 2011

    Proč ten pan Zettl v odpovědi na otázku týkající se jejich poplatků vykládá něco o IŽP? Srovnání nákladovosti investice do fondů přes jejich společnost a přes jiné finanční poradce se záměrně vyhýbá. Proč? Mě nezajímá, jestli je výhodnější IŽP nebo podílový fond. Mě zajímá, u koho zainvestuji do fondu s menšími poplatky.
    Pan Zettl je profesionál a prostě mlží. Nicméně musím uznat, že to dělá lépe než většina jeho rychlokvašných poradců z víkendových seminářů.

    Odpovědět

  • machalicky@seznam.cz

    2 listopadu, 2011

    Zainvestujete do totožného fondu všude skoro stejně (jen nepatrné odlišnosti ve vstupních poplatcích-ten si stahovuje IZ a část, někde a někdy i hodně velkou dostává konkrétní zprostředkovatel, který smlouvu s klientem obstaral), manažerské jsou všude stejné (u shodného fondu-už je v kurzu), jen u ES platíte navíc ten vstupní poplatek ve výši několika tisíc EUR „na celý život a pro celou rodinu“. Kecy o unikátnosti, atd. jsou jen pro jednodušší klientyů lépe se pak chytí. Pamatujete si na Alima Karmova, kolik lidí se chytlo? A podobných následovníků bylo. Pan Zettl je profesionál a tak se umí chovat, úkolem rozhovoru bylo udělat dobré PR firmě. Proto ho také najali a určitě ho velmi dobře platí a tak musí odvádět dobrou práci – klient musí přibývat, nikoliv ubývat. Je třeba využít každé příležitosti ke zlepšení obrazu. Vlastně unikátní jsou……….. 🙂

    Odpovědět

  • Jan

    6 listopadu, 2011

    Pánové myslím, že už jste poslední kdo se pokouší po E&S plivat a stále kopete kolem sebe, jako děti když jim berou haračky. Věnujte se raději IŽP,z toho máte určitě dobré svědomí, jak lidem „narůstá kapitál“ .
    Pěkný večer všem.

    Odpovědět

  • tonik

    8 listopadu, 2011

    Co máte pořád s tím IŽP?:-D Na ES neplivu, to že stejnou i lepší investici pořídím jinde za podstatně nižší poplatky je prostě snadno ověřitelný fakt. To musí pochopit každý jen lehce nadprůměrně inteligentní člověk. To Vy asi nejste. Naučili jste se bušit do lidí, jak je IŽP nevýhodné a stavíte ne tom svůj byznys. Jiné argumenty bohužel nemáte. A překvapivě to funguje. To jen potvrzuje, že podstatná část populace má hlavu akorát tak na čepici…;-)

    Odpovědět

  • KLaus

    25 listopadu, 2011

    Snadno ověřitelný fakt. Tak šup sem s ním. Chci to vidět. Mám analýzu celého českého a slovenského trhu se všemi kalkulačkami a propočty. Když vidím jak sem někdo napíše takovej blábol o podstatně nižších poplatcích, tak je mi hned jasné, že ten člověk má velice povrchní představu a velmi slabý přehled. Je zajimavé, když jednám s řediteli bank, tak ty řeči tohodle typu nemají, protože moc dobře chápou o co tu jde a dokonce kroutí hlavou nad tím, že jsou naše poplatky spíš všimné za to co nabízíme. Opomíjíte zde celou řadu atributů a nemůžete o poplatcích ani mluvit, když nevíte co si platíte. A navíc, nenašel jsem jediný produkt podobný produtům E&S na trhu. Neexistuje. Opět nahazuji rukavici, přijďte na schůzku a dokažte mi to, co zde píšete. Budu Vám dělat oponenta. Vystupte ze stínu. Budeme to nahrávat a dáme sem pak odkaz na stream. Ať má toto fórum nějaký smysl. Pište mi na libodar@seznam.cz

    Odpovědět

  • stas

    25 listopadu, 2011

    hehe, proste neporidis!!!

    Odpovědět

  • Jiří

    9 listopadu, 2011

    Už bylo o všem spoustu informací a důkazu. Kdo začal plivat byla společnost ES když klientům a svým ovečkám podávala klamné informace. Ať si lidé sjednávají drahé investice. Já jim ukážu daleko levnější možnosti než ES a mám ty klienty stejně. V podstatě jsem rád, že jsou zde firmy, které oblbují klienty, protože pak mám prostor pro své vyjádření k dané věci a klient má pak ke mě důvěru.

    Odpovědět

  • Klaus

    25 listopadu, 2011

    Ty si ale hodně mimo. Přijď na schůzku a můžeme tu diskusi nahrávat. Ukážeš mi možnosti na trhu jak to vidíš Ty a já Ti ukáži možnosti jak to vidím já a kalkulačky od všech společností co fondy nabízí a uvidíme kdo kecá. Nemám s tím problém. Dáme to pak na stream jo. Jen čtu a slyším jak je to tady samej frajer co těm lidem zhodnotí lépe peníze než E&S. Ale realita je v blátě. Potkávám jen lidi co přišli o peníze. O hromady peněz, které jim spravovali Ti superprofesionálové. Těch tam taky pár pozvu. Ještě jsem nenarazi na klienta, kterému by nějaká poradenská síť v ČR zhodnotila pníze. Plná huba rádoby chytrých řečí, ale ta realita? Škoda slov. libodar@seznam.cz

    Odpovědět

  • stas

    25 listopadu, 2011

    kdyby jsi byl co k cemu, tak si vezmes k ruce Tank a zadas stejne parametry pro vsechny obchodniky a zjistil bys ze /ne ES/, ale JUNG,DMS&Cie ma nakladovost na 50% od toho nejlqcinejsiho na trhu!!

    Odpovědět

  • sats

    28 listopadu, 2011

    Kbybys byl co k čemu, tak by ses naučil psát česky;-D

    Odpovědět

  • stas

    26 listopadu, 2011

    Ministerstvo financi Nemecka varovali verejne pres financnimi produkty typu IZP, IKP apod. jako produkty typu letqdlo!!! A zajimat se jen o poplatky je hodno skutecneho “ profika“. Co na tom kolik to vydela………..

    Odpovědět

  • sats

    28 listopadu, 2011

    Tady má zas někdo v hlavě nasráno…

    Odpovědět

  • stas

    28 listopadu, 2011

    uz zase stojis v prvni rade?

    Odpovědět

  • Mikeska

    26 listopadu, 2011

    , kdyz jsem si precetl Vas prvni clanek o investovani s ES, tak jsem z clanku pochopil , ze ES je pochybna firma, ktera se schovava pred zakonem a CNB! Vlastne, ze to jsou podvodnici. Prohledal jsem google a situace na trzich je takova , ze tato firma existuje vice jak 25 let, ma rakouskou licenci a je nejlepsi v Rakousku. V Cesku nepodnika v oboru cennych papiru. Nasledny clanek s Manfredem Zettlem ES objasnil jak to bylo s hochy od CNB!! Jsem presvedcen, ze byste se mel , na zaklade techto skutecnosti , verejne omluvit teto firme za polopravdy, ktere sirite a ktere zcela odporuji novinarske etice! Mimochodem nez napisete zavadny a zavadejici verejny clanek, jako novinar si muzete zjistit stav na financnich trzich jednoduchym dotazem do CNB jaky je „stav na vodnich tocich v CR“ a tam byste se dozvedel, ze prime investice do Franklin Templeton,Fidelity, Black Rock nebo BNP pripravuje licencovany obchodnik firma JUNG,DMS&Cie !! Firma s 60 letou tradici a kvalitou nejvyssi profesionality, ktere by radi vetsina financniku dosahla. To taky dokladaji exlusivni smlouvy s Franklin Templeton, ktery pro tento financni holding ES- Aragon/JUNG,DMS&Cie vytvoril specialni fond z toho nejlepsiho co ma k dispozici a to FTSAF EQUITY SELECTION EUR N acc, LU0330119388 a od BNP Paribas WORLDSELECT ONE First Selection,LU0198587825 a WORLDSELECT ONE Asset Allocation EUR, LU0198588120
    . Otazka zni, kdyz jsou tyto firmy pochybne, jak je tedy mozne se dostaly od nejvetsich financniku sveta exlusivne tyto produkty do obchodni spravy?? Pane Zamecniku obavam se, ze jste svymi prvotnimi clanky hoooooooodne prestrelil a sve jmeno u skutecnych profesionalu a znalcu financniho trhu znehodnotil. Ale myslim, ze neni vse ztraceno, staci jen setkani s majiteli techto firem a zjistit si skutecnosti a psat podle techto informaci, ktere jsou ve financnich profesionalnich kruzich zcela zname a potvrditelne. S pranim skutecnych uspechu

    Odpovědět

  • mikes

    28 listopadu, 2011

    Kecy:-D

    Odpovědět

  • Mikeska

    28 listopadu, 2011

    ty asi budes znali veci….. takovy profik…..

    Odpovědět

  • mikes

    30 listopadu, 2011

    Profík určitě nejsem. Za profíky se můžou považovat jenom ti borci, kteří absolvovali víkendový seminář E und S all inclusive:-D

    Odpovědět

  • Mikeska

    1 prosince, 2011

    Az jsem se lekl, ze se za profika vydavas, ale i presto vsechno vis a vsude si byl dvakrat……

    Odpovědět

  • mikes

    1 prosince, 2011

    Všude jsem už sice byl, ale zdaleka ne dvakrát, takže všechno ještě tak docela nevím. Ale hlavně, že ty jsi odborník, aspoň díky tobě, jen a jen tobě, to tu má trochu úroveň:-D

    Odpovědět

  • Compliance

    30 listopadu, 2011

    Pan Zámečník to určitě dobře ví pane Mikesko.A už bude psát jen správně. Jen by mě zajímalo zda se ES stala sponzorem Investujeme.cz před nebo až po prvním článku o investování s ES. Ó, jak je to v tom světě finačních poradců zábavné!

    Odpovědět

  • Mikeska

    1 prosince, 2011

    Netusil jsem ze jste Sibyla! Jak to vite, ze to pan Zamecnik vi?

    Odpovědět

  • Compliance

    1 prosince, 2011

    Nejsem Sibyla. Přemýšlím. Pan Zámečník je dobrý novinář a jistě si vše před rozhovorem zjistil. A i kdyby náhodou ne, tak dnes, když ES je sponzorem jeho internetových novin, to ví už určitě!

    Odpovědět

  • Compliance

    1 prosince, 2011

    Ale probůh, ne aby jste si myslel, že všemu tomu co jste panu Zámečníkovi napsal, věřím :). Pamatujte: výnosy minulé nejsou zárukou výnosů budoucích; když někdo něco dělá šedesát let, neznamená to, že to dnes udělá dobře a velká jména rozhodně nejsou zárukou kvality. Před velkými jmény padají na zadek jen nováčci na motivačních akcích :).

    Odpovědět

  • mikes

    1 prosince, 2011

    No jo, to že má někdo prachy na reklamu na webu je jasným důkazem toho, že poskytuje kvalitní a levné služby:-D

    Odpovědět

  • Compliance

    1 prosince, 2011

    Ano, přesně tak. Ali Karmov toho ještě využít nemohl neboť v jeho dobách byl net ještě v plenkách :). A pak, že jeden článek nemůže souviset s jiným :). Život poradenský prostě tropí hlouposti.

    Odpovědět

  • Josef Masopust

    17 dubna, 2012

    Dobrý den, společnost ES je opravdu jedninou společností na trhu, která umí nabídnout top produkt s bekonkurenčním výnosem, jsem klientem již od roku 2008 a jsem velmi spokojen, udivují mě názory ostatních finančních poradců, kteří nabízí opravdu pouze jen životní pojištění a trh s nimi je velmi přesicen,více ES poradců a lze se dostat ve stáří na úroveň Německa,Francie…

    Odpovědět

  • Radek

    17 dubna, 2012

    Nevím, kde žijete. Finanční poradci nabízejí i stejné podílové fondy jako ES, ale bez toho nesmyslného poplatku cca 50 tis. Kč navíc.
    Jistě, jsou „poradci“, kteří bouchají jen IŽP. Ale to je jiná stránka.

    Odpovědět

  • Jan

    19 ledna, 2013

    Každému soudnému člověku musí být jasné, že pomluvy na účet ES jsou cílenou negativní kampaní od konkurence. Kdo není sto tuto cestu nabídnout, nadává na ni, pochopitelně. Stejně jako když se nadává na majitele pěkných aut, jak jsou určitě špatní…
    Osobně touto cestou investuji a znám dost dalších, kteří investice od ES mají, aniž by patřili do prodejní sítě. Nenarazil jsem ještě na nikoho, kdo by si stěžoval. Dokonce má velké množství finančních poradců od konkurence tyto investice od ES. Proč to dělají? Vždyť sami si mohou udělat tu investici zdarma…
    Pokud má někdo problém se vstupními poplatky, tak jen proto, že si nevidí na špičku nosu. Pro dlouhodobé investování je vstup 5,25% u fondu třídy A zanedbatelný stejně tak jako servisní poplatek se stropem 55000 kč. Já neměl problém si ve svých 20 letech tento poplatek zaplatit, jako drobný živnostník bez podpory kohokoliv.
    Sice lze investovat do fondů bez Ažia, tedy do třídy N, ale dlouhodobě se to nevyplatí kvůli vyšší hodnotě TERu. Pro krátkodobější investici bych rovněž volil fond bez vstupního poplatku, ale pro 7 a více let (kdy se nastavují akciové) by to byl nesmysl, tratil bych na tom.
    Pravidelné investování do akciového fondu FT znamená de facto jisté zdvojnásobení kapitálu do 10 let, vlastní depozit, pozvání na valnou hromadu atd. Ukažte mi někdo, kdo investujete přes jiné obchodníky, že Vám toto pozvání přišlo. Já svoje bez problému ukážu. Stejně tak ukážu výpisy, které mi chodí každý měsíc za 0 kč z Lucemburska.
    Rozhodně netvrdím, že investice od Consequ, Atlantiku a dalších jsou špatné, to ani náhodou. Nemít možnost přímé investice, určitě bych nějakého obchodníka využil, abych nenechával peníze znehodnocovat inflací na spořících účtech nebo jiných produktech. Ale když přímá cesta do Templetonu a dalších společností je, byl by nesmysl dělit se s kýmkoliv o zisky. Toť můj názor. Nikomu jej nevnucuji.

    Odpovědět

  • vasek

    19 ledna, 2013

    o jakém dělení zisků mluvíte?? žádné dělení zisku neexistuje. Conseq na tom nic navíc nemá – už se to tu řešilo tisíkrát.
    To je fakt slušný výplach hlav

    Odpovědět

  • Vasek

    19 ledna, 2013

    AAAAAAAAAA tady nekdo prosel rachlokvasnym procesem na seminari ES :-DDD

    Odpovědět

  • Vasek

    28 září, 2012

    Nabidnout stejne ci jine produkty umi kazdy OCP, Jde spis o to jakym zpusobem, za kolik a pri jake sprave portfolia. Zastupci ES pracuji zaroven pro JUNG DMS Cie a nabizi jen omezene mnozstvi fondu Franklin Templeton. Nekomu to staci , nekomu ne. Problem je v tom, ze nabizet investice za poplatky vetsi nez jak je uvadeno v prodejnim prospektu fondu /agio/ , je vlastne zdvojovaní provize a to se uz proste nenosi a je dokonce nemoralni. Jina vec je jak si poradit s prodejem fondu, ktery dokonce nevybira Agio. Tam si musi poradit prodejce podle platne licence CNB

    Odpovědět

  • Petr

    5 května, 2013

    Viděl jste někdy strukturu nákupu fondů např. toho Consequ? Proč z velké část nakupuje Tepletona a pak jej „přeprodává“ vám? Myslíte že na tom nic nemá? Raději si koupím přímo Templtona kde jsem vlastníkem podílu než být věřitelem Cosnsequ!

    Odpovědět

  • ...

    6 května, 2013

    Proč ho kupuje? protože ho chce mít v nabídce. Je to platforma, zájem je mít co nejvíce fondů na jednom místě. Že si z toho něco ukrajuje? Zkuste to napsat pod pravým jménem veřejně a máte na krku obvinění z pomluvy.. jestli máte důkaz, sem s ním, neověřené senzaci působící prohlášení si nechte od cesty.

    Odpovědět

  • ...

    6 května, 2013

    Jo a ještě k té struktuře nákupů consequ – co to je za větu? popište tedy, jak vypadá

    Odpovědět

  • danae

    20 prosince, 2014

    Společnost Ertrag Sicherheit již není na seznamu oficiálních distributorů společnosti Franklin Templeton a podílové fondy této společnosti nenabízí.

    Odpovědět