CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

28. 08. 2019

0 komentářů

Ministryně financí Schillerová slibuje úlevy živnostníkům

 

Ministryně financí Alena Schillerová a ministr průmyslu Karel Havlíček slibují zjednodušení administrativy pro živnostníky. Změny by měly začít platit do dvou let.

Loading



 

„Malí podnikatelé s příjmy do jednoho milionu korun budou platit jen jednu částku, nebudou muset podávat žádná přiznání nebo hlášení a nebude jim hrozit žádná kontrola,“ uvádí Schillerová. „Připravujeme také rekodifikaci stavebního práva, která zavede systém, že živnostník podá stavební projekt a všechno za něj vyřídí stavební úřad,“ dodává Havlíček.

Někteří podnikatelé současnou vládu Andreje Babiše kritizují. Nelíbí se jim například fakt, že elektronická evidence tržeb (EET) se dotýká i řemeslníků. Kritice je podrobena i novela daňového řádu. Kritikům se nelíbí prodloužení lhůty z 30 dnů na 45 dnů pro navrácení nadměrného odpočtu DPH.

Schillerová si za zavedením EET nebo kontrolního hlášení k DPH stojí. „Nejvyšší státní zastupitelství i Nejvyšší kontrolní úřad se shodují, že obě opatření zlepšila výběr daní a snížila počet trestných činů souvisejících s karuselovými podvody,“ uvádí. Schillerová dále řekla, že nemá v plánu zrušit slevu na poplatníka nebo slevu na děti. „Ale jsou jiné oblasti, kde by výjimky měly být redukovány nebo zrušeny,“ dodala.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

důchody

Bude se zvyšovat věk odchodu do důchodu?

Vláda Petra Fialy je v úřadě něco málo přes rok. A začínají se ozývat první návrhy, jak tato vláda hodlá řešit důchodový systém a důchody a jak by tento důchodový systém ráda reformovala. A by byl udržitelnější, spravedlivější a nezatěžoval tolik státní pokladnu.

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

03. 03. 2023

Paušální daň. Jen proklínaná daňová výjimka?

Ke dni 13. ledna 2023 evidovala Finanční správa 31 500 nových oznámení o vstupu do paušálního režimu daně z příjmů na rok 2023. Daně a odvody tak bude tento rok paušálně platit až 100 tisíc živnostníků. Má tato daňová výjimka opodstatnění? Některým žadatelům o paušální režim byla […]

Text: Filip Kučera

22. 02. 2023


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *