Neděle 15. prosince. Svátek má Radana.

Výkonným ředitelem ČAP se stane Jan Matoušek

Prezidium České asociace pojišťoven (ČAP) jmenovalo na základě výběrového řízení novým výkonným ředitelem Jana Matouška, který se funkce ujme 10. srpna.

„Pojišťovny a jejich produkty jsou důležitou a dlouhodobou součástí života každého občana, živnostníka i firmy. Těším se na to, že Česká asociace pojišťoven bude pod mým vedením dále posilovat svoji roli jako aktivní a transparentní partner vlády v legislativním procesu, napomáhat kultivaci trhu vedením spotřebitelského dialogu, akcentem na vzdělávání a samoregulaci a bude otevřena spolupráci s partnery na finančním trhu a podnikatelskými organizacemi,“ uvedl Jan Matoušek.

„V Janu Matouškovi získává pojišťovnictví respektovaného odborníka, který má za sebou kariéru například v bankovnictví, ale i v diplomacii a státní správě. Jeho zkušenosti se neomezují jen na oblast finančních služeb, ale dlouhodobě se zabývá rovněž vzděláváním a finanční gramotností, což jsou velmi aktuální témata současnosti. Chtěl bych mu popřát v pozici výkonného ředitele ČAP mnoho úspěchů a věřím, že se nám společně podaří pracovat ve prospěch českého pojistného trhu a jeho klientů,“ konstatoval prezident ČAP Martin Diviš.