Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

Michal Šedina je novým finančním ředitelem společnosti SAFINA

Společnost SAFINA, a.s., přední evropský zpracovatel materiálů s obsahem drahých kovů, oznamuje, že se jejím finančním ředitelem stal Michal Šedina (36). Ve společnosti pracuje již od roku 2004.

Michal Šedina nastoupil do společnosti SAFINA v roce 2004 jako analytik controllingu. Mezi jeho klíčové pracovní kompetence patřily finanční analýzy, investiční controlling, výkaznictví, rozpočetnictví a statistické výkazy. Od 2008 vedl oddělení finančních služeb, kde měl na starosti finanční řízení společnosti, plánování a správu projektů, včetně dotačních, financování investic a řešení akvizic. Součástí jeho pracovní náplně byla i zodpovědnost za střediska a procesy v oblasti dopravy, ostrahy a správy nemovitostí. Michal Šedina také zodpovídal za externí komunikaci společnosti v obchodních záležitostech.

„Pan Šedina má dlouholeté zkušenosti s fungováním naší společnosti. Je součástí jejího finančního týmu již více než deset let a vždy se ve své pozici výborně osvědčil,“ říká Viktor Fiala, generální ředitel SAFINY, „pevně věříme, že bude díky svým rozsáhlým zkušenostem výrazným přínosem i v pozici finančního ředitele.“

Michal Šedina vystudoval obor Finance na Fakultě financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze, studium završil získáním titulu inženýr ekonomie. Před nástupem do SAFINY pracoval v daňové administrativě.

Michal Šedina se zajímá o sport, historii a fotografování a hovoří anglicky a německy.