CZK/€ 24.660 -0,14%

28. 05. 2012

Subjekty:

Generálním ředitelem AXA Bank pro ČR a Slovensko se stal Ladislav Kročák

ladislav-krocak „Finanční skupina AXA je velmi silná a důvěryhodná mezinárodní instituce. Těším se na možnost přispět k rozvoji bankovní části této skupiny v České republice a na Slovensku,“ uvedl Ladislav Kročák, nový generální ředitel AXA Bank pro ČR a Slovensko.

Ladislav Kročák má v bankovnictví již dvacetiletou zkušenost. Od roku 1993 pracoval v Agrobance, jako náměstek ředitele krajské pobočky v Plzni, po převzetí Agrobanky společností GE přešel do Prahy jako ředitel regionu Praha – Střední Čechy. Zde vedl klíčový region banky a současně se podílel na významných projektech, například na vývoji a zavedení první spotřebitelské půjčky schvalované skóringovým způsobem nebo implementaci nového informačního systému banky.

Od roku 2000 pracoval pro Citibank v pozici Distribution Head. Jeho úkolem bylo vybudovat distribuční síť pro novou Retailovou divizi banky a nastavit optimální prodejní model. Spolupracoval také na vývoji produktů pro retailové zákazníky. V roce 2003 převzal úkol postavit obchodní část pro nově utvořené oddělení SME. Toto oddělení od dubna 2007 řídil, o rok později také společně s oddělením retailu. Poslední dva roky pracoval v GE Money bank kde byl odpovědný za vybudování obchodní části nového segmentu Middle Market a Corporate klientů.

Ladislav Kročák (49) vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a Bankovní institut. Je ženatý, má jednu dceru a ve volném čase nejraději lyžuje a hraje golf.