Čtvrtek 16. září. Svátek má Ludmila.

Do představenstva Allianz se po šesti letech vrací Petr Sosík

Novým členem představenstva, který od začátku dubna převzal plnou odpovědnost za oblast financí (CFO) v Allianz pojišťovně a Allianz penzijní společnosti, je Petr Sosík.

„Pro Petra není Allianz neznámou společností, neboť v ní po studiích strávil patnáct let a v roce 2013 ji opouštěl po pětiletém působení v jejím představenstvu na pozici CFO. Vrací se tedy tam, kde to dobře zná, a já věřím, že nám jeho dlouholeté zkušenosti budou velkým přínosem,“ říká předseda představenstva Allianz Dušan Quis.

Sosík vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde v letech 2000 až 2003 absolvoval doktorandské studium. V Allianz pojišťovně pracoval na různých pozicích od roku 1998, mezi roky 2008 a 2013 v pozici člena představenstva. Poté působil tři roky v mnichovské centrále společnosti, kde se věnoval koordinaci risk managementu vybraných regionů Allianz Group a poslední dva a půl roku pracoval jako CFO v kolumbijské Allianz.

Petr Sosík na pozici CFO vystřídal Soniu Slavtchevu, která se po šesti letech v představenstvu rozhodla pokračovat ve své kariéře mimo Allianz.