CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

Text: Milan Vodička

Foto: Pixabay

18. 05. 2023

0 komentářů

Zaostřeno na dluhopis – ShipEx 2024

 

Dluhopisy ShipEx 2024 jsou další z řady zajímavých investic, které se vezou na aktuálních trendech, tentokrát v oblasti logistiky. Nabízejí investiční příležitost s pevným výnosem, emise je v nabídce od letošního ledna v celkovém objemu 5 milionů Kč. Dluhopisy mají fixní úrokovou sazbu ve výši 12,5 % ročně, výplata probíhá čtyřikrát ročně. Splatnost dluhopisu je již na konci příštího roku. Minimální investice do těchto dluhopisů činí 50 000 Kč.

Loading



 

Účel emise

Hlavním cílem emise je podpořit expanzi aplikace do Německa, Rakouska, Maďarska, Rumunska a Bulharska. Emitent v loňském roce utržil 61 milionů Kč, letos plánuje dosáhnout na 90 milionů Kč a příští rok díky chystané zahraniční expanzi dokonce na 130 milionů Kč.

Profil emitenta

Online přepravní služba ShipEx se v Česku a na Slovensku zaměřuje na doručování zásilek do celého světa. V prestižním žebříčku Deloitte Technology Fast 50 se umístil jako 2. nejrychleji rostoucí společnost v Česku.

Díky zvýhodněným cenovým podmínkám u významných přepravních společností jako DPD, GLS či FedEx a detailní znalosti trhu ve všech zemích EU dokáže ShipEx svým zákazníkům ušetřit až 80 % nákladů. Díky tomu už jeho služeb využilo přes 80 tisíc subjektů, které s ním odeslaly přes 700 tisíc zásilek.

REKLAMA

Vývoj celého systému a nastavení plně automatizovaných procesů už vyšly na 48 milionů korun, které zakladatel společnosti financoval z vlastních zdrojů a bankovního úvěru.

ShipEx je složen z týmu odborníků v oblasti logistiky, marketingu, vývoje a přepravy zboží, kteří se jako vůbec první v Česku nebáli expandovat do zahraničí. Od roku 2019 dosáhl 12 000% nárůstu tržeb.

S oblibou nabízíme dluhopisy z oblastí, které jsou investorům nejbližší, což v tomto případě s ohledem na oblibu doručovacích služeb platí dvojnásob. Chcem také podpořit českou ekonomiku skrze české firmy, zvlášť, když plánují expanzi do zahraničí a potřebují pomoci. Dluhopisy ShipEx jsou splatné už za rok, jde tedy o ideální příležitost pro krátkodobé zhodnocení,“ uvedl Jiří Mesároš, investor a majitelem expertního portálu Dluhopisy.cz.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *