CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Pozor na „výhodné“ dluhopisy. Peníze zpět nedostanete

 

Internetem se šíří nabídka firemních dluhopisů s výnosem 9 % a 10 %. Jedná se ale s největší pravděpodobností o nový podvod typu Ponziho schéma.

Loading



 

Nízké úrokové sazby svádí střadatele k hledání výnosu téměř za jakoukoli cenu. A to je žní pro podvodníky, kteří se na nich chtějí obohatit. Jednou z nejnovějších metod je využití firemních dluhopisů. Dluhopisy může vydat kdokoli a bez jakékoli regulace. Pouze dluhopisy ve veřejné nabídce a jejich prospekt musí schválit Česká národní banka (ČNB), přičemž posuzuje formální splnění obsahových náležitostí a nezkoumá úvěruschopnost emitenta.

V současné době inzerují na internetu minimálně tři pochybné společnosti nabízející dluhopisy s výnosem 9 a 10 % ročně. Proč pochybné? Podle obchodního rejstříku vznikly teprve nedávno, jsou spojeny s pochybnou fyzickou osobou a vlastník jedné z ní je „britská“ společnost, která přivedla do konkursu jinou českou firmu, již druhou ve své historii. S největší pravděpodobností se tak jedná o podvod založený na principu Ponziho schématu.

„Výhodné“ dluhopisy aneb Není všechno zlato…

„Výhodné“ dluhopisy nabízí minimálně tři firmy: Petlas CZ, Grand Koil a Direkto. První a třetí jsou společnosti s ručením omezeným se základním kapitálem 200 tis. Kč. Druhá má vklad pouhou 1 Kč. Rozdíl v tom ale není, neboť v zakládacích listinách je uvedeno, že vklad může být převeden na třetí osobu.

Nízké základní jmění by nebyl zas tak velký problém. Ovšem ani jedna z uvedených společností zatím nevložila do obchodního rejstříku jedinou účetní závěrku či výroční zprávu a ani o své činnosti nikde neinformuje. Kromě webových stránek s nabídkou dluhopisů nemají žádnou prezentaci. Z obchodního rejstříku se zájemce dočte jen to, že se zabývají veškerými volnými živnostmi a dvě z nich též „pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor“.

Tabulka 1: Parametry nabízených dluhopisů

Společnost Úrok Nominální hodnota Splatnost Emise
Petlas CZ s.r.o. 9% 25 000 Kč 36 měsíců 500 ks
Direkto s.r.o. 10% 100 000 Kč 60 měsíců 125 ks
Grand Koil s.r.o. 9% 10 000 Kč 36 měsíců 800 ks

Zdroj: Internetové stránky s nabídkou „výhodných“ dluhopisů

Přestože jsou dluhopisy veřejně nabízené prostřednictvím internetových stránek a inzerovány internetovou reklamou, nemají prospekt schválený a registrovaný Českou národní bankou. Aby se alespoň v očích regulátora nejednalo očividně o veřejnou nabídku, je v prospektu uvedeno: „Dluhopisy jsou určeny omezenému limitnímu okruhu způsobilých privátních a institucionálních investorů (včetně fyzických osob), jejichž počet nepřesáhne 150 investorů.“

Na dluhopisy jsme se dotázali též České národní banky. A zde je odpověď:

„Emitent nastavil podmínky emise tak, aby nemusel vydat prospekt a nemusel požádat ČNB o jeho schválení.

Právě z podobných důvodů jsme sepsali desatero. Ostatně je tam popsáno také to, že i v případě schvalování emise dluhopisů není ČNB ze zákona oprávněna prověřovat bonitu jejich emitenta.

V desateru jsme se snažili upozornit spotřebitele na hlavní oblasti, kterým by se  před nákupem dluhopisů měli věnovat. 

Zaslané emise jsou čítankovým příkladem, na které desatero pasuje.“

Emisní podmínky jsou u všech společností identické. Mění se pouze jméno emitenta, úrok, splatnost, objem emise a nominální hodnota… že by náhoda?

Obrázek 1 až 3: Identické internetové stránky tří společností nabízejících „výhodné“ dluhopisy

"Výhodné" dluhopisy - Direkto "Výhodné" dluhopisy - Petlas CZ "Výhodné" dluhopisy - Grand Koil

Zdroj: direkto2017.cz, grandkoil.eu a petlas.cz

Ťuk, ťuk. Kdo tam?

Hlavním rizikem dluhopisů je tzv. „kreditní riziko“. Jedná se o pravděpodobnost, že dlužník svůj dluh nesplatí a věřiteli zůstanou pouze bezcenné cenné papíry. A kdo je dlužníkem v případě „výhodných“ dluhopisů?

Petlas CZ je vlastněna společností Ilton Trade Ltd. se sídlem v Manchesteru ve Velké Británii. Tato firma je vlastníkem i dalších společností v České republice. Za pozornost stojí především Ilton s.r.o., která je toho času v konkurzu. Dluží více než 12 mil. Kč a její majetek podle odhadu dosahuje částky 277 833,34 Kč. Věřitelé v tomto případě budou mít zřejmě smůlu a moc velkou část pohledávek nedostanou zpět.

Grand Koil je vlastněna Grand Koil Europe Ltd. Tato společnost žádnou další firmu v Česku nevlastní. Třetí společnost Direkto je ve vlastnictví Lukáše Krameše. Ani on není vlastníkem jiné firmy.

Aby toho nebylo málo, v britském obchodním rejstříku jsou společnosti Ilton Trade Ltd. a Grand Koil Europe Ltd. označeny jako „Dissolved“ – rozpuštěny.

Nitky vedou… k Miroslavu Jirsovi

Všechny společnosti propojuje jedno jméno: Miroslav Jirsa. Miroslav Jirsa je jednatelem společností Petlas CZ a Grand Koil. Zároveň je uveden jako ředitel Ilton Trade Ltd. a Grand Koil Europe Ltd. Oficiálně nevystupuje ve třetí společnosti Direkto, ovšem vztah k ní prozrazuje výpis vlastnictví internetových stránek, kde je uveden jako kontaktní osoba.

Kdo je Miroslav Jirsa? Jako spolumajitel a jeden z jednatelů stál u konkursu nepojištěné cestovní kanceláře Kvaizbo. Ta vznikla v roce 2000, o rok později již neměla na zaplacení povinného pojištění a přišla o živnostenské oprávnění a v roce 2002 skončila ve ztrátě 29 mil. Kč. Konkurs byl ukončen v roce 2006 pro nedostatek majetku.

Ani trestní rejstřík Miroslava Jirsy není zcela bez poskvrny. Jirsa byl obviněn z několika trestných činů, mj. z podvodu. Soud mu nakonec udělil podmíněný trest dva roky na pět let a na čtyři roky zákaz činnosti v oboru,“ uvádí server KrachyCestovek.cz.

Do oboru cestovního ruchu se Miroslav Jirsa vrátil v roce 2014 se společností Ilton Travel. Oficiálně ale za Ilton jedná jiný podnikatel, který „bydlí“ na obecním úřadě, přesto firma dostala koncesi na provozování CK a spolupracují s ní největší hráči v branži,“ popsal „specifikum“ společnosti server KrachyCestovek.cz v prosinci 2014. Cestovní kancelář se záhy v září 2014 přejmenovala na Ilton Trading. Vlastníkem byla (a stále je) „britská“ společnost Ilton Trade Ltd. Miroslava Jirsy.

Výhodná investice? Ani náhodou… spíš podvod

Zhodnocení dluhopisů ve výši 9 či 10 % je vysoké, ale nemusí být přehnané. V tomto případě ale zdaleka nevyvažuje riziko, které je s investicí spojeno. Je zde vysoká pravděpodobnost, že se jedná o podvod na principu Ponziho schématu – a v takovém případě není žádné zhodnocení dost vysoké.

Poznámka: Společnosti jsme obeslali s dotazy, ale bohužel jsme dosud neobdrželi žádnou odpověď, kromě jedné automatické.

Loading

Vstoupit do diskuze 157 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Analýza: Zpátky do reality – pravidelný příjem v roce 2024

Investování za účelem dosažení pravidelného příjmu se oproti předpandemické době nízkých úrokových sazeb a kvantitativního uvolňování radikálně změnilo. Poprvé po mnoha letech může být úrok na peněžním vkladu lákavou alternativou. „Uložení“ peněz v ultradefenzivní hotovosti však obnáší vlastní rizika a nenabízí žádnou příležitost ke kapitálovému zhodnocení. Rok […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

14. 03. 2024

Úrokové sazby zůstávají na vyšších číslech. Znamená to příležitost zisku na dluhopisech?

Fed se na konci ledna k úrokovým sazbám vyjádřil více než jasně. Oznámil, že již skončil s navyšováním sazeb, avšak není připraven na postupné snižování. Očekává se tak, že úrokové sazby zůstanou ještě nějakou dobu na vyšších číslech. Je toto příležitost pro investování do státních dluhopisů?

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

08. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Karel

    19 června, 2017

    Neni takto formulovana anketa v tomto pripade ponekud zbytecna ?
    🙂

    Odpovědět

  • Fedor

    16 července, 2017

    Nemyslim, mozes sa zabavit a dat Rozhodne ano 🙂

    Odpovědět

  • Jan Bartoncik

    21 července, 2017

    I ja de s touto nabidkou od Direkto setkal. I objednal. Ale nejdu do takoveho rizika. Poradite ci doporucite “ spolehlivou “ spolecnost ktera ma sohlas CNB ? Predem dekuji.

    Odpovědět

  • Anonym

    15 června, 2018

    Dobrý den.
    Dělám finančního poradce a pokud budete potřebovat poradit ohledně dluhopisů, tak se na mě můžete obrátit na mailové adrese: skokan.2@gmail.com

    Odpovědět

  • JMT

    23 září, 2018

    Mohu doporučit dluhopisy s 5 procentním zhodnocením nebo směnky se 7 procentním zhodnocením se zárukou a dlouho zavedenou firmou (jmt.troja@gmail.com)

    Odpovědět

  • Jan

    24 října, 2017

    Zdá se, že zmíněné společnosti mají další sestřičku: http://www.seniortrend.cz
    Formát nabídky je shodný a pečlivým hledáním na internetu lze nalézt vazbu mezi firmami Seniortrend a Petlas.

    Odpovědět

  • Miroslav Bísek

    6 března, 2018

    Má někdo zkušenost s dluhopisama firem, které nabízí Český průmyslový holding? Působí na mě celkem solidně, ale nerad bych se zklamal.

    Odpovědět

  • Jiří

    6 března, 2018

    Je to podvod, o těch společnostech se dá zjistit, že nic nevlastní a stačí se podívat na mapách na panelák kde bydlí majitel a je vám jasné, že mu přispějete na lepší bydlení, ale už svoje peníze neuvidíte.

    Odpovědět

  • Bondy

    6 března, 2018

    Já jim stran spolupráce osobně volal poté, co na podzim loňského roku o nich (Český průmyslový holding, a.s.) vyšel v časopisu Komora (www.komora.cz) jednostránkový článek, kde psal pan Miroslav Hašpica na téma „Šest pravidel pro nákup dluhopisů“. Přímo s panem Hašpicou jsem nemluvil, ten byl t.č. v cizině, ale vzal to nějaký mladík. Můj zájem tehdy opadl ihned poté, co mi sdělil, že stran prodeje dluhopisů připravují spolupráci s DRFG. Bylo to před volbami a všichni si jistě vzpomenou, jak hojně medializovaná skupina DRFG byla včetně osoby pana Rusňáka. To byla moje první a současně poslední zkušenost s Českým průmyslovým holdingem, a.s.

    Odpovědět

  • Anonym

    20 června, 2018

    Dobrý den, pokud je mi známo, tak „Český průmyslový holding a.s.“ nic s DRFG nemá společného. A myslím, že DRFG asi ani žádnou spolupráci nepotřebuje..

    Odpovědět

  • Jan Kulheim

    4 října, 2023

    Koupil jsem dluhopisy inzerované na portále ceskedluhopisy.cz.
    –Logika Ralsko s.r.o. K Jevanům 309 281 63 Kozojedy
    — Old-Age Care CZ I/2020, Old-Age Care Group s.r.o., Schweitzerova 84/50, 779 00 Povel – Olomouc
    –Český průmyslový holding a.s. IČ: 26908816 DIČ: CZ26908816 Adresa: Mlýnská 326/13, Trnitá, 602 00 Brno, dluhopisu Malý český průmysl II

    Žádal jsem informace o vrácení vložených financí. Zatím se nikdo nehlásí. Zdá se, že peníze už nikdy neuvidím.

    Odpovědět

  • Eva

    20 května, 2018

    Podlehla jsem výhodné nabídce na internetu,která nabízela dluhopisy Petlas.cz s 9% zhodnocením.Koupila jsem 8 ks dluhopisů,aniž bych se předem o firmu a pana Jirsu zajímala.Nenapadlo mne,že je možné vydat dluhopisy bez souhlasu banky.Nevěděla jsem ani o minulosti pana Jirsy.Když jsem vše zjistila,málem jsem se zhroutila.Vložila jsem do toho úspory,které jsem měla připraveny na koupi bytu.První výnos byl vyplacen s krátkým zpožděním.Druhý výnos zatím vyplacen nebyl a je to již týden od termínu.Firma neodpovídá na emaily.Vůbec teď nevím,co mám dělat.Jsem bezradná,Nedovedu si představit,že bych o ty peníze měla přijít.Tato firma Petlas vydala další dluhopisy pod názvem EMOBILITY.Z.řejmě se jim daří.
    JE TU NĚKDO,KDO DLUHOPISY PETLAS?CZ NAKOUPIL ???

    Odpovědět

  • Radim

    17 července, 2018

    Dobry den,
    Nejste jedina, ktera podlehla temto vynosum za dobu me praxe. Pokud chcete nejak ziskat penize zpet, muzete mi napsat. leos73@seznam.cz

    Odpovědět

  • Peter

    8 srpna, 2018

    Dlhopisy.cz podvodníci ktorý kryjú podvodnikoch majú z nich províziu a spuostova Monika tá je hotová kúr.a.,klame jedna radosť

    Odpovědět

  • Anonym

    27 března, 2019

    Vámi uvedená stránka dlhopisy.cz nefunguje, nemyslíte dluhopisy.cz ??

    Odpovědět

  • Věra Vodičková

    8 října, 2018

    Dobrý den Evo,taky jsem koupila 8ks dluhopisů od firmy Petlas.cz a jsem z toho vyřízená,první úrok přišel po termínu čtrnáct dní druhý má teprve dojít,nevíme co máme dělat jsme krátce v důchodu a chtěli jsme ty peníze použít na opravu bydliště.Uvažujeme o udání na policii.

    Odpovědět

  • KAREL

    10 prosince, 2018

    Ano taky jsem koupil dluhopisy PETLAS CZ

    Odpovědět

  • Polášek Jaromír

    13 května, 2019

    Nakoupil jsem taky, asi 25 tisíc v tahu!! Pokud se něco dovíte nového o této firmě, dejte mi vědět. K trestnímu řízení se připojím.

    Odpovědět

  • Honza

    14 června, 2019

    Zdravím Evo. Koupil jsem si 1 dluhopis E-MOBILITY 2019 (25 000 Kč) a k 1.5.2019 jsem žádný úrokový výnos nedostal. Firma PETLAS CZ na mé e-maily neodpovídá. Zvažuji trestní oznámení, ale splatnost 25 000 Kč je k 1.11.2021, takže zatím mně firma podle dluhopisových podmínek dluží méně než 1 000 Kč a to naše policie asi řešit nebude, Jsem ochoten s Vámi společně postupovat. Honza

    Odpovědět

  • JOSEF

    11 června, 2018

    Dne 22.5./18 jsem zakoupil dluhopis BEDDING v hodnotě 25000,- KČ.Platba byla na účet společnosti převedena tentýž den a objednávka vyřízena také v tento den – potvrzeno emailem a zároven´připsána zpráva,že dluhopis bude vydán a doručen jako cenné psaní na moji adresu.Dnes je 11.6./18 a nebylo mi doručeno nic.Dnes jsem odeslal 3.email na kontakt uvedený u nabídky koupě dluhopisu. Do konce tohoto týdne budu čekat na nějaké rozumné vyjádření ,pokud neodpoví , budu to muset řešit nejspíše podáním trestního oznámení pro podvod.BEDDING dluhopis je vydáván pod hlavičkou GRAND KOIL s.r.o. ve které figuruje jako „jediný „jednatel pan M. JIRSA.Předem nikoho nechci pomlouvat ani dehonestovat ale po přečtení komentářů u tohoto,mám stále větší a větší pocit,že jsem někomu naletěl.

    Odpovědět

  • Miroslav

    15 června, 2018

    Dobrý den.
    Dělám finančního poradce a pokud budete potřebovat poradit ohledně dluhopisů, tak se na mě můžete obrátit na mailové adrese: skokan.2@gmail.com

    Odpovědět

  • Peter

    8 srpna, 2018

    Triolad invest ďalšia podvodníci

    Odpovědět

  • Slávek

    1 září, 2018

    V ypadá to že jsem. daší oběti této firmy.Je zajímavé,že za umožnění této formy okrádání není nikdo zodpovědný. Bylo by dobré, oby instituce které mají legislativni možnosti , tuto neuvěřitelnou formu okrádáni urychleně řešily.

    Odpovědět

  • Arkanek

    13 prosince, 2018

    Pane Slávku, pokud se chcete spojit, můžete napsat na email – arkanek@email.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • August

    1 listopadu, 2018

    Dobrý den pane Petere, prosím zajímá mne kauza Triload a byla bych velmi ráda, pokud se můžeme nějak zkontaktovat – august2014@volny.cz můj email, posléze se Vám představím po emailu. Vypadá to na více případů a ráda bych zjistila, zda jste již uspěl a finanční prostředky získal. Děkuji

    Odpovědět

  • Arkanek

    13 prosince, 2018

    Pane Peter, pokud se chcete spojit, můžete napsat na email – arkanek@email.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • JOSEF

    26 června, 2018

    Dne 20.6.2018 jsem podal na M.Jirsu trestní oznámení – neuvěřitelná drzost,ještě i ted´,kdy píši tuto zprávu,mohu nakupovat „jejich,jeho“ virtuální dluhopisy,neuvěřitelné co ten člověk má za náturu.

    Odpovědět

  • Radek

    10 prosince, 2018

    Dobrý den prosím o kontakt. Děkuji R.Med

    Odpovědět

  • Peter

    8 srpna, 2018

    Pozor na dlhopisy.cz sú to podvodníci ktorý tvrdia že firmy preverujú a majú majetok a príjmy a ked emitent neplní záväzky tak ho ešte kryjú aby nevznikla panika a vtedy tvrdia že oni len inzerujú ponuky.

    Odpovědět

  • Tono

    13 srpna, 2018

    Máš pravdu predajú aj dlhopisy krachujúcej firmy na tú stránku ani nepozerat

    Odpovědět

  • JMT

    28 září, 2018

    Mohu doporučit prověřené dluhopisy s 5 procentním zhodnocením nebo směnky se 7 procentním zhodnocením se zárukou a zavedenou firmou (jmt.troja@gmail.com)

    Odpovědět

  • Anonym

    20 listopadu, 2018

    Podvod
    http://cryptomoneo.cz/o-nas

    Odpovědět

  • JIŘÍ TALAFANT

    25 listopadu, 2018

    V listopadu 2016 jsem koupil dluhopisy PETLAS a úroky dostávám 2x ročně
    5/2017 1498 kč
    11/2017 1917 kč
    5/2018 1907 kč
    11/2018 1928 kč
    Zatím jsem velmi spokojen.Jen,aby to vydrželo až do konce. Jirka-ALE MODLIT SE NEUMÍM.

    Odpovědět

  • Alena

    26 listopadu, 2018

    Rozhodně nekupovat dluhopisy společnosti Triload. Jsou to podvodníci, kteří neplní své závazky.

    Odpovědět

  • Arkanek

    13 prosince, 2018

    Paní Aleno, pokud se chcete spojit ohledně této kauzy, můžete napsat na email – arkanek@email.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • Radek

    7 prosince, 2018

    Prosím co mám dělat? Dát trestní oznámení?

    Odpovědět

  • Jiří

    10 prosince, 2018

    Dopadl jsem podobně s dluhopisy Grossman a Beinhauer. Neplatí úroky a hrají mrtvého brouka. Má někdo s tímto emitentem nějaké zkušenosti?

    Odpovědět

  • jajina

    19 ledna, 2019

    jsem na tom úplně stejně,dala jsem to na policii

    Odpovědět

  • Dluhopisy G + B

    28 prosince, 2019

    Dobrý den, když jste to dala na policii, tak by mě zajímalo, jestli se něco děje? My jsme to dali taky policii a do dnešního dne tj. cca 1,5 roku se nic neděje. Nikdo nás neinformuje. Budeme rádi, pokud se něco bližšího dozvíme. Děkuji. Radka

    Odpovědět

  • Radka

    28 prosince, 2019

    Předchozí komentář píše Radka P.S. Nepochopila jsem co znamená „název“, přesnější by bylo jméno.

    Odpovědět

  • Tommy

    10 prosince, 2018

    Možná zkuste kouknout na http://www.rizikovedluhopisy.cz/ a napište jim, jestli nebudou vědět víc. Přesně tomuto tématu se věnují.

    Odpovědět

  • Pazderka

    12 prosince, 2018

    Také čekám na druhou splátku která měla být 1.12. a nic nepřišlo,nevíte t.č. nebo správný mail ,prosím napište , dík

    Odpovědět

  • Arkanek

    13 prosince, 2018

    Dobrý den pane Pazderko. Pokud si chcete o tomto promluvit, můžete napsat na arkanek@email.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • Jiří

    7 ledna, 2019

    Také jsem ekal, pak jsme urgoval a úroky přišly.

    Odpovědět

  • Jirka

    6 ledna, 2019

    znam pana jirsu cca 20 let. Chudak ten co mu naletel.Zaregistrovan v Praze ,sidlo v Strakonicich a provozovna v byvalem prasecaku v Nemeticich kde dluzi za najem.S zamestnanci jedna jako s dobytkem plati je pozde a mizerne ale sam nevi co by si nacpal do huby a pry si ted koupil mercedesa za 2 mega.Asi za ty dluhopisy.Na tyhle lumpy jsou nase soudy kratky

    Odpovědět

  • Jájina

    19 ledna, 2019

    mám dluhopisy také přes centrum dluhopisů.cz . Grosman GB – nedodal,dále Triload také ne a ted ani ABC-služby. Zprostředkovatelé stále mlží. přitom mi tvrdili, že jsou firmy prověřené a mají majetek .Jsou to podvodníci. Nevím jak dál Ráda bych se spojila kdo má stejné problémy

    Odpovědět

  • Svoboda Vladislav

    21 ledna, 2019

    20.1.2019. také jsem dopadl podobné . pragoinvestment, Grossmann, ABC služby ,mám obavu, že přijdu ó své úspory. u ABC si myslím,že tam došlo k tunelu.

    Odpovědět

  • arkanek

    22 února, 2019

    Vypadá to, že další podvodnou firmou je Sponge Factory Czech také z nabídky Dluhopisy.cz. Má někdo její dluhopisy??

    Odpovědět

  • GAZDINA ROBA

    25 února, 2019

    Dobrý den,také má dluhopisy firmy Factory Czech,v srpnu mi byly vyplaceny úroky,teď v únoru ne. Volala jsem do Centra dluhopisů a bylo mi řečeno,že starý majitel prodal firmu a nový nekomunikuje, Prý firmu nahlásili na policii. Asi budeme muset podat hromadné trestní oznámení.

    Odpovědět

  • Libor

    25 února, 2019

    Dobrý den, bohužel jsem rovněž držitelem těchto dluhopisů. Koukal jsem do obch.rejstříku, během ledna a února se v rychlosti změnili 3společníci-jednatelé. Poslední je z Lotyšska, myslím že tato investice je jednoznačně v p…

    Odpovědět

  • arkanek

    7 května, 2019

    Pokud to chcete probrat, napište na arkanek@email.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • Verkah

    4 března, 2019

    Ano, mám také dluhopisy Sponge Factory Czech, snažila jsem se o kontakt s nimi, ale bohužel. Asi by to chtělo začít jednat, poradu s právníkem, setkání majitelů dluhopisů, trestní oznámení … nevím.

    Odpovědět

  • Verkah

    4 března, 2019

    Ano také mám dluhopisy Sponge Factory Czech, také se nemohu dobrat pravdy a hlavně řešení…

    Odpovědět

  • arkanek

    5 března, 2019

    Pane Verkahu. Pokud se chcete spojit, můžete napsat na arkanek@email.cz

    Odpovědět

  • Alena Stehliková

    6 března, 2019

    Též jsem koupila dluhopis této firmy.Bohužel.PODALA JSEM TRESTNÍ OZNAMENÍ.Jinak nevím jak se jinak bránit.

    Odpovědět

  • jirik

    12 března, 2019

    Dobrý den,
    pokud se Vám podařilo podat trestní oznámení, pak bych měl zájem se k němu připojit. Můžete mi k tomu sdělit nějaké podrobnosti? Sám mám zkušenost, že to není tak jednoduché. Mně odmítli TO na okresním zastupitelství z důvodu, že mi vznikla minimální škoda pod 5 000 Kč – pouze nevyplacení úroků. Podvod nejsem schopen prokázat. Prostě absolutní nezájem. Předem děkuji – jirik.martinek@seznam.cz

    Odpovědět

  • arkanek

    15 března, 2019

    Pokud to chcete probrat pane, napište na arkanek@email.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • Jan

    20 dubna, 2019

    Také jsem nakoupil dluhopisy pragoinvestment aABCslužby,stálé výmluvy že se ozvou.Uvéřil jsem slibům a téd dokazují že jsou podvodníci.Prosím o spojení s dalšímy podvedenými.

    Odpovědět

  • František

    29 dubna, 2019

    Zdravím, u ABC je tunel. Obraťte se na policii již to řeší. Paní, která tunel udělala vesele pokračuje se ziskem klientů pro další dluhopis přes sociální centrum Oáza. Na jejich stránkách jsou i stejné grafiky pro projekty které se ,,uskuteční,,…. Opět výstavba domů pro seniory atd atd atd. Pokud budete mít dotazy ozvěte se. Každopádně se hned obraťte na PČR.

    Odpovědět

  • Ing. Ladislav Žížala

    17 června, 2019

    Vlastním dluhopisy Prago Investment 8,1%2018 a za pár dní budu slavit roční výročí krádeže jistiny. Prago Investment mlčí jako sfinga a také zájem o řešení situace jeijich inzertní organizací „Centrum dluhopisů“ umkl. Už ani neodpovídají na mé maily“mějte strpení“. Rád se budu podílet na hromadné žalobě.

    Odpovědět

  • Robert

    20 srpna, 2019

    Zdravím, také mám Prago investment 8,1% …..ozvěte se mi prosím na mail : veroz@mybox.cz
    , pohovoříme co dál….zatím jsem u nich insolvenci “ nenašel ,ale to je zatím…..

    Odpovědět

  • petr

    9 září, 2019

    ABC jasnej podvod,určitě za sebou máte výslech HK,ale co ten pragoinvestment?jestli máte informace,prosím napište freerufus@post.cz chystám se podat TO.děkuji

    Odpovědět

  • František

    29 dubna, 2019

    Zdravím, u ABC je tunel. Obraťte se na policii již to řeší. Paní, která tunel udělala vesele pokračuje se ziskem klientů pro další dluhopis přes sociální centrum Oáza. Na jejich stránkách jsou i stejné grafiky pro projekty které se ,,uskuteční,,…. Opět výstavba domů pro seniory atd atd atd. Pokud budete mít dotazy ozvěte se. Každopádně se hned obraťte na PČR.

    Odpovědět

  • arkanek

    18 června, 2019

    Pane Františku, není ta paní, o které mluvíte, náhodou A. Č.?

    Odpovědět

  • Štěpán

    10 dubna, 2019

    Když někomu nacpu své těžce vydělané prachy jen proto, že mi slibuje super výnos a nezkontroluji si do detailů co jsou zač, tak se nesmím divit že o prachy přijdu a pak i o další až je budu chtít žalovat…

    Odpovědět

  • Libuše Neradová

    19 července, 2019

    ABC Služby sro. už má hospodářská kriminálka. Informace na krajském ředitelství policie moravskoslezského kraje… Líba

    Odpovědět

  • Hubert

    25 ledna, 2019

    Nějak nechápu, kde je problém. Všude se říká, že finanční poradce Vám pomůže za provizi co dělat s volnými penězmi se kterými si nevíte rady. Problém byl vyřešen. K nabídkám nevím co mám říct, když banky nabízí hromadu peněz prověřeným klientům ( a peněz je opravdu dost a za velmi výhodné úroky), tak nechápu, pokud je vše OK, proč by se dobrovolně zbavovali svého zisku.

    Doufám, že aspoň přispěli něco na černoušky v Africe.

    Pěkná zlatá věta: To se nám to žije, když nám všichni půjčujou …..

    Odpovědět

  • Pavel

    28 ledna, 2019

    Když si tady tak pročítám jednotlivé zkušenosti Vás investorů tak začínám být trochu nervózní ze svého kroku který jsem před týdnem udělal. Nakoupil jsem dluhopisy přes https://ceskedluhopisy.cz/dluhopis-uhli-2022/ K nákupu mě přesvědčilo, že u firmy nakupují již 4 roky pravidelně uhlí a vždy jsem byl spokojen. V čem jste se rozhodovali vy při koupi dluhopisů?

    Odpovědět

  • Jan

    14 března, 2019

    Jedna se zel o podvod. Vse dohledatelne v justice.cz . Kdy a jak vznikaji firmy do kterych investujete a kdy a jak se mění jejich vlastníci.

    Odpovědět

  • St.Janda

    14 března, 2019

    Mám několik dluhopisů přes Dluhopisy CZ, nejstarší 3 roky. Zatím musím konstatovat, že zatím je vše naprosto v pořádku . Úroky vyplácí přesně dle plánu. Nejstarší dluhopis je z roku 2015. Uvidíme co bude až dojde na splatnost v příštím roce. S rizikem je nutné počítat.

    Odpovědět

  • P

    9 srpna, 2019

    Mám taky několik emisí přes Dluhopisy.cz a musím bohužel konstatovat, že 3x špatně a přístup portálu? Mrtvý brouk, přeji Vám hodně štěstí…

    Odpovědět

  • Tommy

    15 března, 2019

    Pokud si někdo nejste jisti jak se rozhodovat při nákupu riskantních bondů tak doporučuji prostudovat stránku http://www.rizikovedluhopisy.cz, tam jsou články k tématu i poradna. Případně sledovat na soc.sítích. Těch kauz se teď vyrojilo opravdu hodně .

    Odpovědět

  • arkanek

    23 března, 2019

    Kdo ma dluhopisy firem Sponge Factory Czech a Triload Invest, ozvete se na arkanek@email.cz.

    Odpovědět

  • arkanek

    4 června, 2019

    Ještě mám doplněk. Kdo má dluhopisy firmy Autoservis Miroslav Richtár z Ostravy, ozvěte se na arkanek@email.cz.

    Odpovědět

  • Markéta

    3 dubna, 2019

    Mám také 2 dluhopisy přes centrum dluhopisů, první je Maurice, výplata má být ke konci dubna a také konec emise, ale vůbec nevím, jak to dopadne, nyní je podáno na Maurice trestní oznámení tak čekám na vyjádření od policie……ale výplata prý postupně probíhá….podle mě je toto investování hodně rizikové, můžete mít dobrou firmu, ale stačí jedna špatná investice nebo se jí sejdou naráz 2 špatné a i dobrou firmu to položí.

    Odpovědět

  • Karol

    3 dubna, 2019

    „můžete mít dobrou firmu, ale stačí jedna špatná investice“
    Čo plácaš? Je to podvod a ak to niekto nevidí, tak je retardovaný. Tá firma nikdy nevyvíjala žiadnu činnosť a vznikla len za účelom okradnutia retardovaných osôb. Akýkoľvek dlhopis s výnosom nad 6,6% musí byť podvod. Maurice Bohemia: vlastné imanie 195 000 Kč, aktíva 16 399 000 Kč (páka 84:1). Ďalej sa k tomu nejdem ani vyjadrovať. Je to nespravodlivé, ak je niekto retardovaný a napriek tomu má zbytočných 25000Kč, ktoré dá podvodníkovi. Keď zároveň mnohí ľudia s nadpriemernou inteligenciou nemajú ani halier. Stratami z tých dlhopisov sa aspoň zväčší sociálna spravodlivosť.
    https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-detail?dokument=54865254&subjektId=265427&spis=853288

    Odpovědět

  • Rado

    29 dubna, 2019

    Tak ja som kupoval dlhopisy quintely s 8,7% na 3 roky a všetko mi bolo vyplatené, tak ako malo byť. Nie všetko je podvod.

    Odpovědět

  • Tereza

    19 listopadu, 2019

    Nevím, proč hned píšete o „retardovaných“….. prostě jsme naletěli, vám se to nikdy nestalo? Jste asi moc chytrý….. ale hlavně arogantní, nemusíte urážet…..

    Odpovědět

  • Tereza

    21 května, 2019

    Ano, i já mám nakoupeno. Výplata úroků tento měsíc 14.5. ještě nedorazila. Ráda bych se s někým spojila abychom postupovali při podání trestního oznámení společně….

    Odpovědět

  • Martas

    28 května, 2019

    Psal jsem na mail a žádná odezva. Uvažuji také o podání trestního oznámení.

    Odpovědět

  • Lenka

    28 května, 2019

    Dobrý den, také čekám na připsání úroku ze zakoupeného dluhopisu. Počkala bych do 15 pracovních dní od data splatnosti -14.5. Tedy do 4.6. Jestli nesplní podmínky, přidala bych se k společnému trestnímu oznámení.

    Odpovědět

  • arkanek

    29 května, 2019

    O jaké firmě to mluvíte, jestli se smím zeptat?

    Odpovědět

  • Lenka

    29 května, 2019

    v mém případě se to týká o firmu Petlas

    Odpovědět

  • arkanek

    4 června, 2019

    Sice tyto dluhopisy nemám, ale podejte v každém případě trestní oznámení.

    Odpovědět

  • Pavel Kopáček

    12 srpna, 2019

    Také jsem nakoupil dluhopisy spolešnosti Peltas. K výplatě slíbeného úroku nedošlo .
    Rád bych se připojil k vymáhání Je tu někdo kdo už v tom podnikl nějaké kroky ?

    Odpovědět

  • Venca

    1 října, 2019

    Také bych se rád připojil k trestnímu oznámení na Petlas.

    Odpovědět

  • Tereza

    19 listopadu, 2019

    Také budu podávat trestní oznámení na Petlas……

    Odpovědět

  • Jarka

    6 června, 2019

    Dobrý den, také mám zakoupeny 4 ks dluhopisů Petlas 2016 a také mi v květnu nebyly vyplaceny úroky. Myslím si že již nebudou. Kam se obrátit se společným trestním oznámením. A má to význam, pokud je to spol.s.r.o. a ručí jen 200 000. Myslím že nás bude víc s tímto problémem. Jarka

    Odpovědět

  • Rascal

    6 června, 2019

    Do konca života sprav už len jednu investíciu. Daj si zmerať IQ a prestaň sa preceňovať. Rešpektuj to, čo hovoria inteligentnejší ľudia. A môžeme začať: 1. Nevrátenie peňazí nie je trestný čin nikde na svete. Na to je občianska žaloba a exekúcia. 2. Ak tvoj právnik zistí, že tam je podozrenie z trestného činu (podvod, sprenevera), tak vtedy prichádza do úvahy trestné stíhanie. 3. Keď niekto nevie, čo je s.r.o. tak to už je sila. S.r.o. znamená, že spoločníci ručia do výšky nesplateného vkladu. Ak založia firmu so základným imaním 200 000 a pri založení splatia len 120 000, tak sumou 80 000 ručia zo svojho osobného majetku. Ak by zostali niekomu dlžní, tak 80 000 musia dať zo svojho. Málokto využíva tú možnosť odložiť splatenie základného imania na neskôr. Väčšina podnikateľov splatí celé základné imanie naraz. Potom zo svojho osobného majetku neručia. A to platí v každej firme, nielen s.r.o. Jedine živnostník ručí za svoje dlhy osobným majetkom. Avšak firma ako taká je povinná svoje dlhy platiť. Konateľ nemôže previesť peniaze von z firmy, aby sa vyhol plateniu dlhov. To je trestný čin sprenevery. Takže celým vlastným imaním firma ručí. Lenže zločinecké podvodné portály ako dluhopisy .cz a ceskedluhopisy .cz inzerujú dlhopisy podvodných firiem, ktoré už v čase vydania dlhopisov mali nízke alebo dokonca záporné vlastné imanie. Vtedy je ľahké zakryť spreneveru. Majú 200 000 svoje, k tomu 100 000 000 požičané, svojich 200 000 nenápadne vyvedú + nejaké 3 milióny k tomu. 97 000 000 vrátia a bude to vyzerať ako obyčajný podnikateľský neúspech. Policajti sa na to vykašlú.

    Odpovědět

  • Frant. Kulhavý

    18 června, 2019

    Také já mám jejich dluhopis Petlas 2016 – I s datem emise 14.11. 2019 a nemají se k výplatě úroku , který byl splatný v květnu. Na žádné moje urgence ty hovada nereagují . Připojím se k trestnímu oznámení také.

    Odpovědět

  • Jiří

    8 prosince, 2020

    I já bych se přidal k vymáhání. Mám 4 ks dluhopisů 2018. Splátky úroků pouze 2x a nyní nic.

    Odpovědět

  • Jarda

    9 června, 2019

    Jsem na tom stejně, když se neozve jak píšete tak se také přidám. J.

    Odpovědět

  • Martin

    10 června, 2019

    Dobrý den, paní Lenko, už jste se připojila k společnému trestnímu oznámení na firmu Petlas? Mám také 4 ks certifikátů, zatím úroky chodily až teď v květnu 2019 nepřišly. Tak nevím, zda se ještě mohu přidat ke společnému trestnímu oznámení a jak ? Koho mám kontaktovat?

    Odpovědět

  • Lenka

    12 června, 2019

    Dobrý večer Martine. Zatím jsem poslala e-mail na Petlas. Své iniciály, číslo dluhopisu a také, že nesplnily podmínky vyplacení úroků a požaduji předčasné splacení dluhopisu. Nepřišla žádná odpověď. Na info@rizikovedluhopisy.cz mi bylo doporučeno vyčkat do půli měsíce a telefonicky si vyžádat písemné vyjádření emitenta proč se úrok zpozdil. /V našem případě nebyl ještě vyplacen/V zaslaných emisních podmínkách jsem ale žádný telefonický kontakt nenašla. Pokud mi to časově vyjde, zajdu za právníkem o radu. Jak píše pan v příspěvku výše, bude se jednat o žalobu občanskou. Ozvu se

    Odpovědět

  • Lenka

    13 června, 2019

    Obrátila jsem se na advokáta v mém městě a budu s ním spolupracovat. V současné době pracuje Ministerstvo spravedlnosti České republiky o návrhu zákona o hromadných žalobách. Nyní tedy jednejme sami za sebe.

    Odpovědět

  • Marie

    9 července, 2019

    Také mám dluhopisy Petlas a tak prosím o kontakt, pokud budete podávat žalobu. Určitě se připojím.

    Odpovědět

  • KAREL

    21 prosince, 2019

    MUŽU POPROSIT TAKÉ O KONTAKT NA PŘÍPADNOU ŽALOBU. TAKÉ MÁM DLUHOPIS OD FIRMY PETLAS, ŽÁDNÉ UROKY NEBYLY VYPLACENY

    Odpovědět

  • Anonym

    23 prosince, 2019

    Další, který se nechal nachytat…

    Odpovědět

  • Fery

    22 ledna, 2020

    Paní Lenko, naběhl jsem si také na dluhopisy Petlas.Prosím o kontakt, chtěl bych se také připojit k hrom. žalobě. Nevíte jak daleko je projednávání zák. o hrom.žalobách nyní? Případně byla byste tak laskava a sdělila kroky, které jste dosud sama v této věci učinila?

    Odpovědět

  • Anonym

    22 ledna, 2020

    Jak jste mohl koupit dluhopis firmy, která je jednou nohou v konkurzu, je zadlužená a nemá žádný zisk? To mi hlava nebere jaký negramoti chodí mezi námi…

    Odpovědět

  • Anonym

    18 června, 2019

    Dnes jsem jim odeslal doporučený dopis s žádostí o předčasné splacení dluhopisu. Tak uvidíme zda se ozvou šmejdi…
    Pekud podáte trestní oznámení připojím se také.

    Odpovědět

  • Petr Krystek

    3 června, 2019

    I já vložil nemalou částku na DIREKTO s.r.o. Samotné dluhopisy ani výplata úroků za měsíc květen nedorazila. Chci se s někým spojit, abychom postupovali při podání trestního oznámení společně

    Odpovědět

  • Standa

    22 července, 2019

    Rád se přidám ke společnému postupu.

    Odpovědět

  • Direkto

    2 června, 2020

    Dobry den,
    Jsem na tom podobně,rád se připojím.
    Dominik

    Odpovědět

  • Robert

    20 srpna, 2019

    Zdravím, také mám Prago investment 8,1% …..ozvěte se mi prosím na mail : veroz@mybox.cz
    , pohovoříme co dál….zatím jsem u nich insolvenci “ nenašel ,ale to je zatím…..

    Odpovědět

  • Jiří

    29 srpna, 2019

    Skočil jsem na to direkt2017 a investoval jsem 100.000,- Kč. první úroky v roce 2017 mi přišly po mé urgenci v pořádku, další úroky 2018 též po urgencích také, v roce 2019 v únoru po několika urgencích také a v srpnu pro jistotu vymazali Emailovou adresu uvedenou ve smlouvě a jiné spojení na ně nemám. Zítra jdu na ně podat trestní oznámení, ale s mým vkladem se asi už neshledám.

    Odpovědět

  • Anonym

    13 května, 2020

    jsem na tom podobně,přdal bych se k tresnimu oznámení.

    Odpovědět

  • Rak

    1 září, 2019

    A co EMTC a aktuální kauza? Jste někdo držitelem jejich dluhopisů? Rizikovedluhopisy.cz hledají takové držitele… https://www.facebook.com/rizikovedluhopisy2018/posts/2332308443504231

    Odpovědět

  • dotaz

    16 listopadu, 2019

    Nevíte,jestli někomu byly vyplaceny úrokové výnosy z dluhopisů IMPULS 2019-emitent Direkto s.r.o. ičo03782603 ?

    Odpovědět

  • Anonym

    18 listopadu, 2019

    Nevíme, ale víme, že kdo ty dluhopisy koupil, byl naivní. Snad už si příště dá pozor. Protože pak by nebyl jen naivní, ale i hloupý…

    Odpovědět

  • Petlas

    2 prosince, 2019

    Dobrý den, uveřejněte někdo kontakt na někoho kdo podal trestní oznámení na pJirsu nebo komu byly vyplaceny výnosy a jistina ted z končících dluhopisu. Děkuji

    Odpovědět

  • Direkto.

    17 prosince, 2019

    Dobrý den, podal jsem soudní žalobu na emitenta dluhopisů Direkto.

    Odpovědět

  • Petlas

    16 ledna, 2020

    Musím se přidat ke všem podvedeným, ani mě nebyl vyplacen dluhopis Petlas. Zbývá jen policie.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 prosince, 2020

    Dobrý den, prosím také o kontakt na PETLAS . CZ p. JIrsu. Dluhopis měl termín splátky 1.12.2020. Přidal bych se k procesu vymáhání. Prosím o kontakt . Díky

    Odpovědět

  • E-Mobility 2018

    4 prosince, 2019

    Podal někdo trestní oznámení ve věci PETLAS CZ s.r.o., DLUHOPIS E-Mobility 2018? Prosím o kontakt. Díky Petra.

    Odpovědět

  • e-mobility 2018

    3 února, 2020

    mám také elektromobility 2018(2ks), zatím nebyla uskutečněna platba z června min.r. a na letošní splátku to nevypadá. přidal bych se k žalobě

    Odpovědět

  • PETLAS 2016, DIREKTO 2017

    21 března, 2020

    Jsem také jedním s podvedených firmou PETLAS a DIREKTO. Jak mám prosím dál pokračovat pro sjednání nápravy.
    Prosím o odpověd.

    Odpovědět

  • Radoslav

    21 ledna, 2021

    Ano podal jsem

    Odpovědět

  • Anonym

    7 ledna, 2020

    Co vlastne cekate od podvodnika uz jednou odsouzeneho pro podvody.Firma zaregistrovana v Praze sidlo v Strakonicich a provozovna v byvalem prasecaku v Nemeticich.Myslite ze nejaky urednik z Prahy zvedne zadek aby se tam dojel podivat.Sam si vozi zadek v nejluksusnejsim Mercedesu a zamestnancum dluzi vyplaty.Hanba nasi statni sprave , policii a financnim uradum ze toto toleruji.

    Odpovědět

  • Franta

    23 ledna, 2020

    Lidi co to bláznite. Investovat do firemních dluhopisů je hazard se špatným koncem.

    Odpovědět

  • Anonym

    18 února, 2020

    Vsichni dostanete od Jirsy tak akorat prd.Elektrokola ve Spanelsku byla zabavena,Mirek se tam nemuze ani ukazat,protoze by ho tam zabasli.Tamni justice pracuje daleko efektivneji nez ta nase.

    Odpovědět

  • POZOR na dluhopisy společnosti ČPH ENERGY s.r.o.

    13 dubna, 2020

    Přináším několik negativních informací o podvodném chování při prodeji a následném vyplacení jistiny dluhopisů ČPH ENERGY s.r.o.

    Dluhopis společnosti ČPH ENERGY s.r.o. si klient zakoupil na webu ceskedluhopisy.cz u společnosti České dluhopisové tržiště s.r.o. byl nazvaný Energetický dodavatel 7,8, měla uvedená společnost vyplatit již 29.2.2020.

    Uvedená společnost jistinu ani úroky z dluhopisů nevyplatila a jen informativními emaily začala posunovat termíny výplaty jistiny a úroků. Nyní již nekomunikuje vůbec.

    Za společností ČPH ENERGY s.r.o. stojí dva jednatelé pan Miroslav Hašpica ročník 1986 z Uherského Hradiště tel. 770134224 a pan Lukáš Jeřábek ročník 1978 z Prahy.

    Oba pánové Jeřábek i Hašpica mají více než 10 vzájemně provázaných firem SRO, jako Český průmyslový holding a.s., ČPH ENERGY s.r.o., ČPH invest s.r.o., ČPH FINANCE s.r.o., ČPH GRILLMART s.r.o., ČPH nemovitosti s.r.o. ve kterých mizí Vaše peníze na základě vydaných dluhopisů.

    Systém hospodaření uvedených společností připomíná tzv. LETADLO.

    Tímto jen chci upozornit ostatní, aby se uvedeným společnostem vyhýbali velkým obloukem…

    Odpovědět

  • Anonym

    14 dubna, 2020

    Souhlasím s vámi. Naprostá pravda. Pozor na tyto dva pány! Jsou to slibotechny.

    Odpovědět

  • ENTEF group

    15 dubna, 2020

    Ať se ozve víc lidí které ti ti pánové provedli.Musi nás být desítky.Jeste vlastní fy ENTEF group,která samozřejmě také přestala platit úroky a nekomunikuje.

    Odpovědět

  • DOM Credit group

    5 ledna, 2022

    Dobrý den, nabízíme právní zastoupeni ve věci Vymahani pohledávky vůči všem subjektům, kteří nevyplácí dluhopisy, či investice na základě zapujcky

    Odpovědět

  • Dluhopisy Viakom - Český průmyslový holding

    19 dubna, 2020

    Vážení.
    Kdo má dluhopisy Viakom – Český průmyslový holding (pánové Miroslav Hašpica a Lukáš Jeřábek), ozvěte se prosím na email arkanek@email.cz za účelem společného postupu. Děkuji.

    Odpovědět

  • Anonym

    20 dubna, 2020

    Mám dluhopisy Jan Antonín, a zatím nepřišli úroky za březen, 30. března došel infromativní mail od pana Tesaře, kde informoval o prodlení ve výplatách jak úroků i jistin – “ Problémy u výplat dluhopisů se jedná v jednotkách, max. nižších desítkách klientů, kupóny tedy odcházejí valné většině klientů, avšak v různých etapách. Každým dnem odchází několik kupónů.
    A několikrát do týdne odchází i jistiny klientů.
    Vše je bohužel závislé na rychlosti proměny zisků dceřiných společností dostat k mateřské společnosti a tudíž poté k výplatě úrokům.
    Neboť například společnosti VIAKOM nemá přímo vydané dluhopisy a tak samozřejmě tyto úroky vyplácí matka: čph… byť zisky jsou z VIAKOM..apod.“

    Tak nevím čemu mám věřit, myslel jsem že ČPH je celkem zajištěná firma s určitým kapitálem, která právě může čerpat peníze z dceřinných firem. Určité prodlení lze v této době pochopit, je otázkou jak dlouhé toto prodlení bude, pokud bych dostal záruku že svou jistinu dostanu zpět, tak bych i čekal. Jen mít jistotu že člověk nepřijde o své peníze 🙁

    Odpovědět

  • Anonym

    23 června, 2020

    Dobrý den, dostal jste již své peníze zpět, Výplata u Jana antonína měla již peoběhnout?

    Odpovědět

  • Anonym

    29 června, 2020

    Nedostal, spojili se se mnou konečně lidi z vedení ČPH a poprosili o prodloužení výplaty jistiny do září, zavázaly se uhradit veškeré dlužné úroky do konce června. Chyba byla prý způsobena panem Hašpicou, který nic neřešil a na nic neodpovídal, pan Hašpica byl prý odvolán z představenstva. Tak uvidíme jestli ČPH dodrží své sliby tentokrát.

    Odpovědět

  • Hašpica podvodník

    4 srpna, 2020

    Pan Hašpica nyní spolupracuje se společností Medicredit a.s., která se zabývá prodejem drogistického zboží a mimochodem také vydává DLUHOPISY!!! Všichni, kteří chtějí zakoupit dluhopisy společnosti Medicredit a.s., by si měli udělat obrázek sami, jelikož ve vedení sedí několik lidí, kteří vydávají dluhopisy na většinu svých společností.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 dubna, 2021

    Děkuji za zprávu, zrovna jsem lustroval Medicredit a. s.

    Teď cílí na Covid a ohání se kontakty na nemocnice. Měli byste i napsat v čem podvádí.

    Odpovědět

  • Jan Antonín

    9 září, 2020

    Mám dluhopis Jan Antonín,, vyplacena jistina měla být v červnu,, po dohodě s p. Starenkem prodloužení do 31.8.2020…Garantoval mi vyplacení,, bohužel, dnes už ani on nebere telefon ani neodpovídá na maily. Rád se připojím k hromadné žalobě na ČPH.

    Odpovědět

  • Anonym

    10 září, 2020

    Dobrý den, taktéž mám dluhopisy Jan Antonín, jistina po prodloužení by měla být vyplacena 15.9. Takže jak to tak tak vidím, na sto procent k tomu neojde. Pan Starenko naposled odpověděl na mail ke konci srpna s tím že řeší s panem Jeřábkem nějaké obchodní případy z kterých budou placeny jistiny. Poslal mi také odkaz na nové stránky ČPH ve vývoji. Nevím jestli je to vše jen hra o čas. Působí to na mne že se firma snaží získat někde peníze, rozjet nové podnikání. Možná by bylo lepší vyhlásit insolvenci.

    Odpovědět

  • Jan Antonín

    20 listopadu, 2020

    Dobrý den, i já mám dluhopisy společnosti JAN ANTONÍN. U mě byla výplata prodloužena do 15.10.2020, ale nikdo mi nebere telefon a ani neodpovídá na emaily. Byla provedena nějaká výplata dluhopisů?

    Odpovědět

  • Nesplacení úroků a jistiny dluhopisů Jan Antonín a.s.

    3 prosince, 2020

    Mám stejný problém. Jen sliby a nic.Nezaplaceny úroky a ani jistina v prodlouženém termínu do 31.8.2020. Dnes jsem zaslal Předžalobní výzvu na Jan Antonín a.s. Pokud neodpoví , podávám trestní oznámení. Prý už se něco připravuje “ Společně proti podvodům – vlastnici1@seznam.cz „. Když tak pošlete informaci na cech.rudolf@volny.cz

    Odpovědět

  • Nesplacení jistiny dluhopisů Jan Antonín a.s.

    3 prosince, 2020

    Podal jsem předžalobí výzvu 3.12.2020-měly být vyplaceny úroky i jistina v prodlouženém termínu do 31.8.2020. Nic nepřišlo. Pokud nesplní, rád se připojím ke společné žalobě. cech.rudolf@volny.cz

    Odpovědět

  • Jan Antonín

    4 prosince, 2020

    Já jsem dostala v létě mail podepsaný panem Starenkem, že úroky budou vyplaceny najednou a pan Starenko s každým osobně dohodne termín výplaty jistiny. Úroky mi byly již v létě vyplaceny, ale nikdo se mnou žádný termín výplaty nedomluvil. Teď v listopadu jsem panu Starenkovi napsala, co je s jistinou a kupodivu mi odpověděl sice s týdenním zpožděním, ale odpověděl. Jeho odpověď zněla: „Mám tu napsáno do 31. 12. 2020. “ Nevím, kdo to určil, s kým to bylo dojednáno.

    Odpovědět

  • Jan Antonín

    4 prosince, 2020

    Podává někdo trestní oznámení na Jan Antonín ? Ráda bych se připojila,

    Odpovědět

  • Český průmyslový holding Dluhopis VIAKOM 7,2/12 Datum Emise. 1.8.2019 Datum splatnosti Emise 1.8.2020

    21 dubna, 2020

    Dobrý den, úroky mi chodily na účet přesně každý měsíc, ale v březnu ani v dubnu přesně nepřišly. Za březen + duben přišly úroky se zpožděním 16.4.2020. Kromě tohoto zpoždění bylo vše v pořádku. Teď mi nedluží nic. Datum splatnosti Emise je 1.8.2020, kdy mi má být vrácena jistina 100 000. Zbývají jenom 3 měsíce. Musíme věřit, že úroky za květen, červen, červenec přijdou včas a jistina 1.8. přijde v pořádku také. Ozvěte se, jak jste na tom Vy, jestli máte stejný dluhopis se splatností k stejnému datu a jestli máte v pořádku úroky.
    Děkuji za zprávu.

    Odpovědět

  • Český průmyslový holding

    6 června, 2020

    Dobrý den i já mám dluhopis Českého průmyslového holdingu. Ale jiný než Vy – Malý český průmysl II s úroky 7,2% s datem emise 10.10.2018. Úroky mi chodily pravidelně až do listopadu 2019, v prosinci nepřišlo nic a v roce 2020 nepřišly úroky za březen a květen. Na maily odpovídá jednatel Miroslav Hašpica ve smyslu, že do 14 dnů, do středy, po provedení auditu a pod. bude vše dáno do pořádku. Zatím je částka za nepřipsané úroky příliš malá, aby bylo možné podat trestní oznámení, tak jsem zvědavá, jak to bude dál pokračovat a hlavně jestli bude splacen dluhopis – termín je 9.10.2021.

    Odpovědět

  • malý český průmysl II

    15 června, 2020

    Dobrý den, mám stejný dluhopis, MČP II. Pokud vám stále nechodí úroky (mně naposled před 2 měsíci v dubnu), můžeme se domluvit na společném postupu (email: pavlinn@seznam.cz). Problém je, že výplata jistiny je podle smlouvy až příští rok v říjnu, ale snad se i tak dá něco dělat..

    Odpovědět

  • Český průmyslový holding

    6 července, 2020

    Také mám s ČPH stejnou zkušenost. Dnes je jediným akcionářem pan Jeřábek a společnost je bez zaměstnanců. Nikdo už na emaily ani telefon neodpovídá. Naběhli jsme si . Co asi může následovat? Ozval jsem se na email pavlinn@seznam.cz a arkanek@email.cz. Musíme se domluvit.

    Odpovědět

  • Anonym

    5 srpna, 2020

    Dobrý den, jsem v naprosto stejné situaci jako vy, za rok 2020 mi přišly pouze 2 platby, pan Hašpica reaguje minimálně, vypadá tunel …

    Odpovědět

  • Maly cesky prumysl II

    9 října, 2020

    Dobry den. mam podobny problem. akorat s tim, ze mi od nich prisla posledni platba v cervnu lonskeho roku

    Odpovědět

  • Český průmyslový holding Dluhopis VIAKOM 7,2/12 Datum Emise. 1.8.2019 Datum splatnosti Emise 1.8.2020

    21 srpna, 2020

    Jistinu nedostanete, jsem na tom podobně a nic vráceno nebylo. Dluží také úroky. Pokud stále věříte, věříte marně. Stránky ČPH již nefungují. Mnoho investorů bylo podvedeno a budoucnost je nejasná.

    Odpovědět

  • Český průmyslový holding II

    24 srpna, 2020

    Mám dluhopisy ČOH za 200.000Kč, poslední úroky přišly v listopadu 2019: telefony nikdo nebere, na mail žádná odpogěď.

    Odpovědět

  • Dluhopisoví podvodníci Lukáš Jeřábek a Miroslav Hašpica

    1 května, 2020

    Též vlastním dluhopis společnosti ČPH ENERGY s.r.o. Již vice než 2 měsíce čekám na vyplacení jistiny dluhopisu Energetický dodavatel 7,8 a stále jen uvedení pánové posouvají termíny.
    Poslední ujištění bylo, že 30.dubna bude vše vyřízeno a jistina bude na mém účtu. To se bohužel opět nestalo…
    Vypadá to na pořádný tunel, neboť v různých komentářích na internetu se objevují jména těchto pánů a jejich společností s nevyplacenými úroky a jistinami z vydaných dluhopisů.

    Odpovědět

  • SPOLEČNĚ PROTI PODVODNÍKŮM

    18 října, 2020

    Chcete-li se spojit proti podvodníkům z ČPH energy pište na e-mail: vlastnici1@seznam.cz

    Odpovědět

  • Anonym

    23 listopadu, 2020

    Email mi nefungule

    Odpovědět

  • Jan Antonín

    4 prosince, 2020

    Mně taky nejde odeslat

    Odpovědět

  • Anonym

    28 ledna, 2021

    Dobrý den, vlastní také někdo dluhopisy Jan Antonín a byl úspěšný ve vymahání jistiny, nebo má nějaké nové informace? Komunikuje někdo s váma, nebo byla nekomu vyplacena jistina? Děkuji předem za informace.

    Odpovědět

  • Anonym

    13 dubna, 2021

    Mě vždy odpověděl nějaký pan Starenko, naposledy, že do konce ledna 2021, bude vypracován lán splácení jistiny a dlužných úroků. Je duben a žádný plán, napsala jsem mu opět.

    Odpovědět

  • DOM Credit group

    5 ledna, 2022

    Dobrý den, nabízíme právní zastoupeni ve věci Vymahani pohledávky vůči všem subjektům, kteří nevyplácí dluhopisy, či investice na základě zapujcky

    Odpovědět

  • Walter Finance

    18 května, 2021

    Tímto vás informujeme, že nabízíme všechny typy úvěrů(Obchodní, Osobní, Konsolidace,Auto, investice atd.) @ 2% roční sazba. Potřebujete půjčku a byli jste odmítl

    vaše banka kvůli špatnému úvěru? Máte nezaplacené účty nebo dluhy? jsme rychlé a spolehlivé

    a upřímnost je naše slýcháně.

    VYPLNIT FORMULÁŘ ŽÁDOSTI
    Vaše jméno v plném znění: Adresa: Pohlaví: Potřebná částka: Doba trvání: Země: Povolání: Telefonní číslo: Účel půjčky:

    S pozdravem
    Napište nám :james.walter0003@gmail.com
    Pan James Walter (úvěrový úředník)
    Walter Financial InvestmentCompany

    Odpovědět

  • Gina

    26 února, 2022

    Podvedl mě 13 000 eur falešným investičním makléřem s názvem ROI-forex.
    Přítel mi řekl o JOLLYINVESTIGATORS-com. Vyšetřování bylo provedeno poté, co jsem poskytl všechny potřebné důkazy a konečně jsem dostal své peníze. Díky JOLLYINVESTIGATORS. Pokud jste ztratili peníze nebo bitcoiny, nikdy byste neměli ztrácet naději, najdete je na google

    Odpovědět

  • minarik

    9 listopadu, 2022

    Nepatri k nim i CAPITAL Invest A.S.???

    Odpovědět

  • Joan

    3 prosince, 2022

    V současné době je k dispozici nový podvod, kterým jsou investiční podvody spáchané prostřednictvím Romance dating. Podvodník inzeruje investiční produkty oběti poté, co si získal její důvěru prostřednictvím online seznamování, a ujistěte se, že oběť investuje do podvodného schématu, které navrhl podvodník. Podvodník nutí oběť věřit, že oba investují do své společné budoucnosti. Tento podvod je hrozbou pro společnost jako celek a stížnosti lze zasílat na Lallroyal .org. (The Recovery Company), kteří odvádějí skvělou práci při sledování plateb zasílaných těmto podvodníkům a díky svému úsilí a odbornosti zaznamenávají velký pokrok.

    Odpovědět