CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

Text: Milan Vodička

29. 03. 2021

1 komentář

Majoritní akcionář PPF Petr Kellner tragicky zahynul

 

Foto: PPF

Podle agentury AP v sobotu tragicky zahynul nejbohatší Čech, zakladatel a hlavní akcionář skupiny PPF. K neštěstí došlo při pádu vrtulníku na Aljašce. Společně s Petrem Kellnerem zahynuli podle tiskové agentury ještě další čtyři lidé.

Loading



 

Informaci potvrdila pro novinky.cz i tisková mluvčí PPF Jitka Tkadlecová: „Zatímco jeho pracovní život byl plně ve znamení neuvěřitelné pracovitosti a kreativnosti, jeho soukromý život patřil jeho rodině a dětem. Pohřeb proto proběhne v úzkém rodinném kruhu. Prosíme všechny, zejména média, aby v tuto těžkou chvíli respektovali soukromí rodiny pana Petra Kellnera.”

Podle agentury AP byla pětice lidí na ledovci lyžovat. Na místo je dopravovala právě helikoptéra. Čtyři lidé na palubě a pilot nehodu nepřežili, poslední cestující je ve vážném stavu v nemocnici, uvádí AP.

PPF ztrácí hlavního stratéga a vizionáře

„Skupina PPF v Petru Kellnerovi ztrácí zejména stratéga a vizionáře, který je pro svoji autoritu, jíž z titulu svého zakladatelství disponoval, v podstatě nenahraditelný. To však neznamená, že se skupina nemůže dále úspěšně rozvíjet. Úmrtí zakladatele, který ji s určitou vizí rozvíjel de facto od samého počátku, vlastně od porevolučních let v Československu, resp. České republice, je však nepochybně největší výzvou, které skupina ve své třicetileté historii čelí. Analogie vždy kulhají, ale situaci lze přirovnat ke stavu, v němž se ocitla společnost Apple po úmrtí svého spoluzakladatele Steva Jobse. Přišla o nenahraditelného vizionáře s nezastupitelnou zakladatelskou autoritou, avšak navázala na svůj úspěšný rozvoj z doby jeho života. I proto, že kontinuitu zajistili klíčoví pracovníci Applu, kteří byli s to alespoň částečně vycházet z Jobsova know-how, díky letité blízké spolupráci s ním. Stejně tak i ve skupině PPF jsou lidé, kteří mají potenciál zajistit kontinuitu a její další rozvoj,“ uvedl Lukáš Kovanda, člen Národní ekonomické rady vlády a hlavní ekonom, Trinity Bank.

REKLAMA

Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe a vlastní aktiva ve výši 44 miliard eur (k 30. 06. 2020). Do skupiny patří například společnosti O2 Czech Republic, CETIN, Polymetal International, Škoda Transportation, PPF Banka, Home Credit, Airbank, Zonky.

Její filosofií je vyhledávat a nacházet obchodní příležitosti i tam, kde je ostatní přehlížejí nebo je považují za příliš rizikové. Cílem je dosahovat vysoké návratnosti investic díky odpovědnému a rozhodnému přístupu k realizaci investičních projektů. Více než pětadvacetiletá historie skupiny PPF je příběhem cílevědomosti, odvahy a profesionality týmu pod vedením zakladatele a majoritního akcionáře PPF Group N.V. Petra Kellnera.

Petr Kellner se narodil v roce 1964 v České Lípě, byl majoritním vlastníkem holdingové společnosti PPF Group. Má čtyři děti, mezi nimi i úspěšnou reprezentantku v parkurovém ježdění Annu.

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Ivo Krátký

    29 března, 2021

    Je zvláštní, z čeho všichni vycházejí, že osoba Petra Kellnera je majoritní akcionář PPF Group

    Odpovědět