CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

21. 11. 2018

0 komentářů

Firma Michala Mičky získala poloviční podíl v F&P Consulting

 

Investiční skupina C2H, kterou vlastní Michal Mička, získala padesátiprocentní podíl v české finančně-poradenské společnosti F&P Consulting.

Loading



 

Uvedená transakce se pohybovala ve výši desítek milionů korun. Firma chce díky novému kapitálu investovat hlavně do rozvoje.

Jsme přesvědčeni, že růstový potenciál naší společnosti ještě nebyl naplněn. I přes stávající kvalitní zázemí nechceme usnout na vavřínech. Naopak plánujeme urychlit vlastní vývoj online nástrojů a zapracovat na interních procesech i poskytované podpoře tak, aby se poradce mohl maximálně věnovat své práci a byl minimálně zatěžován narůstající byrokracií a legislativními povinnostmi. I přes rostoucí síť našich poradců si však chceme udržet rodinnou atmosféru, kde se manažeři zapojují do ovlivňování a řízení firmy, kterou tak spoluutváří. Firemní kultura zůstává klíčovým tématem,” říká Kamila Paličková, spolumajitelka F&P Consulting.

F&P Consulting chce využít příležitostí, které přináší aktuální situace na finančně-poradenském trhu. Zejména se chce věnovat trendům ve vývoji legislativy. Zaměří se na personální růst a akvizice poradců v nových regionech. Dalším oborem bude produktové zaměření na zprostředkování investic.

“Plánujeme budovat silnou a konkurenceschopnou finančně-poradenskou síť se zaměřením na investiční produkty. V oblasti investic bychom rádi využili potenciálu na straně poradců i klientů. Zkušenosti a zázemí C2H přinesou nové know how, vzdělávání i podporu, která bude ojedinělá,” říká Michal Mička, majitel investiční skupiny C2H.
Zdroj : Tisková zpráva F&P Consulting.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *