CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

09. 07. 2018

0 komentářů

Vstup Xiaomi na burzu v Hongkongu se nezdařil

 

První den na burze v Hongkongu se čínskému výrobci mobilů Xiaomi příliš nevydařil. Cena akcií Xiaomi po hodině od začátku obchodování oslabila o šest procent, aby nakonec uzavřela na 16,80 hongkongských dolarech za kus, tedy zhruba jedno procento pod zahajovací cenou.

Loading



 

Hongkongská burza připravuje letos ještě další primární úpisy akcií (IPO) čínských firem, vstup Xiaomi na burzu proto investoři bedlivě sledovali. Na burzu hodlá vstoupit například správce aplikace pro objednávky jídel a rezervací lístků na kulturní akce Meituan-Dianping nebo největší globální provozovatel mobilních vysílacích věží China Tower.

„Vzhledem k množství těchto firem a jejich očekáváním ohledně tržních hodnocení, pro trh nebude snadné všechna tato IPO náležitě zpracovat,“ uvedl pro agenturu Reuters Hong Hao, hlavní akciový analytik v hongkongské makléřské firmě BOCOM International.

Podle něj vývoj akcií Xiaomi naznačuje, že další zájemci o vstup na burzu „si budou muset pospíšit, chtějí-li dosáhnout slušných tržních ocenění.“ Zájem investorů navíc chladne i kvůli vyhlášení nových dovozních cel mezi Čínou a USA. Začátek obchodní války byl již minulý týden tvrdou ránou pro hlavní hongkongský burzovní index Hang Seng, který spadl na nejnižší úroveň od loňského podzimu.
Zdroj : iHNed.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Jaký bude ekonomický rok 2020

Jaké bude tento rok počasí

Každý by chtěl vědět, jaké bude zítra počasí a jak se bude mít tenhle rok. Jestli se zařadí k vítězům nebo k poraženým. A zda se Česká republika jako celek bude moci radovat, nebo přijde čas smutnit.

Text: Luboš Smrčka

06. 01. 2020

Hans-Jörg Naumer, Head of Global Capital Markets & Thematic Research - Allianz GI

Hans-Joerg Naumer: Obchodní válka je o politickém a technologickém vlivu

Obchodní válka mezi USA a Čínou hned tak neskončí. „Je to o politice a o prvenství v technologiích. Spojené státy se snaží vyvážit globální a politické ambice Číny,“ říká Hans-Joerg Naumer, Head of Global Capital Markets & Thematic Research Allianz Global Investors. A jak dopadne Brexit?

Text: Petr Zámečník

26. 09. 2019

Ropná pole - Saudi Aramco

Akciové fondy: Útok na ropná pole pomohl k růstu

Útok na ropná pole v Saúdské Arábii znamenal 5% výpadek světové denní produkce a znamenal nárůst cen ropy. Kupodivu akciové fondy tuto černou labuť přešly bez povšimnutí. A naopak znatelně rostly.

Text: Petr Zámečník

25. 09. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *