CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

17. 01. 2013

Subjekty:

Wüstenrot – povinné sjednocení sazeb zvýhodnilo životní pojištění pro muže, k dramatickému navýšení pojistného pro ženy nedošlo

Roman Ondroušek, produktový manažer pojištění osob Wüstenrotu, situaci komentuje: „Po povinném sjednocení sazeb životního pojištění pro obě pohlaví, jsou sazby Wüstenrotu stále výhodné pro obě skupiny. K dramatickému navýšení sazeb pro ženy u Wüstenrotu nedošlo. Oproti předchozímu období naopak klesly sazby životního pojištění pro muže až o 78 %“.

Příklady dopadu sjednocení sazeb

21 %

2) konstantní pojistná částka

Produkty životního pojištění Wüstenrotu

Ve svém portfoliu produktů životního pojištění nabízí Wüstenrot širokou škálu pojištění určených pro klienty s různými potřebami a záměry: rizikové životní pojištění s názvem ProSichr lze sjednat ve dvou variantách Klasik a Exklusive. Pro klienty splácející finanční závazky je určen ProSichr k úvěru. Další variantou je investiční životní pojištění ProInvest. Wüstenrot ProInvest kombinuje výhody pojistné ochrany klasického životního pojištění s investováním volných finančních prostředků do fondů. Wüstenrot ProBudoucnost zahrnuje rizikovou část a spořicí část zajišťující výplatu prostředků naspořených na individuálním účtu, a to formou jednorázové výplaty nebo volitelného důchodu.

Bonus k životnímu pojištění

Na pojištění ProSichr, ProSichr k úvěru, ProInvest a ProBudoucnost platí do února 2013 bonus „Úrazové pojištění Dětství“. Klient tak k uvedeným pojištěním získá zdarma úrazové krytí pro všechny svoje děti ve věku od 6 měsíců do 18 let. Na děti pojištěného se vztahuje výplata dvojnásobku pojistného plnění u připojištění trvalých následků úrazu v důsledku dopravní nehody, u tělesného poškození organismu výplata pojistného plnění za všechny diagnózy způsobené jedním úrazem na rozdíl od denního odškodného, výplata denních dávek od 1. dne pobytu v nemocnici, a to až 150 korun na den.