Čtvrtek 16. září. Svátek má Ludmila.

Slavia pojišťovna rapidně zrychluje proces likvidace pojistné události vozidla

Provozování a používání motorových vozidel s sebou kromě mnoha výhod přináší i určitá rizika a případné komplikace. V případě vzniknu pojistné události na motorovém vozidle je obvykle potřeba počítat s administrativní zátěží v řádech dnů nebo i týdnů. Slavia pojišťovna díky soustavným inovacím a využití digitálních technologií zkracuje procesní lhůty pro likvidaci pojistných událostí u motorových vozidle na minimum.

V důsledku zrychlení služeb v oblasti likvidace vozidel je až 90 % škod vyřízeno do jednoho dne, respektive do 8 hodin od dodání posledního dokladu. Až 80 % škod, u kterých jsou finance na servis vypláceny formou krycího dopisu, je zlikvidováno do 180 minut od doručení faktury,“ uvádí ředitel oddělení likvidace Slavia pojišťovny Ing. Karel Přibyl.

„Mnoho pojišťoven na trhu by s tímto stavem bylo patrně spokojeno, naše ambice však tímto nekončí. V případech likvidace poškození čelních skel automobilů umožňujeme našim klientům pohodlné a především okamžité provedení prohlídky svým vlastním mobilním telefonem, i bez nutnosti stahování speciální aplikace. Pokud tedy přímo klient, nebo klientem zplnomocněný autoservis dodá potřebné podklady a fotodokumentaci, není třeba ztrácet čas čekáním na fyzickou prohlídku prováděnou technikem pojišťovny. Aktuálně tedy mimo jiné pracujeme i na možnosti okamžité prohlídky vozidla „na dálku“ i v případě tzv. „plechových“ škod. Při likvidacích poškození čelních skel se nám tento postup již osvědčil a expresní vyřízení většiny škodních událostí bez zbytečných prostojů chceme klientům dopřát v maximálně možné míře,“ dodává Ing. Karel Přibyl.

Další výhodu/výhody pak mohou čerpat klienti se statusem VIP nebo ti, kteří svěří opravu některému ze smluvních partnerů Slavia pojišťovny. Ti pak nemusejí na likvidaci vystavených krycích dopisů čekat déle než 60 minut. Ke zrychlení procesu likvidace pojistných událostí na vozidlech přispívají i další technologická vylepšení. Slavia pojišťovna využívá např. aplikaci pro automatizované a bleskové vyhodnocování indicií případného pojistného podvodu. Aplikace umí sama zkontrolovat, zda jsou poskytnuté podklady a informace v pořádku a likvidátor se tak může plně soustředit pouze na výplatu plnění.

Digitalizace se ve Slavia pojišťovně promítá rovněž do evidence dokladů a jejich správy. Stále více klientů totiž využívá možnosti čistě digitální komunikace a pojistné události hlásí přes webové stránky, email nebo telefonicky. Slavia pojišťovna bude trendu upuštění od využití tištěných formulářů ze strany klientů dále vycházet vstříc. Tradiční papírové formuláře ale budou nadále k dispozici pro ty, kdo elektronické komunikace z různých důvodů nechtějí nebo nemohou plně využít.

Nejvíce klientsky oceňovanými výhodami likvidace pojistných událostí u Slavia pojišťovny jsou:

• svobodná volba autoservisu bez povinnosti využití smluvního partnera
  • rychlost likvidace
  • neodečítání amortizací, popř. další způsoby snižování nároků na plnění
  • profesionální přístup bez nadbytečné administrativy

Podrobné informace o možnostech a variantách dostupných pojištění, kalkulátor a informace o dalších produktech Slavia pojišťovny naleznete na  www.slavia-pojistovna.cz

Jeden komentář: “Slavia pojišťovna rapidně zrychluje proces likvidace pojistné události vozidla”

1. Luděk Podstatný napsal:

Dobrý den. Dne 19.6. 2021 došlo k nehodě a to promáčknutí bočnice u stojícího přívěsného vozíku, bez zranění osob. Dne 22.6. bylo zasláno hlášení nehody + potřebné doklady na vyřízení pojistné události. 23.6. ohodnotil likvidátor poškození, jako výměnu celé bočnice. Vzhledem k tomu, že se jedná o vozík Polské výroby, tak jsem nesehnal servis ani prodejnu vozíků, kde by mi to vymělili. Z tohoto důvodu jsem zažádal 24.6. o vypořádání formou rozpočtu. 24.6. mě došla zpráva od pí. Finková Michaela, abych doplnil chybějící číslo účtu, což jsem okamžitě učinil. 19.7. jsem vznesl dotaz k pí. Finkové, jak postupuje vyřízení této pojistné události. 21.7. jsem dostal odpověď : “ Škoda je u výpočtu pana likvidátora. Její vyřízení jsem zaurgovala.“ Dnes je 10.8 a stále se nic neděje.
    Dočetl jsem se na stránkéch pojištovny Slavie. : Slavia pojištovna rapidně zrychluje proces likvidace pojistné události vozidla.

Děkuji za odpověď.
    Přeji Hezký den Luděk Podstatný

Dnes je 16.8. je to skoro po týdnu co jsem vám psal na infolinku. Bohužel žádná odpověď i na tento dotaz. Vůbec se mi nezdá, že by jste rapidně zrychovali vyřízení pojistných událostí.