Neděle 25. června. Svátek má Ivan.

RSJ Private Equity se stal samosprávným fondem

Investice 22.08.2013 | 14:09 0 Komentářů

Fond RSJ Private Equity uzavřený investiční fond, a.s. k poslednímu červencovému dni ukončil smlouvu o obhospodařování s investiční společností AVANT a završil tím proces, kterým se transformoval na samosprávný fond kvalifikovaných investorů. (Tisková zpráva RSJ Invest)

Ukončením smlouvy o obhospodařování s dosavadním správcem, investiční společností  AVANT, byla dokončena transformace RSJ Private Equity na samosprávný fond. V předchozích měsících ČNB prověřila splnění podmínek pro činnost investičního fondu, které ukládá zákon – schválení vedoucích osob fondu a prověření akcionářů fondu; především původ prostředků vkládaných do fondu, a udělila potřebné souhlasy.

„Samosprávnost je pro nás logickým krokem  ve vývoji a rozvoji fondu, prostřednictvím kterého akcionáři fondu investují finanční prostředky do projektů především v České republice. Společně s  růstem aktiv fondu bylo nutné zvýšit flexibilitu při rozhodování o investicích v různých sektorech. Aktuálně investujeme do projektů v oblasti real estate, energetiky, mikrobiologie nebo spoluinvestujeme do začínajících projektů v oblasti IT. S transformací fondu se na naši základní strategii nic nemění – stále se budeme zaměřovat na investice v uvedených sektorech a budeme se zajímat o projekty s inovativním potenciálem“, hodnotí změnu statutu Jan Vyhnálek, ředitel RSJ PE.

Vedoucí osoby fondu – představenstvo společnosti tvoří Jan Vyhnálek, Jiří Divoký a Petr Roupec. Dalším nepostradatelným členem teamu je Lukáš Musil

Společnost AVANT investiční společnost bude nadále fondu poskytovat administrativní služby spojené s jeho činností.