Pondělí 18. listopadu. Svátek má Romana.

Obrat skupiny Fincentrum v roce 2016 vyrostl o 5,2 % na 1,61 miliardy korun

Investice Fincentrum 07.03.2017 | 10:49 0 Komentářů

Podle předběžných výsledků uzavřela skupina Fincentrum rok 2016 dalším růstem. Výborných výsledků dosáhla skupina zejména v České republice, kde se zvýšil obrat o 9,3 %, na Slovensku vykázalo Fincentrum mírný pokles obratu o 1,7 %. Celkový obrat v ČR a na Slovensku tak překročil 1,61 miliardy korun (meziročně + 5,2 %). Objem sjednaných hypotečních úvěrů rostl na obou trzích dvouciferným tempem.

V České republice zvýšilo Fincentrum v roce 2016 obrat o 9,3 % na 1,1 miliardy Kč.

„Rozvoj hypoték v Česku byl v roce 2016 skutečně masivní, celý trh však čekají významné změny. Mírné zpomalení přinese nová legislativa a regulace, avšak zásadní bude vývoj úrokových sazeb. Role dobrých finančních poradců tak získá ještě větší význam – ať již při vyjednávání o úrokové sazbě při sjednání úvěru, tak při jednáních na konci období fixace, kdy je řada klientů nemile překvapena novou nabídkou podmínek od své banky,“ uvedl Petr Stuchlík, zakladatel a předseda představenstva společnosti Fincentrum.

Především díky přetrvávající chuti Čechů investovat do bydlení a zájmu o investice pokračovalo Fincentrum v růstu také v lednu 2017, kdy se zvýšil obrat Fincentra meziročně o 15 %. To představuje nejlepší dynamiku za posledních sedm let.

„Meziroční pokles obratu na Slovensku jen o 1,7 % v roce 2016 vysoce překonal naše očekávání. V červenci 2016 vyvrcholila nepřátelská činnost skupiny manažerů v čele s tehdejším předsedou představenstva Milanem Repkou. Fincentrum Slovensko se podařilo nejen stabilizovat, ale velmi rychle i navrátit k růstu. Jsme silná a stabilní společnost, která dokáže rychle reagovat na výzvy zvenku i zevnitř. Za to patří poděkování všem spolupracovníkům na centrále i v poradenské síti,“ komentuje výsledky Petr Stuchlík.

Ke konci roku 2016 pracovalo pro Fincentrum v České republice a na Slovensku řádově 2 500 zkušených poradců, pro které je finanční poradenství hlavním zdrojem příjmů.