Středa 30. září. Svátek má Jeroným.

Novinky Slavia pojišťovny myslí na bezpečnost i peněženku řidičů

Od března 2012 Slavia pojišťovna nabízí nové povinné ručení. Na výši pojistného má zásadní vliv zejména historie pojištění a věk provozovatele, dále kategorie a parametry vozidla. Pojišťovna naopak nerozlišuje, zda je pojistník z velkého či malého města. Na rozdíl od jiných pojišťoven zde proto nejsou znevýhodňováni řidiči z Prahy či dalších velkých měst. Extrémně levné povinné ručení tak získají zejména ti, kteří jezdí dlouhou dobu bez nehod. Změny v povinném ručení však nejsou jedinou novinkou Slavia pojišťovny pro motoristy. Pojišťovna se zapojila do projektu bezpečnostních samolepek ÚAMK, které společně s technickým nákresem vozidla výrazně urychlí vyprošťování posádky z havarovaných vozidel.

Povinné ručení od Slavia pojišťovny je již řadu let vnímáno veřejností jako jedno z nejlevnějších na trhu. Extrémně nízké ceny však mohou využít zkušení řidiči, kteří jezdí řadu let bez nehod. Jako jedna z mála pojišťoven v ČR totiž Slavia pojišťovna poskytne oproti běžnému 50% maximálnímu bonusu za bezeškodní jízdu až 60% bonus na pojistném. Této maximální slevy je dosaženo již po 84 měsících trvání pojištění beze škod. I přes opatrnou jízdu však může nešťastnou náhodou dojít k dopravní nehodě. Při první drobné zaviněné škodě klienta (pojistné plnění do 10 000 Kč) a roční frekvenci plateb pojistného Slavia pojišťovna nesníží pojistníkovi bonus.

„Slavia pojišťovna je jednou z pojišťoven, které striktně kontrolují výši bonusu. Naše nové povinné ručení tento základní údaj charakterizující historii každého řidiče zásadně zohledňuje. Dobrý řidič na našem pojištění ušetří, ten který opakovaně boural, bude muset sáhnout hluboko do kapsy. Z našich statistik zároveň vyplývá, že zatímco bydliště pojistníka o jeho kvalitách prakticky nevypovídá, tak věk řidiče má na škodný průběh významnější vliv. Nerozlišujeme tedy mezi tím, zda je řidič z Prahy, jiného velkého města či z vesnice, mladí bez zkušeností si však nízkou cenu ještě budou muset zasloužit bezpečnou jízdou,“ charakterizuje nové povinné ručení Jan Bárta, marketingový a obchodní ředitel Slavia pojišťovny. K povinnému ručení je i nadále nabízeno na rok zdarma pojištění dopravních pokut.

Povinné ručení od Slavia pojišťovny je možné uzavřít na pobočkách pojišťovny, u smluvních prodejců. Jednoduchý způsob sjednání nabízí i web pojišťovny, kde navíc klient získá 15% slevu na pojistném. Dalších 10 % ušetří fanoušci Slavia pojišťovny na Facebooku. Při online sjednání na webu pojišťovny je tak možné ušetřit až 25 %. Pro individuální potřeby klientů je připraveno široké spektrum připojištění, doplňkových pojištění pro motoristy i all risk havarijní pojištění.

Při záchraně životů rozhodují minuty

Speciální štítek nalepený na bočním skle u sedadla řidiče, který získávají klienti Slavia pojišťovny při sjednání povinného ručení, upozorňuje záchranáře a hasiče, že je za stínítkem automobilu umístěna karta s technickými údaji o daném vozidle. Ty jsou důležité pro rychlý postup záchranářů při vyprošťování posádky vozidla při vážné nehodě. V nákresu je označené umístění palivové nádrže, výztuh karoserie, airbagů a dalších prvků vozidla. Tyto údaje jsou stěžejní, když je například nutné z vozidla odstranit střechu a přerušit nosné sloupky. Při záchraně životů rozhodují minuty a záchranářská karta umístěná ve vozidle může pomoci vyproštění posádky vozidla urychlit. Původní projekt záchranářských karet německého autoklubu ADAC již v zahraničí úspěšně funguje několik let. V ČR projekt zaštiťuje společnost ÚAMK. Speciální štítek pro nalepení na okno získají zdarma klienti Slavia pojišťovny společně s novou pojistnou smlouvou na povinné ručení.

Příklad pojištění:

Rodinný vůz Škoda Octavia Combi, 1,9 TDI, datum uvedení do provozu 1. 5. 2010

Řidič 45 let, Praha, 84 měsíců bez nehod (max. 60% bonus)

Povinné ručení: 2397 Kč + pojištění pokut na rok zdarma