CZK/€ 24.295 -0,12%

CZK/CHF 24.651 +0,20%

05. 12. 2019

Subjekty:

Nejžádanější koncerty se vyprodávají i rok dopředu. Ročně si je u ERV Evropské pojistí na 100 tisíc Čechů

Praha, 5. 12. 2019 – V České republice každoročně přibývá koncertů českých i zahraničních interpretů. Nejžádanější akce se často prodávají i rok dopředu a jejich ceny jdou do tisíců korun. ERV Evropská pojišťovna proto nabízí pojištění vstupenek pro případ, kdy na koncert nemůžete vyrazit. V západní Evropě je pojištění dnes již běžnou součástí vstupenky. Zájem o něj stoupá také u Čechů.

ERV Evropská pojišťovna nabízí několik druhů tzv. lifestylového pojištění. Klienti si tak mohou zakoupit například pojištění kol a elektrokol, ale také fotoaparátů, kamer či jiného fototechnického vybavení. Velmi zajímavé a v poslední době stále více vyhledávané je pojištění vstupenek na kulturní či sportovní akce. Když se někomu stane, že se nemůže zúčastnit třeba koncertu, na který si předem zakoupil vstupenku, díky pojištění získá plnou výši vstupného zpět. U vstupenek nad 5.000 Kč klienti musí počítat s 20% spoluúčastí z ceny lístku. Pojistit se pak dají vstupenky až do hodnoty 50.000 korun. „Vysoké ceny vstupenek a dlouhá doba od jejich zakoupení do samotného konání akce představují nemalé riziko. Pojištění vstupenek je v západní Evropě běžně rozšířené a těší se velké oblibě, “ vysvětluje Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny a pokračuje: „Od roku 2010, kdy jsme začali toto pojištění nabízet, se zájem zvýšil desetinásobně.“

Na co se pojištění vztahuje?

Pojištění vstupenek lze uplatnit při onemocnění či úrazu vás či vašich blízkých, zdravotních komplikacích v důsledku těhotenství, ale i kvůli rozsáhlému poškození bydliště nebo přestěhování se do velké vzdálenosti od místa konání akce. Pojištění lze samozřejmě uplatnit také v případě úmrtí.

Kolik pojištění stojí?

Pojistné závisí na ceně vstupenky a začíná již na částce 29 Kč a lze ho zakoupit ke vstupenkám prodávaných prostřednictvím Ticketportal a Ticketstream. „Obecně lze říci, že cena pojištění odpovídá přibližně 5 % z ceny vstupenky,“ říká Vlastimil Divoký. Vyřízení škodní události se pak řeší snadno skrze on-line formulář a plnění klient obdrží během několika dní.