CZK/€ 24.660 +0,10%

CZK/CHF 25.946 +0,64%

25. 06. 2013

Mladí lidé do 25 let dluží po splatnosti průměrně přes 6 tis. korun

Průměrná výše dluhu po splatnosti za celou populaci v ČR je dle statistiky společnosti B4B Inkasso přes 10. tis. Kč. Průměrný dluh mladého člověka do 25 let je přibližně o 4 tis. Kč nižší, i tak jde ale zejména v případě studentů o vysoké částky.

Ve srovnání se staršími obyvateli ČR je u mladých lidí patrná nižší ochota se s dluhy vypořádat.  „Bohužel se u mladých lidí stále častěji setkáváme s tím, že se chtějí zaplacení svých závazků vyhnout. Hledají nejrůznější kličky a postupy, které však v konečném důsledku znamenají další navyšování dluhu,“ řekl jednatel společnosti B4B Inkasso Miroslav Rozbroj.

Ačkoliv se počet zadlužených mladých lidí v posledních třech letech zvyšuje, průměrná výše dluhů zůstává přibližně stejná. Průměr se pohybuje okolo částky 6 tis. Kč.