Sobota 16. ledna. Svátek má Ctirad.

Martin Řezáč bude novým ředitelem Investiční společnosti České spořitelny

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva bude od 1. dubna 2013 Martin Řezáč. Ve funkci nahradí Martina Burdu, který se po 10 letech působení ve finančních skupinách Erste a České spořitelně rozhodl vydat na novou profesní dráhu mimo Erste Group.

Ve své nové pozici chci dál udržovat úzký vztah s Českou spořitelnou jako klíčovým distributorem našich produktů. Jako hlavní výzvu vidím klesající aktraktivitu tradičních dluhopisových investic, které hrály u konzervativních investorů historicky významnou roli v jejich alokaci. Právě snaha o lepší diverzifikaci aktiv směrem k balancovaným řešením bude důležitá pro náš budoucí úspěch,“ řekl Martin Řezáč.

Martin Řezáč vystudoval VŠE v Praze (fakultu Mezinárodních věcí s hlavní specializací Mezinárodní obchod a vedlejší specializací Peněžní ekonomie a bankovnictví). Svou profesní kariéru na kapitálových trzích zahájil v roce 1998, od roku 2002 je držitelem titulu CFA. Od roku 2004 pracuje v ISČS jako náměstek generálního ředitele a v roce 2009 se stal členem představenstva se zodpovědností za investiční proces, alokaci aktiv a investiční řešení pro klienty.