Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

Klienti ING Životní pojišťovny si loni snížili základ daně o 1,4 miliardy korun

Pojištění 19.03.2015 | 10:42 0 Komentářů

Téměř 210 000 klientů ING Životní pojišťovny si mohlo za rok 2014 odečíst z daní své příspěvky na životní pojištění, na jednoho klienta v průměru o 6 721 Kč. Životní pojištění je tak kromě finanční ochrany před nečekanými situacemi zajímavé i možností daňových úlev. (Tisková zpráva: ING)

Klienti ING Životní pojišťovny si za loňský rok snížili základ daně o 1,4 miliardy korun. Průměrná částka pro daňový odpočet činila 6 721 korun, což odpovídá úspoře 1 008 Kč na osobu. „Poskytování příspěvků na životní pojištění jako zaměstnanecký benefit zaznamenává dlouhodobý zájem a z našeho průzkumu vyplývá, že patří mezi devět nejčastěji poskytovaných zaměstnaneckých benefitů. Zajímavou motivací pro firmy je beze sporu i státní podpora tohoto produktu,“ doplňuje Renata Mrázová, generální ředitelka ING Životní pojišťovny. Maximální úleva na životní pojištění činí 1 800 Kč, tedy 15 % z nejvyšší možné celkové daňově odečitatelné částky 12 000 Kč.

K 1. lednu 2015 vstoupila v platnost novela zákona o daních z příjmů, která zpřísnila podmínky využívání daňových úlev ze životního pojištění. Klient se musí rozhodnout, zda i nadále stojí o daňový odpočet a přijde o možnost předčasného výběru peněz, nebo preferuje předčasné výběry za cenu ztráty daňového zvýhodnění. „Naši klienti ve většině případů volí zachování daňové uznatelnosti, protože si dobře uvědomují výhody, které jim tento režim nabízí,“ uzavírá Mrázová.