CZK/€ 25.165 +0,04%

24. 07. 2017

Subjekty:

J&T BANKA úspěšně umístila na trh dluhopisy za více než 6 miliard korun

Hned dvě dluhopisové emise úspěšně umístila J&T BANKA na český a slovenský trh. Obě emise byly upsány v plné výši, 3,24 miliard korun a 120 milionů euro, jen několik dní po zveřejnění jejich nabídky. S oběma emisemi se obchoduje i na burzách v Praze a Bratislavě.

Pětileté dluhopisy společnosti EMMA GAMMA Finance a.s. jsou eurové a nesou roční úrokový výnos 5,25 %. Nominální hodnota jednoho dluhopisu činí tisíc euro a celkový objem emise dosáhl 120 milionů eur.  Výnos z emise dluhopisů bude použit k financování skupiny EMMA, jejímž majoritním vlastníkem je pan Jiří Šmejc. Skupina EMMA je prostřednictvím společnosti EMMA GAMMA Limited vlastníkem 25% podílu na Sazka Group a dále nepřímo drží minoritní podíly ve společnostech zaměřených na spotřebitelské finance (Home Credit, Air Bank).

Své první investory našly i všechny korunové dluhopisy finanční skupiny J&T Finance Group splatné v roce 2022 nesoucí 4% roční úrokový výnos a s nominální hodnotou jednoho dluhopisu 3 miliony korun. Celkový objem této emise činil 3,24 miliardy korun.

„Kvalitních investičních příležitostí je v současné chvíli pomálu a zájem privátních i institucionálních investorů o dluhopisy připravované naším týmem vysoký,“ komentuje rychlé upsání Daniel Drahotský, ředitel divize Finanční trhy J&T BANKY. „Neustále hledáme a analyzujeme nové možnosti. I nadále budeme klást důraz na to, abychom dávali dohromady emitenty a investory za vyvážených podmínek ke spokojenosti a úspěchu obou stran,“ dodává Drahotský.

J&T BANKA, největší aranžér dluhopisových emisí v České republice, uvedla v letošním roce již pět emisí dluhopisů v celkovém objemu 10 miliard korun.