CZK/€ 25.165 +0,04%

06. 11. 2017

1 komentář

IKS KB MĚNÍ NÁZEV NA AMUNDI CZECH REPUBLIC

Investiční kapitálová společnost KB, a.s., (dále jen IKS) jeden z největších správců investičních fondů a aktiv v České republice, mění od 1. 11. 2017 svůj název na Amundi Czech Republic, investiční společnost, a.s.

Důvodem této změny je sjednocení celosvětové image skupiny Amundi. Nový název společnosti Amundi Czech Republic odkazuje na hlavního a jediného akcionáře IKS, a to společnost Amundi, která je největším správcem aktiv v Evropě s objemem 1,4 bilionů € spravovaných aktiv a která vlastní IKS již od roku 2010.

„Tímto krokem jsme dokončili proces začlenění do skupiny nejvýznamnějšího evropského hráče na poli správy investic. Současně je třeba připomenout, že z pohledu klientů se nic nemění, neboť pod novým vlastníkem působíme již sedm let,“ upřesnil Pavel Hoffman, místopředseda představenstva Amundi Czech Republic.

Amundi Czech Republic zůstává i nadále exkluzivním partnerem Komerční banky v poskytování investičních řešení stejně, jako byla doposud IKS. Součástí skupiny Amundi v České republice je i společnost Pioneer Asset Management, a.s., která od 1. 11. 2017 bude vystupovat pod jménem Amundi Czech Republic Asset Management, a. s.

Obě společnosti budou od 1. 11. 2017 využívat korporátní identitu mateřské společnosti Amundi Asset Management včetně loga.

Tisková zpráva Komerční banka

Vstoupit do diskuze 1 komentář