Úterý 20. dubna. Svátek má Marcela.

GENERÁLNÍM ŘEDITELEM A PŘEDSEDOU PŘEDSTAVENSTVA ČESKÉ POJIŠŤOVNY SE STANE MAREK JANKOVIČ

Marek Jankovič se stane novým předsedou představenstva a generálním ředitelem České pojišťovny 1.června 2015 poté, co budou splněny veškeré zákonné a oznamovací povinnosti související s jeho jmenováním.

Marek Jankovič (49 let) vystudoval Slovenskou technickou univerzitu. Svou kariéru v pojišťovnictví začal v roce 1991 ve Slovenské pojišťovně. Od roku 1998 působil v Pojišťovně AIG Slovakia a od roku 2001 zastával vrcholné manažerské pozice v Allianz-Slovenské pojišťovně, kde byl v roce 2010 jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem. V letech 2003 až 2005 a 2011 až 2014 působil rovněž ve funkci prezidenta Slovenské asociace pojišťoven.

Díky jmenování Marka Jankoviče předsedou představenstva a generálním ředitelem budeme i nadále schopni posilovat vedoucí pozici České pojišťovny na českém trhu. Na trhu, který je pro nás v regionu střední a východní Evropy klíčový a kde v současné době probíhá řada strategických iniciativ směřujících k dalšímu posílení konkurenční pozice a nabídce inovativních a prvotřídních produktů a služeb,“ komentuje jmenování Jankoviče Luciano Cirinà, generální ředitel Generali CEE holdingu a předseda představenstva České pojišťovny. „Marek je velmi zkušený manažer, který s sebou přináší rozsáhlé know-how a hluboké znalosti z oblasti pojišťovnictví. Jsem přesvědčen, že s podporou našich manažerů, zaměstnanců a expertů bude zárukou dalšího úspěšného rozvoje firmy, “ dodává Luciano Cirinà.