CZK/€ 24.710 -0,12%

CZK/£ 29.056 -0,03%

CZK/CHF 23.580 -1,03%

21. 04. 2022

Dun & Bradstreet v souladu se sankcemi vůči Rusku omezila poskytování informací o ruských firmách

Dun & Bradstreet nadále pečlivě sleduje dopad rusko-ukrajinské krize na obchodní aktivity po celém světě. V návaznosti na nedávné sankce Spojeného království, USA, Kanady a EU vůči Rusku zakázala EU firmám poskytovat ratingové služby a předplatné v souvislosti s ratingovými činnostmi ruským podnikům, občanům a osobám v Rusku. Kromě toho byly na základě současných událostí všechny ukrajinské podniky přesunuty do „nejistého provozního stavu“, což znamená, že místní podnikatelské prostředí ztěžuje poskytování informací ohledně kreditního rizika firem.

Praha, 21. 4. 2022 – V souvislosti s těmito událostmi a s cílem dodržet globální sankce přijala společnost Dun & Bradstreet následující opatření:

• S okamžitou platností bylo pozastaveno vypracovávání jakýchkoli dalších analýz nebo hodnocení subjektů, které jsou přímo zasaženy rusko-ukrajinskou krizí. To se vztahuje na:

o Všechny ukrajinské podniky na základě omezeného přehledu o jejich nejistém stavu v regionu

o Přímo sankcionované subjekty a subjekty po celém světě, které jsou kontrolovány společnostmi, na něž byly uvaleny sankce Spojeným královstvím, USA, Kanadou nebo EU za jejich zapojení do krize na Ukrajině

• Dne 15. dubna 2022 společnost Dun & Bradstreet znemožnila přístup k produktům souvisejícím s hodnocením kreditního rizika všem uživatelům v Rusku – v souladu s příslušnými regulačními opatřeními.
  • Dne 15. dubna 2022 společnost Dun & Bradstreet také požádala, aby správci účtů využívajících její řešení API vyhodnotili oprávnění a přístup k jednotlivým uživatelům, aby zajistili soulad se sankcemi Spojeného království, USA, Kanady a EU.

Dun & Bradstreet nadále pečlivě sleduje situaci a bude proaktivně informovat o jakýchkoli dalších změnách v datových a skóringových službách a řešení, aby zajistila, že bude i nadále v souladu s globálními a místními regulačními a politickými změnami.