Úterý 26. května. Svátek má Filip.

Pojištění 06.10.2015 | 14:41 1 Komentář

V ČR naprostý unikát: variabilita povinného ručení umožňuje zvolit nejen rozsah jeho služeb a krytí, ale také výši limitu, na který se motorista pojistí (Tisková zpráva: Direct pojišťovna)

DIRECT pojišťovna pokračuje s nabídkou pojištění, která se svým charakterem a parametry vymyká běžným standardům. Důkazem je nové povinné ručení, které na českém trhu nemá obdoby. DIRECT se rozhodl dát řidičům úplně volnou ruku v tom, jak si pojištění poskládat. Nabízí pouze doporučení, která vycházejí z reálných potřeb majitelů motorových vozidel. Navíc poskytuje krytí škod až do výše 250 milionů korun.

Povinné ručení DIRECTU kromě standardních a osvědčených řešení přidává do tohoto zákonného pojištění i nemalou dávku inovací. „Při vzniku produktu jsme obrátili naše přemýšlení. Klientům nic nutíme, ale dáváme jim naopak naprostou svobodu výběru. Jedině tak můžeme přinést povinné ručení, které se nesnaží majitele aut nacpat do pomyslných šuplíků,“ komentuje novinku Pavel Řehák, předseda představenstva DIRECT pojišťovny.

NEJVYŠŠÍ LIMIT NA TRHU
Novinka rezignovala na zažité poměry a nenutí majitele aut si v rámci povinného ručení sjednávat i pojištění či služby, které de facto nevyužijí. „Řidiči už nemusí řešit skutečnost, že proto, aby dosáhli na nejvyšší limit pojistného plnění, musí zvolit nejdražší a
nejvíc navoněný balíček. U DIRECTU má možnost si vysoké krytí škod zařadit do svého pojištění, i když o žádné další speciality už nestojí,“ vysvětluje detaily Patrik Nový, produktový ředitel DIRECT pojišťovny, a dodává: „Škody u závažných dopravních nehod mohou reálně dosáhnout těžko představitelných částek v řádech desítek milionů korun. Proto na trh přinášíme nejvyšší limit krytí škod, který činí 250 milionů korun.“

DOPORUČENÍ, ŽÁDNÉ PODMÍNKY
Povinné ručení DIRECTU poskytuje zájemců celkem čtyři doporučení, která byla zvolena podle toho, co motoristé s auty na cestách nejčastěji řeší. S ohledem na to dostala tato doporučení také svoje názvy. „Nechtěli jsme žádné standardy, komforty a platiny, důležitá v pojmenování byla od začátku srozumitelnost, pro koho doporučení je. Klient si ho může navíc upravit podle vlastních požadavků. Dostane tak svoji originální verzi,“ doplňuje Patrik Nový.

SROZUMITELNOST A JEDNODUCHOST
Zvláštní důraz byl u povinného ručení kladený na transparentnost všech dokumentů – týká se to jak přehledných smluv (každá smlouva na jedné straně jasně poskytuje informace o tom, co je pojištěné), tak pojistných podmínek. DIRECT se vyhýbá všem skrytým háčkům, hvězdičkám a zmínkám pod čarou. „Abychom posílili jednoduchost našeho pojištění, vzniká smlouva bez nutnosti podpisu a dalšího papírování, stačí ji pouze zaplatit,“ upozorňuje Patrik Nový.

Povinné ručení DIRECT nabízí s pojmenováními:
Mám to nejnutnější – je určeno pro ty, kteří hledají jen základní minimum, jezdí málo nebo mají auto spíše jen na odvoz nákupů v okolí bydliště než na výlety

Vozím rodinu
 – hodí se především rodičům, kteří chtějí mít jistotu, že v případě nehody bude postaráno o celou jejich rodinu

Vždycky dojedu
 – ocení ti, kteří si život bez auta neumí představit a je pro ně kvůli pocitu komfortu nebo práci důležité se spolehnout, že pokaždé dorazí do cíle

Mám tam všechno
– poslouží těm, kteří nenechávají věci náhodě a chtějí maximální ochranu jak pro případy, kdy způsobí škodu někomu jinému, tak pro škody na svém automobilu.

Povinné ručení DIRECTU se nad rámec svého základu (tedy pojištění škod, které motorista způsobí někomu jinému na majetku či na zdraví) může skládat ze tří vrstev:

Asistenční služby
 – asistence při nehodě

– asistence při poruše vozidla

– poskytnutí náhradního vozidla i pro viníka nehody (až na 10 dní)

– řešení drobných nepříjemností (vybitá baterie, defekt pneu, čerpání chybného paliva apod.)

– asistence v zahraničí (doprava posádky do cíle cesty, úschova vozidla, náhradní vůz atd.)

Připojištění

– pojištění skel

– úrazové pojištění posádky
 – garance ceny na 3 roky