CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

12. 03. 2012

Subjekty:

DIRECT pojišťovna zdokonalila funkce mobilní aplikace pro účastníky dopravních nehod

„Když jsme aplikaci pro chytré telefony uváděli na český trh, tak jsme klientům slíbili, že její funkce budeme dále zdokonalovat a rozšiřovat. Rozhodli jsme se jít ovšem ještě dále a inovovanou aplikaci jsme volně zpřístupnili také řidičům, kteří nejsou klienty DIRECT Pojišťovny. Jsme pyšní, že jsme vyvinuli univerzálního pomocníka na cesty,“ říká Ondřej Vích, internet manažer DIRECT Pojišťovny. „Výhodou pro klienty je, že do pojišťovny mohou zaslat informace o nehodě okamžitě a řešení celé události je pak rychlejší. Často se totiž stává, že řidiči se zasláním povinného euroformuláře otálejí a likvidace se tak protahuje,“ dodává Ondřej Vích.

Inovovaná mobilní aplikace SmartHELP nabízí pomoc při dopravní nehodě a na cestách do zahraničí jak klientům DIRECT Pojišťovny tak klientům ostatních pojišťoven. Obsahuje telefonní čísla na všechny české pojišťovny nabízející povinné ručení a uživatelé tak mohou v případě nehody využít nejen rady jak postupovat, ale rovnou zavolat svou asistenční službu.

Rychleji než euroformulář

Důležitou novinkou je možnost zdokumentování a nahlášení nehody, kdy uživatel v pěti krocích popíše událost a uloží do paměti telefonu. Údaje o nehodě může zpětně doplnit nebo rovnou odeslat na email své pojišťovny. Ta obdrží detailní informace o poškozeném, času a místě nehody určeném podle aktuální polohy telefonu, popis a fotografie z místa události a informace o dalších účastnících. Pojišťovna na základě těchto údajů již může nehodu řešit ještě před tím, než od klienta obdrží povinný euroformulář.

Asistence na cestách

Druhá hlavní část aplikace, pomoc na cestách do zahraničí, klientovi poradí jak postupovat při různých typech pojistných událostí z cestovního pojištění – onemocnění či úrazu, škodě na zavazadlech či odpovědnosti za škodu. Dále mu zobrazí kontaktní informace na všechny české ambasády a zahraniční mise.

Aplikace funguje na chytrých telefonech s operačním systémem Android a v dohledné době bude spuštěna i verze připravená pro uživatele telefonů iPhone. Aplikace je ke stažení na market.android.com na: http://play.google.com/store/apps/details?id=cz.direct.smarthelp