Pátek 18. září. Svátek má Kryštof.

Čtvrtina čechů Čechů vyráží na prodloužené víkendy do zahraničí

Prodloužené víkendy využívá každý čtvrtý Čech k návštěvě některé ze zahraničních destinací. Nejčastěji se jedná o Německo, Rakousko nebo Itálii. Cestujeme hlavně za nákupy, poznáním evropských měst a turistikou v přírodě. Anketa DIRECT Pojišťovny ovšem zároveň ukázala, že tři z deseti Čechů se neplánují na cestu pojistit, případně váhají. Mezi turisty, jejichž cílem je především nakupování, je to dokonce 60 %!

„Češi rádi jezdí nakupovat do zahraničí, k čemuž jim prodloužené víkendy poskytují perfektní příležitost. V naší anketě to potvrdilo více než 40 procent lidí, kteří se chystají vyjet za hranice právě za tímto účelem,“ říká Radim Kavka, produktový manažer DIRECT Pojišťovny, a dodává: „Co nás však poněkud zarazilo, je fakt, že většina z nich u těchto výjezdů podceňuje cestovní pojištění. Neuvědomují si, že riskují vysoké náklady v případě nenadálých událostí.“

V otázce sjednávání cestovního pojištění se podle ankety DIRECT Pojišťovny 60 % Čechů jedoucích do ciziny za nákupy nechová zodpovědně. Jejich váhání s uzavřením pojištění vychází z toho, že často vyráží za hranice jen na otočku na jeden den. Naopak nejzodpovědnějšími jsou dobrodruzi, kteří jezdí za rizikovými sporty. Šest z deseti si sjedná pojištění rozšířené právě o tyto aktivity. Nadšenci do sportu také častěji využívají prodloužených víkendů k delší dovolené – 70 % z nich vyjede na více než klasické čtyři dny. Celkově takto zužitkuje svátek třetina Čechů, ostatním prodloužený víkend stačí.

K dopravě na delší víkendy volí lidé v třetině případů automobil, jen o něco málo méně respondentů ankety jede se zájezdem cestovní kanceláře a čtvrtina na místo dovolené poletí. Ženy dávají více přednost autobusovým zájezdům (35 % oproti 20 % mužů), zatímco třetina mužů raději do zahraničí létá (z žen každá pátá). Automobil je pak nejčastějším dopravním prostředkem cestovatelů, kteří vyráží za hranice nakupovat.

Bezpečné cestování s DIRECT Pojišťovnou

Kromě rychlosti sjednání cestovního pojištění u DIRECT Pojišťovny ocení turisté v případě problémů asistenční služby, které jsou jeho standardní součástí. Jistotu mají klienti také díky bezplatnému prodloužení pojištění léčebných výloh, když se z důvodu zásahu vyšší moci vrátí ze své cesty později, než plánovali. Náklady na léčebné výlohy v zahraničí hradí DIRECT Pojišťovna až do 3 000 000 Kč a součástí pojištění je i úhrada nákladů na případnou záchrannou pátrací činnost horské služby a ostatních záchranných sborů. Kdo se chystá v zahraniční nakupovat, ocení v balíčku MAXI rovněž pojištění zavazadel.

Cestovní pojištění od DIRECT Pojišťovny navíc obsahuje na českém trhu unikátní benefit „Cestování bez obav“. Díky tomuto produktu si již klienti nemusí dělat starosti o dům, byt, zaparkované auto a další majetek, který nechávají v průběhu své dovolené bez dozoru. Pokud mají majetek pojištěný u jakékoli pojišťovny v ČR a po dobu jejich dovolené dojde k pojistné události, DIRECT Pojišťovna jim uhradí spoluúčast.