Středa 24. července. Svátek má Kristýna.

Češi si zase půjčují ve velkém. Fair Credit rozpůjčoval přes 462 milionů

Banky 16.08.2016 | 09:05 0 Komentářů

Nebankovní úvěrová společnost Fair Credit dnes zveřejnila své hospodaření za prvních sedm měsíců letošního roku. Fair Credit dokázal růst na trhu s drobnými úvěry o 13 % ve srovnání s loňským rokem.  České domácnosti si půjčili 462 milionů korun, rostl i počet klientů, kterým byl poskytnut úvěr. Potvrzují se tak celorepublikové statistiky o vývoji úvěrů, že se Češi zase nebojí půjčovat.

Společnost Fair Credit  poskytla svým klientům za prvních sedm měsíců půjčky v objemu 462 milionů korun, což je o 13 % více než za stejné období loňského roku. Rostl i počet zákazníků. Firma má v Česku nově 69 232 zákazníků, což je o 26 % více než v červenci loňského roku. „České domácnosti z námi poskytnutých finančních prostředků financují nejčastěji nákupy spotřebičů či drobné rekonstrukce. Třetí příčku účelovosti dlouhodobě zaujímají bezúčelové půjčky,” říká Ing. Tomáš Konvička, MBA,  obchodní ředitel Fair Credit.

Firma poskytuje půjčky od 4 000 do 50 000 korun, průměrná půjčka byla 12 386 korun a zvýšila se o 1 700 korun oproti loňsku. Fair Credit působí v ČR od roku 2013, má 13 poboček,  260 zaměstnanců a přes 1 200 obchodních zástupců po celé České republice.

Fair Credit

01–07/2015