CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

14. 03. 2012

Subjekty:

AXA Group a Junior Achievement zahajují celosvětový program vzdělávání mládeže o finančních rizicích

„Jsme rádi, že můžeme být součástí této vzdělávací iniciativy, která je důkazem našich snah v oblasti firemní odpovědnosti a praktickým naplněním poslání AXA Group chránit lidi. Jako firma, jejíž činnost spočívá v dlouhodobé ochraně klientů, jsme povinni využít všech svých schopností a zdrojů k tomu, abychom pomohli vybudovat silnější a bezpečnější lidskou společnost. Naši dobrovolníci z projektu AXA pomáháme srdcem ve spolupráci s organizací Junior Achievement zásadním způsobem pomohou mladým lidem zvládat budoucí finanční rizika,” uvedla Clara Rodrigo, vedoucí komunitního investování AXA Group.

Projekt Insure Your Success pomáhá lidem ve věku od 12 do 18 let porozumět rizikům spojeným s některými rozhodnutími ve finanční oblasti. Prostřednictvím různých praktických aktivit, interaktivních nástrojů a diskusí vedených místními dobrovolníky z  AXA Group se studenti naučí, jak si připravit rozpočet, plánovat a spořit, ale i jak předvídat finanční důsledky rizik, s nimiž se v průběhu života setkají. Studenti se seznámí s výhodami ochrany vlastního majetku i s koncepcí pojištění, což jim v budoucnu umožní přijímat informovaná rozhodnutí.

Projekt Insure Your Success spojuje mezinárodní zkušenosti organizace Junior Achievement s přípravou praktických vzdělávacích programů se silnou pozicí AXA Group v oblasti řízení rizik. Společným cílem obou organizací je nabídnout mladým lidem praktický výcvik a možnost lépe se připravit na nástrahy současné ekonomiky. Na základě dosavadních velmi dobrých výsledků dosažených ve spolupráci s JA Irsko a JA Rumunsko se skupina AXA rozhodla rozšířit spolupráci i do dalších zemí. Je to partnerství, které propojuje vzdělávací organizaci s podnikatelským subjektem s cílem vyvinout zajímavý a zábavný vzdělávací program o finančních rizicích.

Organizace JA Worldwide® (Junior Achievement)

JA Worldwide je největší organizace na světě zaměřená na vzdělávání a přípravu mladých lidí k tomu, aby se dokázali prosadit v globální ekonomice. Prostřednictvím sítě dobrovolníků zajišťuje Junior Achievement školní a mimoškolní vzdělávací programy zaměřené na tři klíčová témata: příprava na vstup na trh zaměstnání, podnikání a finanční gramotnost. V současné době organizace vzdělává 10,6 milionu studentů ve 118 zemích. Další informace naleznete na www.jaworldwide.org.

AXA a finanční vzdělávání v ČR

V oblasti finančního vzdělávání podporuje AXA v České republice dva projekty. Je generálním partnerem programu Finanční gramotnost do škol, jehož cílem je předávat žákům základních a středních škol praktické informace například o finančním systému, bankovních a pojistných produktech či mzdách. To vše prostřednictvím seriálu na obrazovkách Školního informačního systému ve více než 400 školách po celé České republice. V roce 2011 rovněž AXA spustila kampaň Otázka peněz, která se zaměřuje na zvyšování finanční gramotnosti dospělých.