Sobota 24. října. Svátek má Nina.

Air Bank vylepšila účty pro rodiny a spustila službu konsolidace půjček

Banky Air Bank 13.01.2014 | 15:48 1 Komentář

Air Bank o víkendu spustila tři novinky. První z nich potěší klienty, kteří chtějí používat běžný účet například jako partnerský či rodinný. Dosud mohl majitel účtu přidávat další uživatele (tzv. disponenty), ale bez možnosti nastavit jim různá práva a služby. Nově jim může podle svého vlastního uvážení nastavit, k jakým účtům budou mít přístup a jaké služby budou moci používat. Nově je také možné přidat disponenta už ve věku od 15 let.

„Klienti si u nás mohou na jednu smlouvu založit až deset běžných účtů. V praxi tak nyní mohou využívat náš běžný účet skutečně pro celou rodinu a díky tomu ušetřit za poplatky, které by jinde platili za vedení účtu pro každého člena rodiny zvlášť,“ říká Jakub Petřina, ředitel marketingu ve společnosti Air Bank.

Do Air Bank je nově možné převést i více půjček a sloučit je do jedné výhodnější

Druhou lednovou novinkou je služba konsolidace půjček (tzv. Převedení půjček). Klientům umožňuje převést si do Air Bank z jiných bank či nebankovních společností až pět půjček najednou a sloučit je do jedné výhodnější. Klienti si mohou do nové spotřebitelské půjčky převést i závazky spojené s používáním kreditní karty nebo kontokorentu. Převádět naopak nelze hypotéky, leasingy nebo firemní půjčky.

Nová sloučená půjčka může mít maximální výši 600 000 Kč a maximální dobu splácení 10 let. Stejně jako u své klasické půjčky nebo refinancování odměňuje Air Bank klienty i u nové služby za řádné splácení. Úplně každému dobře splácejícímu klientovi odpustí několik posledních splátek tak, aby získal nízkou sazbu 9,9 % a RPSN 10,37 %. Stejný bonusový úrok 9,9 % bude Air Bank letos nabízet i u všech nově poskytnutých klasických půjček a refinancování. I dál budou všechny půjčky Air Bank úplně bez poplatků.

„Podle ČNB se průměrná výše RPSN u nových spotřebitelských půjček v Česku pohybuje okolo 15 %, u některých bank přesahuje podle testů reálných úroků dokonce 20 %. Pokud si k nám klient převede půjčky s takto vysokými sazbami v celkové výši například 200 000 korun na šest let, ušetří jen díky řádnému splácení přes 37 000 korun,“ zdůraznil Jakub Petřina.

Internetové bankovnictví Air Bank je ještě přehlednější a jednodušší

Třetí a poslední lednovou novinkou je vylepšené internetové bankovnictví. Air Bank především zjednodušila hlavní menu, které klienti nově naleznou úplně nahoře. Všechny své účty nyní také vidí pohromadě v nových záložkách, mezi kterými mohou kliknutím přepínat. Air Bank také zvýraznila tlačítko Zpět umožňující rychlý návrat na předchozí obrazovku. Zjednodušila také možnost převádět peníze mezi svými účty při použití klasického způsobu platby.

Dvě půjčky od jiných bank

Převedení půjček do Air Bank

Celkem ušetří

0 Kč

37 499 Kč

Jeden komentář: “Air Bank vylepšila účty pro rodiny a spustila službu konsolidace půjček”

1. karl napsal:

Informatívní výpočet konsolidace si můžete udělat přes http://www.ikonsolida­cepujcek.cz kde si zadáte údaje a uvidíte, kolik byste platili po konsolidaci vašich půjček. Vše je nezávazné.