CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 05. 2023

0 komentářů

Stanou se akcie AI společností nejchytřejší technologickou investicí pro běžné investory?

 

Umělá inteligence (AI) způsobuje revoluci v různých odvětvích a mění způsob našeho života a práce. Od samořídících aut po osobní asistenty, jako jsou Siri a Alexa, se AI stává nedílnou součástí našeho každodenního života. Tato technologie přitahuje velkou pozornost investorů, kteří hledají další velkou investiční příležitost.

Loading



 

Vývoj AI za poslední roky

V posledních letech došlo k výraznému nárůstu úspěchu a přijetí technologie umělé inteligence v různých odvětvích. Jedním z nejvýznamnějších úspěchů technologie umělé inteligence je oblast zdravotnictví, kde se využívá ke zlepšení stavu pacientů, diagnostice nemocí a vývoji nových léčebných postupů.

Níže si můžete prohlédnout graf společnosti NVIDIA, která je úzce spojována s technologiemi AI a její cena se v posledním roce vyvíjela velmi pozitivně. Společnost NVIDIA je také zahrnuta např. v akciovém fondu Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (IRBO), který sleduje cenu několika společností zabývajících se technologiemi AI a řadí se mezi největší akciové fondy s akciemi AI společností.

Vývoj umělé inteligence v oblasti financí a ekonomiky

Umělá inteligence (AI) zaznamenala v posledních letech výrazný pokrok a přinesla významné výhody pro oblast financí a ekonomiky. Jednou z klíčových oblastí, kde umělá inteligence dosáhla pozoruhodného pokroku, je analýza dat a rozpoznávání vzorů. S exponenciálním nárůstem finančních dat jsou algoritmy AI stále zdatnější ve zpracování a získávání poznatků z rozsáhlých souborů dat, což umožňuje přesnější předpovědi a informované rozhodování. Nástroje poháněné umělou inteligencí dokáží analyzovat tržní trendy, odhalovat anomálie a identifikovat ziskové obchodní příležitosti s větší rychlostí a efektivitou.

Souhrnně lze říci, že umělá inteligence přinesla do finančního a ekonomického prostředí významný pokrok. Využitím analýzy dat, prediktivního modelování a automatizace zlepšuje AI rozhodovací procesy, optimalizuje investiční strategie, zlepšuje zkušenosti zákazníků a posiluje bezpečnostní opatření. Vzhledem k tomu, že se AI dále vyvíjí, její potenciál pro inovace a transformaci finančního odvětví zůstává značný.

REKLAMA

Jak se dají rostoucí AI technologie vytěžit?

Jedním z nejatraktivnějších aspektů investic do akcií AI je potenciál vysokých výnosů. Vzhledem k tomu, že se tato technologie stále více rozšiřuje a začleňuje do různých průmyslových odvětví, očekává se, že společnosti, které se specializují na umělou inteligenci, zaznamenají významný růst. Tento růstový potenciál přitahuje pozornost mnoha investorů, kteří hledají další velkou příležitost.

Maxim Manturov, vedoucí investičního poradenství ve společnosti Freedom Finance Europe, říká, že: „Oblast umělé inteligence (AI) se rychle rozvíjí a očekává se, že v příštích letech bude dále růst. Umělá inteligence může změnit celou řadu odvětví, od zdravotnictví a finančnictví až po dopravu a logistiku. Investoři mohou chtít sledovat společnosti, které vyvíjejí inovativní řešení AI nebo integrují AI do svých stávajících činností.“

Možnosti investic do různých odvětví technologií AI

Investoři mohou vytěžit z úspěchu technologií AI několika způsoby. Jednou z možností je investovat do společností, které se primárně zaměřují na technologie AI. Tyto společnosti jsou často startupy, které vyvíjejí inovativní aplikace AI pro celou řadu průmyslových odvětví. Tyto společnosti mohou investorům poskytnout příležitost s vysokým rizikem a vysokým ziskem, protože jejich úspěch závisí na přijetí jejich technologie spotřebiteli a podniky.

Další možností je investovat do větších společností, které začleňují umělou inteligenci do svého provozu. Tyto společnosti jsou často více zavedené a mají za sebou úspěšné výsledky. Nemusí se zaměřovat výhradně na AI, ale integrují tuto technologii do svých stávajících operací, aby získaly konkurenční výhodu. Tyto společnosti mohou investorům poskytnout stabilnější investiční příležitost, protože mají osvědčený obchodní model a zavedenou zákaznickou základnu.

Investoři by si také měli být vědomi rizik spojených s investováním do akcií AI. Tato technologie je stále v rané fázi a neexistuje záruka, že všechny aplikace AI budou úspěšné. Kromě toho se regulační prostředí kolem AI stále vyvíjí, což může pro investory znamenat nejistotu. Je důležité, aby investoři, kteří hledají způsob jak nakupovat akcie, provedli hloubkovou kontrolu a důkladný průzkum společností, ale i samotných platforem pro investice.

REKLAMA

Shrnutí investice do akcií AI společností

Investoři se stále více zajímají o investice do akcií společností zaměřených na umělou inteligenci (AI), protože tato technologie proniká do různých odvětví a nabízí obrovský potenciál. V posledních letech došlo k významnému pokroku v oblasti umělé inteligence, a to zejména ve zpracování dat a analýze. Společnosti AI se specializují na vývoj inovativních řešení, která mohou zlepšit výkonnost a efektivitu různých odvětví, včetně zdravotnictví, finance a logistiky.

Investování do akcií AI společností nabízí potenciál vysokých výnosů, zejména pokud společnosti úspěšně aplikují své technologie a získají si širokou zákaznickou základnu. Nicméně je důležité mít na paměti, že investice do nových technologií vždy nese určité riziko a vyžaduje důkladnou analýzu společností a trhu. Dále je také třeba brát v úvahu regulační prostředí a vývoj technologií AI, které mohou ovlivnit výkonnost investic. Je vhodné konzultovat s odborníky a provést detailní průzkum před rozhodnutím o investování.

Investice do cenných papírů a jiných finančních instrumentů vždy obnáší riziko ztráty vašeho kapitálu. Předpovědi ani dřívější výkonnost nejsou spolehlivými ukazateli budoucí výkonnosti. Před provedením jakékoli investice je nezbytné provést vlastní analýzu. V případě potřeby byste měli vyhledat nezávislé investiční poradenství od certifikovaného profesionála. Nákup akcií za ceny IPO může obnášet další omezení.

Autor: Dmytro Spilka, finanční a technický spisovatel

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Komentář: Šílenství měnové politiky

Současná měnověpolitická „sezóna“ začala v roce 2022, kdy centrální bankéři v západních vyspělých ekonomikách začali zvyšovat sazby, aby bojovali proti inflaci. Trvalo jim několik let, než se dostali tam, kde jsou dnes. Zda bylo jejich úsilí úspěšné, nám pravděpodobně napoví několik příštích měsíců a další období.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

18. 03. 2024

Analýza: Zpátky do reality – pravidelný příjem v roce 2024

Investování za účelem dosažení pravidelného příjmu se oproti předpandemické době nízkých úrokových sazeb a kvantitativního uvolňování radikálně změnilo. Poprvé po mnoha letech může být úrok na peněžním vkladu lákavou alternativou. „Uložení“ peněz v ultradefenzivní hotovosti však obnáší vlastní rizika a nenabízí žádnou příležitost ke kapitálovému zhodnocení. Rok […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

14. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *