CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Petr Zámečník

26. 10. 2009

0 komentářů

Soutěž X-Trade Brokers Cup o Porsche Cayman se blíží do svého závěru

 


 

Soutěžící byli v minulém týdnu opět pozitivně naladěni, protože téměř 64 % všech příkazů bylo nákupních. Nutno podotknout, že long pozice opravdu přinášely vyšší zisky, protože oslabujících instrumentů bylo v minulém týdnu o poznání méně. Jedním z těchto instrumentů byl cukr. Tato komodita zaznamenala nejvyšší kumulativní ztráty ze všech komodit. Spekulace na další růst nevyšla, cukr se v průběhu týdne propadl o téměř 5 % a to přineslo nebývalé ztráty na účty soutěžících.

Ne však vítězům třetího kola soutěže. Nejúspěšnější byl pan Miroslav Križan ze Slovenska, který zhodnotil svůj virtuální účet o 717 %. Nejlepší žena na Slovensku, paní Zuzana Savkuľaková, dokázala zhodnotit účet o 456 %. V České republice dosáhl nejvyššího zhodnocení ve třetím týdnu soutěže pan Michal Šereda se zhodnocením účtu o 645 %. Nejlepší Češka, paní Monika Slavíková, dokázala zhodnotit svůj virtuální účet o 498 %.  Všichni výherci obdrží komunikátor HTC Touch Diamond 2. Soutěž dále pokračuje pro všechny. Kdo bude mít na účtu v pátek 30. října nejvyšší částku, vyhrává Porsche Cayman!

Vítězové 3. týdne

Login

Jméno

Majetek

Zhodnocení

Nejlepší žena ČR

54299

Slavíková Monika

45543,16

498,30%

Nejlepší muž ČR

62929

Šereda Michal

52946,32

644,66%

Nejlepší žena SR

2820

Savkuľaková Zuzana

22283,57

455,68%

Nejlepší muž SR

85622

Križan Miroslav

30207,18

716,76%

V dosavadním průběhu soutěže se nejvíce dařilo obchodníkům s komoditami a v posledním týdnu se nejziskovějším instrumentem stal zemní plyn. Ten ovládl statistiku jak nejlepších individuálních obchodů, tak i kumulativních zisků ze všech instrumentů. Zisk z nejlepšího obchodu překročil 110 tisíc korun a 16 z 20 nejlepších obchodů bylo právě se zemním plynem. S odstupem následovaly obchody s ropou, zlatem a pšenicí. Ta byla v minulém týdnu vůbec nejvíce rostoucí komodita, když přidala téměř 10 %. V pozadí tohoto růstu bylo nepříznivé počasí na americkém středozápadě, které zpozdilo a poškodilo sklizeň. Trh počítal se 7 % nárůstem produkce pšenice ve srovnání s minulým rokem. Nyní to ale vypadá, že celková produkce klesne a to žene ceny nahoru.

Nejvyššího profitu v obchodu s akciemi se podařilo soutěžícímu dosáhnout spekulací na růst akcie firmy Microsoft před zveřejněním výsledků. Zisk za jednodenní držení 8 lotů akcie ve výši 42 tisíc euro mluví sám za sebe. Akcie vzrostla po oznámení vynikajících výsledků za třetí kvartál o 10 %, a kdo si vsadil na vzestup, měl vyhráno.

Strategie mnohých soutěžících bude v tomto týdnu určitě ovlivněna tím, že se soutěž blíží do svého závěru.  Kdo čeká pod vrcholem, nebude si chtít nechat ujít příležitost vyhrát Porsche a začne riskovat. Příležitostí bude i v posledním týdnu celá řada. Spousta komodit je na svých ročních či několikaměsíčních maximech. Je tedy otázka, zda růst bude pokračovat. Americká výsledková sezóna pomalu končí a u akcií se tedy nedá očekávat tak volatilní obchodování, jako tomu bylo v minulých týdnech. Uvidíme, jaká korporátní data budou přicházet z Evropy. Dolar v minulých dnech neudržel svůj support 1,50 USD/EUR a je opravdu otázka, jestli to byl pouze přechodný výkyv, či zda bude ve svém oslabování pokračovat. Bude záviset na sentimentu na trzích. Pokud se udrží dobrá nálada, tak může být další pokles dolaru stále pravděpodobný.

Tento týden přijdou zajímavá data ze Spojených států, kde bude v úterý zveřejněna spotřebitelská důvěra za září. Ve středu čekáme data ohledně objednávek zboží dlouhodobé spotřeby a prodeje nových domů. U obou ukazatelů se očekává mírný růst. Ve čtvrtek se dozvíme číslo počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti za minulý týden. Pokud se očekávání trhu minou s reálnými čísly, lze opět počítat s volatilním obchodováním. Pro všechny soutěžící se stále nabízí mnoho šancí, jak poznat bez rizika fungování reálných trhů a soutěžit o Porsche či komunikátory HTC. Nic nelze ztratit, lze jen získat!

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *