CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

Text: Petr Zámečník

19. 10. 2009

0 komentářů

Nejvyšší zisky se i v druhém kole soutěže X-Trade Brokers Cup realizovaly na komoditách

 


 

Cukr dokázal za minulý týden vzrůst téměř o 12 % po zprávách o zhoršujícím se počasí v zemích hlavních producentů, Brazílii a Indii. Po oslabení v prvním říjnovém týdnu se tak opět přiblížil svým rekordním hodnotám z konce září, kdy se jeho cena pohybovala na dvojnásobných cenách v porovnání se začátkem roku. Velmi zajímavým se v minulém týdnu stal také pohyb zemního plynu. Ten v průběhu týdne výrazně klesal a dostal se až na hodnoty 4,4 USD/BTU. V pátek však dokázal posílit o 6% a přiblížit se otevíracím hodnotám minulého týdne.

Ropa se v průběhu týdne dostávala na stále vyšší hodnoty a překonala své roční maximum. Největší vliv na její růst měla zveřejněná statistika o stavu zásob benzínu, které se propadly pětkrát více, než bylo očekáváno. V pátek tuto komoditu dále podpořily výsledky americké průmyslové výroby, která překvapivě vzrostla o 0,7 %. To vystřelilo ropu na rekordní hodnoty. Týden zakončila na hodnotě 77,09 USD/barel, což znamenalo týdenní nárůst o téměř 9 %.

Co se týká obchodních příkazů, celých 60 % jich bylo nákupních a téměř polovina ze všech příkazů byla realizována na komoditách, které se množstvím obchodů dokázaly dostat před měnové páry. Nejziskovější obchody byly realizovány právě na komoditách, čehož jsou důkazem i obchody výherců druhého kola. Pan Karel Masný z Prahy zhodnotil svůj virtuální účet o 1528 % a dosáhl nejvyššího zhodnocení za celý první týden soutěže. Nejlepší žena v České republice, paní Eva Šmerdová z Vysočiny dokázala zhodnotit svůj soutěžní účet o 896 %. Na Slovensku dosáhla nejvyššího zhodnocení v druhém týdnu paní Petra Kurucová z Žilinského kraje se zhodnocením účtu o 1242 %. Nejlepší Slovák, pan Miroslav Krištof z Bánskobystrického kraje, dokázal zhodnotit svůj virtuální účet o 773 %.  Všichni výherci obdrží komunikátor HTC Touch Diamond 2. Soutěž o Porsche ale stále pokračuje!

V tomto týdnu se opět rýsuje několik velmi dobrých příležitostí. Především stále pokračuje americká výsledková sezóna a své výsledky budou zveřejňovat firmy jako Yahoo! či Pfizer. Minulý týden byly výsledky proměnlivé a každé překvapení mělo za následek prudký pohyb akcií a někdy i změnu sentimentu celého trhu. Proto by mohly být sázky na vývoj akcií či akciových indexů úspěšné. Vliv na globální trhy by mohl mít dnešní projev šéfa Americké centrální banky o ekonomické krizi nebo index cen výrobců PPI ve Spojených státech, který ovšem bude zveřejněn až zítra odpoledne. V pátek bude reportován německý index ekonomického klimatu IFO a předpokládá se jeho slabý růst. Jakékoliv negativní překvapení by mohlo změnit náladu na neklidných trzích a to by znamenalo příležitost pro soutěžící.

Stále ještě není pozdě se zapojit. Registrace probíhá až do samotného konce soutěže 30. října. Pokud je Vám více než 18 let a jste občanem České nebo Slovenské republiky, neváhejte! Více informací mohou zájemci získat na webu www.xtb.cz.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *