CZK/€ 25.265 -0,04%

CZK/$ 23.672 -0,38%

CZK/£ 29.357 +0,28%

CZK/CHF 25.977 -0,36%

Text: Petr Zámečník

25. 04. 2013

4 komentáře

Broker Consulting mění strukturu. Chce být pružnější

 


 

Broker Consulting mění způsob řízení společnosti. Již 1. ledna 2013 došlo k pohlcení její sesterské společnosti Broker Expert. Ta sama o sobě prošla v historii bouřlivými změnami. Jejím prvním účelem bylo zastřešení mezinárodních aktivit společnosti pod názvem Broker Consulting Group. To se ale nestalo a byl pro ni již pod jménem Broker Expert nalezen nový smysl: Vstoupili do ní poradci opouštějící Českou pojišťovnu a po nich přicházeli další.

„Spolupracovníci Broker Expert, a.s. přešli od začátku roku pod značku Broker Consulting. Byl to od začátku plánovaný a zcela přirozený krok, protože obsah poskytovaných služeb klientům byl již delší čas totožný. Lidé z bývalé společnosti Broker Expert za sebou mají úspěšnou cestu od jednobarevného poradenství a předvedli úžasné výsledky,“ komentuje sloučení dvou značek Jan Lener, ředitel komunikace a PR Broker Consulting.

Společnost Broker Expert tak mohla sloužit jako „přestupní stanice“ mezi poradenstvím pro jednu finanční skupinu a nezávislým finančním zprostředkováním. Nedošlo ale k přesunu poradců, nýbrž k přičlenění společnosti k vlajkové lodi. „Nová příležitost pro poradce, kteří dosud pracovali pouze pro jednu značku,“ jak vznik Broker Expert prezentovala společnost, tak zanikla „se zkušební dobou“ získaných poradců.

Změny v představenstvu: Petr Hrubý odchází do dozorčí rady

Mnohem zásadnější změnou je rošáda představenstva a dozorčí rady. Zakladatel a dosavadní generální ředitel Petr Hrubý nově stojí v  dozorčí radě.

„Změnili jsme strukturu orgánů společnosti na tzv. Německý model,“ uvedl ke změně Jan Lener a dodal: „Pro naše spolupracovníky nepřináší novinka žádné změny, naopak zcela zůstane zachován rozsah a obsah služeb a činností centrály, na které jsou zvyklí.“

REKLAMA

Změna ovšem není finální. Jedná se o „mezikrok na cestě k tzv. Americkému modelu uspořádání. Tento model nám nyní a zejména do budoucna dává podstatně větší smysl než model původní, protože od nového roku začne platit nový zákon o obchodních korporacích, jde o zákon č. 90/2012 Sb., a navíc je nový model méně náročný na personální obsazení,“ upřesnil Jan Lener.

Kdo společnost dnes řídí

S rošádou představenstva a dozorčí rady došlo také ke změně kompetencí. Posílili zejména pravomoci dozorčí rady, která má nově možnost představenstvo odvolávat i jmenovat. Dříve byly obdobné změny v kompetenci valné hromady. Změna tak znamená zpružnění a ponechání silné kontrolní pravomoci v rukách předešlého vedení.

Představenstvo Broker Consulting

  • Jiří Brabec (předseda)
  • Jiří Čejka (člen)
  • Ivana Čmovšová (člen)

Dozorčí rada Broker Consulting

  • Tomáš Paur (předseda)
  • Petr Hrubý (člen)
  • Vilém Podliska (člen)

Novým předsedou představenstva Broker Consulting je Jiří Brabec. Valná hromada při jeho jmenování musela vzít na vědomí, že byl v 90. letech v představenstvu a v dozorčí radě společností, které skončily v konkursu. Konkrétně v letech 1995 až 1997 řídil z pozice člena představenstva Přerovské strojírny, na které byl v roce 1999 prohlášen konkurs, a v letech 1993 až 1994 byl členem dozorčí rady společnosti Favorit Rokycany, která upadla do konkursu v roce 2001.

Před nástupem na post předsedy představenstva byl Jiří Brabec členem dozorčí rady Broker Consultingu od roku 2008.

Loading

Vstoupit do diskuze 4 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • insider

    29 dubna, 2013

    Jiří Brabec je do třetice v čele firmy, na níž bude vyhlášen konkurz. To je fór!

    Odpovědět

  • Karel Matoušek

    30 dubna, 2013

    Broker Consulting pod vedením Petra Hrubého podvádí na daních. Stačí se podívat na http://www.justice.cz a základní kapitál. Kdypak to začne dodaňovat plzeňský finanční úřad?

    Odpovědět

  • in

    1 května, 2013

    Nic noveho. Hruby se chlubi jak v tom umi chodit jede v tom s nim jedna soudni znalkyne z Plzne.

    Odpovědět

  • zvědavka

    3 května, 2013

    Proč se k těmto obviněním nevyjádří pan Lener?

    Odpovědět