CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

20. 04. 2015

0 komentářů

Subjekty:

SAXO BANK POMÁHÁ OBCHODNÍKŮM V ORIENTACI NA TRZÍCH POMOCÍ VIDEO STREAMINGU, KTERÝ PŘINÁŠÍ AKTUÁLNÍ NÁZORY EXPERTŮ

 


 

Saxo Bank chce prorazit největší bariéru v investování pro drobné investory tím, že jim v reálném čase umožní přístup k názorům jejího týmu expertů a analytiků na současné obchodování. Tento krok slouží k dalšímu vyrovnání podmínek mezi drobnými a institucionálními investory a vede k větší demokratizaci obchodování, což je prvořadým cílem Saxo Bank už více než dvacet let.

Tato nová služba nazvaná #SaxoStrats je k dispozici na Twitteru přes @SaxoStrats. V souladu s inovativním duchem společnosti je tato služba k dispozici i na Periskopu, nové on-line aplikaci Twitteru, která je dostupná hlavně pomocí mobilních telefonů. Vzhledem k tomu, že až pětina všech retailových transakcí banky probíhá v současnosti přes mobilní telefony, z toho 60 % na smartphonech a 40 % přes tablety, zákazníci vyžadují přístup k aktuálním informacím kdekoli a kdykoli. Služba #SaxoStrats tento požadavek beze zbytku splňuje.

Claus Nielsen, Head of Markets Saxo Bank, prohlásil: „Odstranili jsme závažnou překážku v obchodování. Poskytli jsme našim retailovým klientům další zásadní nástroj pro investování. Rozvoj technologií umožňuje lepší přístup k informacím než kdy dřív a většina našich klientů si může stahovat dokumenty o výnosech, srovnávací grafy, nebo sledovat aktuální finanční zprávy jednoduchým vyhledáním na webu. To, co naše služba nabízí, jsou tipy pro možné další obchodování, názory našich analytiků na právě probíhající vývoj trhů a z toho vyplývající možnosti okamžitých obchodních transakcí.

Drobní investoři se pouštějí do stále složitějších způsobů obchodování. Svá portfolia vnímají komplexně, diverzifikují svá rizika a přesouvají se do nových kategorií aktiv. Čas a informační zdroje, které jsou potřeba pro sledování trhů a dosahování dobrých výnosů, jsou často mimo jejich dosah. Vzhledem k tomu, že jsme se zřejmě již dostali do stavu, kdy je k dispozici až příliš mnoho informací, nabízíme jejich nezávislou analýzu, pohled na trh v reálném čase a konkrétní nápady pro obchodování – tedy něco, co institucionální investoři mají už léta.“

Služba #SaxoStrats zahrnuje kompletní spektrum aktiv a produktů obchodovaných na platformách Saxo Bank a živý přenos názorů na obchodování svých expertů. K těm patří: Patrice Henault – futures a kotované opce; Simon Fasdal a Michael Boye – dluhopisy; Mads Koefoed a Kay Van Peterson – makroekonomická strategie; Peter Garnry – akcie; Ole Hansen – komodity a John Hardy – FX obchody.

REKLAMA

Video kanál je k dispozici klientům Saxo Bank, uživatelům TradingFloor a lidem, kteří platformu sledují na sociálních sítích. Aplikace nabízí v reálném čase názory analytiků a jejich myšlenky týkající se komodit, akcií, globální makroekonomiky a FX. Na rozdíl od mnoha analytiků na straně poskytovatelů služeb analytici Saxo Bank sami podle svých doporučení obchodují, což znamená, že jejich zájmy jsou plně v souladu se zájmy klientů Saxo Bank. Jejich investice můžete v reálném čase sledovat na: https://twitter.com/SaxoStrats.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *