CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

30. 03. 2015

0 komentářů

ERV Evropská pojišťovna vloni pojistila přes 730 tisíc klientů

 


 

ERV Evropská tak upevnila svoji pozici jedničky v cestovním pojištění. Tržní podíl v segmentu pojištění realizovaného přes cestovní kanceláře je více než 50 %. „Dařilo se nám nejen v prodeji individuálního pojištění, ale také jsme navázali spolupráci s dalšími významnými hráči na trhu,“ hodnotí výsledky člen představenstva ERV Evropské pojišťovny Ondřej Rušikvas. Má přitom na mysli rozšíření portfolia cestovních kanceláří o dvě z tzv. velké trojky, tedy o Exim Tours a Čedok. „Aktuálně pojišťujeme devět z deseti největších CK v České republice. Zajímavého růstu jsme dosáhli také u leteckých společností a prodejců letenek“ doplňuje Ondřej Rušikvas.

Společnost vloňském roce poosmé za sebou zvítězila v anketě Asociace českých pojišťovacích makléřů Pojišťovna roku a potřinácté získala prestižní ocenění TTG Travel Awards za nejlepší cestovní pojištění. „Ocenění si velmi vážíme. Udržet si vedoucí postavení v segmentu cestovního pojištění po tak dlouhou dobu je nesmírně těžké. Potvrzuje to, že jdeme správným směrem,“ hodnotí Ondřej Rušikvas.

Počet škod roste

Náklady na pojistná plnění i počet škod z cestovního pojištění byly meziročně vyšší o více než třetinu. Oproti předchozímu roku stoupl téměř o polovinu počet škod nad sto tisíc korun hlášených z letních dovolených. Převážnou část škod tvoří léčebné výlohy v zahraničí. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří tradičně zažívací potíže, záněty očí a uší, kožní a sluneční alergie či virózy. Zvyšuje se také počet úrazů, a to zejména na horách. Nejvíce zdravotních problémů hlásí lidé z Egypta (více než 2 tisíce), na druhém místě je Řecko a bronz má Turecko. Novým trendem je rapidní nárůst průměrné výše škod v USA, která vzrostla o 52 %, a v Thajsku, kde došlo k nárůstu dokonce o neuvěřitelných 93 %. Celková frekvence škod za rok 2014 vzrostla meziročně o 8 %, a zvyšuje se tak již třetí rok v řadě. Velmi výrazně přibylo škod v Bulharsku, které z pohledu frekvence patří k nejrizikovějším destinacím.

Evakuace horolezců a pád Jirky Ježka

REKLAMA

ERV Evropská pojišťovna a její sesterské společnosti provozují ve světě síť 10 Euro-center, která poskytují asistenční služby, zajišťují lékařskou péči a koordinují pomoc klientům na všech kontinentech. V říjnu například ERV Evrospká spolu s Euro-centrem v Bankoku zajišťovala evakuaci sedmi českých horolezců, kteří uvízli po sněhové bouři v Himalájích. Ta si vyžádala přes 40 obětí. „Pro naše klienty jsme vyslali dva vrtulníky. Zasáh byl komplikovaný, protože byli uvěznění ve výšce 4 300 metrů. Naštěstí horolezci nepotřebovali lékařsou pomoc. Byli vyčerpaní, ale jinak v pořádku,“ vysvětluje Vlastimil Divoký z ERV Evropské.

Mezi nejdražší pojistné události patřila léčba handicapovaného cyklisty, šestinásobného paralympijského šampiona, Jirky Ježka. Ten utrpěl mnohačetná zranění pří pádu v rámci závodu MS handicapovaných v americkém Greenville. Do „akce Ježek“ bylo zapojeno během 11 dnů 10 lidí, kteří museli udělat přes 250 výkonů, aby se závodník mohl vrátit do vlasti. „Celkové náklady na operace, léčbu v Americe a návrat domů se vyšplhaly na tři a půl milionu korun,“ doplňuje Štěpán Landík, ředitel správy pojištění ERV Evropské.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *