CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

06. 09. 2022

0 komentářů

Zlato, které vydělává. Na trh vstupuje Zápůjčka, nový investiční produkt nabízející zhodnocení 6 % za rok

 

Uvažujete o koupi zlata, ale nevíte, kam potom s ním? Nebo už doma máte zlaté či stříbrné slitky a chcete, aby vám vydělávaly? Pak je tu Zápůjčka, nový program investiční společnosti TrustWorthy Investment garantující šestiprocentní roční výnos. „Drahé kovy si u nás lidé uloží, my je dáme do oběhu a tím je dále zhodnotíme. Službu můžeme nabízet proto, že drahé kovy současně vykupujeme i prodáváme. Máme i vlastní rafinační linku, kde drahé kovy získáváme z elektroodpadu, a zároveň spolupracujeme s mezinárodními rafinériemi. Zlato, stříbro a platinu tak držíme v podobě zboží, na němž vyděláváme. A výdělek tak můžeme umožnit i těm, kteří nám toto dnes velmi žádané zboží k obchodování zapůjčí,“ říká předseda představenstva společnosti TrustWorthy Investment Michal Spurný.

Loading



 

Novou službu mohou podle Spurného využít jak jejich současní zákazníci, tak ti, kteří si drahé kovy pořídili jinde nebo o jejich koupi teprve uvažují. „Podmínkou je, aby šlo o certifikované slitky, které k Zápůjčce přijímáme už od pár gramů. Fungujeme v podstatě jako ´zlatý bankovní dům´, který svým klientům nabízí pevný roční výnos podobně, jako kdyby k nám na účet vložili peníze,“ vysvětluje Michal Spurný. „Spočítali jsme, že na trhu jsme schopni ´protočit´ až 200 kilogramů zlata, dvě tuny stříbra a 10 kilo platiny během jednoho až dvou měsíců. Vzhledem k současnému zájmu investorů o investice do drahých kovů očekáváme, že tuto kapacitu naplníme už do konce letošního roku,“ doplňuje Michal Spurný. Garantovaný šestiprocentní roční výnos ve srovnání s jinými bankovními produkty přitom považuje za bezkonkurenční.

„U zapůjčeného zlata, stříbra či platiny určíme nejdříve aktuální cenu. Certifikovaný slitek v té samé ryzosti a gramáži pak ve finále zákazníkům zase vrátíme, jen jeho výrobní číslo bude jiné. A na rozdíl od trezoru v bance, za který musí jeho majitel peněžnímu ústavu zaplatit, mu k zapůjčeným slitkům připočítáme i slíbený výnos,“ uvádí Spurný.

Program Zápůjčka rozběhla společnost TrustWorthy Investment ve zkušebním provozu pro své privátní klienty už během léta. „Během několika týdnů se ukázalo, že služba funguje a lidé o ni mají zájem. V tuto chvíli máme v Zápůjčce už přes deset kilo zlata a otevíráme ji tak všem, kteří chtějí svoje drahé kovy zhodnotit,“ říká Michal Spurný.

„I pro nás coby investiční specialisty je pochopitelné výhodné drahé kovy mít a moci s nimi nakládat,“ objasňuje Spurný důvod, proč se Zápůjčkou na trhu přišli. „A zvláště v této době, kdy zlato či stříbro představuje bezpečný přístav a ochranu před inflací. Vždyť i Česká národní banka uvažuje o posílení zlatých rezerv. A pokud na obchodech s drahými kovy vyděláváme my, mohou na něm vydělávat i ti, kteří nám je k obchodování zapůjčí,“ shrnuje Spurný podstatu nové služby.

REKLAMA

Rafinace zlata: recyklace a udržitelnost

Program Zápůjčka může fungovat díky vlastní rafinérii, v níž společnost TrustWorthy Investment zhodnocuje nepotřebný materiál: především elektroodpad, konkrétně součásti vyřazených mobilů či počítačů. Právě ty totiž drahé kovy obsahují v zajímavém množství. Recyklace elektroodpadu, ale i zlatých či stříbrných úlomků a nenošených šperků, je při tom dnes tím nejlepším i nejekologičtější způsobem, jak drahý kov získat. „Zlato ani stříbro netěžíme, ale elektrotechnickým procesem ho zpětně dostáváme ze staré elektroniky. První měsíce jsme v naší rafinérii na Vysočině zpracovávali pár kilogramů za měsíc. Nyní jsme vytíženi na téměř 40 procent, což znamená celkem asi 60 kilogramů ryzího zlata a stříbra měsíčně, “ vypočítává Spurný. „Výsledkem rafinace je granulát – zlaté či stříbrné krupičky. Ten směňujeme s vybranými rafinériemi za certifikované zlaté či stříbrné slitky různých gramáží,“ dodává.

Podle něj společnost hodlá linku do budoucna rozšířit a pomocí nových technologií proces rafinace ještě více zefektivnit. „Modernizaci provozu chce uskutečnit v nejbližších dvou letech,“ uzavírá Spurný.

Tisková zpráva TrustWorthy Investment

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *