CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

01. 07. 2022

0 komentářů

Fond roku je od Amundi. Z finančnické soutěže si odnášíme prvenství v kategorii podílové fondy a třetí místo v nově vzniklé Zelené Koruně

 

Letos se konal již 20. ročník soutěže Zlatá koruna, která oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu nepřetržitě od roku 2003. Skupina Amundi si odnáší první místo v kategorii Podílové fondy a to s fondem Amundi Funds US Pioneer Fund a třetí místo v kategorii Zelená koruna, kde zabodoval fond Amundi Multi-Asset Sustainable Future.

Loading



 

Fond Amundi Funds US Pioneer Fund, který zvítězil v kategorii podílových fondů, investuje převážně do široké škály akcií společností, které sídlí nebo vykonávají většinu své činnosti v USA. Jde o legendární akciový fond, jehož vznik se datuje do roku 1928. Základní filozofie fondu se za celou dobu jeho historie nezměnila. Manažer fondu na trhu vyhledává akcie amerických firem, které jsou neprávem přehlíženy a jsou tak nabízeny se slevou vzhledem ke své skutečné vnitřní hodnotě. Základem je hluboká analýza firmy, nejen daného odvětví či regionu. Cílem fondu je generovat růst investice při rozumné míře rizika.

Vzhledem k rostoucímu trendu podporujícímu udržitelné chování společností a také udržitelné investování představila soutěž také kategorii Zelená koruna. Do té se moholy přihlásit všechny produkty, které naplňují charakter a podstatu finanční služby podporující udržitelnost (produkty pro fyzické osoby) nebo ESG (produkty pro podnikatele). Amundi se v této kategorii umístilo na třetím místě s fondem Amundi Multi-Asset Sustainable Future. Tento fond kombinuje jak dluhopisy, tak akcie s důrazem na nízké kolísání investice. Výběr investic je postaven na důkladné analýze nejen finančních ukazatelů, ale i přísných kritérií ESG, tedy hodnocení dopadů na životní prostředí, společenských dopadů a dopadů z hlediska řízení společnosti.

Hodnocení produktů přijatých do soutěže provádí nezávislá odborná porota, Finanční akademie, složená z finančních odborníků, analytiků a ekonomických publicistů.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *