CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

08. 11. 2019

0 komentářů

WeWork se už zřejmě další finanční injekce od Softbank nedočká

 

Šéf japonského holdingu SoftBank Masajoši Son se nechal slyšet, že další finanční pomoc nemá start-up WeWork očekávat.

Loading



 

„Všechny firmy v našem portfoliu musí být soběstačné,“ vzkázal Son. Investice ve výši pěti miliard, kterou SoftBank do WeWork vložila, byla podle Sona jednorázovou výjimkou. Star-up zaměřený na pronájem sdílených kanceláří vykázal v prvním pololetí ztrátu 900 milionů dolarů.

Již v září WeWork odložil vstup na burzu, hodnota firmy se propadla. „Situace WeWork ukazuje kromě řady manažerských pochybení také na ochabující ochotu investovat sice do inovativních, ale dlouhodobě ztrátových společností,“ říká partner oddělení transakčního poradenství společnosti EY Petr Kováč.

Zdroj: E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *