CZK/€ 24.700 -0,16%

CZK/$ 23.056 -0,43%

CZK/£ 29.202 -0,63%

CZK/CHF 25.827 -0,51%

19. 08. 2019

0 komentářů

Čínské akcie prudce posilují, může za to nejspíš změna úvěrové politiky

 

Čínské akcie zaznamenaly největší růst za poslední dva měsíce. Hlavní indexy si připsaly více než dvě procenta. Důvodem posílení akcií je nejspíš oznámení změny úvěrové politiky, kterou centrální banka o víkendu oznámila. Čínská centrální banka chce změnou podpořit podnikání, které po roce obchodní války s USA oslabilo.

Loading



 

Čínská centrální banka chce novým mechanismem určovat hlavní úrokovou sazbu, hodlá zohledňovat aktuální situace na volném trhu. Díky ohlášení této změny stouply čínské akcie bleskovým tempem. Hlavní index CS1300 vzrostl o 2,17 procenta na 3791,09 bodu. Index Šanghajské burzy si připsal 2,10 procenta na 2883,10 bodu. Index start-upů si připsal nejvíc a to 3,5 procenta.

Výše dosavadní základní úrokové sazby je 4,31 procenta. Podle některých analytiků by nová hlavní úroková sazba mohla být nižší. „Nový systém sám o sobě nezaručuje, že skutečná úvěrová sazba bude nižší,“ vyjádřili se k nově chystané úrokové sazbě agentuře Reuters analytici americké investiční banky Goldman Sachs. Nicméně dodávají, že vzhledem k vývoji ekonomiky, která zpomaluje, budou nejspíš nové sazby nižší.
Zdroj : ČeskéNoviny.cz

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

 


Související články

Bitcoin ukončil týden na vyšší úrovni po silném přílivu do spotových ETF

Bitcoin zakončil minulý týden o 3 % výše po silném přílivu peněz do amerických spotových bitcoinových ETF. V úterý došlo k celkovému přílivu 887 milionů USD do amerických spotových bitcoinových ETF, což byl druhý nejvyšší den zaznamenaný od jejich spuštění. V čele stál FBTC společnosti Fidelity s […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

11. 06. 2024

Koupit a včas prodat? Tři “nafouknutné” akcie pro krátkodobé investice

Na trhu se objevují různé investiční možnosti, mohou to být stabilní pevně zakořeněné společnosti, nové startupy nebo také akcie, které jsou spíše krátkodobou záležitostí. Zaměřili jsme se na tři klíčové akcie, které by investoři mohli v krátkodobém horizontu prodat, aby se vyhnuli možným ztrátám. Konkrétně se jedná […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

11. 06. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *