CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

09. 05. 2019

0 komentářů

Tomáš Spurný zůstává v čele Monety

 

V čele Moneta Money Bank zůstane i příští čtyři roky Tomáš Spurný. Rozhodnutí dozorčí rady analytiky navzdory neúspěšným jednání o převzetí Air Bank a Home Creditu nepřekvapilo.

Loading



 

„Dozorčí rada prodloužila mandát předsedovi představenstva banky, panu Tomáši Spurnému, a to na čtyři roky s účinností od druhého října 2019,“ uvádí banka v regulatorním hlášení České národní bance. „Je to vyjádření důvěry, kterou v jeho osobu a v řízení společnosti dozorčí rada Monety má,“ dodává mluvčí banky Martina Lambert. Tomáš Spurný stojí v čele Monety od října 2015.

„Spurnému se v minulých létech v zásadě podařilo naplnit své cíle, a pokud by nebyl znovuzvolen, vyvolalo by to řadu otazníků,“ míní analytik Komerční banky Miroslav Frayer s tím, že na Tomáši Spurném a potažmo Monetě údajně neležel hlavní podíl krachu jednání o akvizici.Akcie Monety první obchodní den po oznámení odepsaly 1,5 procent. Akciové trhy ale obecně zažívají pokles kvůli rostoucímu napětí mezi USA a Čínou.

Největší propad zaznamenaly akcie Monety letos na konci dubna, kdy je hrozba zavedení sektorové daně poslala o téměř osm procent níže. Povzbuzení ale akcie našly v záměru Monety spustit program zpětného odkupu akcií až do výše jedné miliardy či navýšení jejího tříletého dividendového cíle.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

P. Budinský: Bude ČNB bránit dalšímu oslabování koruny?

Pro omezení volatility koruny by bylo žádoucí, aby bankovní rada snižovala úrokové sazby častěji a až na výjimky maximálně o 0,25 procentního bodu. To lze docílit zvýšením počtu  měnově politických jednání z osmi třeba na dvanáct, nebo ještě lépe na omezenou dobu vyhlásit každé zasedání bankovní rady jako měnově […]

Text: Petr Budinský

Foto: Shutterstock

29. 02. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *