CZK/€ 24.760 +0,02%

CZK/$ 22.861 -0,28%

CZK/£ 28.837 +0,15%

CZK/CHF 25.261 +0,01%

29. 04. 2019

0 komentářů

Zoot: Reorganizace pomůže uhradit 10 % nezajištěných závazků

 

Investoři do dluhopisů společnosti Zoot mají šanci na získání 10 % investovaného kapitálu. Umožní to reorganizace, v rámci níž získá majoritní podíl ve společnosti Natland, který přivede i nového investora.

Loading



 

„Reorganizační plán počítá se vstupem nového investora, který Zootu kromě dalšího provozního financování poskytne též prostředky na uspokojení především nezajištěných věřitelů. Ti by měli získat deset procent ze svých pohledávek, přičemž při druhé možné variantě řešení insolvence, konkurzu, by jejich uspokojení bylo nulové,“ uvádí Zoot ve svém prohlášení.

S reorganizací musí souhlasit 100 % vlastníků zajištěných pohledávek a 50 % vlastníků nezajištěných pohledávek. Podporu reorganizace mezi věřiteli Zoot má. Velkou část zajištěných pohledávek skoupil Natland a nezajištěných jeho partnerská JS Credit. O reorganizaci bude ještě rozhodovat soud.

Zoot hospodařil s tržbami kolem 1 mld. Kč. Dluhy společnosti dorostly až na úroveň kolem 750 mil. Kč, v nichž jsou i dluhopisy v objemu cca 239 mil. Kč. Dluhopisy jsou v držení zejména drobných investorů.

„Tyto pohledávky jsou podřízené a byly by uspokojovány až jako jedny z posledních skupin věřitelů. S ohledem na to by jejich držitelé za normálních okolností nezískali nic, stejně tak v konkurzu by držitelé dluhopisů měli nulové uspokojení,“ uvedl Lukáš Uhl, současný generální ředitel Zootu.

REKLAMA

Zdroj: iDNES.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) představuje od prvního ledna nový způsob zajištění na penzi. Rozšiřuje tak okruh možností spoření na stáří o produkty bankovního a investičního typu. Stát tedy nově umožňuje čerpat daňovou podporu celkem na čtyři produkty. Ke stávajícímu penzijnímu připojištění a životnímu pojištění přibyl DIP a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

15. 05. 2024

Nejdůležitější body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

Letošní sjezd akcionářů Berkshire byl v poněkud utlumené náladě, protože se tentokrát pořádal po dlouhé době bez již zesnulého Charlieho Mungera. Na Buffettovi to bylo poznat. Ovšem i letošní sjezd nabízí investorům velmi cenné poznatky a vhledy do Buffettovi mysli, ohledně trhů a ekonomiky.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *