CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

23. 11. 2018

0 komentářů

Subjekty:

Mimostátní financování sportu? Volejbal a UNIQA připravily projekt na podporu klubů

 

Získat prostředky pro rozvoj sportu v České republice není jednoduché. Státní podpora je v této oblasti podstatná, bohužel však nestačí. A tak Český volejbalový svaz společně se svým generálním partnerem UNIQA pojišťovnou přišel s inovativním projektem – „Podpoř svůj klub“. Jak funguje? Po uzavření on-line pojištění UNIQA se 10 % z částky pojistného připíše na konto vybraného klubu. „Projekt jsme rozjeli po několikaměsíčním testování a už nyní víme, že jsme se vydali správným směrem. Zájem o tento druh podpory stoupá,“ prohlásila Martina Macášková z marketingového oddělení Českého volejbalu.

Loading



 

Sjednat si povinné ručení, pojištění majetku, cestovní pojištění nebo úrazové pojištění – a ještě k tomu podpořit svůj oblíbený sportovní klub. To nově nabízí affiliátní program, do kterého se mohou zapojit všechny zaregistrované volejbalové kluby ČVS. V této podobě funguje už měsíc, a to na webové stránce www.podporsvujklub.com. „Velice nás těší, že křivka návštěvnosti stále stoupá. Během pár týdnů bylo sjednáno pojištění za desítky tisíc korun. Pořád jsme však v režimu start-upu,“ dodala Martina Macášková.

S nápadem přišel předseda volejbalového svazu Marek Pakosta společně s generálním ředitelem UNIQA pojišťovny Martinem Žáčkem. Hlavní vizí bylo zejména podpořit mládežnické kategorie, které na finanční prostředky složitě dosahují. „Jsme rádi, že náš partner UNIQA pojišťovna zahrnula do on-line portfolia cestovní pojištění. Tento produkt potřebuje několikrát v roce snad každý, tak proč se nepojistit přes web www.podporsvujklub.com a tím přispět do kasičky klubu, kterému dotyčný fandí,“ vysvětlovala výhody Martina Macášková.

S volejbalem jsme jako generální partner propojeni úzce už devátý rok. Projekt Podpoř svůj klub je vzájemnou aktivitou, známou jako peer to peer pojištění. Věříme, že i touto cestou můžeme významně přispět k lepšímu zázemí zejména pro začínající volejbalisty, a tedy k úspěšné budoucnosti celého tohoto sportu,“ prohlásil Martin Žáček, generální ředitel UNIQA.

Zejména ve Finsku nebo Švédsku je to běžná praxe – komerční firmy podporují sportovní kluby nebo tělovýchovné jednoty, které se starají o sportování dětí. V České republice je akce podporsvujklub.com jednou z prvních aktivit tohoto druhu. „V zahraničí jsem podobné projekty viděl. Myslím, že je to dobrý nápad a předem děkuji všem, kteří se zapojí. Tímto způsobem mohou pomoci svému oblíbenému klubu, protože pro sport je každá kačka dobrá,“ prohlásil Matyáš Démar, reprezentační nahrávač a hráč Lvů Praha.

REKLAMA

Nejaktivnějším klubem v tomto projektu je momentálně SK Kometa Praha. Počtem členů patří mezi středně velké, navíc zastřešuje i sitting volley, což je volejbal pro handicapované.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *