CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

12. 11. 2018

0 komentářů

Klon bitcoinu se rozdělí, jeho cena vzrostla o 40 procent

 

Čtvrtá nejrozšířenější kryptoměna bitcoin cash se 15. listopadu rozštěpí. Rozdělením vzniknou dvě odlišně fungující virtuální mince. Investoři očekávají, že nové mince získají zdarma. Klon bitcoinu si proto za poslední měsíc připsal zhruba 40 procent.

Loading



 

Bitcoin cash se rozdělí na Bitcoin ABC a Bitcoin SV. Bitcoin ABC se zaměří na technologii, která umožní okamžitou konverzi jednotlivých kryptoměn bez nutnosti nahrát prostředky na burzu. Druhou větví bude Bitcoin SV, který chce pod záštitou Craiga Wrighta výrazně zvýšit kapacitu bloků, které by měli jednotlivé transakce obsáhnout. To by mělo vést k vyššímu počtu zpracovávaných transakcí.

Podle kritiků tkví ale problém kvůli malému zájmu právě v malé vytíženosti jednotlivých bloků. Spekulanti proto zatím více věří Bitcoin ABC, které se na burze Poloniex předběžně obchodují za cenu zhruba 460 dolarů, tedy čtyřikrát vyšší než Bitcoin SV.

„Tato událost krátkodobě vede k rapidnímu zvýšení ceny, avšak z dlouhodobého hlediska ji nevidíme jako pozitivní, neboť přispívá k dalšímu tříštění komunity,“ hodnotí Jiří Karpják, analytik Kryptofondu.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Půlení bitcoinu je za rohem! Co to znamená, se dozvíte v našem rozhovoru

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale […]

Text: Redakce

Foto: eToro

18. 04. 2024

bitcon 2024

Má bitcoin svůj rok, nebo ho čeká další korekce?

Jaký je bitcoin 2024? V první polovině dubna se bitcoin prodával asi za 70 tisíc USD. Přičemž na tuto rekordní cenu se dostal během půlročního růstu. Ještě v dubnu 2023 se prodával za méně než 30 tisíc USD. Na začátku letošního roku jste už mohli bitcoin koupit […]

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *