CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

05. 01. 2012

0 komentářů

ČSOB v lednu spouští čtyři nové zajištěné fondy

 


 

ČSOB o nových zajištěných fondech píše:

Global Partners ČSOB Fixovaný click 19 je fond s investičním horizontem 5 let a 7 měsíců a je určený především pro konzervativní klienty. Jeho cílem je poskytnout 3% fixní výnos za první rok s možností dosažení až 27% celkového zhodnocení za dobu jeho trvání. Majetek fondu je složen z koše 30 akcií společností celého světa. Každá akcie s pozitivním vývojem přispívá 6 %, akcie s negativním vývojem přispívá skutečným vývojem.

Optimum Fund ČSOB Globálního růstu +12 je zajištěný fond vytvořený pro dynamičtější investory a jeho doba splatnosti je 5 let a téměř 6 měsíců. Ke dni splatnosti bude vyplacena investovaná částka plus výnos, který je dán násobkem míry participace ve výši 50% (procentní podíl na růstu akcií určený na počátku fondu) a skutečným růstem koše akcií. Výnos je vázán na koš 30 světových akcií z lukrativních oblastí, a to především energetiky, farmacie a telekomunikací. Maximální výnos může dosáhnout až 100 % (13,47 % ročně).

Global Partners ČSOB Fixovaný click EUR 1 je fond vhodný pro klienty investující v eurech. Investiční horizont je 5 let a 7 měsíců s výnosem pohybujícím se mezi 3 a 27 %, přičemž 3 % by měla být připsána v prvním období. Minimální roční výnos by měl být 3 %. Koš fondu je složen z 30 světových akcií s pozitivním výhledem.

Global Partners ČSOB Vitálních firem 1 je fond s vysokým stupněm rizika, který se zaměřuje na společnosti s velkým objemem kapitálu, které mají možnost použití zpětného odkupu svých vlastních akcií a poskytují vysoké dividendy. Koš akcií v majetku fondu je vázán na 30 společností uplatňující tuto politiku. V případě, že konečná hodnota koše akcií tohoto fondu poklesne o méně než 25 % oproti počáteční hodnotě, je při splatnosti vyplacena původně investovaná částka.

REKLAMA

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *