CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

21. 05. 2018

0 komentářů

ESSOX posiluje ve financování „zelených projektů“

 

Společnost ESSOX významně posílila svou orientaci na financování komplexních projektů v oblasti využití obnovitelných zdrojů energie. Právě ve schopnosti financovat komplexní projekt – tedy od poradenství a zpracování projektu, přes nákup technologií a jejich instalaci, až po doplňkové služby, jako je pojištění – je nabídka společnosti ESSOX na českém trhu jedinečná.

Loading



 

Nová strategie společnosti ESSOX navazuje na letité zkušenosti s financování energeticky úsporných projektů pro klienty Skupiny ČEZ. Přináší rozvoj především v oblasti elektromobility, kde již ESSOX podepsal smlouvy o spolupráci se společnostmi ČEZ ESCO a OIG Power (startup pro řešení chytrých bateriových uložišť).

ESSOX vidí blízkou budoucnost především v oblasti využití elektromobilu v rodině coby druhého automobilu, typicky pro jízdy v okolí bydliště, kde vystačí současné kapacity baterií automobilů a zároveň je lze efektivně dobíjet zelenou energií, kterou klienti získají například z vlastních fotovoltaických panelů.

„ESSOX je lídrem v oblasti financování automobilů na českém trhu. Má proto obrovský potenciál přispět k přeměně vozového parku v Česku tak, aby byly ekologické dopady automobilové dopravy co nejnižší,“ uvádí Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX. „Poskytnutím úvěru na koupi elektromobilu však naše služby zdaleka nekončí. Díky strategickým partnerstvím a dlouholetým zkušenostem dokážeme profinancovat projekt komplexní elektromobility pro domácnosti i firemní zákazníky.“

Nová koncepce umožní klientům společnosti ESSOX získat na jednom místě poradenství, financování projektu i doplňkové služby, jako je pojištění. Nová produktová řada umožní financovat veškeré součásti, které jsou nezbytné pro komplexní pojetí elektromobility – fotovoltaické panely, bateriová uložiště, elektromobily, elektrické motocykly, ale i kola s elektrickým pohonem.

REKLAMA

Nabídka společnosti ESSOX bude určena domácnostem i firemním zákazníkům, ve spolupráci se Skupinou Komerční banky pak i velkým korporacím a municipalitám.

Společnost ESSOX je jednou z vedoucích nebankovních finančních institucí v České republice. V roce 2017 uzavřela s klienty víc než 86 tisíc smluv v celkovém objemu takřka 7,7 miliardy korun. Meziročně tak vzrostl objem financování o 20 %. V letošním roce oslaví společnost ESSOX 25 let od svého vzniku.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *