CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

21. 05. 2018

0 komentářů

Bitcoiny přijímá už 1 000 obchodů

 

Za poslední čtyři roky se počet tuzemských internetových obchodníků, kteří přijímají bitcoiny zdesetinásobil. Momentálně jich je zhruba tisíc.

Loading



 

Zákazníci oceňují hlavně rychlost transakcí. Negativem jsou pak nestabilní transakční poplatky nebo nutnost zaplatit při jeho směně daň z rozdílu pořizovací a prodejní hodnoty.

V České republice přijímá bitcoiny například největší internetový obchodník Alza.cz, obchodník s investičním zlatem Golden Gate a  z menších internetových prodejců například gourmetkava.cz, sluchátka.net nebo v e-shopu supernakup.com, který se specializuje na prodej náplní do tiskáren. V letošním roce vznikl první fond, díky kterému mohou investoři investovat do kryptoměn od Comfort Finance Group CFG.

Význam kryptoměn v poslední době vzrostl a některé obchody i zákazníci si chtějí bitcoiny prostě vyzkoušet. Z naší strany nejde o vyloženě byznysový záměr, ale technologie a inovace jsou jednou z našich priorit,“ uvedl zakladatel e-shopu Vemzu.cz Michal Do Viet Anh. V Alze.cz využívají bitcoinové platby především zahraniční zákazníci. Celkem tvoří asi půl procenta jejího obratu.

Bitcoin přináší i další úskalí. Pokud například zadám špatnou adresu příjemce, o peníze přijdu. Není se totiž na koho obrátit, tak jak to běžně děláme u bank. Je také známo mnoho případů, kdy lidé o své bitcoiny přišli tím, že zapomněli své heslo k účtu, nebo byl jejich počítač napaden a peníze vykradeny,“ uvedl zakladatel Golden Gate CZ Pavel Kupka.
Zdroj : ČTK

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

bitcon 2024

Má bitcoin svůj rok, nebo ho čeká další korekce?

Jaký je bitcoin 2024? V první polovině dubna se bitcoin prodával asi za 70 tisíc USD. Přičemž na tuto rekordní cenu se dostal během půlročního růstu. Ještě v dubnu 2023 se prodával za méně než 30 tisíc USD. Na začátku letošního roku jste už mohli bitcoin koupit […]

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *